Ph.d. – projekter om ulighed, omsorg, brugerinvolvering og kerneydelse

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

UCSF opslår en til to ph.d.-stillinger. Vi ønsker innovative og nytænkende empiriske projekter, som er teoretisk og metodisk reflekterede og som kan bygge på både kvalitative og kvantitative undersøgelsesdesign. Med studierne vil vi undersøge hvordan og hvorfor der er udfordringer med ulighed, omsorg og involvering i sundhedsvæsenet, samt hvordan der kan interveneres og udvikles på områderne.

Om UCSF

Center for Sundhedsfaglig Forskning, er en forskningsenhed fælles for universitetshospitalerne i Region Hovedstaden. Forskningscentret er primært rettet mod faggrupper med baggrund i en sundhedsfaglig professionsbacheloruddannelse. UCSF ledes af en styregruppe og er forankret på Rigshospitalet. UCSF har til formål gennem forskningsvirksomhed at udvikle og realisere patientnær klinisk interventionsforskning, samt at styrke forskningskompetencer og implementering af evidensbaseret viden i klinisk praksis. UCSF har i 20 år beskæftiget sig med specialiseret rehabilitering og intervention overfor patienter med kræft, der modtager kemoterapi. Desuden har UCSF i forskning- og uddannelsesaktiviteter været engageret indenfor behandlingskomplementær strategisk patientinvolvering.

Nu satses der i en femårig periode på forskning i patient- og brugerinvolvering, omsorg, social ulighed i sundhed og indvirkning på sundhedsydelser. Vi er optaget af vilkårene for at være syg, patient og pårørende i det aktuelle sundhedsvæsen, herunder særligt af, hvordan ressourcestærke og ressourcesvage patienter agerer og mødes af sundhedsvæsenets aktører. Interessen er alle typer patientforløb; kirurgiske og medicinske, samt akutte og længerevarende. Så der kan også være fokus på både behandling, pleje, rehabilitering og palliation eller overgange mellem sektorer og institutioner evt. til eget hjem. Hensigten er, at studierne skal bidrage til innovation og udvikling af klinisk praksis.

Det danske sundhedsvæsen er under forandring med korttidsindlæggelser og intensiverede undersøgelses-, behandlings- og plejeforløb. Patienters og pårørendes ressourcer og sundhedsprofessionernes praksis er afgørende for optimal undersøgelse, behandling, pleje, rehabilitering og palliation. Der er ambitioner om lighed og kvalitet i alle dele af sundhedsvæsenet og om at patienter/borgere og pårørende skal involveres i deres egne indlæggelses- og behandlings- og plejeforløb. Bestræbelserne om evidensbasering, fasttrack forløb og standardisering, har bidraget til optimering og forbedring af undersøgelser, behandling og plejeforløb på mange områder, men nogle patientgrupper, indsatser og interventioner er udfordrede. Kvalitetssikring, rationalisering, effektivisering og hyper-specialisering af særligt hospitalerne kan have en bagside, der tilgodeser patienter og borgere med stærke ressourcer og i mindre grad eksempelvis patienter med flere konkurrerende sygdomme og socialt marginaliserede levevilkår. Desuden vil befolkningsudviklingen med flere ældre og højere levealder udfordre sundhedsvæsenet og kalder på nye strategier, ideer og sundhedsteknologier, der kan styrke både adgang til, sammenhæng i og oplevelsen af et meningsfuldt sundhedsvæsen for patienter og borgere.

Ph.d.-projekterne skal undersøge emner som ulighed, omsorg, patient- og brugerinvolvering i sundhedsvæsenets kerneydelser. Vi forestiller os implementerings- og interventionsstudier, hvor der udvikles eller testes patientnære kliniske arbejdsmetoder, sundhedsteknologi, vurderingsskemaer, funktionalitet eller måleredskaber relevant for klinikken - og/eller beskrivende og eksplorative - fx sociologisk, kulturteoretisk, etnografisk eller historisk inspirerede - tilgange. Studierne skal have fokus på mindst to af nedenstående dimensioner:

    1. Klinik: Indsatser som retter sig imod marginaliserede og sårbare patientgrupper, transfer af viden og færdigheder på tværs af behandlingsforløb, rehabilitering og palliation, samt oplevet mening, patient- og pårørendeinddragelse som co-produktion, intervention overfor komplikationer og øget patientsikkerhed.
    2. Organisatorisk: Overgange mellem sektorer og institutioner, fx om udfordringer med styringsformer, økonomi, arbejdsgange, gatekeepere, viden eller støtteordninger.
    3. Patient-brugererfaringer: Erfaringer fra patienter, brugere eller pårørende ift. involvering, deltagelse, co-produktion, men også omkring uensartede socioøkonomiske baggrunde, sygdomsfortolkninger eller om identitetsudfordringer, marginalisering eller sårbarhed.
    4. Profession: Professionel viden, professionskultur, mono- og tværvidenskab, specialisering, videns-transfer, teknologier økonomi og fysiske rammer for inddragelse og omsorg.


Om dig

Det kan være en fordel at ansøger har sundhedsfaglig baggrund, men det er ikke et krav. Ansøger skal have relevant kandidateksamen fx cand.scient.san., cand.cur., cand.scient.pub., cand.scient.soc., eller lignende. Ansøger sender projektbeskrivelse eller projekt ide på tre-fem sider som indeholder baggrund og relevans af forskningen, forskningsspørgsmål, teoretisk/metodiske samt empiriske overvejelser, samt mulige samarbejdspartnere og kontekster for analyse eller intervention. Hvis relevant tilbydes 2 måneders ansættelse til at færdiggøre ph.d. projektbeskrivelsen til indskrivning på Københavns Universitet. Projekter, som kan gennemføres indenfor rammen af et treårigt fuldtidsstudie eller ækvivalent brøk prioriteres. Desuden fremsendes en sides CV samt dokumentation for faglig og uddannelsesmæssig baggrund, samt evt. referencer.

Ansættelse

Den eller de ph.d.-studerende vil indgå i forskningsmiljøet i UCSF, samt evt. ved miljøer i andre institutioner eller kliniske miljøer. De ph.d.-studerende ansættes for en treårig periode ved UCSF som står for hovedvejlederskab. Der vil blive tilknyttet medvejleder med relevante kvalifikationer ift. ph.d.-projekterne. Indskrivning sker ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, Klinisk Institut eller Institut for Folkesundhedsvidenskab.

Vi tilbyder et velfungerende og tværvidenskabeligt fagligt miljø med gode muligheder for sparring og vejledning. Der er finansiering af ph.d. afgift, lønmidler og driftsomkostninger i tre år.

Ansøgningsfrist

Ansøgning med de nødvendige bilag fremsendes inden ansøgningsfristens udløb den 1. marts 2023 via linket

Der vil blive nedsat et bredt sammensat udvalg der gennemgår og indstiller ansøgningerne samt et ansættelsesudvalg. Der planlægges samtaler med ansøgere den 29. og 30. marts 2023. Stillingerne er til besættelse 1. maj 2023 eller efter nærmere aftale og ansættelse sker for 3 år.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst.

Yderligere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til Forskningsleder og professor Kristian Larsen [email protected], seniorforsker og lektor Morten Quist [email protected],seniorforsker og lektor Tom Møller [email protected], og seniorforsker og lektor Anette Lykke Hindhede [email protected] og seniorforsker og professor Helle Timm [email protected]

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.12.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København Ø
  • Onsdag den 01. marts 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (praktik) i København

    Fri kontakt
    Ønsker du at prøve kræfter med en journalistisk arbejdsplads, hvor der er kort vej fra tanke til handling? Har du mod på at prøve dine kompetencer af i et idérigt miljø med høje krav til fagligheden? Og vil du være en del af en af Europas måske vigtigste virksomheder for retssikkerhed? Så er det dig, vi mangler! Om os.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 12. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs og målrettet og god til at håndtere alverdens spørgsmål, så tror vi på, at du er vores nye Shiftleader på Scandic Spectrum. Vi ved, at du ta’r ansvar, har overblik og handler hurtigt, når det gælder.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
17. maj 2024 72
16. maj 2024 69
15. maj 2024 68
14. maj 2024 66
13. maj 2024 62
12. maj 2024 60
11. maj 2024 61
10. maj 2024 60
9. maj 2024 61
8. maj 2024 63
7. maj 2024 62
6. maj 2024 55
5. maj 2024 60
4. maj 2024 62
3. maj 2024 59
2. maj 2024 58
1. maj 2024 56
30. april 2024 57
29. april 2024 49
28. april 2024 52
27. april 2024 51
26. april 2024 53
25. april 2024 52
24. april 2024 51
23. april 2024 49
22. april 2024 49
21. april 2024 50
20. april 2024 51
19. april 2024 50
18. april 2024 47
17. april 2024 50