Vi søger en afdelingslæge/overlæge i lungemedicin til Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Afdelingslæge/overlæge i lungemedicin, Sjællands Universitetshospital, Roskilde

Vil du være en del af den specialiserede lungemedicin på Sjællands Universitetshospital og i Region Sjælland, i en stilling som du selv kan sætte dit præg på?

Vi søger en dygtig speciallæge i lungemedicin til vores lungemedicinske team.
Vi har en bred vifte af specialfunktioner, og stillingen kan tilpasses dit interesseområde.

Vi ønsker at besætte stillingen senest den 1. september 2024, men tiltrædelse tidligere er også en mulighed.

Det lungemedicinske speciale

Specialet varetages pr. 1. september af 8 speciallæger i Roskilde og 7 i Næstved. Desuden har afdelingen et klinisk professorat, som går på tværs af de to matrikler.

Det ene af afdelingens sengeafsnit i Roskilde har primært specialiserede lungemedicinske patienter. Patienterne indlægges enten direkte fra Akutmodtagelse/ambulatorium eller overflyttes fra regionens øvrige sygehuse. Behandling af pneumothorax varetages i sengeafsnittet. I Næstved er der et sengeafsnit med mulighed for specialiseret lungemedicinsk behandling inkl. hjemme-NIV og drænbehandling af pneumothorax, empyem mv.

Afdelingen har regionsfunktion inden for alle områder af lungemedicinen og allergologien og ambulatoriet dækker hele det lungemedicinske/allergologiske spektrum, fraset behandling af idiopatisk lungefibrose.

De ambulante funktioner omfatter på hver af de to matrikler en infiltratenhed, et allergi-ambulatorium og et ”klassisk” lungemedicinsk ambulatorium, inklusiv mykobakteriose og udredning for interstitielle lungesygdomme. I infiltratenhederne har vi blandt andet mulighed for bronkoskopi med elektromagnetisk navigation (ENB), p-EBUS, EBUS, EUS og EUS-B, og i Næstved udføres CT-vejledte biopsier desuden af lungemedicinerne. I Næstved er der derudover en pleuraklinik med torakoskopi og anlæggelse af permanente pleuradræn,

De ambulante ydelser omfatter blandt andet

  • Enkle lungefunktionsundersøgelser med reversibilitetstest
  • Udvidede lungefunktionsundersøgelser (med diffusionskapacitets-bestemmelse og kropsplethysmografi)
  • Bronkoskopi, ENB, EBUS, EUS og EUS-B
  • Interstitielle lungesygdomme og sarkoidose
  • Allergologiske basisudredninger
  • Komplekse allergologiske udredninger med diverse provokationsforsøg
  • Avanceret astmaudredning med methacholin- og mannitolprovokationer, EHV samt IOS
  • HjemmeNIV
  • Biologisk behandling for svær astma
  • Allergenspecifik immunterapi

Hvad vi kan tilbyde

Du kommer til at indgå i det eksisterende speciallægeteam inden for lungemedicin, der i Roskilde er normeret til 8,5 speciallæger. De kliniske funktioner er i specialets ambulatorier og sengeafsnit. Fordelingen af funktionstid kan aftales efter interesse og kvalifikationer, og der vil være mulighed for at have eget ansvarsområde, fx i ambulatorie eller sengeafsnit.

Ved ansættelse som afdelingslæge tilbyder vi efteruddannelse og specialisering efter nærmere aftale, således at vi planlægger et relevant karriereforløb for dig. Fx med kurser i bronkoskopi og EBUS på Copenhagen Academy for Medical Education and Simulation, eller anden relevant fagområdeuddannelse. Ved ansættelse som overlæge tilbyder vi derudover, at du har et område du er ansvarlig for, i samarbejde med afsnits- og afdelingsledelse.

Du vil som udgangspunkt indgå i den lungemedicinske specialevagt, med en samlet vagthyppighed på ca. fire vagter per måned. Vagterne er med tilstedeværelse til kl. 17, derefter vagt uden for tjenestestedet/beredskabsvagt. Gennemsnitligt vil en af vagterne også være med intern medicinsk bagvagtsfunktion, hvilket også er en tilkaldevagt. På grund af denne vagtform vil det meste af din tilstedeværelse være i dagtiden.

Ansættelse på deltid er en mulighed, hvis du ønsker det.

Som led i ansættelsen ønsker vi, at du også har tjeneste i den lungemedicinske funktion i Næstved. Omfanget aftaler vi, men det kan fx være 3 dage om måneden. Tjeneste i Næstved sker efter forudgående drøftelse med dig, og kan fx være med henblik på faglig opkvalificering eller deltagelse i særlige funktioner som varetages i Næstved.

Medicinsk Afdeling

Afdelingen har regionsfunktion indenfor lungemedicin, infektionsmedicin og nefrologi og modtager akutte og elektive patienter i disse specialer samt akutte patienter inden for det intern medicinske hovedområde. Afdelingen varetager primært specialiserede funktioner inden for de tre grenspecialer, mens indlagte patienter med almene, ikke – specialiserede lidelser overvejende håndteres på regionens øvrige sygehuse. I Medicinsk Afdeling har vi normering til 3 sengeafsnit med i alt 56 senge og en omfattende ambulant produktion med ca. 50.000 årlige konsultationer.

Under Medicinsk Afdeling hører også Medicinsk Diagnostisk Center og dialyseafsnittene i Roskilde og i Nykøbing Falster.

Forskning

Medicinsk Afdeling har et veletableret og voksende forskningsmiljø med 2 forskningslektorer og et delt klinisk professorat. Professor Uffe Bødtger er leder af den lungemedicinske forskningsenhed i Region Sjælland (PLUZ). Det lungemedicinske forskningsfelt er særligt indenfor invasiv kræftudredning med løbende og omfattende publikation i internationale tidsskrifter og deltagelse i internationale forskningsnetværk. Senest er tilkommet et forskningsområde indenfor efterundersøgelser af COVID19-patienter.
Afdelingen har tilknyttet 5 ph.d.-studerende, heraf 2 lungemedicinske.

Undervisning

Sjællands Universitetshospital har samarbejde med Københavns Universitet. Medicinsk Afdeling varetager klinisk undervisning af lægestuderende for 3. semester bachelor og 3. semester kandidat iht. aftale med Københavns Universitet. Afdelingen har, udover forskningslektoraterne, tre kliniske lektorater – et i hvert af afdelingens specialer.

Den lægelige videreuddannelse er et højt prioriteret område og omfatter uddannelse for læger i

  • Introduktionsstillinger
  • Hoveduddannelse i almen medicin
  • Hoveduddannelse i fem medicinske specialer, herunder lungemedicin

Afdelingens lægelige stab pr. 01.09.22

I Roskilde er der aktuelt 20 overlæger og 6 afdelingslæger med speciallægeanerkendelser i henholdsvis allergologi, infektionsmedicin, lungemedicin, nefrologi og almen medicin. Afdelingen har herudover fire 1. reservelæger og 16 reservelæger.

I Næstved er der 3 lungemedicinske overlæger, 2 afdelingslæger, 3 hoveduddannelseslæger og 2 reservelæger.

Kvalifikationer

Vi søger en speciallæge i lungemedicin, som har lyst til at være en del af et godt hold, og som kan være med til at løfte både den daglige drift og afdelingens udvikling. Foruden faglige kompetencer søger vi en speciallæge med gode personlige egenskaber med evne til at samarbejde og kommunikere konstruktivt; både med kolleger og på tværs af faggrænser.

Ved ansættelse som overlæge forventer vi at dine kliniske kompetencer er fuldt udviklede, at du er med til at tage ansvar for at skabe en motiverende arbejdskultur på afdelingen, og at du varetager ledelsen af et nærmere defineret ansvarsområde i afdelingen.

Der lægges vægt på

  • Gode faglige kvalifikationer
  • Gode samarbejdsevner, såvel mono- som tværfagligt
  • Undervisningsmæssige og pædagogiske kvalifikationer
  • Videnskabeligt curriculum
  • Lyst til at være med til at udvikle afdelingen og dig selv

Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de syv i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret og systematisk til de syv lægeroller.

Ansættelse som overlæge kræver godkendelse, både jf. den faglige bedømmelse, og efter Danske Regioners krav om 5 års anciennitet som speciallæge.

Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kolleger allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Roskilde
  • Mandag den 02. oktober 2023

Lignende jobs

  • Læge i Slagelse

    Drømmer du om at blive akutmediciner, så har vi introstillingen til dig… Vil du gerne stå i første række og modtage, diagnosticere og behandle akutte tilstande, så sørger vi for, at du bliver k..
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info
  • Læge i Slagelse

    Serviceafsnittet på Slagelse Sygehus søger weekendafløsere til at varetage serviceopgaver. Vi servicerer sygehuset 24 timer i døgnet, året rundt. Vagterne vil derfor være skiftende og der vil .
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info
  • Læge i Roskilde

    Vi søger speciallæger til at styrke karkirurgien i [xxxxx] Det er vores vision at tilbyde patientnær karkirurgisk behandling og vi arbejder for at kunne tilbyde hele paletten af kar..
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info
  • Læge i Holbæk

    Overlæge/afdelingslæge til Palliativ Enhed, med primær funktion ved Palliativt Team Holbæk med ansættelse pr. 1/9 eller snarest derefter. Palliativ Enhed Sjællands Universitetshospital søger 1 .
    • Læge
    • Holbæk
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
14. maj 2024 13
13. maj 2024 13
12. maj 2024 16
11. maj 2024 16
10. maj 2024 16
9. maj 2024 16
8. maj 2024 15
7. maj 2024 16
6. maj 2024 14
5. maj 2024 14
4. maj 2024 13
3. maj 2024 8
2. maj 2024 8
1. maj 2024 7
30. april 2024 7
29. april 2024 7
28. april 2024 8
27. april 2024 8
26. april 2024 8
25. april 2024 8
24. april 2024 8
23. april 2024 5
22. april 2024 7
21. april 2024 7
20. april 2024 8
19. april 2024 8
18. april 2024 7
17. april 2024 7
16. april 2024 7
15. april 2024 6
14. april 2024 6