Engageret kollega til videreudvikling af økonomistyring

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Danmarks Statistik søger en engageret medarbejder, som har lyst til at arbejde med at videreudvikle økonomistyringen i Danmarks Statistik. Vi tilbyder et job med faglige udfordringer, en arbejdsplads med fokus på kompetenceudvikling, og en god balance mellem arbejde og privatliv. Til stillingen søger vi en medarbejder med erfaring inden for statslig økonomistyring, controlling og/eller budgettering.

Du bliver en del af Budget- og styringssektionen, som ledes af økonomichefen, hvor du får syv engagerede kollegaer, som du kommer til at dele kontor med. Dertil kommer fire kollegaer i Regnskabssektionen, to studentermedhjælpere samt yderligere fire kollegaer i Intern Service.

Kontoret har en stor berøringsflade, hvilket præger vores opgaveløsning og forudsætter, at du er serviceminded og god til at samarbejde på tværs af organisationen. Kontoret er præget af, at der er højt til loftet, hvor godt kollegaskab og humor er en naturlig del af hverdagen i kontoret.

Danmarks Statistiks økonomi indeholder indtægter hhv. udgifter som samlet er tæt på én mia. kr. Økonomien er sammensat af finanslovsbevillinger, tilskudsfinansierede aktiviteter og indtægtsdækket virksomhed. Du vil derfor skulle arbejde med styring af forskellige økonomiske problemstillinger inden for disse tre områder, og dermed få indsigt i en kompleks finansieringsstruktur og økonomistyring.

Som vores nye kollega vil du primært skulle arbejde med den fortsatte udvikling af økonomistyring inden for indtægtsdækket virksomhed samt controlling af hele økonomien i Danmarks Statistik. Men da vores økonomistyring er i fortsat udvikling, så vil du også komme til at arbejde med ad hoc-analyser, som fx budgetanalyser af udvalgte områder. Som en del af opgaverne vil der være behov for at udarbejde sagsfremstillinger til direktionen, det er derfor vigtigt at du kan arbejde selvstændigt med skriftlig formidling.

Den konkrete tilrettelæggelse af dine opgaver vil ske med afsæt i dine kompetencer. Du får mulighed for at vælge, om du vil specialisere dig inden for et afgrænset område, du finder særlig interessant, eller foretrækker en hverdag med mere skiftende fokus og opgaver. Systemunderstøttelsen af vores økonomistyring består af de gængse statslige systemer, men også enkelte systemer, der er udviklet særligt til Danmarks Statistik. På grund af opgavernes kompleksitet, er læringskurven stejl, og der må forventes et længere oplæringsforløb i tæt samarbejde med dine kolleger i kontoret.

Opgaverne vil bl.a. bestå i:

  • Deltagelse i udvikling af økonomistyring i Danmarks Statistik – såvel operationelt, taktisk som strategisk
  • Udarbejdelse af sagsfremstillinger vedr. økonomien, samt formidling heraf til direktionen
  • Controlling af kontorernes omkostninger og indtægter med fokus på indtægtsdækket virksomhed og tilskudsfinansierede projekter
  • Effektivisering af økonomiprocesser og styringsmekanismer med fokus på intern finansiel kontrol
  • Takstberegninger på forskellige områder i Danmarks Statistik
  • Videreudvikling af den nuværende omkostningsfordelingsmodel
  • Videre implementering af Statens Budgetsystem (SBS)

Ved besættelse af stillingen lægger vi vægt på følgende kvalifikationer:

  • Du er god til at formulere dig mundtligt og skriftligt, såvel til kollegaer som til ledelsen
  • Du er fortrolig med MS Office-pakken, især Excel og gerne Power BI
  • Du kan arbejde selvstændigt, engageret og analytisk
  • Du er god til at skabe samarbejdsrelationer både internt og eksternt
  • Du trives i en, til tider, opsøgende rolle og i tæt samarbejde med de nærmeste kolleger
  • Du har en relevant uddannelse samt erfaring med økonomistyring, gerne i staten
  • Du må gerne have kendskab til de statslige systemer SKS, Statens BI, LDV og SBS, men dette er ikke et krav. Lysten til at lære systemerne og deres ophæng til økonomirapportering er det vigtigste

I kontoret, har vi en kultur, hvor vi prioriterer videndeling og samarbejde højt og tager ansvar for den fælles opgaveløsning. Der er altid plads til en faglig diskussion og vi bruger hinanden aktivt til sparring om opgaverne. Du kan desuden forvente en omhyggelig sidemandsoplæring, og kan glæde dig til at deltage i Danmarks Statistiks onboarding-forløb, hvor du vil blive introduceret til hele organisationen.

Løn og ansættelse
Løn og ansættelsesvilkår sker efter kvalifikationer – såvel akademikere, konsulenter som bachelorer er velkomne – i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan evt. forhandles kvalifikationstillæg til stillingen.

Kontakt og ansøgning
Send os din ansøgning, CV, eksamenspapirer mv. ved at klikke på ”Søg stillingen” nedenfor senest den 9. januar 2024.

Ønsker du flere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte økonomichef Tina Mollerup Laigaard på telefon 2345 0152.

Stillingen ønskes besat snarest muligt, og ansættelsessamtaler holdes løbende under hensyn til juleferien.

Kort om Danmarks Statistik
Danmarks Statistik er en fagligt uafhængig institution og den nationale myndighed for officiel statistik i Danmark. Vores vision er at være den foretrukne kilde til troværdig viden om det danske samfund. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistik og data om samfundsforhold. Danmarks Statistik har cirka 600 ansatte og er en familievenlig arbejdsplads med gode udviklingsmuligheder.

Du kan få et hurtigt overblik over Danmarks Statistik på www.dst.dk

Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us

Du kan følge os på LinkedIn

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 19.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København Ø
  • Tirsdag den 09. januar 2024

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Ansøg senest: 19. juni 2024 København On-site. Er du ambitiøs, målrettet og ikke bange for at rydde vanetænkning af bordet, så tror vi på, at du er vores nye Assisterende Restaurant Manager på Scandic Kødbyen.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København K

    Fri kontakt
    Studentermedhjælper til Procesafdelingen. Kan du være med til at effektivisere og digitalisere vores interne arbejdsgange, og være med til at bygge broer med bæredygtige løsninger - ganske enkelt sørge for at alle medarbejdere har de bedste betingelser for at levere deres ydelser?
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
14. juni 2024 59
13. juni 2024 53
12. juni 2024 55
11. juni 2024 55
10. juni 2024 58
9. juni 2024 61
8. juni 2024 60
7. juni 2024 59
6. juni 2024 57
5. juni 2024 58
4. juni 2024 57
3. juni 2024 53
2. juni 2024 56
1. juni 2024 57
31. maj 2024 63
30. maj 2024 62
29. maj 2024 64
28. maj 2024 65
27. maj 2024 66
26. maj 2024 65
25. maj 2024 67
24. maj 2024 70
23. maj 2024 70
22. maj 2024 69
21. maj 2024 69
20. maj 2024 68
19. maj 2024 73
18. maj 2024 73
17. maj 2024 72
16. maj 2024 69
15. maj 2024 68