Uddannelsesansvarlig overlæge søges til Patologi, Sygehus Sønderjylland

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Aabenraa

Ved Patologi, Sygehus Sønderjylland, er en stilling som uddannelsesansvarlig overlæge (UAO) ledig til besættelse pr. 1. april 2024 eller efter aftale.

Afdelingen har stort fokus på uddannelsen af kommende speciallæger. Vi har i gennemsnit fra 2024 3 læger i hoveduddannelsesstilling om året og 2 i introduktionsstilling. På sygehuset er etableret et tæt samarbejde mellem UKYL’er og UAO’er, som vi forventer at du går ind i. Afdelingen er meget villig til at prøve nye koncepter af, og vi forventer at du kommer med friske ideer, som kan styrke uddannelsen.

Vi er således ambitiøse på vores uddannelsesområde, for vi har en grundlæggende tro på, at uddannelse skaber kompetente medarbejdere og gode patologisvar.

Videreuddannelsen på vores afdeling er velorganiseret og med meget stor tilfredshed blandt de uddannelsessøgende med gode evalueringer. Ved seneste inspektorbesøg i 2022 fik vi kommentaren særdeles god i 8 ud af 16 temaer og tilstrækkelig i de resterende 8. Vi blev vurderet til at være ”en meget velfungerende afdeling, hvor uddannelsen er højt prioriteret".

Der er aktuelt en UKYL i afdelingen, og de fleste af vores speciallæger er vejledere og villige til at bidrage med yderligere optimering af uddannelsesarbejdet

Vi forventer at du:

  • Er engageret i uddannelse
  • Er en god kommunikator
  • Evner at strukturere dine egne arbejdsopgaver i en travl hverdag
  • Er god til at prioritere og strukturere
  • Favner bredt, også når uddannelse er svært
  • Samarbejder aktivt med de andre uddannelser på afdelingen
  • Aktivt bidrager til afdelingens og specialets udvikling

Afdelingen er beliggende i nyindrettede lokaler på Aabenraa Sygehus og er samtidig blevet fuldt digitaliseret, dvs at al histologisk diagnostik foregår digitalt. Afdelingen ønsker at udnytte dette momentum til nytænkning inden for laboratoriedrift og inden for diagnostik. Fx satser afdelingen på akkreditering og på brug at artificiel intelligens i drift og forskning. Indførelsen i Region Syddanmark af digital patologi giver også gode muligheder for samarbejde på tværs i Regionen, hvilket vi gerne ser udnyttet mest muligt – også indenfor uddannelsesområdet.

Et andet indsatsområde er molekylær patologi, hvor afdelingen har ansat en molekylær biolog, som i et moderne laboratorium etableret i fællesskab med Mikrobiologi, skal udvikle og drifte molekylærbiologiske undersøgelser inkl. NGS indenfor bl.a. gynækopatologi med HPV testning, lungecancer, tarmcancer og hudpatologi.

Afdelingen lægger vægt på et tillidsfuldt samarbejde mellem personalegrupperne, og at vi hjælper hinanden når det behøves. Bioanalytikerne udfører en stor del af udskæringsarbejdet og er påbegyndt oplæring inden for selvstændig mikroskopi.

Videreuddannelsen af speciallæger har også høj prioritet på afdelingen og på sygehuset. Vi er med til at sikre den bedste diagnostiske kvalitet i vores arbejde ved at sørge for jævnlig og relevant efteruddannelse af speciallægerne.

Stillingen ønskes besat med en speciallæge i patologisk anatomi og cytologi, som ønsker at bidrage til afdelingens drift og fremadrettede udvikling. Stillingens indhold vil blive aftalt i forbindelse med ansættelsen og vi er fleksible mht. fagområder, som typisk er 2 for hver speciallæge. Vi ser også gerne, at overlægen påtager sig mere tværgående funktioner, som fx arbejde med kunstig intelligens og akkreditering, samt samarbejde med bioanalytikere om udskæring og mikroskopi eller om automatisering i laboratoriet.
Flere af vores speciallæger udfører i et vist omfang diagnostiske patologi fra hjemmet ved brug af digital patologi, og vi vil derfor være åbne overfor at aftale hjemmearbejde, ligesom arbejde på deltid også kan komme på tale.

Afdelingen er en tværgående diagnostisk afdeling med specialet patologisk anatomi og cytologi.

Afdelingen har følgende lægelige fagområder:

  • Dermatopatologi
  • Gastrointestinalkanal samt pancreas, galdeveje og lever
  • Gynækologisk og perinatal patologi
  • Lungepatologi og hoved-halspatologi
  • Mammapatologi
  • Urologisk patologi

Lægestaben består på nuværende tidspunkt af 1 cheflæge og professor, 1 uddannelsesansvarlig speciallæge, 2 overlæger og 2 afdelingslæger. Reservelægerne alternerer mellem afdelingens fagområder.

Afdelingen er i alt normeret med 35 personer, bestående af læger, molekylærbiolog, bioanalytikere, og lægesekretærer. Afdelingen har uddannelsesforpligtelse for bioanalytikerstuderende samt studerende under uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator, og hjælper også med undervisning af medicinstuderende. Afdelingen bestræber sig på at være en attraktiv og aktiv uddannende afdeling.

Ansøgeren skal være speciallæge i patologisk anatomi og cytologi. Bedømmelse vil ske på baggrund af ansøgers oplysninger om egne kompetencer inden for hvert af de 7 kompetenceområder: medicinsk ekspertise, kommunikation, samarbejde, ledelse/administration, sundhedsfremmer, akademiker og professionel.

Funktionsbeskrivelse kan rekvireres hos sekretær Lene Bang ([email protected]).

Du er også velkommen til at kontakte cheflæge Niels Marcussen, tlf. 7997 4820 ved yderligere spørgsmål.

Ansøgningsfristen er 30. december 2023.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via jobannoncen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Aabenraa.

Jobbet er oprettet på vores service den 28.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Aabenraa
  • Lørdag den 30. december 2023

Lignende jobs

  • Læge i Aabenraa

    Antallet af patienter med urologiske sygdomme øges og vi har svært ved at følge med. Vi søger derfor en reservelægevikar til Urinvejskirurgisk Afsnit i Aabenraa.Er du på vej til at søge hovedudd..
    • Læge
    • Aabenraa
    Få mere info
  • Læge i Sønderborg

    Ønsker du at være en del af en dynamisk og velfungerende afdeling med topmotiveret personale, moderne veludstyrede lokaler og hvor medarbejder- og patienttilfredsheden er høj? Så kom til smukke Søn..
    • Læge
    • Sønderborg
    Få mere info
  • Læge i Esbjerg

    Esbjerg Sygehus Grindsted Sygehus, Syddansk Universitetshospital søger pr. 1. oktober - eller efter aftale - en dedikeret og visionær uddannelseskoordinerende overlæge.Du vil få meget stor indfly..
    • Læge
    • Esbjerg
    Få mere info
  • Læge i Esbjerg

    Vi søger en introduktionslæge til Røntgen, Skanning og Nuklearmedicin, Syddansk Universitetshospital, Esbjerg og Grindsted Sygehus, med start pr. 1. september 2024.Vi er en afdeling, der vægter s..
    • Læge
    • Esbjerg
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i Aabenraa

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Aabenraa over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
11. juni 2024 9
10. juni 2024 8
9. juni 2024 8
8. juni 2024 6
7. juni 2024 8
6. juni 2024 8
5. juni 2024 8
4. juni 2024 9
3. juni 2024 6
2. juni 2024 6
1. juni 2024 6
31. maj 2024 10
30. maj 2024 10
29. maj 2024 12
28. maj 2024 12
27. maj 2024 9
26. maj 2024 8
25. maj 2024 8
24. maj 2024 8
23. maj 2024 8
22. maj 2024 8
21. maj 2024 8
20. maj 2024 10
19. maj 2024 10
18. maj 2024 10
17. maj 2024 10
16. maj 2024 10
15. maj 2024 8
14. maj 2024 8
13. maj 2024 8
12. maj 2024 8