Ambitiøs jurist eller en erfaren socialrådgiver med stærke juridiske kompetencer inden for Servicelovens KAP 11

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Ringsted

Ringsted Kommunes, Børne- og Familierådgivning søger ambitiøs jurist eller en erfaren socialrådgiver med stærke juridiske kompetencer inden for Servicelovens KAP 11.
Vi er godt i gang med at styrke det juridiske grundlag for arbejdet i vores Børne- og Familierådgivning og har derfor opnormeret med denne nye funktion - en jurist eller en erfaren socialrådgiver med stærke juridiske kompetencer.

Ser du dig selv som en del af myndighedsholdet på børne- og familieområdet og har du de rette juridiske kompetencer til at understøtte det socialfaglige arbejde, hvor det juridiske grundlag er i forandring, er dette den helt rigtige stilling for både dig og os.

Du skal arbejde med at styrke den juridiske side af sagsbehandlingen samt tage udfordringen op med at implementere den nye "Barnets lov" og sikre, at den nye lovgivning bliver til en styrkelse af indsatsen over for de mest udsatte børn og unge.

Om Børne- og Familierådgivningen
Børne- og Familierådgivningen er en integreret del af Ringsted Kommunes samlede udviklingsmodel for børn og unge i alderen 0-18 år. Børne- og Familierådgivningen består af ca. 30 medarbejdere hvis opgave er at understøtte børn og unge i alderen 0-15 år, der har et særligt behov samt sikre, at disse børn og unge kan opnå de samme muligheder for personlig udvikling, sundhed og et selvstændigt voksenliv som deres jævnaldrende. Det er Børne- og Familierådgivningens vision, at give alle børn og Familier i Ringsted Kommune de bedste muligheder for at lære, trives og udvikle sig.

Ringsted Kommune har en Børne- og Ungepolitik, der sætter børn og unges færdigheder og kompetencer i centrum ud fra følgende værdimarkeringer:

  • Børn og unge dannes og uddannes bedst i inkluderende fællesskaber
  • Et barns adfærd skal altid ses i den sociale sammenhæng, som barnet indgår i
  • Forældre er en ressource, og de skal inddrages som aktive og ligeværdige samarbejdspartnere
  • Den tidlige og forebyggende indsats og det professionelle tværfaglige samarbejde herom er i fokus


Om opgaven
Organisatorisk er stillingen placeret i Børne- og Familierådgivningen med reference til afdelingslederen i Børne- og Familierådgivningen.

Som primær opgave er det dig der sparrer og supervisere rådgiverne i komplekse sager. Det er dig der fx vurderer indkommende klagesager i samarbejdet med rådgivere og teamledere. Du har ansvaret for at ”overvåge” lovændringer der har betydning for Børne– og Familierådgivningens lovområder, samt fortolkning og formidling af disse, herunder implementering af ”Barnets Lov”.

Du bliver en del af Børnecenteret og kan derfor forvente at andre kollegaer fra fx. Dagtilbudsområdet vil opsøge dig med henblik på juridisk sparring på konkrete udfordringer.

De juridiske aspekter i dine arbejdsopgaver vil bl.a. være:

  • Indgå i implementeringen af den kommende "Barnets lov" i tæt samarbejde med Børne- og Familie rådgivningens ledelse
  • Kvalificere kollegaernes kompetencer til at kunne træffe faglige stærke og juridiske korrekte afgørelser
  • Undervise kollegaerne i lovgivningen på de relevante områder og løbende opdatere kollegaerne i den nyeste og relevante lovgivning
  • Kontinuerligt samarbejde om udarbejdelse af arbejdsgange og skabeloner og vejledninger til understøttelse af sagsbehandlingen
  • Læse og gennemgå dokumenter (herunder særligt oplæg til Børne- og Ungeudvalget) og give skriftlig og mundtlig sparring og vejledning til ledere og kollegaer

Vi forventer at du;

  • Er uddannet jurist eller socialrådgiver med stærke juridiske kompetencer, og har et indgående kendskab til lovgivningen om udsatte børn og unge
  • Har fokus på kvalitet i opgaveløsningen og har gode skriftlige formuleringsevner
  • Er løsnings – og udviklingsorienteret og har et godt blik for, hvordan dit arbejde kan styrke indsatserne og fagligheden i Børne- og Familierådgivningen
  • Har gode samarbejdsevner og trives i samarbejdet med rådgiverne med en god og ligefrem kommunikationsform
  • Kan arbejde struktureret og selvstændigt og trives i en hverdag, der ikke altid er forudsigelig
  • Er ambitiøs, men også værdsætter godt kollegaskab og fælles kaffe- og frokostpauser
  • Vil indgå i en Børne- og Familierådgivning, hvor vi skaber forandringer og løsninger sammen som kollegaer på tværs af organisationen
  • Skaber følgeskab gennem din anerkendende tilgang og respekt for andres perspektiver

Vi tilbyder:

  • Gode faglige udfordringer og meningsfulde opgaver
  • En central rolle i arbejdet med at implementere den nye "Barnets lov" og i udviklingen af den juridiske tilgang til arbejdet i afdelingen
  • Gode og fleksible arbejdsvilkår og mulighed for at præge indholdet i stillingen
  • En høj grad af selvstændighed i arbejdet med forskelligartede juridiske opgaver
  • Du vil indgå i et samarbejde med Kommunens øvrige jurister herunder særligt også Borgerrådgiveren i et stærkt samarbejde og med højt fagligt niveau
  • Du vil møde samarbejdsvillige og engagerede kolleger
  • Faglig opkvalificering løbende i tråd med afdelingens behov

Har du brug for at høre mere?
Ønsker du yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder Christina Thomsen på telefon 2441 1646 eller på mail [email protected]

Løn og ansættelsesvilkår
Stillingen er på op til 30 timer pr. uge med tiltrædelse d. 1. december 2022 eller snarest derefter.

Lønnen fastsættes ud fra principperne i ny løn. Lønindplacering sker efter forhandling mellem kommunen og den forhandlingsberettigede organisation.

Ansøgningsfrist den 9. oktober 2022

· Første samtale den 12. oktober 2022

· Anden samtale den 25. oktober 2022

Hvis du efter første samtale går videre i ansættelsesprocessen vil du elektronisk modtage en test som bl.a. danner baggrund for den anden samtale.

Når du sender din ansøgning bedes du medsende kopi af dokumentation for uddannelse.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Det er en del af Ringsted Kommunes ansættelsespolitik at fremme ligelig kønsfordeling og etnisk ligestilling. Vi opfordrer både personer med dansk og anden etnisk baggrund til at søge den opslåede stilling.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Ringsted.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Ringsted
  • Søndag den 09. oktober 2022

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som jurister i Ringsted

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Ringsted over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister over tid

Dato Alle jobs som jurister
16. juni 2024 1
15. juni 2024 1
14. juni 2024 1
13. juni 2024 1
12. juni 2024 1
11. juni 2024 1
10. juni 2024 1
9. juni 2024 1
8. juni 2024 1
7. juni 2024 1
6. juni 2024 1
5. juni 2024 1