Studielektor på Institut for Biokemi og Molekylær Biologi

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense M

Vi søger en studielektor, der kan varetage flere af instituttets centrale fag og samtidigt spille en afgørende rolle for vores studerendes udvikling af vigtige studiekompetencer undervejs i deres uddannelse.

På Institut for Biokemi og Molekylær Biologi, SDU, leverer vi uddannelser, som vi er stolte af. Vi udbyder bachelor- og kandidatuddannelser i Biomedicin samt Biokemi og Molekylær Biologi, og desuden udbyder vi en kandidatuddannelse i Biomedicinsk Informatik. Vi arbejder altid på at gøre undervisningen endnu bedre. Derfor går vi gerne forrest i udviklingen af nye undervisningsformer og læringsredskaber, f.eks. udviklingen af et kompetencemodul, der går på tværs af fag og følger den studerende gennem hele studiet.

Om jobbet
Vi søger en person med naturvidenskabelig (molekylærbiologi, biokemi, biomedicin eller lignende) uddannelsesbaggrund og forskningserfaring, som i samarbejde vores uddannelsesleder og -koordinator vil gå forrest i arbejdet med den løbende udvikling af vores uddannelser. Du vil gennem dit virke sikre de studerendes vigtige tilknytning til studiet og øge deres kompetencebevidsthed i forhold til egen læring, udvikling og fremtidige karriere. Samtidig vil du bygge bro mellem universitetet og erhvervslivet ved at koordinere virksomhedsprojekterne på instituttet og inspirere til samt organisere andre interinstitutionelle aktiviteter.

Med udgangspunkt i din egen undervisning forventes du at undersøge og afprøve nye tendenser, som f.eks. hvordan AI kan bidrage konstruktivt til de studerendes faglige læring og kompetenceudvikling, og hvordan denne udvikling kan afprøves og dokumenteres. Gennem dit virke forventes du at inspirere forskere og undervisere på instituttet til at afsøge nye muligheder, implementere nye værktøjer og kritisk evaluere deres undervisningspraksis.

Som medlem af instituttets undervisningsudvalg vil du bidrage til at kvalificere arbejdet med uddannelse bredt på instituttet samt at sikre kvaliteten af undervisningen. Du vil blive knyttet til en forskningsgruppe og samtidigt arbejde tæt sammen med de studieadministrative medarbejdere på instituttet. Med stillingen tilbyder vi således en spændende og alsidig arbejdsdag i et dynamisk videnskabeligt miljø, hvor du får både din faglighed og dine pædagogiske kompetencer bragt i spil.

Forventninger til den ideelle ansøger
Du brænder for naturvidenskaben og formidlingen af denne og har en naturlig interesse for studerende og deres udvikling.

Du har en solid naturvidenskabelig forskningsbaggrund og gerne en ph.d.-grad inden for biokemi og molekylærbiologi eller lignende fagområder.

Du har erfaring med undervisning på universitetsniveau og besidder evnen til at inspirere og engagere andre mennesker - studerende såvel som videnskabelige kolleger. Gennemført universitetspædagogikum er en fordel, men ikke et krav.

Du har bioinformatik-kompetencer, som gør dig i stand til at bidrage konstruktivt til de nye uddannelsestiltag inden for Biomedicinsk Informatik og implementere relevante redskaber i undervisningen.

Du har gerne erfaring fra life-science virksomhed og formår at bruge denne erfaring til at skabe perspektivering for de studerende i undervisningen.

Du har mod på og lyst til at undersøge og afprøve nye tendenser, som f.eks. hvordan AI kan bidrage konstruktivt til de studerendes faglige læring og kompetenceudvikling, og hvordan denne udvikling kan afprøves og dokumenteres.

Du har en åben, positiv og imødekommende personlighed, og du har let ved at indgå i samarbejdsrelationer.

Stillingen er på 18,5 timer/uge, og ansøgningsfristen er 23. oktober 2023. Samtaler forventes afholdt i sidste halvdel af oktober måned.

Om BMB
Institut for Biokemi og Molekylær Biologi (BMB) er en del af Syddansk Universitet og ligger placeret på Campus i Odense. Instituttet består af mere end 170 medarbejdere fordelt på fem forskningssektioner samt en sektion for administration og service.

På BMB tager vi afsæt i naturvidenskaben og undersøger, hvorledes celler fungerer på molekylært niveau. Vi forsker i de basale molekylære og biokemiske processer, der ligger til grund for cellers vækst og udvikling og for cellers samspil i raske organismer og underudvikling af sygdom.

Vores forskning bidrager til den vigtige basale forståelse af sygdomsudvikling, bl.a. inden for cancer, fedme, diabetes, aldersrelaterede sygdomme i nervesystemet, samt livstruende bakterieinfektioner – viden som danner grundlaget for udvikling af nye behandlingsmetoder. Dette arbejde sker i tæt samarbejde med læger og forskere på sygehusene eller i private virksomheder.

Instituttet har ca. 500 studerende fordelt på flere forskellige uddannelser. Vi uddanner bachelorer og kandidater i Biokemi og Molekylær Biologi, samt i Biomedicin, som er en uddannelse, der orienterer sig imod den kliniske forskning på sygehusene. Derudover uddanner vi kandidater i Biomedicinsk Informatik med indblik i computerbaserede metoder til håndtering og analyse af data, som anvendes inden for sundhedssektoren og i den farmaceutiske industri.

Universitetet arbejder bevidst med at sikre, at vores medarbejderstab afspejler det øvrige samfunds. Vi opfordrer således ansøgere uanset baggrund til at søge.

Ansøgning, løn og ansættelsesforhold mv.
Ansættelse finder sted efter overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Kvalifikationskravet er ph.d.-niveau.

Ansøgningen vil blive bedømt af en sagkyndig bedømmer/bedømmelsesudvalg. Ansøgere vil blive underrettet om bedømmelsen af vedkommende selv.

Ansøgningen skal indeholde:
• CV med oplysninger om tidligere beskæftigelse
• undervisningsportefølje
• anbefalinger.

Ukomplette ansøgninger eller ansøgninger, der modtages efter ansøgningsfristen, vil hverken komme i betragtning eller blive bedømt.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online". Vedhæftede filer skal være i Adobe PDF eller Word format. Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10Mb. Læs venligst Vejledning for ansøgere.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Lærer", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense M.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.10.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Lærer
  • Odense M
  • Mandag den 23. oktober 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som lærere i Odense M

Herunder ser du udviklingen i udbudte lærer i Odense M over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal lærere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte lærere over tid

Dato Alle jobs som lærere
31. maj 2024 1
25. maj 2024 1
24. maj 2024 1
23. maj 2024 1
22. maj 2024 1
21. maj 2024 1
20. maj 2024 1
19. maj 2024 1
18. maj 2024 2
17. maj 2024 2
16. maj 2024 2
15. maj 2024 2
14. maj 2024 2
13. maj 2024 2
12. maj 2024 1
11. maj 2024 1
10. maj 2024 1
9. maj 2024 1