Finansministeriet søger dygtige og ambitiøse medarbejdere til arbejdet med statens store driftsområder

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Motiveres du af at arbejde og udvikle dig i et politisk og fagligt miljø, hvor vigtige beslutninger med stor betydning for hele samfundet træffes? Kan du overskue komplekse problemstillinger, og er du i stand til at omsætte dem til solide beslutningsoplæg? Og kunne du tænke dig en af Danmarks bedste embedsmandsuddannelser i det politiske maskinrum på Slotsholmen?

Så er en stilling i Finansministeriets 6. kontor måske dit næste job. Her arbejder vi for en sund udgiftspolitisk styring og udvikling af statens store driftsområder som fx politiet, kriminalforsorgen, skattevæsenet, Forsvaret mv.

Om stillingen Finansministeriet varetager en bred vifte af opgaver, som bidrager til at give regeringen det bedst mulige grundlag for at træffe centrale politiske beslutninger og for at føre en sund økonomisk politik.

I Finansministeriets 6. kontor har vi ansvar for at understøtte regeringens policyudvikling, økonomiske politik og budgetstyring på navnlig de store statslige driftsområder, herunder Skatteministeriets, Udlændinge- og Integrationsministeriets, Forsvarsministeriets og Justitsministeriets områder samt den udgiftspolitiske styring af it på tværs af staten.

Konkret har vi i kontoret – sammen med kontorets samarbejdsministerier – bl.a. været med til at understøtte forberedelsen og indgåelsen af flerårsaftalerne for politi- og anklagemyndigheden, kriminalforsorgen, domstolene, skattevæsenet og Forsvaret.

Vi søger nu 2-3 medarbejdere til dels at varetage rollen som paragrafredaktør og dels udarbejde større analyser på tværs af kontorets områder.

Som paragrafredaktør vil du varetage en central rolle i Finansministeriet i udarbejdelsen af finansloven og understøttelsen af finanslovsforhandlingerne. Du vil dertil skulle varetage løbende budgetsager og analyser på dit politikområde, udarbejdelse af oplæg til regeringen samt forberedelse af politiske udspil og forhandlinger.

Som analysemedarbejder vil du varetage en af Finansministeriets andre kerneopgaver: Udarbejdelsen af relevante og solide analyser, der kan føde ind i konkrete beslutningsoplæg i regeringen, politiske forhandlingsforløb mv.

Det gælder derfor for begge stillinger, at det er afgørende at du kan omsætte viden til gode politiske beslutningsgrundlag og løsninger, der virker og skaber værdi i praksis.

De konkrete arbejdsopgaver vil blive tilrettelagt i dialog med dig med blik for dine interesser, kompetencer og erfaringer.

Om dig Du kan både være nyuddannet eller have et par års erfaring fra andre offentlige institutioner, organisationer og/eller den private sektor fx konsulentvirksomheder.

Konkret lægger vi vægt på, at du har:

  • En relevant akademisk uddannelse - fx cand.scient.pol., cand.polit. el.lign. samfundsvidenskabelig uddannelse.
  • Stærke analytiske kompetencer og flair for tal, som du formår at anvende i praksis og har demonstreret gennem fx studieopgaver eller tidligere arbejdsopgaver.
  • Høj faglighed og evnen til at lære og tilegne dig ny viden hurtigt.
  • Interesse for kontorets fagområder, herunder skatte-, forsvars-, justits-, udlændinge- og it-området.
  • Stærke kommunikations- og samarbejdsevner til at arbejde med forskellige samarbejdspartnere på tværs af Finansministeriet og øvrige ministerier.
  • Evnen til at drive mindre projekter, udforme velinformerede beslutningsgrundlag og sikre overholdelsen af deadlines.

Herudover søger vi dig, der har mod på at tage initiativ, arbejde selvstændigt og bidrage til at drive opgaver fremad. Vi sætter stor pris på de gode relationer og samarbejdet på tværs af kontoret. Det er derfor vigtigt, at du har lyst til at opbygge gode og konstruktive samarbejdsrelationer med dine kolleger i kontoret og i andre ministerier og kan bidrage til den gode stemning.

Om os Du vil blive en del af et ambitiøst, men uformelt kontor, hvor vi har stort fokus på at skabe resultater i fællesskab. Vores opgaver er centreret omkring udarbejdelsen af finansloven og den dertilhørende økonomistyring på vores politikområder. Som en del af det arbejde udarbejder vi bl.a. løbende regeringsoplæg og bidrager til forberedelse af større politiske udspil og forlig, fx ved udarbejdelse af større analyser.

Vi kan tilbyde et job, hvor du arbejder med fagligt komplekse og udfordrende problemstillinger og en arbejdsdag, der er varieret med opgaver, der har både korte og lange frister. Du får gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer, og du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og dygtige kolleger i et dynamisk og uformelt arbejdsklima med fokus på sparring i det daglige.

Kontoret består aktuelt af 9 AC-medarbejdere, 3 studenter, en souschef og en kontorchef.

Finansministeriet som arbejdsplads

I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet FM KickStart. Samtidig er holdånd, samarbejde med kolleger og en god relation til vores eksterne parter en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet. Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef.

Se mere om at arbejde i Finansministeriet på www.fm.dk/karriere/

Ansættelsesvilkår Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes på rette niveau og efterfølgende kan opretholde sikkerhedsgodkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Du skal som led i en eventuel samtale være forberedt på at gennemføre en kort skriftlig test med faglige spørgsmål.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Statens Administration, Statens It, Økonomistyrelsen samt Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Flere oplysninger Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Kristoffer Krohn Nordmark Schaldemose på telefon 25 26 27 77 /e-mail [email protected] eller souschef Lars Middelboe Pedersen på telefon 25 26 27 36 / e-mail [email protected].

Ansøgning Vi ser frem til at modtage din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via knappen ”Søg stillingen” senest den 14. januar 2024.

Vi forventer at holde samtaler i uge 3 og 4 og håber at kunne byde vores nye kollega velkommen hurtigst muligt.

Finansministeriet ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 22.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København K
  • Søndag den 14. januar 2024

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Karnov Group Danmark har til huse i lækre faciliteter i hjertet af København. Har du evnerne, har vi mulighederne og arbejdspladsen. I Karnov Group modtager vi meget gerne uopfordrede ansøgninger til fuldtids - såvel som deltidsstillinger.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 19. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Assisterende Restaurant Manager på Scandic Kødbyen.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
28. maj 2024 0
27. maj 2024 0
26. maj 2024 0
25. maj 2024 0
24. maj 2024 0
23. maj 2024 0
22. maj 2024 0
21. maj 2024 0
20. maj 2024 0
19. maj 2024 0
18. maj 2024 0
17. maj 2024 0
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0