Ungevejleder til ny indsats i Herlev

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Herlev

IPSCenter Danmark søger en ambitiøs konsulent, der skal hjælpe og vejlede unge i alderen 13-17 år, der lever med svære sociale og psykiske udfordringer.

Ungevejlederen bliver drivkraften i en ny indsats for de yngste teenagere, hvor sociale og psykiske udfordringer gør det svært for de unge at gennemføre grundskolen og starte på en ungdomsuddannelse. Der skal tages hånd om de unges mistrivsel gennem en intensiv og relationel indsats, hvor ungevejlederen for en periode skal være en ’betydende voksen’ i den unges liv.

Om jobbet som ungevejleder

Som ungevejleder er dit primære fokus at hjælpe udsatte unge i alderen 13-17 år med at finde fodfæste i deres ungdomsliv og retning mod uddannelse. Som en betydende voksen i den unges liv, skal du være den vedholdende støtteperson, der sammen med den unges forældre og andre pårørende, hjælper den unge gennem grundskolen og videre i en ungdomsuddannelse. Du skal udvikle et tæt og tillidsfuldt parløb, både med de unge der skal hjælpes, forældre, skolelærere, PPR og andre aktører, der har en rolle i den unges liv, herunder uddannelsesinstitutioner og virksomheder. Det er vigtigt at du trives med at skabe relationer til unge, der står i en udsat position, og har evnen til at engagere dig i et ungt menneske med de sammensatte udfordringer, der er i spil, når man kæmper med skoleværing, ensomhed, psykisk mistrivsel og social udsathed.

Om indsatsen

Et væsentligt element i indsatsen er at koble de unge til virksomheder, der tilbyder dem forløb, hvor de prøver kræfter med arbejdslivet, og gør sig erfaringer uden for en skolekontekst. For nogle af de unge kan virksomhedsforløbet foregå samtidig med at de modtager et skoletilbud, og for andre vil det være et praktikforløb eller fritidsjob, der bygger bro til en ungdomsuddannelse. Du giver de unge individuel støtte og vejledning samtidig med at du faciliterer netværksgrupper med de unge.

I projektet vil du samarbejde med forskellige mennesker, der er med til at støtte de unge på deres vej mod uddannelse eller job – fx medarbejdere i kommunen, skolelærere, behandlere i psykiatrien og pårørende. Du uddannes i indsatsens principper, tilgange og værktøjer, og du får løbende supervision i arbejdet med de unge og i faciliteringen af de unges netværksgrupper.

Kvalifikationer og kompetencer til jobbet som ungevejleder

  • Har en relevant faglig uddannelse
  • Har stærke relationelle kompetencer
  • Erfaring med at arbejde med unge i aldersgruppen 13-17 år
  • Erfaring i at arbejde med socialt udsatte og psykisk sårbare unge
  • Erfaring i at arbejde job- og uddannelsesrettet – og gerne erfaring med at inkludere udsatte grupper på arbejdsmarkedet
  • Evner at facilitere gruppebaserede forløb – interesseret i at arbejde med de unge i gruppeforløb
  • Erfaring med pårørende støtte
  • Kreativ og fordomsfri i arbejdet med socialt udsatte og psykisk sårbare unge, der står i foranderlig livssituation
  • Har lyst til at arbejde med en tilgang til unges udvikling, hvor fokus er på de unges interesser, ønsker og behov
  • Formår at matche unges ønsker med virksomhedernes behov
  • Har gode kommunikative evner og en sikker hånd i skriftlig fremstilling
  • Er vedholdende og struktureret i opgaveløsningen
  • Interesseret i at lære nye metodiske tilgange og bidrage til udviklingen af de unges netværk og nye samarbejdsformer

Derudover lægges der vægt på, at du har et godt humør, er teamplayer samtidig med at du kan arbejde selvstændigt. Det er ligeledes vigtigt at du har evnen til at skabe relationer til målgruppen, og trives i det opsøgende og tætte samarbejde med pårørende, skole og virksomheder.

Om IPSCenter Danmark

IPSCenter Danmark er specialiseret i IPS-metoden (Individuelt Planlagt job med Støtte). Vi tilbyder IPS-forløb til psykisk syge eller psykisk sårbare mennesker i tæt samarbejde med landets jobcentre og det psykiatriske behandlingssystem. Med IPS-metodens principper og værktøjer gennemfører vi forløb, der er skræddersyet til det enkelte menneske, så det matcher deres ønsker og drømme for et liv med arbejde. Den overordnede filosofi i IPS er, at mennesker der lever med psykisk sygdom kan arbejde på det ordinære arbejdsmarked uden forudgående træning, hvis det rette jobmatch og de rette arbejdsomgivelser findes. Hvis borgeren er under behandling i psykiatrien, sker inklusionen på arbejdsmarkedet sideløbende med behandlingen. Læs mere på: www.ipscenterdanmark.dk

Løn og ansættelsesvilkår

Du arbejder med udgangspunkt fra egen bopæl og møder borgerne i deres nærområde i forbindelse med vores opgaver i Herlev kommune. Det er derfor nødvendigt, at du har kørekort og rådighed over egen bil.

Der er tale om en deltidsstilling på 20-25 timer, men med potentiale for fuldtidsstilling på lidt længere sigt. Stillingen kan også ansøges af freelancekonsulent. Fast gage efter kvalifikationer samt kørselsordning efter gældende takster.

Hvis du vil vide mere

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Udviklingschef Ulrik Lund-Sørensen på tlf. 5190 2734 eller Driftsdirektør Marlene Mohn Ishøi på tlf. 5190 9603

Ansøgning

Send din ansøgning og CV snarest muligt til [email protected]

Bemærk: tiltrædelse snarest muligt, vi holder ansættelsessamtaler løbende, så send din ansøgning hurtigst muligt.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Karriererådgiver", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Herlev.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Karriererådgiver
  • Herlev
  • Mandag den 25. marts 2024

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som karriererådgiver i Herlev

Herunder ser du udviklingen i udbudte karriererådgiver i Herlev over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal karriererådgiver.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte karriererådgiver over tid

Dato Alle jobs som karriererådgiver
8. maj 2024 1
7. maj 2024 1
6. maj 2024 1
5. maj 2024 1
4. maj 2024 1
3. maj 2024 1
2. maj 2024 1
1. maj 2024 1
30. april 2024 1
29. april 2024 1
27. april 2024 1
26. april 2024 1
11. april 2024 1
10. april 2024 1
9. april 2024 1
8. april 2024 1