Forretningsorienteret it-chef til Rigsarkivet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Med næsten 1.000 års analog og digital samfundsdokumentation er Rigsarkivet hele Danmarks hukommelse og videncenter for det danske samfunds udvikling.

Vi søger en ny chefkollega, der har blik for det gode samspil mellem forretningsudvikling og digitalisering. Det er en helt central chefrolle, hvor ledelse, digitalisering og agil udvikling er nøgleord. Sammen med den øvrige ledelse bliver du drivende i den digitale udvikling af Rigsarkivet, der skal fremme, at vi får sat data i spil gennem udnyttelsen af nye digitale muligheder, herunder AI. Du er en dygtig personaleleder, der kan udstikke retning og bringe dine chefkollegers og den enkelte medarbejders faglighed i spil.

Om Rigsarkivet
Rigsarkivet indsamler, bevarer og leverer originale dokumenter og data, der understøtter videns- og retssamfundets behov og skaber nye indsigter og forståelser af vores samfund. Rigsarkivet er samtidig i gang med en gennemgribende moderniseringsproces med det overordnede mål at sikre en dækkende dokumentation af samfundets udvikling og stille den viden til rådighed for alle – både borgere, forskere, journalister samt andre offentlige myndigheder. De seneste år har Rigsarkivet fået en række nye forvaltningsopgaver og spiller i stigende omfang en rolle som dataleverandør til andre offentlige myndigheder.

I Rigsarkivet bliver du del af en ambitiøs og moderne organisation. I tæt samarbejde med vores brugere, arbejder vi kontinuerligt på at blive en vigtig spiller i den offentlige digitale infrastruktur, så vores store mængde data skaber størst mulig værdi for borgere, forskere, virksomheder og offentlige myndigheder.

Jobbet
Vi tilbyderet lederjob, hvor du spiller en central rolle i Rigsarkivets digitale transformation. Rigsarkivet står over for at etablere en ny forretningsstrategi med et større fokus på øget digitalisering og udnyttelse af nye teknologier. Du vil spille en central nøglerolle i strategiarbejdet og i udmøntningen af et nyt digitalt roadmap, der både skal digitalisere Rigsarkivets administrative processer og sikre bedre integration til den fællesoffentlige digitale infrastruktur.

Som it-chef får du et hovedansvar for at sikre sammenhængen mellem it og forretningsområderne. Vi har implementeret en SAFe-inspireret governance for it-udvikling, der i næste fase også skal omfatte udvalgte forretningsområder. Det er en fordel, hvis du har kendskab til SAFe og agile udviklingsmetoder.

Dit ansvarsområde som it-chef spænder bredt fra både drift og infrastruktur, udvikling, arkitektur, porteføljestyring, it-governance og sikkerhed. Til at hjælpe dig med den opgave, har du et team af 21 dedikerede medarbejdere med stærke kompetencer inden for de forskellige it-discipliner, bl.a. ti it-udviklere og en teamleder. Et særligt fokus er en sikker it-drift i tæt samarbejde med Statens IT, der varetager it-basisdriften for Rigsarkivet. Vi lægger vægt på god trivsel og høj arbejdsglæde, og det er derfor vigtigt, at du kan træde til med god og rammesættende ledelse, der skaber gode vilkår for kreativitet og samskabelse hos dine kolleger.

Det bliver dine opgaver at

  • bidrage til at sikre udvikling af den digitale infrastruktur, der understøtter en effektiv indsamling, bevaring og genanvendelse af data fra offentlige myndigheder
  • sikre en infrastruktur, der understøtter en effektiv indsamling og bevaring af data fra offentlige myndigheder
  • drive Rigsarkivets digitale omstilling og strategiudvikling sammen med Rigsarkivets direktion og forretningsenheder
  • forestå den daglige ledelse af 21 specialiserede medarbejdere med forskellige tekniske baggrunde og kompetenceområder samt sikre fortsat trivsel og udvikling i it-området
  • lede implementering af processer for effektiv it-udvikling i tæt samspil med den strategiske forretningsudvikling, herunder også arbejdet med agil governance
  • sikre udvikling af en sammenhængende systemarkitektur samt et robust roadmap i forhold til modernisering af systemlandskabet
  • fastholde en sammenhængende it-organisation med gennemsigtighed i beslutningsstruktur, roller og ansvar samt sikre rammer for it-udvikling lige fra idefasen til hypercare
  • sikre et højt it- og informationssikkerhedsniveau
  • bedrive forandringsledelse, så medarbejdere kan se deres plads i forandringsprocessen


Om dig
Dine væsentligste kompetencer er et solidt kendskab til it- og digitaliseringsdomænet og stærke ledelsesmæssige og relationelle kompetencer. Vi forventer, at du

  • har erfaring med en bred vifte af discipliner inden for it-området herunder agile styringsmodeller som fx SAFe
  • gerne har dokumenteret ledelseserfaring og er god til at drive forandringer
  • har respekt for fagligheden, når du bygger bro mellem forretningen og it
  • står solidt på din faglighed og evner at sætte den i spil samt omsætte den til konkrete it-ydelser, som understøtter forretningens behov
  • trives med mange berøringsflader og er god til interessehåndtering
  • har forståelse for beslutningsprocesserne i en offentlig myndighed
  • har gode samarbejdsevner.


Om os
Du bliver chef for en enhed med en høj faglighed, et stort engagement og godt humør. Vores hverdag er kendetegnet ved en stærk holdånd og glæden ved, at vi løser opgaver sammen. Vi lægger vægt på en høj grad af professionalisme, troværdighed og ansvarlighed i de opgaver, vi løser.

Vi tilbyder en afvekslende hverdag med en bred kontaktflade til Rigsarkivets forretningsområder samt til Rigsarkivets mange eksterne interessenter. Vi har et godt, udviklende og uformelt arbejdsmiljø, hvor både faglighed, sammenhold og engagement er i top.

Vi har til huse i det indre København med Hovedbanegården lige om hjørnet. Vi bor i smukke, moderne lokaler, der understøtter et godt fysisk arbejdsmiljø. Vi tilbyder en fleksibel arbejdsplads med plads til hjemmearbejde.

Du skal have en god start i Rigsarkivet, og vi har lagt et onboardingprogram, hvor du får rig mulighed for at lære dine nye kollegaer og organisationen at kende samt komme godt i gang med dine arbejdsopgaver.

Løn og ansættelsesvilkår
Stillingen er indplaceret i gruppe 1 i henhold til rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Hertil kommer et eventuelt personligt pensionsgivende tillæg afhængig af kvalifikationer. Du vil blive ansat på åremålsvilkår. Der ydes i den forbindelse et åremålstillæg efter aftale mellem Rigsarkivet og dig.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt, ligesom du skal kunne opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele din ansættelse.

Din ansøgning
Send en motiveret ansøgning, CV og dokumentation for relevant uddannelse og erhvervserfaring via Rigsarkivets rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker ’Søg stillingen’ nederst på denne side.

Ansøgningsfristen er søndag den 21. januar 2024. Vi forventer at afholde første runde samtaler i uge 5 og anden runde i uge 6. Der vil blive gennemført test i rekrutteringsforløbet, og kandidater skal derfor afsætte tid til testsamtale tirsdag den 6. februar imellem de to samtalerunder.

Hvis du vil høre mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte vicedirektør Karl Hansen på tlf. 4171 7324.

Du kan også læse mere om Rigsarkivet på www.rigsarkivet.dk.

Rigsarkivet tilstræber at få så bred en sammensætning af medarbejdere som muligt. Derfor opfordrer vi alle kvalificerede ansøgere uanset personlig baggrund til at søge.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "IT-chef", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • IT-chef
  • København V
  • Søndag den 21. januar 2024

Lignende jobs

  • It-chef i København K

    Opportunity Seize every new opportunity, pursue every new experience. At Maersk, we’re not afraid to be first. It’s about being brave, travelling further, exploring new ideas and finding new .
    • IT-chef
    • København K
    Få mere info
  • It-chef i København

    The humanitarian sector is shifting to a new reality. Digital services are now mission critical for us in almost all parts of our operations. We depend on them as those we serve depend on us. .
    • IT-chef
    • København
    Få mere info
  • It-chef i København

    [xxxxx] is looking for an innovative and efficient IT Project Manager to run our Must Win Battle Project focused on Digital Infrastructure.You will join the IT PMO in Group IT, consisting of Custo..
    • IT-chef
    • København
    Få mere info
  • It-chef i København Ø

    Gå tilbage til ledige stillinger IT-teamleder / Ledende Chefkonsulent Vil du stå i spidsen for et team af dygtige IT-specialister, der året rundt sikrer stabil drift og udvikling af kr..
    • IT-chef
    • København Ø
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som it-chefer i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte it-chef i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal it-chefer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte it-chefer over tid

Dato Alle jobs som it-chefer
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0