Meteorolog søges Militære Varsler og Vejrudsigter (MVV) på flyvestation Skrydstrup

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Karup J

Vil du være med til at løfte en samfundskritisk opgave og rådgive Forsvaret med meteorologisk information til anvendelse af særligt Flyvevåbnet på øvelser og missioner og vil du være med til at redde liv? Som meteorolog giver du vitale input til søredningsoperationer, mens de foregår. Er du samtidig god til at videreformidle viden og kompleks information, så læs her! Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) søger lige nu meteorologer eller ansøgere, der ønsker at uddanne sig til meteorolog, til Flyvestation Karup.

Om jobbet DMI er Regeringens klimavidenskabelige rådgiver og betjener samfundet med meteorologisk viden og data inden for Danmark, Færøerne og Grønland. DMI forsyner desuden Forsvaret med meteorologiske oplysninger til planlægning og gennemførelse af militære operationer. DMI har vejrtjenester ved visse militære tjenestesteder og den løbende rådgivning af Forsvaret er derfor en kerneopgave. Du vil som meteorolog komme til at analysere øjeblikkelige vejrsituationer, både lokalt og regionalt, og udsende vejrudsigter til brug for samfundet, beredskabet og ikke mindst Forsvaret.

Som meteorolog er du med til at overvåge vejret og havet døgnet rundt - året rundt - med henblik på at understøtte Forsvaret med meteorologisk viden og rådgivning i forbindelse med planlægning og gennemførelse af øvelser og missioner, herunder særligt Flyvevåbnet. Dine primære arbejdsområder vil være:

  • Udarbejdelse af vejrudsigter
  • Rådgive forsvaret om meteorologiske og oceanografiske forhold
  • Briefe forsvarets enheder om dagens vejr og hvordan dette påvirker flyvningen lokalt og regionalt

Du vil også have mulighed for at indgå i udviklingsopgaver og projekter med henblik på at udvikle DMI’s services og arbejdsgange. En væsentlig del af udviklingsarbejdet sker med henblik på at følge samfundets digitalisering og øge anvendelsen af automatiserede værktøjer. Udviklingsarbejdet udgør samtidig din mulighed for at specialisere dig inden for fx anvendelse af satellit-, model- eller radardata og kunstig intelligens eller udvikle specifikke produkter i henhold til brugernes behov. Udviklingsopgaverne er således med til at udvikle dig og dine kompetencer.

Skiftende arbejdstider er en del af jobbet. Til gengæld er arbejdet både afvekslende, udfordrende og kreativt med højt til loftet og plads til den enkelte. Du vil indgå i et skiftende vagthold med både nye og erfarne meteorologer, der i fællesskab løser de mange opgaver via tæt dialog og sparring.

Ansættelsen indebærer en grundig sidemandsoplæring før du bliver en del af vagholdet og får selvstændige vagter.

Der vil også være mulighed for at tegne kontrakt med forsvaret og derigennem bidrage som meteorolog på Forsvarets internationale missoner. Det er dog en forudsætning, at du kan sikkerhedsgodkendes af forsvaret, samt har et gyldigt B-kørekort. Arbejdet foregår primært fra DMI's vejrtjeneste på flyvestationen i Karup og lejlighedsvis fra flyvestation i Skrydstrup i forbindelse med forsvarets natflyvninger. Som meteorolog vil du i perioder skulle udsendes til DMI's vejrtjeneste i Nuuk i Grønland ved Arktisk Kommando. Udsendelse til Grønland sker efter et turnusprincip og under videst muligt hensyn til din private situation.

Om dig For at komme i betragtning til stillingen skal du være uddannet Meteorologi og certificeret under WMO inden for flymeteorologi.

For at lykkes godt i jobbet, er det en forudsætning at du er serviceminded og er god til kommunikation og formidling, da det er meteorologens fornemmeste job at formidle resultaterne videre på en forståelig måde, der er afstemt modtagerens behov.

DMI som arbejdsplads Arbejdet vil foregå fra DMI’s enhed for Militære Varsler og Vejrudsigter med ca. 25 kolleger på Flyvestation Karup og Skrydstrup. Enheden er en del af Afdelingen for Vejr og Varsler, der tillige omfatter enheden Civile Varsler og Vejrudsigter og DMI’s Arktiske Vejr- og Istjeneste, hvoraf udarbejdelsen af analyse af havisen er lokaliseret i København, mens opgaverne relateret til udsendelse af vejrudsigter og varsler for Grønland er lokaliseret i Nuuk. Afdelingen Vejr og Varsler består af lidt over 80 medarbejdere og ledere.

Løn- og ansættelsesvilkår Ansættelse og aflønning sker i henhold til fællesoverenskomst med CO10. Såfremt ansættelsen er betinget af, at du skal sikkerhedsgodkendes, skal du kunne opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til enhedsleder for Militære Varsler og Vejrudsigter, Kristian Thestrup på tlf. 20 37 60 05 eller mail [email protected].

På DMI er mangfoldighed en vigtig værdi for os, da vi tror på, at et inkluderende og alsidigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi arbejder aktivt med mangfoldighed i vores medarbejdersammensætning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at vi har en rummelig arbejdsplads med balance mellem arbejdsliv og familieliv. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Ansøgning Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest tirsdag den 19. december 2023. Vi forventer at afholde samtaler i løbet af uge 1 og 2 2024. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

Stillingen er til besættelse fra d. 1. marts 2024.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Geograf/geolog", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

Arbejdsstedet er beliggende i Karup J.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Geograf/geolog
  • Karup J
  • Tirsdag den 19. december 2023

Lignende jobs

  • Geograf/geolog i Karup J

    Vil du være med til, at udarbejde meteorologisk information til støtte for Forsvaret i hele Rigsfællesskabet og vil du grundlæggende gøre en forskel der sikrer, at Flyvevåbnet kan gennemføre operat..
    • Geograf/geolog
    • Karup J
    Få mere info
  • Geograf/geolog i Karup J

    Vil du være med til, at udarbejde meteorologisk information til støtte for Forsvaret i hele Rigsfællesskabet og vil du grundlæggende gøre en forskel der sikrer, at Flyvevåbnet kan gennemføre operat..
    • Geograf/geolog
    • Karup J
    Få mere info
  • Geograf/geolog i Karup J

    Meteorologer til DMI i Karup Vil du være med til, at udarbejde meteorologisk information til støtte for Forsvaret i hele Rigsfællesskabet og vil du grundlæggende gøre en forskel der sikrer, at .
    • Geograf/geolog
    • Karup J
    Få mere info
  • Geograf/geolog i Hele Danmark

    Geograf/geolog søges til organisation/virksomhed i Hele Danmark
    • Geograf/geolog
    • Hele Danmark
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som geografer/geologer i Karup J

Herunder ser du udviklingen i udbudte geograf/geolog i Karup J over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal geografer/geologer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte geografer/geologer over tid

Dato Alle jobs som geografer/geologer
1. maj 2024 3
30. april 2024 3
29. april 2024 3
28. april 2024 2
27. april 2024 3
26. april 2024 2
25. april 2024 2
24. april 2024 2
23. april 2024 2
22. april 2024 2
21. april 2024 2
20. april 2024 2
19. april 2024 2
18. april 2024 1