Naturvidenskabelig kollega til akvakulturområdet i Miljøministeriets departement

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være vores fagspecialist på området for saltvandsbaseret fiskeopdræt og arbejde for den rette balance mellem hensynet til miljøet og de erhvervsmæssige forhold for danske akvakulturvirksomheder?

Hvad kommer du især til at arbejde med?
Dit arbejdsområde bliver primært som fagspecialist på akvakulturområdet med fokus på havbrug og saltvandsfiskeopdræt, hvor du vil yde teknisk og naturvidenskabelig rådgivning af kolleger, chefer og ministeren bl.a. hvad angår opgaver med fokus på klima- og miljøudfordringer, herunder teknologiske løsninger samt opgaver med regler og strategisk udvikling.

Du vil arbejde tæt på, hvor mange vigtige beslutninger tages, og du får med jobbet mulighed for at være med til at gøre en forskel ved at kunne påvirke beslutningsprocesser med din faglighed. Dit arbejdsområde har politisk og offentlig bevågenhed.

Eksempler på opgaver kan være

  • dialog med universiteter og styrelser om tekniske og faglige problemstillinger i forhold til fiskeopdræt for eksempel vedr. teknologiske løsninger, miljøpåvirkning eller andre områder, der har berøringsflader med akvakulturproduktionen
  • udarbejde faglige notater til brug for politiske beslutningsprocesser
  • møder med interessenter
  • indhente faglige erfaringer fra erhvervet og interesseorganisationer
  • opgaver af international karakter i forhold til EU og internationale henvendelser på akvakulturområdet. Du vil indgå i samarbejde med kolleger fra akvakulturadministrationen i vores nabolande og derfor deltage i 1-2 internationale møder om året

Du kommer både til at arbejde med den langsigtede udvikling af akvakulturområdet og med opgaver med korte deadlines som eksempelvis svar til ministeren og til Folketinget. Dit arbejde bliver varieret, og du vil ikke altid kende dagen, før den er omme.
Du vil få en spændende arbejdsdag, hvor du arbejder sammen med mange dygtige og engagerede kolleger, og du vil blive udfordret på dine faglige og personlige kompetencer. Du bliver ansat i et team, hvor samarbejde, holdånd og vidensdeling er nøgleord for at løse opgaverne på bedste vis.

Vores forventninger til dig
Du har en naturvidenskabelig kandidatuddannelse som f.eks. biolog, ingeniør eller anden relevant videregående kandidatuddannelse.

Vi lægger desuden vægt på, at du:

  • Har en stærk faglig profil: Du har kendskab til det marinbiologiske fagområde og anvendt miljøteknologi i fiskeopdrætssektoren, herunder gerne kendskab til biologiske vandrensningsprocesser og f.eks. effekterne af eutrofiering i vandmiljøet. Du har gerne sektorkendskab og ikke mindst faglig viden om miljøpåvirkninger fra akvakultur f.eks. gennem arbejde i en styrelse, kommune, rådgivningsvirksomhed eller et universitet. Du har flair for også at kunne dykke ned i andre naturvidenskabelige fagområder og problemstillinger. Du er i stand til kritisk at vurdere og sortere i relevant faglig information.
  • Har gode formidlingsevner: Du er god til at formidle teknisk svært og kompliceret stof ind i en løsningsorienteret og ofte politisk dagsorden såvel skriftligt som mundtligt.
  • Er god til at styre processer: Du er velstruktureret, bevarer overblikket i en omskiftelig arbejdsdag og har styr på dine processer samt fokus på at følge dine opgaver til dørs. Det vil også være en fordel, men ikke et krav, at du har forståelse for og indblik i den politiske arbejdsgang i et departement.
  • Har stærke samarbejdsevner: Du er opsøgende og god til at inddrage og samarbejde med kolleger, styrelser, forskningsinstitutioner og interessenter. Du synes, at det er spændende at samarbejde med andre fagligheder og finde løsninger på politiske problemstillinger

Hvem er vi?
I Miljøministeriets kontor for Vand og Klimatilpasning arbejder vi med vandmiljø og klimatilpasning– nationalt, på EU-niveau og internationalt. Kontoret beskæftiger sig med de politiske, juridiske og naturfaglige opgaver vedrørende regulering af vandmiljø, klimatilpasning mv. Implementeringen af vandrammedirektivet spiller en afgørende rolle for kontorets opgaver, og vi arbejder løbende for at udvikle det faglige grundlag for en omkostningseffektiv miljøindsats og erhvervsregulering. Du bliver derfor en del af den grønne dagsorden og skal balancere samfundsøkonomiske hensyn med miljø- og klimahensyn.

Du bliver en del af Akvakulturteamet, som arbejder med politikudvikling og regelarbejde på akvakulturområdet for at sikre, at akvakulturproduktionen i Danmark kan foregå bæredygtigt. Vores kerneopgaver er at skabe klare retningslinjer for forvaltningen af fiskeopdræt og at arbejde for, at erhvervet kan producere bæredygtige fødevarer inden for de givne miljømæssige rammer. Akvakulturteamet består af jurister, generalister og biologer, og vi løser opgaver i tæt samarbejde med departementets øvrige kontorer og teams.

Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen er på fuldtid (37 timer) og sker som fuldmægtig eller konsulent i henhold til den enhver tid gældende overenskomst mellem Skatteministeriet og en række Akademiker-organisationer for akademikere i staten (Akademiker-overenskomsten).

Der vil afhængig af kvalifikationer være mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg.

Ansættelsesområdet er Miljøministeriet med tilhørende institutioner. Tjenestestedet er Miljøministeriets departement, der har adresse på hhv. Frederiksholms Kanal 26 og Vester Voldgade 123, 1220 København K.

Du ansættes snarest eller pr. 1. august 2023.

Kontakt os gerne
Du er velkommen til at høre mere om stillingen ved at kontakte kontorchef Jens Brandt Sørensen på telefon 41 73 12 66.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online ved at sende din ansøgning, CV og eksamensbevis for både bachelor- og kandidatuddannelse senest tirsdag den 16. maj 2023.

Vi forventer at afholde samtale i uge 21. Der vil i forbindelse med samtalen skulle løses en case hjemmefra af en times varighed.

Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 4.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Tirsdag den 16. maj 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Karnov Group Danmark har til huse i lækre faciliteter i hjertet af København. Har du evnerne, har vi mulighederne og arbejdspladsen. I Karnov Group modtager vi meget gerne uopfordrede ansøgninger til fuldtids - såvel som deltidsstillinger.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du arbejde med grøn omstilling af transporten og analyser af mobilitet? Vil du lære mere om politisk interessevaretagelse? Så har du mulighed for at blive en del af et stærkt team i Danmarks største erhvervsorganisation for transport.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1