Overlæger/afdelingslæger til Patologiafdelingen, SUH, Roskilde

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Nye kollegaer søges til vores mamma-, ØNH-, hud-, hæm-, gas- og gynækopatologiteams. Alt efter erfaring og interesse er der mulighed for at være en del af et eller flere af disse teams.

Vi prioriterer et godt fagligt og kollegialt fællesskab i afdelingen, fleksibilitet og en høj grad af selvbestemmelse i de enkelte teams.

Din kliniske hverdag vil være travl og indeholde både rutinearbejde og spændende faglige udfordringer, da vi som regional patologiafdeling har et meget alsidigt prøveoptag. Samarbejdet med de kliniske afdelinger er tæt og godt. I akademikergruppen (læger og molekylærbiologer) og i den samlede afdeling, er der god stemning med let til smil og god humor.

Vi har et stort og stadigt voksende molekylærteam, som indgår i vores samlede akademikergruppe og er tæt bundet op til både den diagnostiske hverdag og vores store og aktive Kliniske Forsknings Enhed. I denne har vi blandt andet 4 speciallæger ansat i delestillinger mellem rutine og forskning, samt pt. 9 PhD-studerende udover øvrige forskningsaktive speciallæger og molekylærbiologer.

Lægegruppen er organiseret i mindre organspecifikke teams med godt samarbejde på tværs. Udover det daglige arbejde med forskning og rutine er afdelingen i proces med digitalisering af mikroskopi, 2 teams er allerede fuldt digitaliserede, andre delvist. Digitaliseringen forventes fuldt implementeret i foråret 2025. Herudover er afdelingen i proces med omorganisering af laboratoriet, som bliver tæt bundet op på de enkelte lægeteams, for større ejerskab og specialviden. Lægegruppen er en stor del af denne omorganisering for at sikre størst mulig mening omkring prøvens vej, deadlines og prioriteringer.

Nedenfor er en kort introduktion til nogle af vores teams:

Mammateam: Vi er det næststørste center for brystkræftdiagnostik i Danmark. Mammateamet indgår i et dynamisk og velfungerende samarbejde med de øvrige parter i den multidisciplinære gruppe og vi har som de øvrige teams fokus på faglighed og kvalitet. Derudover prioriteres engagement i udvikling og forskning indenfor brystkræftområdet højt, ligesom et godt og ligeværdigt samarbejde er altafgørende for os. Vi arbejder tæt sammen og giver plads til opgaver og behov, der kræver fleksibilitet. Teamet har stor fokus på de molekylærpatologiske analyser, som er i kraftig udvikling indenfor brystkræftområdet og vi ønsker at være på forkant med udviklingen indenfor dette område, ligesom vi har fokus på implementering af metoder indenfor artificiel intelligens målrettet både diagnostisk og forskning.

ØNH/TMK-team: Et meget alsidigt subspeciale, hvor man møder et bredt panel af diagnoser, vævstyper og prøvetyper. Her er de sjældne fugle knap så sjældne og det faglige ambitionsniveau er højt. Samarbejdet med regionens klinikere og fagfæller i patologien er tæt og velfungerende. Vi har en erfaren ØNH speciallæge og er derudover i gang med oplæring af 3 speciallægekollegaer med erfaring fra andre organområder. Teamet er præget af god stemning og vilje til samarbejde og at lykkes.

Hudteam: Et stort og spændende område med en meget bred vifte af både neoplastiske og ikke-neoplastiske læsioner, hvor vi får udfordret systematisk tankegang og klinisk detektivarbejde. Afdelingen får prøver fra både Plastikkirurgisk afdeling (herunder frys og kræftpakkeprøver), fra Dermatologisk afdeling (med faglige problemstillinger vedr. det inflammatoriske område) og fra speciallægepraksis, samt almen praksis. Teamet omfatter pt. to overlæger og en afdelingslæge, der interesserer sig for både inflammatorisk og non-inflammatorisk hud og desuden to overlæger, der interesserer sig for non-inflammatorisk hud. Herudover har vi konsulenter både i og udenfor afdelingen. Teamet mødes udover den daglige sparring til fælles supervision ugentligt og har et tæt samarbejde.

Hæmteam: Vores team består af fagligt begejstrede, engagerede og forskningsaktive hæmatopatologer. Holdånd og fleksibilitet prioriteres højt. Vi arbejder med mange forskellige diagnostiske modaliteter – både med mikroskopi, IHC, FISH, flowcytometri samt molekylærbiologiske analyser i tæt samarbejde med bioanalytikere og molekylærbiologer. Vi sætter fagligheden højt og prioriterer deltagelse i internationale og nationale kurser, samt understøtter forskning inden for forskellige delområder.

GAS-team: I GAS-team har vi præparater både fra hospitalsafdelinger og primærsektoren, medicinske og kirurgiske problemstillinger, små biopsier og store operationspræparater, omfattende prøver fra såvel øvre som nedre GI, samt lever – og pancreasbiopsier. Vi har tæt kontakt til vores samarbejdspartnere blandt andet ved flere ugentlige MDT konferencer. Vi er et stort og velfungerende team med mange uddannelsessøgende læger og forskelligartede daglige opgaver og udfordringer.

GYN-team: Et interessant og populært subspeciale i patologi, hvor man oplever og arbejder med kombinationen af histologi, cytologi og molekylærpatologi. Vi er et velfungerende team med en god holdånd og fleksibilitet, samt stort fokus på faglig udvikling og mulighed for forskning. Vi modtager prøver fra alle de gynækologiske afdelinger samt praktiserende speciallæger i regionen. Herudover varetager vi screeningsprogrammet for livmoderhalskræft i Region Sjælland.

Kort fortalt, er vi en afdeling med mange forskellige faglige muligheder både inden for klinisk diagnostik, uddannelse, forskning, ledelse mm.

  • Vi er en aktiv og fagligt stærk afdeling med god stemning
  • Vi vægter fleksibilitet for både afdeling og medarbejdere højt
  • Der foregår uddannelse af alle faggrupper i afdelingen
  • Vi tilbyder gode muligheder for indflydelse og ansvar

Vi forventer, at du:

  • Er speciallæge i Patologisk anatomi og cytologi
  • Er nysgerrig og tager ansvar i hverdagen, både for afdelingen, patienterne og for kollegerne
  • Har gode samarbejdsevner både indenfor egen afdeling og tværfagligt
  • Er en teamplayer og god kollega, der bidrager aktivt til fællesskabet
  • Har interesse for udvikling af patologi både regionalt, lokalt og internationalt

Fakta om afdelingen:

Geografi: Afdelingen er lokaliseret på to afsnit beliggende hhv. i Roskilde og Næstved. Lægerne arbejder primært i Roskilde. Vi forventer at skulle samles på Sjællands Universitetshospital i Køge indenfor en kort årrække. På dette tidspunkt forventes digital patologi at være fuldt implementeret med de mulighed der følger af dette.

Afdelingen består af knap 200 medarbejdere, heraf 23 speciallæger, ca. 10 uddannelsessøgende læger og 10 molekylærbiologer, heraf en professor som er førende inden for cirkulerende tumorDNA. Afdelingsledelsen består af cheflæge og chefbioanalytiker. Speciallægerne hører organisatorisk under den ledende overlæge, der arbejder tæt sammen med laboratorium og ledende klinisk akademiker om tilrettelæggelse af driften.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh

Faglig bedømmelse af overlæger

Sundhedsstyrelsen har decentraliseret bedømmelserne vedrørende overlægestillinger, og Sjællands Universitetshospital anvender en vurdering af de 7 lægeroller (Medicinsk ekspert/lægefaglig, Kommunikator, Samarbejder, Leder/administrator/organisator, Sundhedsfremmer, Akademiker/forsker og underviser, Professionel) i den faglige bedømmelse.

Faglig bedømmelse af afdelingslæger

Ansøger bedes i ansøgningen - med bedst mulig dokumentation - forholde sig konkret til de 7 lægeroller jævnfør Sundhedsstyrelsens rapport: De syv lægeroller, fra maj 2013

Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Vil du vide mere eller har spørgsmål kan ledende overlæge Katrine Stenfeldt Bisgaard kontaktes på

[email protected] eller telefon 47325984/24448098

Seneste ansøgningsfrist er 31. januar 2024. Samtaler forventes afholdt i uge 6. Tiltrædelse snarest muligt.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Roskilde
  • Onsdag den 31. januar 2024

Lignende jobs

  • Læge i Slagelse

    Drømmer du om at blive akutmediciner, så har vi introstillingen til dig… Vil du gerne stå i første række og modtage, diagnosticere og behandle akutte tilstande, så sørger vi for, at du bliver k..
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info
  • Læge på Midt-og Vestsjælland

    Har du lyst til at arbejde med anæstesiologi på et højt fagligt niveau, så er det dig vi søger på Anæstesiologisk afdeling, Nykøbing F sygehus. Vi søger en dygtig og engageret speciallæge med e..
    • Læge
    • Midt-og Vestsjælland
    Få mere info
  • Læge i Slagelse

    Vores Psykiatriske Akutmodtagelse på Psykiatrisygehuset i Slagelse søger en ny ledende overlæge eller overlæge. Du bliver en vigtig medspiller i vores team - i en moderne psykiatriorganisation m..
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info
  • Læge i Slagelse

    Vi har drøntravlt og søger derfor 2 uddannede lægesekretærer eller sundhedsadministrative koordinatorer til faste stillinger i Hjerteambulatoriet på Slagelse Sygehus. Trives du med travlhed, e..
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
19. maj 2024 13
18. maj 2024 13
17. maj 2024 13
16. maj 2024 14
15. maj 2024 13
14. maj 2024 13
13. maj 2024 13
12. maj 2024 16
11. maj 2024 16
10. maj 2024 16
9. maj 2024 16
8. maj 2024 15
7. maj 2024 16
6. maj 2024 14
5. maj 2024 14
4. maj 2024 13
3. maj 2024 8
2. maj 2024 8
1. maj 2024 7
30. april 2024 7
29. april 2024 7
28. april 2024 8
27. april 2024 8
26. april 2024 8
25. april 2024 8
24. april 2024 8
23. april 2024 5
22. april 2024 7
21. april 2024 7
20. april 2024 8
19. april 2024 8