Juridisk studentermedhjælper med interesse for komplekse retsområder og politikudvikling med betydning for klimaet

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

I Retskontoret i Fødevareministeriets departement kan du udvikle dig i et stærkt juridisk fælleskab. Du vil få en unik mulighed for at blive involveret i sager på komplekse retsområder, som er kendt i offentligheden og altid vedrører samfundsmæssige dagordener med afgørende betydning for danskernes hverdag

Du får indblik i kompleks jura i en politisk verden
”Det bedste ved arbejdet er, at jeg kan udvikle mine juridiske kompetencer med hjælp fra mine fagligt kompetente kollegaer, som altid er søde til at hjælpe, når jeg er i tvivl om noget. Det er nogle komplekse sager vi arbejder med, så det er rart at vide, at man altid kan spørger sine kollegaer.” Fortæller studentermedhjælper Ida
Du bliver en del af departementets Retskontor, hvor du vil komme helt tæt på mange forskelligartede og komplekse juridiske opgaver, samt få et godt indblik i en politisk styret organisation.
Retskontoret er ansvarlig for den juridiske rådgivning af ministeriets politiske og administrative ledelse, og understøtter sagsbehandlingen i hele departementet. Kontoret fungerer med andre ord som husadvokat og juridisk sparringspartner – også for ministeriets styrelser – og varetager mange forskelligartede opgaver, herunder juridisk kvalitetssikring og behandling af sager af mere principiel karakter, bistand til lovforslag, besvarelse af aktindsigter mv. Kontoret ledes af retschefen, der er en del af departementets direktion.

Vi tilbyder lærerige og selvstændige opgaver
Vi tilbyder dig en stejl læringskurve gennem selvstændig opgaveløsning med gode muligheder for sparring og samarbejde. Vi tager din udvikling seriøst og ønsker at ruste dig til en fremtidig karriere, hvor du kan samarbejde og levere knivskarpt på juridiske opgaver.
Du vil få tilknyttet en mentor, der kan hjælpe dig med faglig sparring og alle andre spørgsmål, som du kan have som ny kollega. Efter en kyndig oplæring vil du hurtigt få et selvstændigt ansvar for opgaver, som f.eks. høringer og bestillinger til ministeriets styrelser.
Herudover kommer du til at bidrage til kontorets opgaver ved at:
  • Bistå kontorets jurister i udarbejdelse af notater og konkret juridisk sagsbehandling, herunder udarbejdelse af udkast til afgørelser, kvalitetssikring af udkast til love og bekendtgørelser, besvarelse af borgerhenvendelser og informationssøgning.
  • Bistå i konkrete aktindsigtssager, herunder håndtering af indledende sagsbehandlingsskridt og udarbejdelse af udkast til afgørelser og gennemgang af akter.
  • Overvåge verserende sager ved EU-Domstolen med henblik på overvejelse om afgivelse af skriftlige eller mundtlige indlæg før domsafsigelsen.
  • Blive inddraget i arbejdet med afholdelse af juridiske kurser, seminarer og lign.


Vores forventninger til dig
Vi forventer, at du er stud.jur. med mindst 1 år tilbage af studiet.
Vi kigger efter følgende kompetencer:
  • Du kan kommunikere klart både skriftlig og mundtlig
  • Du er hjælpsom og fleksibel over for at løse mange forskellige typer af opgaver
  • Du er ansvarsbevidst og kan arbejde selvstændigt
  • Du har evner og lyst til at indgå i samarbejde med andre
  • Du har lyst til faglig og personlig udvikling
  • Du interesserer dig for den politiske dagsorden, offentlig forvaltning og EU-ret


Departementet er en spændende arbejdsplads
Vi er ca. 200 medarbejdere i departementet, som er centralt beliggende i København, tæt på metro og Christiansborg. Hver dag hjælper vi fødevareministeren med at administrere og udvikle områderne fødevarer, landbrug og fiskeri – ofte i vigtige sager med stor offentlig bevågenhed. Vi har stor tillid og respekt for hinanden, er gode til at samarbejde, har det sjovt sammen, og vi har en god balance mellem privatliv og arbejdsliv.

Løn- og ansættelsesvilkår
Stillingen er på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi tager højde for, at du skal passe dit studie og i eksamensperioder, hvor studiet kræver mere af din tid, er der mulighed for fleksibilitet.
Ansættelse sker i henhold til den til enhver tid gældende Fællesoverenskomst mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område samt tilhørende organisationsaftaler for Kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK).
Ansættelsesområdet er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med tilhørende institutioner. Dit tjenestested bliver Holbergsgade 6, 1057 København K.
Tiltrædelse snarest muligt.
Det er et krav, at du er studieaktiv for at være ansat som studentermedhjælper.

Kontakt os gerne
Vil du vide mere om arbejdet i Fødevareministeriet, kan du læse mere på vores hjemmeside.
Ønsker du mere viden om den ledige stilling, kan du kontakte studenteransvarlig chefkonsulent Esben Cordes på tlf. 21 57 31 77.

Start din juridiske karriere og søg stillingen
”Jeg vil anbefale andre at søge stillingen, hvis man har en bred juridisk interesse, da man stifter bekendtskab med en masse forskellige retsområder. Jeg synes det er en fordel for min karriere ikke at være begrænset til et enkelt retsområde. Derudover er FVM en rigtigt god arbejdsplads med plads til at have det sjovt sammen.” Fortæller studentermedhjælper Ida
Du søger stillingen ved at sende din ansøgning, CV, dokumentation for din igangværende uddannelse og beståede eksamener (inkl. karakterer) samt eventuelle referencer senest den 1. oktober 2023
Ansættelsessamtaler forventes afholdt løbende.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 18.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Søndag den 01. oktober 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du arbejde med grøn omstilling af transporten og analyser af mobilitet? Vil du lære mere om politisk interessevaretagelse? Så har du mulighed for at blive en del af et stærkt team i Danmarks største erhvervsorganisation for transport.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Øvrige i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at skabe forståelse for og bedre rammer for en central sektor i samfundsudviklingen og den grønne omstilling, så er arbejdet som konsulent i DI Ejendom måske noget for dig.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 1
17. april 2024 1