Økonomidirektør - CFO

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København S

I HOFOR er vi på en udviklingsrejse af selskabets Økonomi & Kundecenter. Som økonomidirektør bliver du en vigtig del af at være med til at sikre en fortsat udvikling af både selskabets økonomi og kundecenter samt selskabets økonomiske grundlag, så HOFOR fortsat kan skabe bæredygtige byer.

HOFOR har gennemført en organisationsændring, der har samlet selskabets tværgående funktioner vedr. Økonomi, Kundecenter, Indkøb og Logistik samt Facility Service. Området består af ca. 180 medarbejdere og det vil være dig, der står i spidsen for området.

Ledelse af området for Økonomi & Kundecenter
Som vores nye økonomidirektør refererer du til selskabets adm. direktør og indgår i HOFORs direktørgruppe, der, ud over den administrerende direktør, består af direktørerne fra Energi, Vand & Spildevand, Vind & Forsyningsstrategi samt Byggeri & Anlæg. Som en del af direktørgruppen bliver du en del af ansvaret for den overordnende styring af selskabets samlede opgaver. Direktørgruppen varetager også dette ansvar sammen med selskabets 25 områdechefer for at sikre sammenhængskraften i selskabet og de tværgående opgaver/prioriteringer.

Som økonomidirektør bliver det dit ansvarsområde at du:

  • Leder området for Økonomi og Kundecenter
  • Leder de årlige arbejder med udarbejdelse af budgetter, økonomiopfølgninger og regnskabsaflæggelser
  • Driver udviklingen af selskabets økonomiske styringsgrundlag
  • Indgår i de tværgående opgaver med at tilrettelægge vores finansieringsplaner for kommende investeringer i vedvarende energi, klimatilpasning, CCS/U
  • Håndterer selskabets finansielle grundlag i energihandel
  • Gennemfører investeringer etc.
  • Deltager på selskabets bestyrelsesmøder og i dialogen med selskabets ejere

HOFORs investeringer udgør i 2023 3 mia kr. og stiger til 9 mia. kr. i 2025. Over de næste ca. 10 år skal vi investere ca. 30 mia. kr. og der omsættes for mellem 6 og 8 mia. kr. i virksomheden årligt.

Kunde og udviklingsorienteret økonomidirektør med kendskab til ejernes politiske ønsker
HOFOR er en stor og kompleks virksomhed med mange kunder, medarbejdere og interessenter, som har krav til at skabe resultater, der rækker langt ud over de finansielle nøgletal. HOFOR omfatter vidt forskellige forretningsområder – både regulerede og kommercielle – og har en betydelig anlægsportefølje, som vil være i markant vækst i de kommende år. Vi er hele tiden i tæt dialog med vores engagerede ejere, deltager engageret i branchefællesskaber, og ser det som et succeskriterium at finde løsninger til fælles bedste.

Det overordnede, bæredygtige formål med arbejdet fylder meget i HOFOR, så det er en forudsætning, at du kan tilrettelægge og udvikle området for Økonomi & Kundecenter i forlængelse af disse mål og at du bidrager på tværs i virksomheden i tæt samspil med de øvrige direktørområder. Det er derfor vigtigt, at du er kunde og forretningsorienteret, og har blik for flere bundlinjer og ved, hvordan du kan balancere politiske prioriteringer. Derudover forventes det, at du har finansielt overblik og teknisk indsigt, så du kan lede økonomien i en virksomhed med en af Danmarks største porteføljer af aktiver og anlægsprojekter.

Vi forventer derudover at du:

  • Har betydelig ledelseserfaring - gerne fra en større virksomhed med politisk ledelse/samfundsansvar og gerne som en del af den øverste ledelse
  • Har erfaring med at sætte klare mål og retning i en kompleks virksomhed og at du evner at få ledere og medarbejdere til at følge dig
  • Har stor beslutningsevne og evnen til at følge beslutningen til dørs, evaluere og justere, når det er nødvendigt
  • Repræsenterer ordentlighed og integritet i dine ledelsesmæssige beslutninger og kan skabe samspil i og på tværs af dine lederteams
  • Kan håndtere balancen mellem sikker driftsledelse og strategisk udvikling
  • Har erfaring med bestyrelse og formandskab

Læs mere om de enkelte områder
Økonomi og Facillity Service håndterer koncernens og selskabernes tværgående økonomiske styring, herunder finansiering, likviditet, risikostyring, budgetter, økonomiopfølgninger og regnskaber samt varetager driften af selskabets lokationer og ejendomme.

Indkøb & Logistik varetager indgåelse af aftaler på tværs af HOFOR i tæt samarbejde med forretningsenhederne samt lager og logistikhåndtering dækkende vores forsyninger.

Kundecenteret varetager afregning af forbrugskunder for gas-, varme-, vand-og spildevandskunder, kundeservice og inddrivelse af restancer, og HOFORs omstilling og telefoni til Vagtstation uden for normal arbejdstid.

Bliv en del af HOFOR og vær med til at gøre en forskel
Er du klar til nye muligheder, så ser vi frem til at modtage din ansøgning senest den 26. januar 2023. Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen, på mail [email protected], sektionsleder for HR, Janus Michaelsen, på mail [email protected], eller områdechef for HR, Christina Kamma Velling-Theisen på mail [email protected]. Alle henvendelser behandles fortroligt.

Samtaler forventes afviklet i februar.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Økonomichef", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København S.

Jobbet er oprettet på vores service den 21.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Økonomichef
  • København S
  • Torsdag den 26. januar 2023

Lignende jobs

  • Økonomichef i København

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGESPå vegne af vores internationalt anerkendte kunde, Vilhelm Lauritzen Arkitekter (VLA), søger vi en CFO som evner både at være strategisk Group CFO og samtid..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • Økonomichef i København

    THE POSITION IS CLOSED AND DO NOT ACCEPT APPLICATIONS NO LONGER Obsidian is a dynamic and rapidly growing company within digital marketing backed by a leading international private equity fund..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info
  • Økonomichef i Frederiksberg

    Gør en forskel i finansverdenen. I EY CFO Advisory får du muligheden for at lede, påvirke og transformere finansfunktionerne hos nogle af Danmarks største finansielle virksomheder. Jobbet I..
    • Økonomichef
    • Frederiksberg
    Få mere info
  • Økonomichef i København

    BeskrivelseTrives du med at tage ansvaret for regnskabsfunktionen og har du lyst til at være en del af en international virksomhed? Er du proaktiv og vil du gerne arbejde samarbejde på tværs af..
    • Økonomichef
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som økonomichef i København S

Herunder ser du udviklingen i udbudte økonomichef i København S over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal økonomichef.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte økonomichef over tid

Dato Alle jobs som økonomichef
4. maj 2024 2
3. maj 2024 2
2. maj 2024 1
1. maj 2024 1
30. april 2024 1
29. april 2024 1
28. april 2024 1
27. april 2024 1
26. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1
16. april 2024 1
15. april 2024 1
14. april 2024 1
13. april 2024 1
12. april 2024 1
11. april 2024 1
10. april 2024 1
9. april 2024 1
8. april 2024 1
7. april 2024 2
6. april 2024 2
5. april 2024 2
4. april 2024 2