Afdelingslæge/overlæge søges til nefrologien ved Sjællands Universitetshospital

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Afdelingslæge / overlæge søges til nefrologien ved Sjællands Universitetshospital

Til nefrologien ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital (SUH), Roskilde, søger vi en speciallæge i intern medicin: nefrologi med særlig interesse og kompetence indenfor hæmodialyseområdet, men også den brede nefrologi herunder udredning af patienter med både akutte- og kroniske nyresygdomme.

Vi ønsker at ansætte en engageret og fagligt dygtig speciallæge, der sammen med os kan bidrage til at styrke og videreudvikle det nefrologiske speciale i gensidigt samarbejde med de øvrige nefrologiske læger, samt tværfagligt med plejepersonale, lægesekretærer og øvrige faggrupper. Vi er en afdeling i udvikling, som lægger vægt på faglighed, forskning og uddannelse.

Vi tilbyder en afvekslende hverdag i et behageligt arbejdsklima, præget af kollegialitet og gensidig respekt, og med gode muligheder for faglig udfordring og udvikling.

Tilbud om ansættelse som overlæge eller afdelingslæge vil ske på baggrund af en konkret vurdering af kvalifikationer.

Arbejdsopgaver

Du vil indgå i det eksisterende speciallægeteam inden for nefrologien, der foruden aktuelle stilling per 1. december 2023 består af 6 overlæger (heraf 1 ledende overlæge) og 5 afdelingslæger.

Sammen med de øvrige speciallæger, forventes du at indgå i dækningen af de til nefrologien hørende funktioner. Du skal påregne deltagelse i fælles udefunktion ved hæmodialyseafsnittet på Nykøbing Falster Sygehus 2-3 dage per måned, samt ved hæmodialyseafsnittet i Køge.

Den opslåede stilling indeholder, udover vagtarbejde tilrettelagt som vagt udenfor tjenestested, primært funktion i vores hæmodialyseafsnit og der vil derudover være mulighed for en ugentlig ambulatoriedag.

Stillingen ønskes besat pr. 1. februar 2024 eller snarest efter aftale.

Hæmodialyseområdet ved Sjællands Universitetshospital (SUH)

Hæmodialyseafsnittet i Roskilde har 20 dialysepladser og varetager alle akutte forløb herunder dialyse i eget afsnit, på intensivafsnit samt plasmaferese. Dialyseafsnittet i Køge er ind til videre en satellit med 12 pladser til stabile dialysepatienter som på sigt skal blive til 28 pladser. Når det nye sygehus står færdigt i Køge vil sengeafsnittet og regionsfunktionen flytte til Køge. Dialysen i Roskilde vil da blive satellit til Køge. Dialyseafsnittet i Nykøbing Falster har 27 dialysepladser og varetager dialyse af kroniske dialysepatienter, herunder limited care, hjemmehæmodialyse og en del gæstedialyser. I alle 3 dialyseafsnit holder vi fokus på den pædagogiske tilgang til patienterne og oplærer patienter til limited care eller hjemmehæmodialyse. Vi varetager oplæring til feriedialyse, så patienterne får mulighed for at rejse. Vi har et meget tæt tværfagligt samarbejde hvor vi vægter faglighed, relationer og arbejdsmiljøet højt for at tilgodese både ansatte og patienterne bedst muligt.

Som de øvrige nefrologiske funktioner ved Sjællands Universitetshospital, forventes hæmodialyseområdet at tage del i klinisk forskning og der er mulighed for at indgå i et tæt samarbejde med vores kliniske forskningsenhed.

Medicinsk Afdeling ved Sjællands Universitetshospital, Roskilde:

Afdelingen har regionsfunktion indenfor nefrologi, lungemedicin og infektionsmedicin og modtager akutte og elektive patienter i disse specialer samt akutte patienter inden for det intern medicinske hovedområde. Afdelingen varetager primært specialiserede funktioner inden for de tre grenspecialer, mens indlagte patienter med almene, ikke – specialiserede lidelser overvejende håndteres på regionens øvrige sygehuse. I nefrologien ved Sjællands Universitetshospital har vi, udover de beskrevne hæmodialyseafsnit, et nefrologisk sengeafsnit med 17 senge og en omfattende ambulant produktion inklusiv peritonealdialysebehandling i Roskilde og Nykøbing Falster med over 4000 tilknyttede patienter og over 17000 årlige konsultationer.

Under Medicinsk Afdeling ved SUH i Roskilde hører også Medicinsk Diagnostisk Center, Lunge-og infektionsmedicinsk sengeafsnit og ambulatorier, samt Lungemedicinsk Afsnit i Næstved.

Forskning

Medicinsk Afdeling har et veletableret og voksende forskningsmiljø med 2 forskningslektorer i hhv. nefrologi og infektionsmedicin, samt et klinisk professorat i lungemedicin. Afdelingen har p.t. tilknyttet 4 ph.d.-studerende, heraf 2 nefrologiske.

Undervisning

Sjællands Universitetshospital har samarbejde med Københavns Universitet. Medicinsk Afdeling varetager klinisk undervisning af lægestuderende for 3. semester bachelor og 3. semester kandidat iht. aftale med Københavns Universitet. Afdelingen har, udover forskningslektoraterne, fire kliniske lektorater.

Den lægelige videreuddannelse er et højt prioriteret område og omfatter uddannelse for læger i

  • Introduktionsstillinger
  • Hoveduddannelse i almen medicin
  • Hoveduddannelse i fem medicinske specialer

Afdelingen lægger i det hele vægt på at skabe et godt uddannelsesmiljø for alle læger med mulighed for faglig sparring og udvikling.

Afdelingens lægelige stab pr. 1. december 2023

I Roskilde er der aktuelt 20 overlæger og 6 afdelingslæger med speciallægeanerkendelser i henholdsvis allergologi, infektionsmedicin, lungemedicin, nefrologi og almen medicin. Afdelingen har herudover tre 1. reservelæger og 12-15 reservelæger.

I Næstved er der aktuelt 4 lungemedicinske overlæger, en afdelingslæge og 4 hoveduddannelseslæger.

Vi tilbyder

  • Stærkt lægefagligt miljø, både bredt intern medicinsk og grenspecialiseret
  • Velfungerende tværfagligt samarbejde
  • Kort kommunikationsvej til ledelsen
  • Mulighed for at blive en del af vores Kliniske Forskningsenhed (KFE)

Kvalifikationer

Vi søger dig, der er speciallæge i nefrologi, og kan og vil være med til at videreudvikle specialet og afdelingen. Vi ser gerne at du har forskningserfaring som f.eks PhD, men det er ikke afgørende med mange års speciallægeerfaring eller specialiseret faglig ekspertise.

Vi lægger vægt på at du har:

  • Gode faglige kvalifikationer og erfaring med hæmodialyse
  • Interesse for forskning og gerne PhD
  • Stærke samarbejdsevner, såvel mono- som tværfagligt
  • Undervisningsmæssige og pædagogiske kvalifikationer
  • Lyst til at være med til at udvikle afdelingen og dig selv

Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de syv lægeroller i den faglige bedømmelse. Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret og systematisk til de syv lægeroller.

Læs mere her om dine karrieremuligheder inden for netop dit speciale og hør, hvorfor andre af dine kolleger allerede har valgt Region Sjælland på Det Gode Lægeliv


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 30.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Roskilde
  • Mandag den 18. december 2023

Lignende jobs

  • Læge i Slagelse

    Drømmer du om at blive akutmediciner, så har vi introstillingen til dig… Vil du gerne stå i første række og modtage, diagnosticere og behandle akutte tilstande, så sørger vi for, at du bliver k..
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info
  • Læge på Midt-og Vestsjælland

    Har du lyst til at arbejde med anæstesiologi på et højt fagligt niveau, så er det dig vi søger på Anæstesiologisk afdeling, Nykøbing F sygehus. Vi søger en dygtig og engageret speciallæge med e..
    • Læge
    • Midt-og Vestsjælland
    Få mere info
  • Læge i Slagelse

    Vores Psykiatriske Akutmodtagelse på Psykiatrisygehuset i Slagelse søger en ny ledende overlæge eller overlæge. Du bliver en vigtig medspiller i vores team - i en moderne psykiatriorganisation m..
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info
  • Læge i Slagelse

    Vi har drøntravlt og søger derfor 2 uddannede lægesekretærer eller sundhedsadministrative koordinatorer til faste stillinger i Hjerteambulatoriet på Slagelse Sygehus. Trives du med travlhed, e..
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
20. maj 2024 13
19. maj 2024 13
18. maj 2024 13
17. maj 2024 13
16. maj 2024 14
15. maj 2024 13
14. maj 2024 13
13. maj 2024 13
12. maj 2024 16
11. maj 2024 16
10. maj 2024 16
9. maj 2024 16
8. maj 2024 15
7. maj 2024 16
6. maj 2024 14
5. maj 2024 14
4. maj 2024 13
3. maj 2024 8
2. maj 2024 8
1. maj 2024 7
30. april 2024 7
29. april 2024 7
28. april 2024 8
27. april 2024 8
26. april 2024 8
25. april 2024 8
24. april 2024 8
23. april 2024 5
22. april 2024 7
21. april 2024 7
20. april 2024 8