Medlemmer til det rådgivende udvalg i [xxxxx]etshuset

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Freelance - København K

Medlemmer til det rådgivende udvalg i familieretshuset

For at sikre kvaliteten i familieretshusets sagsbehandling og den løbende udvikling af familieretshusets støtte og rådgivning til børn samt tilbud om rådgivning og konflikthåndtering er der nedsat et rådgivende udvalg med familieretshusets direktør som formand. Det er social- og boligministeren, der udpeger medlemmer til udvalget for en 4-årig periode med mulighed for genudpegning.

Den nuværende udpegningsperiode udløber for størstedelen af udvalgets medlemmer hhv. den 31. august og den 8. december 2023, og derfor er det nu muligt at søge om udpegning/genudpegning til udvalget.

Medlemmer virker i udvalget i personlig kapacitet og ikke som repræsentant for en eventuel arbejdsgiver eller interesseorganisation. Der afholdes minimum to udvalgsmøder om året. Medlemmerne modtager godtgørelse for befordring for deltagelse i udvalgets møder.

I udvalgets næste udpegningsperiode vil udvalget særligt skulle have fokus på den fortsatte udvikling af familieretshuset, herunder hvordan familieretshuset bedst tilrettelægger praksis i forhold til borgernes behov og behandlingen af familieretlige sager, herunder med særlig fokus på barnets bedste og barnets ret til trivsel.

For at komme i betragtning som medlem af udvalget skal ansøgere have en eller flere af følgende kompetencer:

  • Viden om familieretlige problemstillinger
  • Viden om børn i brudte familier
  • Viden om konflikthåndtering og rådgivning
  • Erfaring som familieretsadvokat
  • Viden om socialfaglige og socialretlige problemstillinger
  • Viden om vold i nære relationer
  • Erfaring med kommunernes indsatser efter lov om social service og samspillet mellem de socialfaglige indsatser og det familieretlige system
  • Erfaring med behandlingen af familieretlige sager i domstolssystemet
  • Viden om civilsamfundsorganisationernes indsatser for brudte familier
  • Viden om de særlige fokusområder, der er fastlagt for udvalgets kommende periode, jf. ovenfor.

Der henvises til bekendtgørelse nr. 1303 af 4. december 2019 om forretningsordenen for det rådgivende udvalg i familieretshuset.

Interesserede ansøgere skal sende en motiveret ansøgning til Social-, Bolig og Ældreministeriet senest den 30. juni 2023.

De indkomne ansøgninger vil blive forelagt social- og boligministeren, som udpeger udvalgsmedlemmerne. Det forventes, at ministeren udpeger medlemmerne i uge 34-35, og at de pågældende får besked om deres udpegning senest den 30. august 2023.

Alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

Det rådgivende udvalg i familieretshuset er i bemærkningerne til § 45 i lov om familieretshuset beskrevet således:

”Det foreslås med § 45, stk. 1, at der nedsættes et rådgivende udvalg for familieretshuset. Udvalget nedsættes af børne- og socialministeren og har til opgave at bidrage til familieretshusets sikring af kvaliteten i sagsbehandlingen og den løbende udvikling af familieretshusets støtte og rådgivning til børn samt tilbud om rådgivning og konflikthåndtering. Udvalget har endvidere til formål at bibringe familieretshuset viden om særlige problemstillinger, såsom vold i nære relationer eller misbrug.

Det foreslås med stk. 2, at formanden for det rådgivende udvalg er direktøren for familieretshuset. De øvrige medlemmer udpeges af børne- og socialministeren fra relevante civilsamfundsorganisationer, kommuner, interesseorganisationer, Børne- og Socialministeriet og andre relevante myndigheder samt efter indstilling fra Domstolsstyrelsen. Det foreslås, at udpegningsperioden er fire år for udvalgets medlemmer ud over formanden.

Udpegningen skal ske efter opslag. Der skal ved udpegning lægges vægt på, at udvalgsmedlemmerne dækker et bredt spektrum af kompetencer og har varierede baggrunde, der kan bidrage til sikring af kvaliteten i familieretshusets sagsbehandling og den løbende udvikling af familieretshusets tilbud. Der skal i udpegningen lægges vægt på, at der i udvalget er medlemmer med stor faglig viden på det børne- og familiefaglige områder såsom psykologer med særlige specialistkompetencer inden for udsatte familier, repræsentanter med specialiserede socialfaglige kompetencer inden for familieområdet og advokater med familieretlig ekspertise.

Medlemmer virker i udvalget i personlig kapacitet og ikke som repræsentant for en eventuel arbejdsgiver eller interesseorganisation. Såfremt et medlem trækker sig fra udvalget inden ophøret af udpegningsperioden på fire år, skal børne- og socialministeren på baggrund af et opslag udpege et nyt medlem for den resterende del af den igangværende udpegningsperiode. Der kan ske genudpegning af medlemmerne af udvalget.”

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Konsulent", og befinder sig i kategorien "Kommunikation, marketing, salg".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Konsulent
  • København K
  • Fredag den 30. juni 2023

Lignende jobs

  • Konsulent i København K

    Business Consultant til udvikling af ESG-området i den finansielle sektorVi har brug for dig, der vil være med til at finde og danne kvalitetsdata, som kan understøtte den finansielle sektor i en..
    • Konsulent
    • København K
    Få mere info
  • Konsulent i København K

    Brænder du for kreative medieløsninger, og har du det med at vende klassiske marketinggreb på hovedet? Så er du måske vores nye Senior Consultant i dentsu X! Job Title:Senior ConsultantJob Desc..
    • Konsulent
    • København K
    Få mere info
  • Konsulent i København

    <p>Are you passionate about building a successful career in the field of business consulting and sustainability, and are you motivated to contribute actionable insights to business leaders? I..
    • Konsulent
    • København
    Få mere info
  • Konsulent i København

    <p>Do you want to be at the heart of the energy transition industry, guiding the public and private sector in the delivery of technologies and systems to meet global and national net zero tar..
    • Konsulent
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som konsulenter i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte konsulent i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal konsulenter.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte konsulenter over tid

Dato Alle jobs som konsulenter
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0
5. april 2024 0
4. april 2024 0
3. april 2024 0
2. april 2024 0
1. april 2024 0
31. marts 2024 0
30. marts 2024 0
29. marts 2024 0