Afdelingslæge i lungemedicin til Sjællands Universitetshospital, Roskilde – Lungemedicinsk afsnit i Næstved

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Afdelingslæge i lungemedicin til Sjællands Universitetshospital, Roskilde – Lungemedicinsk afsnit i Næstved

Vi søger en dygtig afdelingslæge i lungemedicin til vores lungemedicinske team.

Stillingen er som udgangspunkt med hovedtjeneste i Næstved, men funktioner og tid på tværs af matriklerne i Roskilde og Næstved kan aftales. Der er både mulighed for funktion og opkvalificering indenfor invasiv lungekræftudredning, svær astma, allergologi, interstitielle lungesygdomme og bred lungemedicin, afhængig af dine interesser, ønsker og kompetencer.

Vi ønsker at besætte stillingen pr. 1. juli 2024, men tiltrædelse før dette kan også være en mulighed.

Det lungemedicinske speciale i afdelingen

Specialet varetages pr. 1. juli 2023 af 8 speciallæger i Roskilde og 7 i Næstved. Desuden har afdelingen et klinisk professorat, som går på tværs af de to matrikler.

I Næstved har afdelingen et sengeafsnit med mulighed for specialiseret lungemedicinsk behandling inkl. hjemme-NIV og drænbehandling af pneumothorax, empyem mv. I Roskilde har det ene sengeafsnit primært specialiserede lungemedicinske patienter.

Afdelingen har regionsfunktion inden for alle områder af lungemedicinen og allergologien, og ambulatoriet dækker hele det lungemedicinske/allergologiske spektrum, fraset behandling af idiopatisk lungefibrose.

De ambulante funktioner omfatter en infiltratenhed, et allergi-ambulatorium og et ”klassisk” lungemedicinsk ambulatorium, inklusiv ambulatorium for interstitielle lungesygdomme samt for mykobakteriose. I infiltratenhederne på de to matrikler har vi blandt andet mulighed for bronkoskopi med elektromagnetisk navigation (ENB), p-EBUS, EBUS, EUS og EUS-B.

De ambulante ydelser omfatter blandt andet

  • Enkle lungefunktionsundersøgelser med reversibilitetstest
  • Udvidede lungefunktionsundersøgelser (med diffusionskapacitets-bestemmelse og kropsplethysmografi)
  • Bronkoskopi, ENB, EBUS, EUS og EUS-B
  • Interstitielle lungesygdomme og sarkoidose
  • Allergologiske basisudredninger
  • Komplekse allergologiske udredninger med diverse provokationsforsøg
  • Avanceret astmaudredning med methacholin- og mannitolprovokationer, EHV samt IOS
  • HjemmeNIV
  • Biologisk behandling af svær astma
  • Allergenspecifik immunterapi

I Næstved er der derudover en pleuraklinik med torakoskopi og anlæggelse af permanente pleuradræn, samt en stor infiltratenhed med avancerede invasive procedurer inkl. UL- rtg- og CT-vejledte biopsier, ud over ovenstående endoskopiske procedurer.

Hvad vi kan tilbyde

Du kommer til at indgå i et samlet team af speciallæger i lungemedicin på tværs af de to matrikler i Næstved og Roskilde. De kliniske funktioner er i specialets ambulatorier og sengeafsnit. Fordelingen af funktionstid kan aftales efter interesse og kvalifikationer, og der vil være mulighed for at have eget ansvarsområde.

Du vil som udgangspunkt have hovedtjeneste i Næstved, med delt tjeneste med mulighed for fremmøde i Roskilde fx 1 dag/uge.

Din arbejdstid kan aftales fleksibelt med mulighed for forlængede dage, hjemmearbejdsdage og andre tilpasninger til dine og afdelingens behov. Stillingen kan evt. kombineres med deltids forskningsstilling.

Medicinsk Afdeling

Afdelingen har regionsfunktion indenfor lungemedicin, infektionsmedicin og nefrologi og modtager akutte og elektive patienter i disse specialer samt akutte patienter inden for det intern medicinske hovedområde. Afdelingen varetager primært specialiserede funktioner inden for de tre grenspecialer, mens indlagte patienter med almene, ikke – specialiserede lidelser overvejende håndteres på regionens andre sygehuse. I Medicinsk Afdeling har vi 3 sengeafsnit med aktuelt 57 senge i alt, og en omfattende ambulant aktivitet med ca. 50.000 årlige konsultationer.

Under Medicinsk Afdeling hører også Medicinsk Diagnostisk Center og dialyseafsnittene i Roskilde, Køge og i Nykøbing Falster.

Forskning

Medicinsk Afdeling har et veletableret og voksende forskningsmiljø med 2 forskningslektorer og et klinisk professorat.

Professor Uffe Bødtger er leder af den lungemedicinske forskningsenhed i Region Sjælland (PLUZ) som også har 2 post-docs tilknyttet. Det lungemedicinske forskningsfelt er særligt indenfor invasiv kræftudredning med løbende og omfattende publikation i internationale tidsskrifter og deltagelse i internationale forskningsnetværk.

Senest er tilkommet et forskningsområde indenfor efterundersøgelser af COVID19-patienter.
Afdelingen har tilknyttet 4 ph.d.-studerende, heraf 1 lungemedicinsk.

Undervisning

Sjællands Universitetshospital har samarbejde med Københavns Universitet. Medicinsk Afdeling varetager klinisk undervisning af lægestuderende for 3. semester bachelor og 3. semester kandidat iht. aftale med Københavns Universitet. Afdelingen har, udover forskningslektoraterne, tre kliniske lektorater – et i hvert af afdelingens specialer.

Den lægelige videreuddannelse er et højt prioriteret område og omfatter uddannelse for læger i

  • Introduktionsstillinger
  • Hoveduddannelse i almen medicin
  • Hoveduddannelse i fem medicinske specialer, herunder lungemedicin

Afdelingens lægelige stab pr. 01.07.23

I Roskilde er der aktuelt 20 overlæger og 6 afdelingslæger med speciallægeanerkendelser i henholdsvis allergologi, infektionsmedicin, lungemedicin, nefrologi og almen medicin. Afdelingen har herudover fire læger på trin 2 og 16 på trin 1.

I Næstved er der 5 lungemedicinske overlæger, 2 afdelingslæger, 2 hoveduddannelseslæger og 3 læger i uklassificeret stilling.

Kvalifikationer

Vi søger en speciallæge i lungemedicin, som har lyst til at være en del af et godt hold, og som kan være med til at løfte både den daglige drift og afdelingens udvikling. Foruden faglige kompetencer søger vi en speciallæge med gode personlige egenskaber med evne til at samarbejde og kommunikere konstruktivt; både med kolleger og på tværs af faggrænser.

Vi lægger vægt på

  • Stærke faglige kvalifikationer
  • Gode samarbejdsevner, såvel mono- som tværfagligt
  • Undervisningsmæssige og pædagogiske kvalifikationer
  • Evt. videnskabeligt curriculum

Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de syv i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret og systematisk til de syv lægeroller.

Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kolleger allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 21.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Roskilde
  • Mandag den 14. august 2023

Lignende jobs

  • Læge i Roskilde

    Afdelingslæge, Hæmatologisk Afdeling, Sjællands universitetshospital, Roskilde En stilling som afdelingslæge forankret i myelomatose-teamet på Hæmatologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospi..
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info
  • Læge i Køge

    På Roskilde har vi ingen abdominalkirugisk afdeling, men vi har alligevel mange abdominale problemstillinger, som udgår fra vores onkologiske afdeling og fra vores urologiske afdeling samt fra vore..
    • Læge
    • Køge
    Få mere info
  • Læge i Roskilde

    Intronummer 3800A90-22-i-10 ønskes besat pr. 1. juli 2024. Stillingen er 1-årig. Har du lyst til at arbejde på en dynamisk afdeling med høj prioritering af den gode uddannelse, så er en ansætte..
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info
  • Læge i Køge

    Er du snart speciallæge i radiologi eller har du nogle års erfaring? Ved du allerede hvilket subspeciale der interesserer dig, eller ved du endnu ikke hvilket subspeciale du skal vælge? S..
    • Læge
    • Køge
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
1. maj 2024 7
30. april 2024 7
29. april 2024 7
28. april 2024 8
27. april 2024 8
26. april 2024 8
25. april 2024 8
24. april 2024 8
23. april 2024 5
22. april 2024 7
21. april 2024 7
20. april 2024 8
19. april 2024 8
18. april 2024 7
17. april 2024 7
16. april 2024 7
15. april 2024 6
14. april 2024 6
13. april 2024 6
12. april 2024 6
11. april 2024 5
10. april 2024 6
9. april 2024 5
8. april 2024 6
7. april 2024 7
6. april 2024 8
5. april 2024 7
4. april 2024 7
3. april 2024 7
2. april 2024 6
1. april 2024 7