Jurist med interesse for formueret

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Viborg

Vil du være med til at styrke forbrugernes retssikkerhed i Danmark? Vil du arbejde i et juridisk miljø med stærk faglig sparring og mange muligheder for kompetenceudvikling? Nævnenes Hus søger jurister og erhvervsjurister til Forbrugerklagenævnet.

Nævnenes Hus er i stadig udvikling, og vi har fået tilført en række samfundsvigtige opgaver blandt andet vedrørende den grønne omstilling, realisering af klimaloven og initiativer for at imødegå høj inflation. Vi søger derfor nu bl.a. nye kollegaer til Forbrugerklagenævnets sekretariat.

Herudover søger vi nye kollegaer til andre områder i styrelsen https://naevneneshus.dk/karriere/ledige-stillinger/

Sager og opgaver
Folketinget udvider Forbrugerklagenævnets sekretariat arbejdsområde med klager efter lov om indefrysningsordning for høje energiregninger, der er udmøntningen af Folketingets vinterhjælpspakken fra 2022. For at imødekomme en forventet stigning i antal sager og vores ønske om at nedbringe sagsbehandlingstiden, opnormerer vi derfor Forbrugerklagenævnets sekretariat.

Som jurist i Forbrugerklagenævnets sekretariatet bliver du og dine evner en vigtig brik i udviklingen af forbrugerområdet, hvor effektiv sagsbehandling er i højsædet. Det kommer ikke af sig selv både at være en dygtig jurist og en dygtig sagsbehandler, derfor tilbyder vi en attraktiv arbejdsplads, hvor netop din læring og udvikling er vigtig for os, samtidig med at du får en unik mulighed for at gøre en forskel for retssikkerheden på forbrugerområdet.

I Forbrugerklagenævnets sekretariat betjener vi Forbrugerklagenævnet. Vi forbereder sager til juridisk afgørelse i nævnet, når Mæglingsteamet for Forbrugerklager har forsøgt at mægle imellem forbrugere og erhvervsdrivende, men ikke er blevet enige. Ud over sagsbehandling af sager til nævnets behandling, behandler vi også sager, som vi selv kan afgøre i sekretariatet. Du får derfor mulighed og ansvar for både at træffe afgørelser selv og bistå nævnet med det forberedende arbejde. Forbrugerklagenævnet har en stor sagsportefølje, hvorfor juridisk kvalitet og effektivitet i arbejdet med klagesagerne er nødvendigt. Vi arbejder efter princippet om korrekte afgørelser i rette tid.

Se mere om, hvordan det er at være en del af teamet:

Dine primære arbejdsopgaver vil være:
• Sagsbehandling af forbrugerklagesager, herunder håndtering af henvendelser fra klagere
• Administrative opgaver i forbindelse med sagsbehandlingen
• Sekretariatsbetjening af Forbrugerklagenævnet

Onboarding i Nævnenes Hus
Når du bliver ansat hos os, deltager du i et introduktionsforløb som strækker sig over nogle uger. Det består blandt andet af oplæg om fagområdet og arbejdet som nævnsjurist, sideløbende med at du bliver lært op i at behandle konkrete klagesager. Du bliver klædt godt på til at varetage dine opgaver og får et fællesskab med dine nye kollegaer.

Hvis du kommer som nyuddannet
Som nyuddannet jurist eller jurist med få års erfaring vil du gennemgå en grundig oplæring, hvor du tilknyttes en erfaren kollega, som du kommer til at sparre med om sagerne. Dine første sager er af mindre kompleks karakter, og efterhånden som du kommer længere hen i din ansættelse, bliver dine sager mere omfattende. Du lærer at finde ind til kernen af en sag og skrive gode afgørelser.

Hvis du kommer med erfaring
Som erfaren jurist vil du få et stort fagligt ansvar og selvstændigt varetage sagsbehandling af en portefølje af sager. Du har mulighed for at blive specialist på området, samtidigt med at du videreudvikler dine kompetencer inden for den juridiske metode. Du har også mulighed for at påtage dig andre opgaver, såsom undervisning og projektarbejde, hvis det har din interesse og hermed bidrage til optimering og udvikling af systemer og sagsgange.

Om dig
Vi forventer, at du har eller snart har opnået en juridisk uddannelse som enten cand.jur. eller cand.merc.jur. og kan se dig selv i følgende:
• Du har gode sagsbehandlingsevner, eller ønsker at lære sagsbehandling, da det er et vigtigt redskab til at bidrage bedst mulig til forberedelse af sager til Forbrugerklagenævnet.
• Det er derfor en fordel, at du arbejder struktureret og evner at tilskære sager, fordi du derigennem kan bidrage til at sikre en effektiv sagsbehandling med afgørelser af rette kvalitet.
• Du samarbejder med dine kollegaer om at sikre den mest optimale opgaveløsning, fordi vi i teamet hjælper hinanden med at nå de fælles mål.
• Vi kommunikerer hele tiden fagligt materiale til både specialister og ikke-specialister, hvorfor du kan drage stor fordel af gode kommunikationsevner.

Vi ser også gerne en ansøgning fra dig selvom du først afslutter din kandidatuddannelse med udgangen af 2023, så tøv ikke med at søge.

Om Nævnenes Hus
Nævnenes Hus er en vigtig del af vores demokratiske retssamfund med lige ret for alle. Vi understøtter en smidig, hurtig og tilgængelig måde at løse konflikter på, når de opstår mellem borgere, virksomheder og myndigheder. Det er vi stolte af, for det giver mening!

Vores ca. 200 medarbejderes kerneopgave er at bistå en række uafhængige domstolslignende klage- og ankenævn med kompetent juridisk og teknisk forarbejde, så nævnene kan træffe juridisk rigtige afgørelser, effektivt og i rette tid. Vi vægter faglighed, viden og kompetenceudvikling højt og har fokus på sparring, udvikling og det sociale kollegaskab. I Nævnenes Hus er vi primært jurister, og vi har et tæt samarbejde med nævnenes formænd, som kan være landsdommere, præsidenter fra byretterne eller professorer. Vi har derfor et meget stærkt juridisk miljø.

Ansættelsesvilkår
Du ansættes efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC-overenskomsten.

Ansættelsesstedet vil være på Toldboden 2, 8800 Viborg – som er under 5 minutters gang fra bus- og togstation. Vi har fleksibilitet i forhold til arbejdstid og sted, herunder gode muligheder for hjemmearbejde.

Vi ønsker stillingerne besat fra 15. august 2023.

Din ansøgning med beskrivelse af motivation, lidt om dig selv og dine juridiske interesser samt CV og eksamenspapirer skal være hos os senest 29. maj 2023. Du kommer ind på vores online ansøgningsmodul ved at klikke på ”søg stillingen”.

Vi forventer at afholde samtaler i maj og den første uge i juni, og vi indkalder løbende til samtaler, så send os gerne din ansøgning allerede i dag.

Vi benytter tests i rekrutteringsprocessen.

Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om jobbet, så kontakt gerne teamchef Freja Lisby Nielsen på telefon +45 72 40 58 70.

Læs mere om Nævnenes Hus og øvrige jobmuligheder på http://www.naevneneshus.dk

I Nævnenes Hus tror vi på, at et inkluderende, mangfoldigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund og lige muligheder for alle vores jobansøgere. Vi opfordrer alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Jurist", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i Viborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 10.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Jurist
  • Viborg
  • Mandag den 05. juni 2023

Lignende jobs

  • Jurist i Viborg

    Er du erfaren jurist, så grib muligheden for at få et meningsfuldt job med en samfundsvigtig opgave i et stærkt juridisk miljø, hvor ambitioner og samarbejde er i højsædet! I en demokratisk ret..
    • Jurist
    • Viborg
    Få mere info
  • Jurist i Midtjylland

    Are you structured and detail-oriented? Would you like to join a fast-growing company in the position of C..
    • Jurist
    • Midtjylland
    Få mere info
  • Jurist i Silkeborg

    Jurist søges til organisation/virksomhed i 8600 Silkeborg
    • Jurist
    • Silkeborg
    Få mere info
  • Jurist i Midtjylland

    Socialtilsyn Midt godkender og fører driftsorienteret tilsyn med såvel private som offentlige tilbud og plejefamilier inden for det specialiserede socialområde. Vi fører tilsyn med ca. 1200 plejefa..
    • Jurist
    • Midtjylland
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som jurister i Viborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte jurist i Viborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal jurister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte jurister over tid

Dato Alle jobs som jurister
3. maj 2024 3
2. maj 2024 3
1. maj 2024 3
30. april 2024 3
29. april 2024 2
28. april 2024 2
27. april 2024 2
26. april 2024 3
25. april 2024 2
24. april 2024 2
23. april 2024 2
22. april 2024 2
21. april 2024 2
20. april 2024 2
19. april 2024 3
18. april 2024 4
17. april 2024 3
16. april 2024 3
15. april 2024 3
14. april 2024 3
13. april 2024 3
12. april 2024 3
11. april 2024 3
10. april 2024 3
9. april 2024 4
8. april 2024 4
7. april 2024 4
6. april 2024 4
5. april 2024 4
4. april 2024 3
3. april 2024 3