2 ledende overlæger i lungemedicin søges til Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Midt-og Vestsjælland

2 ledende overlæger i lungemedicin, Sjællands Universitetshospital

Vil du være med til at udvikle lungemedicinen på Sjællands Universitetshospital og i Region Sjælland?

Så er her en enestående mulighed: Med højt til loftet, plads til gode ideer og kort vej til ledelsen ønsker vi ansætte to visionære og ambitiøse overlæger, som med deres kvalifikationer og engagement kan indtage en hovedrolle i at styrke og videreudvikle specialet på Sjællands Universitetshospital.

De ledende overlæger skal sammen indgå i ledelsen af det lungemedicinske speciale på Sjællands Universitetshospital, begge med reference til cheflægen og afdelingsledelsen i Medicinsk Afdeling. I januar 2022 fusionerede den lungemedicinske funktion i Roskilde og Næstved, og vi ønsker fortsat at udbygge samarbejde og fagligt fællesskab på tværs af de to matrikler samt at styrke lungemedicinen generelt. Den ene ledende overlæge skal have lægefagligt ansvar for infiltrat-udredningen i Roskilde og Næstved, og den anden skal være ansvarlig for sengeafsnittene i Roskilde og Næstved.

Stillingerne som ledende overlæge i lungemedicin ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital ønskes besat 1. september 2022 eller snarest muligt derefter. Stillingerne har geografisk udgangspunkt i Roskilde, men også med fremmøde i Næstved

Arbejdsopgaver

Ledelse

De ledende overlæger skal sammen med oversygeplejerskerne (indtil 1.6 kaldet afdelingssygeplejersker) udgøre den tværfaglige ledelse af afdelingens lungemedicinske funktioner i Roskilde og Næstved. Den tværfaglige ledelse forventes i fællesskab at tage ansvar for drift, faglighed, udvikling og organisering af området, og indgår sammen med de øvrige afsnitsledelser og specialer i afdelingens ledergruppe.

Derudover skal de ledende overlæger sammen have ansvar for den lægefaglige ledelse af det lungemedicinske speciale i afdelingen og på sygehuset, med reference til og i samarbejde med cheflægen/afdelingsledelsen. De to ledende overlæger skal fungere sidestillet, og sammen indgå i ledelse af drift, faglighed og organisatorisk ledelse i lungemedicinen i samarbejde med oversygeplejerskerne. De ledende overlæger forventes desuden at repræsentere specialet i afdelingen, regionalt og nationalt. I samarbejde med cheflægen vil de to ledende overlæger også få personaleansvaret for afdelingens lungemedicinske speciallæger og hoveduddannelseslæger.

Lægefagligt

Du kommer til at indgå i det eksisterende speciallægeteam inden for lungemedicin, der er normeret til 8,5 speciallæger i Roskilde og 5,6 speciallæger i Næstved. De kliniske funktioner er i specialets ambulatorier og sengeafsnit, hvor fordelingen af funktionstid kan aftales efter interesse og kvalifikationer. Du vil desuden få afsat tid til de ledelsesmæssige og administrative opgaver.

Med fusionen af de lungemedicinske funktioner i Roskilde og Næstved er afdelingens ambition at styrke faglighed, udvikling og drift på tværs af de to matrikler, så vi udnytter de eksisterende kompetencer og funktioner optimalt. Vi forventer at du er med til at udvikle dette samarbejde, også med fysisk tilstedeværelse på begge matrikler. Du vil også være med til at videreudvikle den nye lægefaglige ledelsesstruktur i det lungemedicinske speciale på tværs af de to matrikler.

Du vil derudover i årene frem mod 2026 få en vigtig rolle med at planlægge og forberede indflytningen af det lungemedicinske speciale på det udbyggede hovedsygehus i Køge, hvor regionens specialiserede funktioner skal samles på Sjællands Universitetshospital.

De ledende overlæger kan efter aftale indgå i den intern medicinske og den lungemedicinske specialevagt, med en samlet vagthyppighed på ca. fire vagter per måned. Vagterne er tilrettelagt som vagt uden for tjenestestedet.

Kvalifikationer

Vi søger en speciallæge i lungemedicin, som har interesse for og evne til at videreudvikle lungemedicinen og allergologien. Foruden faglige kompetencer søger vi en speciallæge med gode personlige egenskaber med evne til at samarbejde og kommunikere konstruktivt; både med kolleger og på tværs af faggrænser.

Du behøver ikke at have mange års speciallægeerfaring, være faglig ekspert på dit fagområde, eller have lang ledelseserfaring. Det vigtige er din vilje til og talent for at engagere dig i den lægefaglige og tværfaglige ledelsesopgave, i et dynamisk samspil med afdelingsledelsen og den lungemedicinske stab.

Der lægges vægt på

  • Stærke samarbejdsevner, såvel mono- som tværfagligt
  • Dokumenteret interesse for ledelse og organisation
  • Et godt planlægningsgen
  • Videnskabeligt curriculum
  • Lyst til at være med til at udvikle afdelingen og dig selv

Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de syv i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret og systematisk til de syv lægeroller.

Ansættelse som overlæge kræver godkendelse, både jf. den faglige bedømmelse, og efter Danske Regioners krav om 5 års anciennitet som speciallæge.

Det lungemedicinske speciale i afdelingen

Specialet varetages pr. 1. september af 8 speciallæger i Roskilde og 5 i Næstved. Desuden har afdelingen et klinisk professorat, som går på tværs af de to matrikler.

Det ene af afdelingens sengeafsnit i Roskilde har primært specialiserede lungemedicinske patienter. Patienterne indlægges enten direkte fra Akutmodtagelse/ambulatorium eller overflyttes fra regionens øvrige sygehuse. Behandling af pneumothorax varetages i sengeafsnittet. I Næstved er der et sengeafsnit med mulighed for specialiseret lungemedicinsk behandling inkl. hjemme-NIV og drænbehandling af pneumothorax, empyem mv.

Afdelingen har regionsfunktion inden for alle områder af lungemedicinen og allergologien og ambulatoriet dækker hele det lungemedicinske/allergologiske spektrum, fraset behandling af idiopatisk lungefibrose.

De ambulante funktioner omfatter på hver af de to matrikler en infiltratenhed, et allergi-ambulatorium og et ”klassisk” lungemedicinsk ambulatorium, inklusiv udredning for interstitielle lungesygdomme samt for mykobakteriose. I infiltratenhederne har vi blandt andet mulighed for bronkoskopi med elektromagnetisk navigation (ENB), p-EBUS, EBUS, EUS og EUS-B, og i Næstved udføres CT-vejledte biopsier desuden af lungemedicinerne. I Næstved er der derudover en pleuraklinik med torakoskopi, pleurodese og anlæggelse af permanente pleuradræn,

De ambulante ydelser omfatter blandt andet

  • Lungefunktionsundersøgelser med reversibilitetstest
  • Udvidede lungefunktionsundersøgelser (med diffusionskapacitets-bestemmelse og kropsplethysmografi)
  • HjemmeNIV
  • Komplekse allergologiske udredninger med diverse provokationsforsøg
  • Avanceret astmaudredning med methacholin- og mannitolprovokationer, EHV samt IOS
  • Biologisk behandling for svær astma
  • Allergenspecifik immunterapi
  • Allergologiske basisudredninger herunder lægemiddelprovokation
  • Interstitielle lungesygdomme og sarkoidose
  • Bronkoskopi, ENB, EBUS, EUS og EUS-B
  • Perkutane biopsier vejledt af ultralyd, røntgen og CT
  • Torakoskopi, pleuracentese, pleurodese og permanente dræn

Medicinsk Afdeling

Afdelingen har regionsfunktion indenfor lungemedicin, infektionsmedicin og nefrologi og modtager akutte og elektive patienter i disse specialer samt akutte patienter inden for det intern medicinske hovedområde. Afdelingen varetager primært specialiserede funktioner inden for de tre grenspecialer, mens indlagte patienter med almene, ikke – specialiserede lidelser overvejende håndteres på regionens øvrige sygehuse. I Medicinsk Afdeling har vi normering til 3 sengeafsnit med i alt 56 senge og en omfattende ambulant produktion med ca. 50.000 årlige konsultationer.

Under Medicinsk Afdeling hører også Medicinsk Diagnostisk Center og dialyseafsnittene i Roskilde, Køge og i Nykøbing Falster.

Forskning

Medicinsk Afdeling har et veletableret og voksende forskningsmiljø med 2 forskningslektorer og et delt klinisk professorat. Professor Uffe Bødtger er leder af den lungemedicinske forskningsenhed i Region Sjælland (PLUZ) som også har 2 post-docs tilknyttet. Det lungemedicinske forskningsfelt er særligt indenfor invasiv kræftudredning med løbende og omfattende publikation i internationale tidsskrifter og deltagelse i internationale forskningsnetværk. Senest er tilkommet et forskningsområde indenfor efterundersøgelser af COVID19-patienter.
Afdelingen har tilknyttet 5 ph.d.-studerende, heraf 3 lungemedicinske.

Undervisning

Sjællands Universitetshospital har samarbejde med Københavns Universitet. Medicinsk Afdeling varetager klinisk undervisning af lægestuderende for 3. semester bachelor og 3. semester kandidat iht. aftale med Københavns Universitet. Afdelingen har, udover forskningslektoraterne, tre kliniske lektorater – et i hvert af afdelingens specialer.

Den lægelige videreuddannelse er et højt prioriteret område og omfatter uddannelse for læger i

  • Introduktionsstillinger
  • Hoveduddannelse i almen medicin
  • Hoveduddannelse i fem medicinske specialer, herunder lungemedicin

Afdelingens lægelige stab pr. 01.09.22

I Roskilde er der aktuelt 20 overlæger og 6 afdelingslæger med speciallægeanerkendelser i henholdsvis allergologi, infektionsmedicin, lungemedicin, nefrologi og almen medicin. Afdelingen har herudover fire 1. reservelæger og 16 reservelæger.

I Næstved er der 3 lungemedicinske overlæger, 2 afdelingslæger, 3 hoveduddannelseslæger og 2 reservelæger.

Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kolleger allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende på Midt-og Vestsjælland

Jobbet er oprettet på vores service den 3.6.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Midt-og Vestsjælland
  • Mandag den 20. juni 2022

Lignende jobs

  • Læge i Slagelse

    Serviceafsnittet på Slagelse Sygehus søger weekendafløsere til at varetage serviceopgaver. Vi servicerer sygehuset 24 timer i døgnet, året rundt. Vagterne vil derfor være skiftende og der vil .
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info
  • Læge i Roskilde

    Har du lyst til at være en del af en afdeling, med fokus på det gode patientforløb i et godt arbejdsmiljø, så læs med her? Da vi skal hjemtage flere patienter og udvide vores operationskapacite..
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info
  • Læge på Midt-og Vestsjælland

    En stilling som kardiologisk afdelingslæge på Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F. er ledig til besættelse snarest muligt. Der er tale om en delestilling med kardio..
    • Læge
    • Midt-og Vestsjælland
    Få mere info
  • Læge i Roskilde

    Sjællands Universitetshospital Roskilde leder efter en brystkirurg med passion og lyst til at medudvikle et innovativt fagområde med en klar vision .
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger på Midt-og Vestsjælland

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Midt-og Vestsjælland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger i Midt-og Vestsjælland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger i Midt-og Vestsjælland over tid

Dato Alle jobs som læger
16. juni 2024 36
15. juni 2024 37
14. juni 2024 41
13. juni 2024 42
12. juni 2024 42
11. juni 2024 41
10. juni 2024 40
9. juni 2024 43
8. juni 2024 43
7. juni 2024 46
6. juni 2024 42
5. juni 2024 41
4. juni 2024 43
3. juni 2024 63
2. juni 2024 65
1. juni 2024 65
31. maj 2024 61
30. maj 2024 61
29. maj 2024 59
28. maj 2024 61
27. maj 2024 64
26. maj 2024 61
25. maj 2024 67
24. maj 2024 68
23. maj 2024 73
22. maj 2024 71
21. maj 2024 74
20. maj 2024 73
19. maj 2024 73
18. maj 2024 73
17. maj 2024 74