Økonomiministeriet søger 1-2 kolleger til arbejdet med EU-sager og international økonomisk politik

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Danmark har fået et nyt ministerium – Økonomiministeriet. Vil du være en del af holdet fra starten og under det danske EU-formandskab i 2025 og arbejde for Danmarks interesser på det økonomiske og finansielle område i EU og globalt? Og har du lyst til at udvikle dig fagligt og personligt i en spændende hverdag helt tæt på arbejdet med internationale økonomiske sager i regeringen og Folketinget samt forhandlingerne i EU, IMF mv.? Så er en stilling i Økonomiministeriets kontor for EU og international økonomi måske noget for dig.

Om stillingen Som en del af Økonomiministeriets kontor for EU og international økonomi bliver du endnu en stærk faglig kraft i vores kontor, der arbejder for Danmarks interesser på det økonomiske område i EU og globalt. Du får hurtigt indsigt i og ansvar for egne sagsområder og udvikler kompetencer i at vurdere og formidle komplicerede økonomiske sager for økonomiministeren, regeringen, Folketinget, presse og offentlighed mv. Samtidigt får du viden om forhandlinger og beslutningsprocesser i EU og på det internationale område og lejlighed til at opbygge netværk i resten af centraladministrationen og med samarbejdspartnere i andre lande, EU og internationale institutioner. En stor og vigtig opgave er det danske EU-formandskab i 2025, hvor Danmark skal lede forhandlingerne og arbejdet med at finde kompromiser i de økonomiske sager i EU. Der kan forekomme rejseaktivitet ifm. stillingen.

Du vil bidrage til at udarbejde vurderinger og analyser mhp. at fastlægge danske holdninger og udarbejde materiale til økonomiministerens deltagelse i EU og internationale møder, forelæggelser i Folketinget osv. på en række områder:

  • Europæisk og global økonomi og politik, herunder samarbejde i EU, IMF, G20 samt det nordiske samarbejde
  • Samarbejde om finanspolitik, herunder Stabilitets- og Vækstpagten og spørgsmål om fælles europæisk finanspolitik
  • Finansiel regulering og tilsyn, herunder EU’s bankunion, kapitalmarkeder samt finansielle forhold i Danmark og internationalt
  • Skat, fx internationalt samarbejde om selskabsbeskatning og kamp mod skatteundgåelse
  • Samarbejde om strukturpolitik og makroøkonomiske ubalancer
  • EU’s Økonomiske og Monetære Union (ØMU)
  • Finansiel støtte til Ukraine samt økonomiske konsekvenser og tiltag i lyset af Ruslands invasion af Ukraine
  • Genopretning af europæisk økonomi med fokus på grøn og digital omstilling efter COVID-19-krisen, herunder EU-landenes genopretningsplaner under genopretningsfaciliteten.

Kontoret forbereder økonomiministerens møder i Rådet af EU's økonomi- og finansministre (ECOFIN), den udvidede eurogruppe samt økonomiske sager i IMF, nordisk ministerråd og på EU-topmøderne i Det Europæiske Råd m.v.

Kontoret står endvidere for de hjemlige processer om de økonomiske og finansielle EU-sager, herunder udarbejdelse af notater og forberedelse af økonomiministerens møder i Europaudvalget og relevante fagudvalg.

Desuden har kontoret ansvar for forberedelse af Økonomiministeriets deltagelse i møder i Det Systemiske Risikoråd, som drøfter risici i det finansielle system og implementering af europæisk finansiel regulering i Danmark.

Kontoret har et tæt samarbejde med resten af Økonomiministeriet og andre ministerier, Nationalbanken og samarbejdspartnere i andre lande og EU-institutionerne.

Om dig Du er en dygtig økonom med stor interesse for EU og international økonomi.

  • Du er cand.polit eller cand.oecon – gerne nyuddannet eller med nogle års erfaring – med gode resultater og stor lyst til at bruge din uddannelse og faglighed på kontorets områder.
  • Alternativt har du en anden samfundsvidenskabelig uddannelse, men har stor forståelse og interesse for økonomisk-politiske problemstillinger.
  • Du er stærk i skriftlig fremstilling (både dansk og engelsk), har gode analytiske evner og kan hurtigt tilegne dig og formidle nyt og komplekst økonomisk stof.
  • Du finder det naturligt at samarbejde åbent og respektfuldt med interne og eksterne interessenter og har procesforståelse og gerne politisk tæft.
  • Du har stor selvstændighed og trives i en travl og uforudsigelig hverdag med korte deadlines.
  • Du har lyst til at være en del af et stærkt fagligt miljø, hvor vi løbende har fokus på at videreudvikle os selv, vores produkter og vores processer.

Du vil blive vurderet og ansat ift. at kunne varetage opgaver bredt inden for alle kontorets arbejdsområder. Du vil få en konkret opgaveportefølje, der dækker flere af kontorets områder, i samarbejde med kolleger i kontoret – afhængigt af dine kompetencer, interesser og evt. erfaringer. Forudgående arbejdserfaring på de konkrete områder er ikke en forudsætning.

Om os Kontoret for EU og international økonomi består af 8 AC-medarbejdere, 1 udsendt medarbejder i Bruxelles, tre studentermedhjælpere og en kontorchef.

Vores arbejdsdag er varieret med opgaver med både korte og lange frister. Du vil få et stort ansvar for egne opgaver med gode muligheder for videreudvikling af dine faglige og personlige kompetencer. Du vil blive en del af et stærkt hold, hvor vi skaber resultater i fællesskab i en uformel omgangstone. I Økonomiministeriet lægger vi vægt på høj faglighed, gode samarbejdsevner samt videre karrieremuligheder for vores medarbejdere.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes på rette niveau og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Ansættelsesområdet er Økonomiministeriet med tilhørende institutioner.

Flere oplysninger Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Louise Skouby på mail [email protected] eller tlf. 25 26 27 34 eller chefkonsulent Birger Buchhave Poulsen på mail [email protected] eller tlf. 25 43 98 92.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg stillingen” senest den 19. marts 2023.

Vi forventer at holde samtaler i uge 12 og/eller 13 og håber at kunne byde vores nye kollega/er velkommen den 1. maj 2023 eller snarest muligt.

Økonomiministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 2.3.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Søndag den 19. marts 2023

Lignende jobs

  • Økonom (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 10. maj 2024 København On-site. Ønsker du at bygge en fremtid i hotelbranchen? Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom på Scandic Copenhagen.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 27. maj 2024 København On-site. Ønsker du at bygge en fremtid i hotelbranchen? Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom på Scandic Hvidovre.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom i København

    Kelly Finance har specialiseret sig i rekruttering af profiler inden for økonomi, regnskab, revision og finans. [xxxxx] er en del af Kelly Services, som er en af verdens største..
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom (vikar) i København

    Vil du have mere tid til børnebørnene eller til at spille golf ved at arbejde i kortere eller længere perioder med mulighed for lange ferier? Så er vikariater en oplagt mulighed for dig!Kelly F..
    • Økonom
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer over tid

Dato Alle jobs som økonomer
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0