Finansministeriet søger dygtige studenter til arbejdet med finansloven

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Studiejob - København K

Har du lyst til at arbejde i maskinrummet bag finansloven og komme helt tæt på arbejdet med statens udgiftspolitik? Og vil du være en del af et ambitiøst og engageret team?

Så er du måske vores nye studentermedarbejder i Finansministeriets Udgiftspolitiske Center (UPC).

Om stillingen Vi søger en eller flere studenter til at indgå i kontorets arbejde med start januar 2023 eller hurtigst muligt.

Som studentermedarbejder i UPC får du et unikt indblik i finanslovsprocessen og tilrettelæggelsen af Danmarks udgifts- og finanspolitik. Stillingen giver dig en berøringsflade med en bred vifte af politiske problemstillinger, og du får indgående erfaring med den økonomiske koordinering på tværs af Slotsholmen.

Vi søger studenter til at varetage opgaver i relation til finanslovarbejdet, den udgiftspolitiske koordinering i staten og det løbende budgettekniske arbejde, som Finansministeriet har ansvaret for. Konkret vil du bl.a. skulle bidrage til korrektur og kvalitetssikring af finanslovforslaget og finansloven samt skabe overblik over den løbende udgiftsudvikling i staten i løbet af året. Derudover vil du kunne bidrage til kotorets arbejde med skriveopgaver i forbindelse med analyser eller aktuelle politiske sager. Dine konkrete arbejdsopgaver tilrettelægges efter dine kompetencer og interesser.

Studenter i Finansministeriet har varierende og udfordrende arbejdsopgaver, og vi tilbyder gode muligheder for, at studenter kan udvikle sig fagligt. Vi lægger vægt på at inddrage studenterne i alle dele af kontorets arbejde, herunder i morgen- og kontormøder samt i vores sociale aktiviteter.

Om dig Vi forventer, at du læser en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse (fx stud.scient.pol., stud.polit., stud.oecon., stud.merc.pol., eller lign.) og er blandt de dygtigste på din årgang. Herudover forventer vi, at du:

  • Er grundig og formår at kvalitetsikre eget arbejde
  • Tager ansvar og ejerskab over dine opgaver
  • Har en grundlæggende forståelse for og lyst til at arbejde med tal
  • Har gode samarbejdsevner og er i stand til at kommunikere – både med andre studenter og med de fastansatte sagsbehandlere
  • Evner at strukturere, prioritere og skabe overblik i dit arbejde
  • Har masser af gåpåmod til nye opgaver og interesse for kontorets arbejde.

Desuden er det en fordel, hvis du har et godt kendskab til Office-pakken, herunder særligt Excel.

Om os UPC består af ca. 15 fuldtidsansatte og 4 studenter. Vi arbejder bl.a. med:

  • Koordination af finanslovprocessen og en række større politiske forhandlinger
  • Styring af den statslige udgiftspolitik, herunder udgiftsopfølgninger, udgiftspolitiske analyser mv.
  • Koordination, styring og prognosearbejde med de offentlige finanser, som indgår i Økonomisk Redegørelse og de mellemfristede fremskrivniger.

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes på rette niveau og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Ansøgning og samtaler Send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via vores hjemmeside www.fm.dk, så vi har materialet senest tirsdag den 21. november 2023. Vi forventer at afholde samtaler i uge 47 og 48.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Mere information Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Anne Sophie Søe Andersen på mail ([email protected]) eller tlf. (21 15 27 05).

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Tirsdag den 21. november 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 12. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs og målrettet og god til at håndtere alverdens spørgsmål, så tror vi på, at du er vores nye Shiftleader på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar, har overblik og handler hurtigt, når det gælder.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København V

    Fri kontakt
    Nu har du chancen for at ”låne” dette spændende job i omkring 8 måneder, når vores kollega skal på barsel. Brænder du for at arbejde med politikformulering og interessevaretagelse vedrørende regler og administrative forhold for internationale medarbejdere, så er det lige noget for dig. Om jobbet.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1