Selvstændig økonomimedarbejder til Hjemmeværnsskolen

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Nørre Nebel

Har du lyst til at tage ansvar samt udvikle og drifte Hjemmeværnsskolens økonomistyring?
Kan du balancere sund økonomisk forståelse med respekt for Forsvaret og Hjemmeværnets behov og udfordringer? Og har du mod på at arbejde på en dynamisk arbejdsplads med en til tider travl hverdag og vekslende opgaver og udfordringer? Så har du nu chancen for at blive vores nye økonomimedarbejder.

Om os

Hjemmeværnsskolen er Hjemmeværnets uddannelsesinstitution. Vi udvikler uddannelser og uddanner Hjemmeværnets frivillige medlemmer.

Vi lægger stor vægt på medarbejderes udvikling og trivsel. Derfor er der gode muligheder for både efter- og videreuddannelse samt sociale arrangementer med dine kollegaer.

Hjemmeværnsskolen er et særligt sted, da vi har et tæt samarbejde med de frivillige undervisere og kursister, hvor lysten, og ikke pligten, er vores drivkraft. Det stiller selvfølgelig krav til vores medarbejdere og vores samarbejde, som er baseret på anerkendende ledelse.

Om stillingen

Du bliver en del af Planlægningssektionen, der, med dig, tæller 6 medarbejdere og har sit daglige virke i Nymindegablejren.

Som økonomimedarbejder får du en stor berørings- og kontaktflade med såvel kollegaerne på skolen som ansatte i Hjemmeværnskommandoen. Dine primære arbejdsopgaver vil være:

• Administrativ ansvarlig for Hjemmeværnsskolens budgetter, herunder
• indtastning af budgetter på baggrund af Hjemmeværnsskolens aktivitetsoversigt
• løbende budgetopfølgning i SAP
• løbende revurdering af budgetterne herunder koordinering med sektioner og uddannelsescentre
• udarbejdelse af den månedlige ledelsesinformation
• koordinering med Hjemmeværnskommandoen flere gange årligt
• Udarbejdelse af forskelligt statistisk materiale, herunder
• kursiststatistikker
• økonomiske statistikker
• diverse statistikker efter behov (ad hoc).

Derudover vil du være afløser på HR-området med bl.a.:
• Udarbejdelse af stillingsopslag
• Ajourføre diverse personeloversigter
• Processer omkring til- og afgang af personel
• Bestilling af sikkerhedsgodkendelse og ID-kort.

Du vil indgå i en sektion med et højt aktivitetsniveau, hvor vi ofte har flere bolde i luften.

Du vil have mulighed for at have fleksible arbejdstider og mulighed for hjemmearbejde efter aftale.

Hvorfor vælge Hjemmeværnsskolen?
Du bliver en del af et dynamisk team, hvor du vil have ansvar for skolens økonomistyring. Der vil ligeledes være mulighed for sparring med øvrige kollegaer ved Hjemmeværnsskolen og din personlige udvikling vil blive prioriteret.

Du får en chef, som står bag dig, når det kræves og som respekterer din faglighed og giver dig rammer til at udvikle dine kompetencer og sætter pris på, at du løbende gennemfører uddannelser og kurser for at fastholde og/eller udvikle dine kompetencer.

Vi har stort fokus på den enkeltes trivsel og favner det hele menneske, derfor tilbyder vi en høj grad af fleksibilitet i arbejdet, blandt andet i form af fleksible arbejdstider, betalt frokostpause og mulighed for hjemmearbejdsdage, når der kan være behov for dette. Vi prioriterer, at vore medarbejdere har balance mellem privat- og arbejdsliv, og vi værdsætter, at vi er hele mennesker med et liv uden for kontoret.

Om dig

Vi leder efter en medarbejder, der har en fleksibel tilgang til dagligdagen og der vil kunne arbejde selvstændigt med større og komplekse opgaver, hvor det er vigtigt at medarbejderen kan trække essensen ud af skolens økonomi og statistikker til best practice.

Vi forventer at du er kontoruddannet suppleret med en merkonomuddannelse, moduler på akademiuddannelsen eller tilsvarende og har erfaring med sagsbehandling i en større organisation.

Du har gode IT-kompetencer. Det er en fordel, hvis du er rutineret bruger af SAP samt at du er velbevandret i Office-pakken, herunder særligt Excel.

Som person er du serviceminded og imødekommende, og du tager dig gerne af mange forskellige opgaver - store som små.

Du er rigtig god til at håndtere talmateriale og har en god evne til at kommunikere både mundtligt og skriftligt.

Ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den enhver tid gældende organisationsaftale for Kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) og den enhver tid gældende fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet og Offentlige Ansattes Organisationer - Det Statslige område (OAO-S-Fællesoverenskomsten).

KONTAKT OG ANSØGNING
Vil du vide mere om stillingsindholdet, er du velkommen til at kontakte chefen for Planlægningssektionen major Lars Hager på telefon 7282 0531 eller på mail [email protected].

Hvis du ønsker at tale med tillidsrepræsentanten kan du kontakte overassistent Tina Præst på telefon 4174 6764 eller på mail [email protected].

Hvis du har spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-Konsulent Nur Arabaci Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 72 81 99 35.

Ansøgningsfristen er den 18. februar 2024. Ansættelsessamtalerne forventes gennemført umiddelbart herefter.

Stillingen er til besættelse den 1. april 2024.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via nedenstående link. Du opfordres til at vedhæfte dokumentation for relevant uddannelse. Du har også mulighed for at vedhæfte andre relevante dokumenter eller du kan medbringe disse ved en eventuel samtale.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Om Hjemmeværnsskolen
Hjemmeværnsskolen udvikler uddannelser, der giver de frivillige hjemmeværnssoldater faglige samt ledelses- og føringsmæssige kompetencer, der muliggør en effektiv og koncentreret indsættelse til hjælp for Forsvaret og det øvrige samfund. Derudover gennemfører vi i stor udstrækning uddannelse af personel fra Forsvarets øvrige myndigheder samt fra Politiet. Vi uddanner derfor i alt ca. 5000 kursister om året.

Hjemmeværnsskolen består af 71 ansatte, hvoraf ca. halvdelen gør tjeneste i Nymindegablejren. De øvrige medarbejdere ved Hjemmeværnsskolen er ansat ved Marinehjemmeværnssektionen eller et af de tre uddannelsescentre, der geografisk er placeret rundt i landet.

Kulturen på skolen er uformel. Vi har en afslappet omgangstone, som er nødvendig i en hverdag, hvor opgaverne kan spænde vidt, og tingene indimellem skal gå stærkt.

Hjemmeværnsskolen er en moderne arbejdsplads, der anvender den nyeste viden inden for uddannelse og læring. Skolen har senest i 2023 været nomineret til Forsvarets Uddannelsespris for understøttelse at undervisning med simulator.

Vi har også et tæt samarbejde med Forsvarets andre uddannelsesinstitutioner, herunder Hærens Officersskole og Air Force Training Centre, ligesom vi har et stort internationalt arrangement med blandt andet U.S. National Guard i USA, Norge og Sverige, de baltiske lande samt Georgien og senest Kenya og Uganda.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Administrativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Nørre Nebel.

Jobbet er oprettet på vores service den 17.1.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Administrativ medarbejder
  • Nørre Nebel
  • Søndag den 18. februar 2024

Lignende jobs

  • Administrativ medarbejder (elev) i Engesvang

    Drømmer du om at starte din karriere i en international vækstvirksomhed? Søger du en elevplads i Midtjylland med varierende opgaver, et godt socialt arbejdsmiljø og spændende muligheder? Så er du m..
    • Administrativ medarbejder
    • Engesvang
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder (elev) i Holstebro

    Vil du arbejde til gavn for den enkelte, for fællesskabet og en tryg fremtid? I [xxxxx] siger vi hvert år velkommen til elever inden for specialet Offentlig Administration. I Holstebro er vi i .
    • Administrativ medarbejder
    • Holstebro
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Vestjylland

    Kan du se dig selv assistere Personale og Digitaliserings ledelse i store og små opgaver? Er du den person, der med godt humør griber de opgaver, der får vores velfungerende stab til at hænge s..
    • Administrativ medarbejder
    • Vestjylland
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Holstebro

    Vores dygtige medarbejder har valgt at søge nye udfordringer og derfor søger vi en ny medarbejder i KiF Holstebro. Hvis du har lyst til at være en del af hverdagen i en dynamisk institution me..
    • Administrativ medarbejder
    • Holstebro
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som administrative medarbejdere i Nørre Nebel

Herunder ser du udviklingen i udbudte administrativ medarbejder i Nørre Nebel over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal administrative medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte administrative medarbejdere over tid

Dato Alle jobs som administrative medarbejdere
17. maj 2024 0
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0