AC-generalist til politikudvikling i et dynamisk miljø

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København NV

Motiveres du af at skabe forandring? Og ønsker du at bidrage til den igangværende tvillingetransformation – den grønne- og den digitale omstilling? Vi søger en ny kollega, som skal være i kontakt med vores samarbejdspartnere, udvikle politikområder, arbejde med konkrete værditilbud og være med til at skabe værdi for både private og offentlige aktører.

Danmark skal gå forrest i kampen mod Klimakrisen og påtage sig internationalt lederskab for den grønne omstilling. Regeringens mål om at reducere udledningerne af drivhusgasser med 70 pct. i 2030 kræver blandt andet udvikling af nye datadrevne og digitale initiativer. Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur er en drivende kraft i arbejdet med at udnytte mulighederne for at bruge data effektivt og innovativt til gavn for samfundet. Styrelsen er en del af Klima, Energi- og Forsyningsministeriet.

Du kommer til at indgå i centeret ’Forretningsudvikling og grøn omstilling’, som har til opgave at fremme nye værdiskabende anvendelser af data og digital infrastruktur på tværs af den offentlige sektor og i samarbejde med den private sektor. Centeret udvikler tværoffentlige data- og digitaliseringsinitiativer ved at identificere områder, hvor SDFI’s dataprodukter samt kompetencer og infrastruktur til datasamling og datadistribution kan skabe værdi. Inden for Klimadomænet analyserer og identificerer centeret nye muligheder for datadrevet og digital grøn omstilling og bistår de ressortansvarlige myndigheder med at forløse potentialer.

Om jobbet

Arbejdsopgaverne vil være alsidige og kan variere. Dine primære opgaver vil være:

  • At være med til at udvikle nye anvendelsesmuligheder for data og digital infrastruktur. Arbejdet består i at følge udviklingen og i samspil med andre aktører arbejde for en mere effektiv forvaltning samtidig med, at der skabes rammer for datadrevet vækst i det private. Du får ansvar for at drive større analyser og interne afklaringsprocesser med henblik på at komme med bud på nye initiativer, hvor data kan bringes i spil
  • At koordinere styrelsens indsats i offentlige digitaliseringssamarbejder. Du skal dels drive og styre processer, dels omsætte styrelsens faglige kompetencer til politik- og forretningsudvikling i form af konkrete indspil og projekter. Dette arbejde sker i tæt samspil med andre kontorer i styrelsen, eksterne samarbejdspartnere fra både offentlig og privat sektor, vores departement og andre offentlige myndigheder
  • At bygge bro mellem SDFI som et hele og omverdenen. Det gøres ved at være i dialog både internt og eksternt og med varierende indsats deltage i konkrete projekter, analysearbejder og direkte relationer med interne og eksterne parter.


  • Om dig

    Du har en akademisk uddannelse, som kan være samfundsfaglig, humanistisk eller noget helt tredje. Du kan både være erfaren eller nyuddannet med mod på at lære et nyt område at kende. Du kan genkende dig selv i flg.:

  • Trives med en alsidig opgaveportefølje, som kræver samarbejde med mange forskellige fagligheder
  • Har gode skriftlige formidlingsevner og gode præsentationsevner og kan ’oversætte’ styrelsens faglighed til letforståeligt sprog
  • Har blik for detaljen samtidig med, at du kan overskue helheden
  • Arbejder analytisk og struktureret og kan både skabe og drive processer
  • Er teamspiller, der nyder at indgå i samarbejde på tværs af faggrænser og organisation.


  • Du må meget gerne være nysgerrig på den teknologiske udvikling, men du behøver ikke have forudgående kendskab til data og digitalisering. Vi skal nok lære dig alt, hvad du får brug for at vide om det. Du skal bare have lyst til at lære og bringe din faglighed i spil.

    Vi tilbyder

    Centeret ’Forretningsudvikling og grøn omstilling’, som du bliver en del af, er midt i en spændende proces med at sætte fokus på data til grøn omstilling og fremtidens digitale samfund. Vi bidrager til, at frie offentlige data udvikles og målrettes offentlige og private dataanvenderes behov, samt at SDFI vedbliver med at være en aktiv medspiller i den grønne omstilling. Dette sker gennem løbende dialog og samarbejde med et bredt udvalg af interessenter fra både offentlig- og privatsektor. Du skal være med til at sætte retningen sammen med 19 skarpe kolleger med forskellig akademisk baggrund. Du bliver en del af en fagligt engageret arbejdsplads med højt til loftet. I ’Forretningsudvikling og Grøn Omstilling’ har vi spændende og udviklende opgaver i et engageret og velfungerende arbejdsmiljø med stor faglig spændvidde og fokus på videndeling og samarbejde på tværs. Du får rig lejlighed til at udvikle dig gennem opgaverne, ligesom vi har gode muligheder for efteruddannelse.

    Løn- og ansættelsesvilkår

    Du bliver ansat som AC-fuldmægtig eller konsulent i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og akademikere i staten med mulighed for forhandling af tillæg. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner. Tiltrædelse 1. december 2023 eller efter aftale.

    Yderligere oplysninger

    Du er velkommen til at kontakte kontorchef Sine Valbjørn Schlüter på telefon 4172 9019.

    Sådan gør du


    Information og data

    Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

    Arbejdsstedet er beliggende i København NV.

    Jobbet er oprettet på vores service den 25.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

    Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
    • Øvrige
    • København NV
    • Mandag den 09. oktober 2023

    Lignende jobs

    • Øvrige i København Ø

      Fri kontakt
      Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
      • Øvrige
      • København Ø
      Få mere info
    • Øvrige i København K

      Fri kontakt
      Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
      • Øvrige
      • København K
      Få mere info
    • Øvrige (praktik) i København

      Fri kontakt
      Ønsker du at prøve kræfter med en journalistisk arbejdsplads, hvor der er kort vej fra tanke til handling? Har du mod på at prøve dine kompetencer af i et idérigt miljø med høje krav til fagligheden? Og vil du være en del af en af Europas måske vigtigste virksomheder for retssikkerhed? Så er det dig, vi mangler! Om os.
      • Øvrige
      • København
      Få mere info
    • Øvrige (studiejob) i København V

      Fri kontakt
      Vil du arbejde med grøn omstilling af transporten og analyser af mobilitet? Vil du lære mere om politisk interessevaretagelse? Så har du mulighed for at blive en del af et stærkt team i Danmarks største erhvervsorganisation for transport.
      • Øvrige
      • København V
      Få mere info

    Statistik over udbudte jobs som øvrige i København NV

    Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København NV over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

    Se flere statistikker her:
    Statistik over udbudte øvrige over tid

    Dato Alle jobs som øvrige
    8. maj 2024 4
    7. maj 2024 4
    6. maj 2024 4
    5. maj 2024 3
    4. maj 2024 3
    3. maj 2024 3
    2. maj 2024 2
    1. maj 2024 2
    30. april 2024 7
    29. april 2024 3
    28. april 2024 3
    27. april 2024 2
    26. april 2024 3
    25. april 2024 2
    24. april 2024 2
    23. april 2024 3
    22. april 2024 2
    21. april 2024 2
    20. april 2024 2
    19. april 2024 3
    18. april 2024 3
    17. april 2024 3
    16. april 2024 3
    15. april 2024 4
    14. april 2024 3
    13. april 2024 2
    12. april 2024 3
    11. april 2024 3
    10. april 2024 3
    9. april 2024 3
    8. april 2024 2