Plan- og Landdistriktsstyrelsen søger AC-generalister til Center for Plan

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Har du lyst til at arbejde med, hvordan vi sikrer mere landbaseret vedvarende energi i Danmark og andre projekter med stor samfundsmæssig betydning? Så er du måske en af vores nye kolleger i Center for Plan.

Om opgaverne

I juni 2022 indgik en bred kreds af Folketingets partier ”Klimaaftale om grøn strøm og varme 2022”. Aftalen indebærer, at der skal ske en firedobling af den samlede el-produktion fra solenergi og landvind frem til 2030. For at det kan lykkes, skal der gennemføres en omfattede fysisk arealplanlægning i hele landet. Plan- og Landdistriktsstyrelsen arbejder, med inddragelse af Energistyrelsen og Miljøstyrelsen, med at identificere et antal større områder, der er egnede til energiparker. Samtidig arbejdes der med, hvordan den kommunale VE planlægning kan fremmes. Netop nu er der fokus på, hvilke konkrete statslige initiativer, herunder lovgivning mv, som skal gennemføres for at sikre den ønskede udvikling. Arbejdet foregår i tæt samarbejde med andre ministerier og styrelser samt kommuner/virksomheder med afsæt i politiske aftaler mv. på området.

Opgaverne vil bl.a. omfatte:

  • Statslig planlægning for energiparker på land, fx udarbejdelse af bekendtgørelser mv.
  • Dialog med ministerier, styrelser og kommuner
  • Understøttelse af kommunal planlægning for vedvarende energi
  • Vejledning af kommuner, virksomheder og borgere, herunder deltagelse i VE-rejsehold
  • Økonomiske analyser og beregninger
  • Udarbejdelse af notater og beslutningsoplæg

Vi har et stærkt fagligt miljø, hvor samspillet mellem forskellige fagligheder sikrer høj kvalitet i opgaveløsningen. Vi arbejder tæt på de politiske beslutningsprocesser og ofte på tværs af forskellige ministerier. Vi løser vores opgaver i tæt dialog med kommunerne og i samarbejde med eksterne interessenter. Vi er drevet af at kunne gøre en forskel, og af at vores daglige arbejde og sagsbehandling kan gøre en forskel for den fysiske planlægning i Danmark.

Om Center for Plan

Plan- og Landdistriktsstyrelsen er en styrelse under Kirkeministeriet. Vi har ansvar for en bred vifte af opgaver inden for plan- og landdistriktsområdet og bidrager til at udvikle et sammenhængende Danmark med balance mellem by og land, så der er gode muligheder for at leve, arbejde og bo i hele landet.

I Center for Plan har vi ansvaret for udvikling og administration af planloven, herunder varetagelse af de nationale interesser i kommunernes planlægning.

Planloven skal sikre en helhedsorienteret planlægning for anvendelsen af landets arealer, hvor de forskellige arealinteresser afvejes og tilgodeses. Plan- og Landdistriktsstyrelsen har som planlægningsmyndighed ansvar for at koordinere disse interesser. Aktuelt har styrelsen en stor og vigtig opgave med, hvordan der kan sikres en hurtig forøgelse af produktionen af vedvarende energi på land fra vindmøller og solceller i Danmark.

Derudover har vi ansvaret for lov om kolonihaver, lov om Frøstruplejren, samt lov om testcentre for store vindmøller ved Høvsøre og Østerild.

Planloven såvel som konkrete sager om fysisk planlægning og vedvarende energi har ofte storpolitisk og mediemæssig bevågenhed.

Vi søger

Vi søger nye kollegaer, der har interesse i og erfaring med at arbejde i et politisk ledet system, herunder interesse for planlægning af vedvarende energi. Du bliver en del af et stærkt fagligt miljø, hvor du kommer til at arbejde tæt sammen med andre kolleger med forskellige faglige baggrunde.

Om dig

Du har en relevant videregående uddannelse f.eks. cand. jur., cand. polit., cand.soc, cand.scient.pol, el. lign. og gerne med erfaring fra centraladministrationen eller en kommune.

Du har interesse for at arbejde tæt på de politiske beslutninger og kan lide at tænke nyt og finde løsninger. Du er metodisk og analytisk stærk og kan formidle komplekse sammenhænge skarpt og forståeligt.

Du har gode samarbejdsevner og tager selvstændigt ansvar. Du motiveres af ambitiøse krav og er ikke bange for at have travlt i perioder. Du sætter samtidig pris på et godt fagligt fællesskab, hvor vi samarbejder om at finde de bedste løsninger.

Om Plan- og Landdistriktsstyrelsen

Vi har ansvar for en bred vifte af opgaver inden for plan- og landdistriktsområdet. I vores arbejde lægger vi vægt på at skabe resultater af høj faglig kvalitet og på at have et godt og tillidsfuldt samarbejde med vores interessenter og samarbejdspartnere. Det er væsentligt for os, at der er gode rammer for medarbejdernes udvikling, og vi investerer i kompetenceudvikling.

Vi er ca. 120 medarbejdere, og du kan læse mere om styrelsen her

Plan- og Landdistriktsstyrelsen (plst.dk)

Vil du vide mere om stillingerne, kan du kontakte kontorchef i Center for Plan, Mathias Vogdrup-Schmidt på [email protected] eller 2023 4092

Løn og ansættelsesforhold

Stillingerne er faste stillinger på 37 timer om ugen og til besættelse snarest muligt. Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem AC og Skatteministeriet med mulighed for forhandling af tillæg efter kvalifikationer.

Der vil være perioder med en højere arbejdsbelastning, men vi tilstræber at tilrettelægge arbejdet fleksibelt og med respekt for, at der skal være god plads til fritid og familieliv. Der er mulighed for hjemmearbejde, hvor der bliver stillet relevant udstyr og inventar til rådighed.

Ansøgning

Lyder stillingen som noget for dig? Så klik på "Søg stilling"-knappen i højre side af annoncen. Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest 21. november 2023 klokken 12.00.

Vi forventer at holde samtaler i slutningen af november.

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge.

Plan- og Landdistriktsstyrelsen er en styrelse under Kirkeministeriet med ansvar for fysisk planlægning og byudvikling samt udviklingen af landdistrikter og de små øsamfund.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København V
  • Tirsdag den 21. november 2023

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København

    Fri kontakt
    Karnov Group Danmark har til huse i lækre faciliteter i hjertet af København. Har du evnerne, har vi mulighederne og arbejdspladsen. I Karnov Group modtager vi meget gerne uopfordrede ansøgninger til fuldtids - såvel som deltidsstillinger.
    • Øvrige
    • København
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du arbejde med grøn omstilling af transporten og analyser af mobilitet? Vil du lære mere om politisk interessevaretagelse? Så har du mulighed for at blive en del af et stærkt team i Danmarks største erhvervsorganisation for transport.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
12. maj 2024 5
11. maj 2024 5
10. maj 2024 4
9. maj 2024 4
8. maj 2024 4
7. maj 2024 4
6. maj 2024 4
5. maj 2024 4
4. maj 2024 4
3. maj 2024 3
2. maj 2024 3
1. maj 2024 4
30. april 2024 4
29. april 2024 4
28. april 2024 4
27. april 2024 4
26. april 2024 4
25. april 2024 4
24. april 2024 5
23. april 2024 6
22. april 2024 5
21. april 2024 5
20. april 2024 5
19. april 2024 5
18. april 2024 5
17. april 2024 5
16. april 2024 4
15. april 2024 5
14. april 2024 4
13. april 2024 4
12. april 2024 4