Datamanager til [xxxxx]s kirkebogsprojekt

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København V

Er du vild med data, tunge regneark og kringlet gammel håndskrift? Har du blik for mulighederne i ny teknologi og gåpåmodet til at kaste dig over et nyt stort projekt? Og er du både en kreativ, omhyggelig og selvstændig person? Så er det dig, der kan hjælpe os med at digitalisere de ældste danske kirkebøger via kunstig intelligens og samtidig være med til at opbygge en helt ny forskningsressource.

Om os
Med næsten 1000 års analog og digital samfundsdokumentation er Rigsarkivet Danmarks hukommelse og videncenter for det danske samfunds udvikling. Vi indsamler, bevarer og leverer originale dokumenter og data, der understøtter videns- og retssamfundets behov og skaber nye indsigter og forståelser.

I Rigsarkivet bliver du del af en ambitiøs og moderne organisation. I tæt samarbejde med vores brugere arbejder vi kontinuerligt på at være en vigtig spiller i den offentlige digitale infrastruktur, så vores store mængder af data skaber størst mulig værdi for borgere, forskere, virksomheder og offentlige myndigheder.

Jobbet og dine opgaver
Som datamanager bliver du en del af enheden for Data Science, hvor du samarbejder med ildsjæle, der er eksperter inden for arkiv, statistik og kunstig intelligens. I Data Science enheden er vi cirka 25 medarbejdere, fordelt mellem Rigsarkivet i Odense og Rigsarkivet i København.

Du bliver en del af et nyt projekt, som med hjælp fra kunstig intelligens og maskinlæring skal bane vejen for en fuld digitalisering af de ældste danske kirkebøger, de såkaldte enesteministerialbøger, som udgør en af de bredest dækkende kilder til almindelige menneskers liv i 1500-, 1600- og 1700-tallet.

Rigsarkivet udvikler Kirkebogsprojektet i samarbejde med PandemiX Grundforskningscenter ved Roskilde Universitet og foreningen Danske Slægtsforskere med en bevilling fra Augustinus Fonden. Det er et ambitiøst projekt, som har til formål at oparbejde en digital afskrift af de gamle analoge kilder, og derigennem oparbejde en ny frit tilgængelig forskningsressource. Dette gør vi primært ved hjælp af HTR (automatisk tekstgenkendelse) ved at anvende programmet Transkribus. Vi er i opstarten af projektet, så du får derfor en central rolle med at definere opgaverne.

Du udfører kvalitetskontroller af scannede og transskriberede analoge data. Derudover oparbejder du træningsdata og indgår aktivt i træning af sprogmodeller samt layoutanalyse. Du bidrager desuden til at etablere en database med historiske persondata. Endelig er du med til at planlægge workshops, arrangementer for frivillige m.v.

Om dig
Du har en relevant akademisk uddannelse med en kandidatgrad i historie eller samfundsfag. Det er væsentligt, at du har relevant erfaring med OCR, HTR eller tilsvarende teknologier og meget gerne konkret erfaring med brug af Transkribus. Du har endvidere erfaring med datavask, datadokumentation og datamanagement.

Jobbet fordrer højt niveau i dansk i skrift og tale. Det er en fordel, hvis du kan læse ældre håndskrift.

Du beskriver dig selv som en kreativ person, der har drivkraft og selvstændigt kan bidrage til at definere dine opgaver. Din arbejdsstil betegnes som kvalitets- og detaljeorienteret. Du trives i et team med en god social omgangstone, hvor hjælpsomhed og humor er en del af dagligdagen.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til de til enhver tid gældende aftaler for akademikere i staten.

Jobbet ønskes besat snarest muligt eller 1. juni 2024 og er tidsbegrænset til 31. marts 2027.

Arbejdsstedet er enten Rigsarkivet i Odense, Jernbanegade 36, eller Rigsarkivet i København, Kalvebod Brygge 34. Du bedes angive i din ansøgning, hvilket arbejdssted, du foretrækker. Ved ansættelse i Odense skal du påregne en del arbejdsrelaterede rejser til København.

Ansøgning
Send en motiveret ansøgning, CV og dokumentation for relevant uddannelse og erhvervserfaring via Rigsarkivets rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker ’Søg stillingen’ nederst på denne side.

Ansøgningsfristen er tirsdag den 2. april 2024.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 15.

Nærmere oplysninger om stillingen kan fås hos projektets overordnede projektleder, arkivar Markus Schunck på telefon 4171 7293, [email protected].

Du kan læse mere om Rigsarkivet på www.Rigsarkivet.dk og om projektet på https://www.Rigsarkivet.dk/nyheder/kunstig-intelligens-aabner-for-ny-anvendelse-af-danmarks-aeldste-kirkeboeger/

Rigsarkivet tilstræber at få så bred en sammensætning af personalet som muligt, hvorfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søgestillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Øvrige", og befinder sig i kategorien "Øvrige stillinger".

Arbejdsstedet er beliggende i København V.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.3.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Øvrige
  • København V
  • Tirsdag den 02. april 2024

Lignende jobs

  • Øvrige i København Ø

    Fri kontakt
    Senior Associates og Managere til Transaction Advisory Service i København. Vi mærker en stigende efterspørgsel efter rådgivning i forbindelse med køb og salg af virksomheder, herunder finansiel due diligence. Derfor søger vi Senior Associates og Managere til vores TAS team på Østerbro.
    • Øvrige
    • København Ø
    Få mere info
  • Øvrige i København K

    Fri kontakt
    Associate til IT Risk Assurance. Vi vækster i Grant Thorntons IT Risk Assurance & Advisory Services, og søger derfor en nyuddannet kollega. I afdelingen beskæftiger vi os med IT-revision, afgivelse af IT-erklæringer (ISAE 3402, ISAE 3000 mv.
    • Øvrige
    • København K
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Vil du være med til at give byggeriets værdikæde en stemme samt udarbejde analyser, der sætter fokus på danske bygge- og anlægsvirksomheder i en CO2-neutral fremtid? Har du skarp politik- og talforståelse? Har du gåpåmod og lyst til at indgå i et team bestående af dygtige og engagerede kollegaer?
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info
  • Øvrige (studiejob) i København V

    Fri kontakt
    Har du flair for kommunikation i et digitalt univers? Vil du gerne have stor viden og indsigt i AI, hybridarbejde og andre tendenser inden for måden vi går på arbejde? Trives du med at få ansvar og mulighed for selvstændigt at drive processer? Så har vi et studiejob som måske er noget for dig! Om os.
    • Øvrige
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som øvrige i København V

Herunder ser du udviklingen i udbudte øvrige i København V over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal øvrige.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte øvrige over tid

Dato Alle jobs som øvrige
7. maj 2024 4
6. maj 2024 4
5. maj 2024 4
4. maj 2024 4
3. maj 2024 3
2. maj 2024 3
1. maj 2024 4
30. april 2024 4
29. april 2024 4
28. april 2024 4
27. april 2024 4
26. april 2024 4
25. april 2024 4
24. april 2024 5
23. april 2024 6
22. april 2024 5
21. april 2024 5
20. april 2024 5
19. april 2024 5
18. april 2024 5
17. april 2024 5
16. april 2024 4
15. april 2024 5
14. april 2024 4
13. april 2024 4
12. april 2024 4
11. april 2024 4
10. april 2024 4
9. april 2024 3
8. april 2024 3
7. april 2024 3