Økonomiministeriet søger dygtig student til arbejde med registerdata og analyser

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Kunne du tænke dig at være med til at udvikle ny viden, hvor du kan bruge dine faglige kompetencer i praksis? Motiveres du af at arbejde i et politisk miljø, hvor vigtige samfundsmæssige beslutninger træffes, og har du lyst til at være med til at kvalificere de beslutninger? Så søger Økonomiministeriet en engageret, dataglad og analytisk stærk studerende til Kontor for Lovmodel og Registeranalyse.

Om stillingen Du vil som student i Lovmodel og Registeranalyse arbejde med at udvikle og vedligeholde det registerbaserede datagrundlag, som er essensen i Lovmodellen. Dine konkrete opgaver vil være at bidrage med at opdatere datagrundlaget, udarbejde data med ny viden samt have en kontaktflade til Danmarks Statistik og ansatte i andre ministerier. Datagrundlaget dækker en lang række lovgivningsområder, og du vil derfor få rig mulighed for at opnå et indgående kendskab til registerdata inden for forskellige områder. Med tiden kan arbejdet omfatte at anvende registerdata til konsekvensberegninger og andre analyser, herunder den årlige redegørelse ”Fordeling og Incitamenter”, svar på spørgsmål fra Folketinget eller borgere mv.

Om dig Vi forestiller os, at du:

  • er stud.polit, stud.oecon eller lignede og har bestået anden årsprøve eller er tæt derpå.
  • har lyst til at arbejder med registerdata og kvantitativ databehandling, hvor erfaring med SAS er en fordel, men ikke er et krav.
  • er omhyggelig med din databehandling, har analytisk sans og lægger vægt på detaljen.
  • er ansvarsbevidst og vil kunne påtage dig egne ansvarsområder. Samtidig forventer vi, at du kan samarbejde, da du ofte vil tage del i kollegers opgaver.

Om Kontor for Lovmodel og Registeranalyse Kontor for Lovmodel og Registeranalyse er en del af afdelingen Dansk Økonomi i Økonomiministeriet. Vi er i alt 9 medarbejdere i kontoret, herunder en anden studentermedhjælper. Vi arbejder tæt sammen med de øvrige kontorer i Økonomiministeriet. Vi tilbyder et socialt arbejdsmiljø med høj faglighed og hjælpsomme kollegaer, hvor humøret er højt.

Kontoret for Lovmodel og Registeranalyse har ansvaret for at udvikle og vedligeholde Lovmodellen, som er et registerbaseret system af mikrosimuleringsmodeller. Ministerierne anvender Lovmodellens analysegrundlag til fordelings- og provenumæssige konsekvensberegninger på en række lovgivningsområder, herunder indkomstskat og overførsler. Desuden benytter vi lovmodellens analyse- og datagrundlag til at udarbejde samfundsøkonomiske analyser.

I Økonomiministeriet lægger vi stor vægt på at opbygge en læringskultur, hvor vi udfordrer og hjælper hinanden. Du vil opleve at udvikle dig selv og din karriere i et nyt ministerium med en helt central rolle i rådgivningen om og planlægningen af regeringens politik.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes på rette niveau og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Ansættelsesområdet er Økonomiministeriet med tilhørende institutioner.

Yderligere oplysninger For yderligere information om stillingen kan du kontakte kontorchef Nicolai Møller ([email protected], tlf. 4023 7568) eller student Freja Hegnby ([email protected], tlf. 2299 5514).

Den ugentlige arbejdstid vil gennemsnitligt være 15 timer med fleksibilitet i forbindelse med eksamensperioder mv.

Ansøgning Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg stillingen” senest fredag den 31. august 2023.

Vi forventer at holde samtaler løbende og håber at kunne byde vores nye kollega velkommen snarest muligt.

Økonomiministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonom", og befinder sig i kategorien "Økonomi og jura".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 11.8.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonom
  • København K
  • Torsdag den 31. august 2023

Lignende jobs

  • Økonom (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 27. maj 2024 København On-site. Ønsker du at bygge en fremtid i hotelbranchen? Smiler du med øjnene, griber bolde fra alverdens retninger og elsker at være hotellets knudepunkt? Så tror vi på, at du er vores nye Serviceøkonom på Scandic Hvidovre.
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at udarbejde økonomiske analyser, som sætter Dansk Industris politik på den politiske dagsorden, og har du lyst til at indgå i et inspirerende team af dygtige og engagerede økonomer og studenter? Så er et studenterjob i DI’s afdeling for Økonomisk politik & Arbejdsmarkedspolitik måske noget for dig.
    • Økonom
    • København V
    Få mere info
  • Økonom i København

    Vi har sendt en sikkerhedskode til din e-mail.Log på Glemt Annullér
    • Økonom
    • København
    Få mere info
  • Økonom i København

    Er du interesseret i at være med til at videreudvikle [xxxxx]? Er du både handledygtig og god til at samarbejde? Vi søger en senioranalytiker med motivation til at sætte et stort aftryk på moder..
    • Økonom
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomer i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonom i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomer.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomer over tid

Dato Alle jobs som økonomer
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0