Ph.d.-studerende til RCT med immundæmpende behandling til depression (DEXA-PSYCH)

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København Ø

Læge søges til ph.d.-studie om anti-inflammatorisk behandling for patienter med depression

I Forskningsenheden for Biologisk og Præcisions Psykiatri på Psykiatrisk Center København søger vi en læge til at forestå et klinisk ph.d.-studie om effekten af anti-inflammatorisk behandling med dexametason hos patienter med depression.

Ph.d.-stipendiet er knyttet op på DEXA-PSYCH studiet, der er et investigator initieret dobbelt-blindet, placebo-kontrolleret, randomiseret lægemiddelforsøg. Ansættelsen er fuldt finansieret og alle godkendelser til forsøget er opnået.

Vi tilbyder:

Som læge og ph.d.-studerende vil du blive en del af holdet omkring det nye lægemiddelforsøg DEXA-PSYCH. Dine primære arbejdsopgaver vil blive at rekruttere, inkludere og behandle patienter med moderat-til-svær depression i forsøget. Dette involverer bl.a. psykopatologisk udredning og løbende patientinterviews samt opstart og afslutning af forsøgsmedicin. Du vil derudover være med til at analysere data fra studiet og formidle disse i internationale, peer-reviewede tidsskrifter samt ved deltagelse i relevante konferencer m.m.

Studiet bygger på vores tidligere meta-analyser af medicin, der påvirker immunforsvaret, som har påvist, at behandling med glukokortikoider kan give en hurtig, antidepressiv effekt. De tidligere studier har dog metodologiske svagheder, der betyder, at behandlingens effekt og sikkerhed skal undersøges i dette større, velgennemført studie. DEXA-PSYCH studiet er det største studie af sin art på globalt plan.

Studiet er allerede i gang, og finansiering samt relevante godkendelser er allerede opnået. Du vil dermed kunne gå i gang med selve forskningsprojektet hurtigt efter ansættelse og efter relevant oplæring. Du vil komme til at arbejde tæt sammen med én anden læge/ph.d.-studerende på projektet, ligesom du vil modtage supervision fra forskningsgruppens statistiker og tæt klinisk og forskningsmæssig vejledning fra professor, overlæge og forskningsleder Michael Eriksen Benros.

Du vil under projektet få erfaring med klinisk lægemiddelforskning, herunder Good Clinical Practice (GCP), medicinsk statistik, immunopsykiatri, psykofarmakologi samt psykopatologi. Gruppen har derudover en stor forskningsaktivitet indenfor registerstudier, meta-analyser, biologisk psykiatri og machine learning, og der vil være mulighed for at lære om og arbejde med disse områder under din ansættelse.

Vi tilbyder en spændende og udviklende arbejdsplads i et internationalt velanset forskningsmiljø med omkring 65 kollegaer af forskellig uddannelsesmæssig baggrund, herunder seniorforskere, læger, statistikere, bioinformatikere, genetikere, ph.d.-studerende, projektsygeplejersker, forskningsårs-studerende m.m.

Projektet udgår fra Psykiatrisk Center København på Gentofte Hospital, og der forventes indskrivning som ph.d.-studerende ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Vi forventer, at du:

  • Er uddannet læge.
  • Har interesse for forskning og psykiatrien.
  • Holder af at arbejde struktureret og klinisk.
  • Er ambitiøs og kan eksekvere så deadlines overholdes
  • Både kan arbejde selvstændigt og som del af et team.
  • Har mod på at arbejde opsøgende, assertivt og fleksibelt med målgruppen.

Erfaring med forskning, psykiatrien, psykopatologi og lumbalpunktur vil være en fordel, men er ikke påkrævet.

Ansættelsesvilkår:

Arbejdstiden er 37 timer/uge med mulighed for fleksibel tilrettelæggelse. Stillingen er 3-årig.

Løn efter anciennitet og kvalifikationer. Arbejdspladsen er Psykiatrisk Center København på Gentofte Hospital.

Ansøgningsprocedure:

Vi forestller os, at du starter snarest muligt i løbet af foråret. Der er planlagt ansættelsessamtaler i løbet af februar (sandsynligvis uge 8 og 9).

Ansøgningsfrist er onsdag d. 19. februar kl. 16.00.

Hvis du ønsker at ansøge stillingen, indsendes via linket:

  • Motiveret ansøgning
  • CV indeholdende oplysning om uddannelse, autorisationsnummer, hidtidige ansættelser samt eventuel forskningserfaring og publikationer
  • Kopi af eksamensbevis, inkl. karakterer


Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til professor, overlæge og forskningsleder Michael Eriksen Benros ([email protected] / tlf. 26255239) eller læge/ph.d.-studerende Troels Boldt Rømer ([email protected] / tlf. 31474345).

Forud for ansættelse vil der blive indhentet reference fra 1-2 personer om tidligere ansættelsesforhold efter nærmere aftale med den enkelte ansøger

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • København Ø
  • Søndag den 19. februar 2023

Lignende jobs

  • Læge (studiejob) i København NV

    Vil du være med til at udvikle en ny funktion indenfor vagtplanlægning? Så har du nu muligheden for et job med spændende opgaver, hvor der er plads til at udvikle rapportering vedrørend..
    • Læge
    • København NV
    Få mere info
  • Læge i København

    Er du læge og interesseret i lægemidler? Overvejer du et lægejob uden for klinikken, eller kommer du fra lægemiddelindustrien med erfaring i udvikling af lægemidler og vil prøve noget nyt?Alle .
    • Læge
    • København
    Få mere info
  • Læge i København

    Er du neurolog og interesseret i lægemidler? Overvejer du et lægejob uden for klinikken, eller kommer du fra lægemiddelindustrien med erfaring i udvikling af neurologiske lægemidler og vil prøve no..
    • Læge
    • København
    Få mere info
  • Læge i København S

    AFDELINGSLÆGE INDENFOR NEUROLOGI TIL LÆGEMIDDELSTYRELSENEr du neurolog og interesseret i lægemidler? Overvejer du et lægejob uden for klinikken, eller kommer du fra lægemiddelindustrien med erfari..
    • Læge
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 2
17. april 2024 2
16. april 2024 2
15. april 2024 2
14. april 2024 2
13. april 2024 2
12. april 2024 2
11. april 2024 2
10. april 2024 3
9. april 2024 3
8. april 2024 3
7. april 2024 3
6. april 2024 3
5. april 2024 3
4. april 2024 3
3. april 2024 3
2. april 2024 3
1. april 2024 3
31. marts 2024 3
30. marts 2024 3
29. marts 2024 3