[xxxxx] søger en mentor til HF-IN, uddannelse for unge med særlige behov i Helsingør

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Helsingør

Har du erfaring med og brænder for at arbejde med unge i alderen 15-25 år inden for autismespektret og/eller med psykisk sårbarhed eller med lignende støttebehov? Så er mentorstillingen måske noget for dig.
Vi søger en professionel mentor til vores nye HF-IN klasse i Helsingør, der starter op i starten af august 2023. Din faste arbejdsplads vil være på vores afdeling i Helsingør et stenkast fra Helsingør station. Arbejdstiden forventes at være i tidsrummet kl. 08.00-15.30, hvor de unge er på skolen. Stillingen er på 25 timer om ugen.
HF-IN er en særlig tilrettelagt HF med fokus på især udvikling af de unges personlige og sociale kompetencer. De unge, der kommer ind på HF-IN, har de faglige forudsætninger for at starte på en gymnasial uddannelse, men har behov for personlig og social støtte i et ellers ordinært studiemiljø.
HF-IN har derfor til formål at give unge mennesker, der ellers ville have det svært ved at tage en ungdomsuddannelse, chancen for at få en fuld hf-studentereksamen på 3 år. Klassen er med et loft på 24 kursister, og klassen har et fast skema og et fast undervisningslokale for at skabe struktur og tryghed de første 2 år.
HF-IN har også et andet og lige så vigtigt mål om at skabe et studiemiljø, hvor de unge mennesker også trænes i at indgå i alle de aspekter det gode studieliv på sigt fordrer socialt, fagligt og personligt. Derfor er der på HF-IN et særligt fokus på at hjælpe de unge med at skabe en klasse- og ungdomskultur, og derved give de unge en følelse af at være en del af et ungdomsmiljø, hvor der er plads til alle – både på de gode og de mindre gode dage.
Ved siden af at være mentor på HF-IN vil du afhængig af elevtallet evt. også have sideløbende SPS-samtaler med elever fra skolens øvrige HF-klasser, der har brug for støtte i deres skolehverdag.

Forventninger til dig:
Det forventes, at du er god til at arbejde selvstændigt, men også er god til at mærke efter og række ud ved behov for sparring og assistance. At du naturligvis er god til relationer, kommunikation og ser ressourcer i mennesker uagtet baggrund. De tætteste samarbejdspartnere i hverdagen vil primært være den anden mentor, lærere, vejleder og ledelsen i Helsingør, men du er også en del af HF-IN mentorteamet i Hillerød – pt. i alt 5 mentorer.

Dine arbejdsopgaver:
Som mentor er du en central del af teamet (lærere, vejleder og projektleder) omkring klassen og netværket (forældre, sagsbehandler, støtte- og kontaktperson, psykiatrien mfl.) omkring den enkelte unge.
  • Som mentor skal du arbejde sammen med klassens faglærere og kunne forholde dig til den didaktiske planlægning.
  • Som mentor har du en understøttende rolle i forhold til hjælp til igangsætning, gruppearbejde og skabe overblik og struktur for den enkelte kursist.
  • Som mentor er du social vejviser, oversætter og igangsætter på mindre sociale aktiviteter, enkelte aften arrangementer, støtte til sociale fællesskaber m.m.
  • Som mentor er du ansvarlig for at afvikle løbende mentorsamtaler med fokus på fastholdelse, trivsel, motivation og indsatsområder med kursisterne. Som et supplement til mentorsamtalerne vil du efter behov også være ansvarlig for at tage initiativ til at indkalde netværket omkring kursisten til udvidet mentorsamtaler sammen med pædagogisk leder.
  • Som mentor forventes du at deltage til infomøder og orienteringsaftener med pædagogisk leder og holde oplæg om mentorordningen.

Vi ønsker en mentor der:
  • Har en uddannelsesbaggrund som folkeskolelærer med specialpædagogiske kompetencer eller pædagog med undervisningserfaring.
  • Har erfaring med og viden om unge mennesker med særlige behov og/eller ASF – af samme målgruppe.
  • Har en udpræget sans for koordinering og selvstændighed i forhold til iværksættelse og opfølgning på tiltag samt samarbejdsevner.
  • Har en veludviklet og intuitiv social sans og fornemmelse samt en udadvendt, sjov og dynamisk personlighed.
  • Er god til at bevare overblikket selv og har en udpræget god ordenssans samt har erfaring med at bruge digitale platforme, bl.a. til planlægning, dokumentation og andre administrative opgaver.
  • Kan yde en stor indsats i forhold til at opbygge en fortrolige og tryg relation til hver enkelt kursist i klassen.
  • Kan tilpasse sig de mange forskellige situationer, der opstår i mødet med den enkeltes og klassens behov dagligt.
  • Har evner for systematisering og gode kommunikations- og formidlingsevner.
  • Besidder en initiativrighed og en stærk samarbejdsprofil.

Ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår ifølge aftale med relevant organisation.

Yderligere oplysninger
Du kan læse mere om HF & VUC Nordsjælland på vores hjemmeside eller du kan få yderligere oplysninger om stillingen hos afdelingsleder Niels Holm på mail [email protected].

Deadline for ansøgning og Ansættelsessamtaler
Deadline for ansøgning er mandag den 26. juni 2023. Ansættelsessamtalerne bliver afholdt løbende og sidste dag 28. juni 2023.

Denne jobannonce blev oprindeligt opslået på https://www.ofir.dk/
(Den originale annonce kan ses på: https://www.ofir.dk/showojob?ofirid=114aab78)
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Helsingør.

Jobbet er oprettet på vores service den 16.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • Helsingør
  • Mandag den 26. juni 2023

Lignende jobs

  • Lærer i Nordsjælland

    Lærer søges til organisation/virksomhed i Nordsjælland
    • Lærer
    • Nordsjælland
    Få mere info
  • Lærer i Nordsjælland

    Hillerød Handelsskole søger engelsk- og danskunderviser til EUX og 10. klasse. Kan du lide at arbejde med unge mennesker, og vil du være med til at præge dem i en vigtig periode af deres li..
    • Lærer
    • Nordsjælland
    Få mere info
  • Lærer i Kongens Lyngby

    Skolen ligger i grønne omgivelser, som vi udnytter i rigt mål i dagligdagen.Vi kan tilbyde diget stærkt fagligt og udviklingsorienteret læringsmiljøet funktionelt teamsamarbejdeet under..
    • Lærer
    • Kongens Lyngby
    Få mere info
  • Lærer i Hillerød

    Lærer søges til organisation/virksomhed i 3400 Hillerød
    • Lærer
    • Hillerød
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som lærere i Helsingør

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i Helsingør over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere over tid

Dato Alle jobs som lærere
11. maj 2024 4
10. maj 2024 4
9. maj 2024 4
8. maj 2024 3
7. maj 2024 3
6. maj 2024 2
5. maj 2024 2
4. maj 2024 2
3. maj 2024 2
2. maj 2024 1
1. maj 2024 1
30. april 2024 1
29. april 2024 1
28. april 2024 1
27. april 2024 1
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1
16. april 2024 1
15. april 2024 2
14. april 2024 2
13. april 2024 2
12. april 2024 2
11. april 2024 2