Docent til det pædagogiske område med forskningsfagligt fokus på matematik

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Århus C

Docent til det pædagogiske område med forskningsfagligt fokus på matematik

Er du optaget afforskning og samspillet med uddannelser og professioner? Så kunne stillingen som docent på det pædagogiske område med et særligt forskningsfagligt fokus på matematik, være noget for dig.

Vi søger en højtkvalificeret medarbejder, som kommer til at spille en afgørende rolle i vores strategiske satsning om at undervise, forske og udvikle inden for fagområdet matematik. Du vil som udgangspunkt blive forankret i Forskningscenter for pædagogik og dannelse, hvor en stor del af dine arbejdsopgaver vil være.

Forskningsfelt
Du vil som vores nye docent blive tilknyttet Program for matematik og naturfagsdidaktik.

Vi forsker blandt andet i:

  • Problembaserede arbejdsformer: IBSE, Engineering, undersøgelseskompetence
  • Natur- og matematikfaglige læreprocesser hos børn og unge
  • Elever med særlige behov (talenter og matematikvanskeligheder)
  • Læreres og pædagogers professionelle udvikling og faglighed
  • Undervisning i FN’ bæredygtighedsmål.

Vi udvikler og forsker i praksis ved at skabe ’didaktiske laboratorier’, hvor vi undersøger, hvad der sker, når nye indsatser eller læringsaktiviteter prøves af. Vores projekter er ofte kendetegnet af tæt samarbejde med skoler og daginstitutioner, dyb forankring i lærer- og pædagoguddannelsen og samarbejde på tværs af professioner.

Som vores nye docent på området, kommer du til at få en afgørende rolle i at videreudvikle forskningsfeltet og styrke programmet og VIAs profil.

Du får ansvar for:

  • at udvikle, gennemføre og sikre finansiering af forsknings- og udviklingsprojekter, der understøtter VIAs strategi og ambition på forskningsområdet
  • at fremme et internationalt videnkredsløb for VIAs forskningsinteresser
  • at fastholde og videreudvikle stærke forskernetværk nationalt og internationalt
  • at bidrage til kompetenceudvikling af programmet, fx gennem systematisk sparring ift. forskning, forskningsdesign og projektledelse samt vejledning af ph.d.-studerende, adjunkter mv.
  • at have overblik over forskningsfeltet og de muligheder, der opstår i forskningsmiljøer, aftagermiljøer og på politisk niveau
  • publicere og formidle forskningsbidrag af høj kvalitet, herunder udvikle individuelle og evt. kollektive publikationsstrategier
  • at fremme deltagelse ved internationale forskningskonferencer og international forskningsmæssig publicering
  • at udvikle og vedligeholde en portefølje af forsknings- og udviklingsprojekter i relation til forskningsfeltet, herunder at sikre ekstern finansiering
  • at arbejde med kvalitetssikring og ansvarlig forskningskultur

Udover din nøglefunktion i Program for matematik og naturfagsdidaktik skal du varetage undervisningsopgaver samt bidrage til samspillet mellem forskning og uddannelser inden for såvel grunduddannelser som efter- og videreuddannelse. Stillingen indebærer ikke personaleledelse, så for at lykkes med at indfri de strategiske ambitioner, skal du kunne indgå i tætte og konstruktive samarbejder med programmets medarbejdere, andre forskningsledere og uddannelsesledere i såvel lærer- som pædagoguddannelsen.

Hvem er du?
Ansøgeren forventes at have erfaring indenfor forskningsprogrammets fagfelt i form af:

  • Ph.d.-grad eller et kvalifikationsniveau svarende til ph.d.
  • Erfaring med selvstændigt at planlægge, styre og evaluere forsknings- og udviklingsaktiviteter Herunder:
    • Flere års forskningserfaring samt erfaring med forskningsledelse

  • Omfattende og relevant erfaring med at inddrage aftagernes praksis i forskningsprojekter
    • Erfaring med forskningsformidling – i form af både publikationer og konferencebidrag
    • Dokumenteret erfaring med hjemtagelse af eksterne midler
    • Deltagelse i etablerede nationale og internationale netværk med relevans for forskningsområdet

  • Erfaring med at vejlede og kvalificere mindre erfarne forskere gennem fx kollegial sparring, tilrettelæggelse af seminarer mv.
  • Dokumenteret, anvendelsesorienteret viden, herunder såvel teoretisk som praktisk indsigt på højt niveau om relevante professioner, således at du er i stand til selvstændigt og innovativt at udvikle ny viden inden for professionerne og bringe ny viden i spil i forhold til udviklingen af disse professioner
  • Undervisningserfaring og erfaring med udvikling af undervisning, herunder at du er højt kvalificeret i forhold til formidling af teori og inddragelse af aftagernes praksis, samt i forhold til at koble teori og praksis i relation til de relevante professioner.

Arbejdssted
Hovedarbejdssted vil være på et af VIAs campusser i Midtjylland.

Ansøgning og bilag

Ønsker du at søge stillingen vedhæft da følgende materialer til din ansøgning:

  • CV indeholdende dokumentation for uddannelse/efteruddannelse, forskning, erhvervs- og undervisningsmæssig erfaring, samt akademiske meritter og positioner.
  • Publikationsliste inkl. tre udvalgte publikationer, som du ønsker inddraget i bedømmelsen. Disse tre publikationer bør fremgå tydeligt på side 1 på publikationslisten i prioriteret rækkefølge. Ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalget vil inddrage disse tre publikationer og deres indbyrdes prioritering i bedømmelsen, hvorfor valget gerne må være motiveret i ansøgningen.
  • En forskningsplan. Forskningsplanen må max fylde tre A4sider og kan adressere følgende emner:
    • Visioner og ambitioner
    • Plan og målsætning på kort og lang sigt
    • Nationale/internationale netværk og hvad de tilfører
    • Refleksion over ansøgers karriereudvikling efter endt Ph.d.
    • Fundingstrategi
    • Dissemineringsstrategi


Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelsen sker som docent i henhold til gældende overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation. Stillingen er tidsbegrænset i 6 år med mulighed for forlængelse. Der vil ved udløbet af den tidsbegrænsede ansættelse som docent være mulighed for en tilbagegangsstilling som lektor.

Stillingen er en fuldtidsstilling uden højeste arbejdstid.

Ansættelse som docent forudsætter positiv docentbedømmelse af det eksterne bedømmelsesudvalg, der nedsættes i forbindelse med besættelse af stillingen. Der kan blive foretaget præselektion forud for bedømmelsesproceduren. Beslutning om besættelse af stillingen træffes af et internt ansættelsesudvalg på baggrund af ansøgerens samlede kvalifikationer.

Du kan læse mere om ansættelsesproceduren i Bekendtgørelse nr. 990 af 28. august 2015, som blandt andet omhandler docentbedømmelse af undervisere ved professionshøjskoler.

Ansættelsen er tillige omfattet af Bekendtgørelse om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole nr. 673 af 13. maj 2020.

Se venligst link til stillingsstruktur https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/1458

Se venligst også link til bedømmelsesbekendtgørelsen https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=174119

Er du interesseret?
Vil du vide mere om stillingen eller ansættelsesproceduren, er du velkommen til at kontakte forskningschef Andreas Rasch-Christensen på mail [email protected] eller på telefon 87551712.

Ønsker du at søge stillingen, vedhæft da følgende materialer til din ansøgning:

  • CV indeholdende dokumentation for uddannelse samt erhvervsmæssig erfaring. Herudover vedlægges dokumentation for forskningserfaring samt et pædagogisk CV, som dokumenterer undervisningserfaring og udvikling.
  • Publikationsliste inkl. 3 udvalgte publikationer, som du ønsker inddraget i bedømmelsen. Disse tre publikationer skal fremgå tydeligt på side 1 på publikationslisten i prioriteret rækkefølge. Ansættelsesudvalg og bedømmelsesudvalget vil inddrage publikationerne i bedømmelsen.
  • Publikationerne vedhæftes så vidt muligt i den elektroniske ansøgning. Er filerne for store, kan de mailes til [email protected] eller sendes i fysisk form i fem eksemplarer eller gemt på en USB-nøgle til VIA University College, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, att. HR.

Ansøg via vores online rekrutteringssystem. Vi skal have din ansøgning senest den 02.10.23.

Det forventes at rekrutterings- og bedømmelsesprocessen tager 5-6 måneder efter ansøgningsfristens udløb.

Efter den faglige bedømmelse afholdes ansættelsessamtaler med udvalgte og kvalificerede kandidater. Vi forventer at afholde ansættelsessamtaler i februar 2024.

Om VIA University College
VIA er en professionshøjskole og en af Danmarks største uddannelsesinstitutioner. Vi uddanner bl.a. lærere, sygeplejersker, ingeniører og designere – i samarbejde med arbejdslivet og med afsæt i forskning og et globalt udsyn. Det gør vi, så de studerende med mod, passion og nysgerrighed sætter aftryk på verden.
Vi tager ansvar for samfundet og for at skabe en bæredygtig fremtid sammen med vores omverden. Vi står solidt på vores faglige fundament og flytter grænserne for, hvordan vi udvikler, deler og anvender viden. Og vi fejler, lærer og lykkes sammen. For det er i ambitiøse lærende fællesskaber, vi sætter det stærkeste aftryk. Derfor arbejder vi i VIA mod en enkel, fælles vision: Tag ansvar. Flyt grænser. Lær sammen.
VIA i runde tal: 19.100 studerende på flere end 40 professionsbacheloruddannelser. 21.000 studerende og kursister om året på diplomuddannelser og andre efter- og videreuddannelsesforløb. 2.100 medarbejdere fordelt på otte campusser i Region Midt. I 2020 blev VIA udpeget til UNESCO Verdensmålsskole for vores arbejde med at integrere FN’s verdensmål i undervisningen.

Læs information om anvendelse af personoplysninger i forbindelse med rekruttering på dette link: https://via.career.emply.com/persondatapolitik
VIA opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Læs mere om VIA University College på http://www.via.dk/.



Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Pædagog", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Århus C.

Jobbet er oprettet på vores service den 29.8.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Pædagog
  • Århus C

Lignende jobs

  • Pædagog i Århus

    Vi søger en pædagog 25 – 37 timer pr. uge fra 01.07.2024 Vil du arbejde med børn i 3-6 årsalderen og deres trivsel og udvikling, med øje for det enkelte barns nærmeste udviklingszone?Vil du være en..
    • Pædagog
    • Århus
    Få mere info
  • Pædagog i Århus

    Om jobbet:Vil du gerne arbejde med NEST og brænder du for det pædagogiske arbejde?Er du passioneret inden for pædagogik og søger du en mulighed for at anvende dine kompetencer til at forme den pæda..
    • Pædagog
    • Århus
    Få mere info
  • Pædagog i Århus

    Om jobbet:Kragelundskolen søger en pædagog til 3. – 4. årgang specialklasse, Stillingen er en fuldtidsstilling med fastansættelse. Vi starter to nye specialklasser op på Kragelundskolen fra august .
    • Pædagog
    • Århus
    Få mere info
  • Pædagog i Århus

    Om jobbet:Vi søger pr. 1/8 2024 en uddannet pædagog til fast stilling på 37 timer til SFO Katrinebjergskolen. Stillingen er med primær ansættelse i SFO’en, men med timer ind i undervisningen. Man..
    • Pædagog
    • Århus
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som pædagoger i Århus C

Herunder ser du udviklingen i udbudte pædagog i Århus C over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal pædagoger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte pædagoger over tid

Dato Alle jobs som pædagoger
7. maj 2024 1
6. maj 2024 3
5. maj 2024 3
4. maj 2024 3
3. maj 2024 3
2. maj 2024 4
1. maj 2024 3
30. april 2024 3
29. april 2024 5
28. april 2024 5
27. april 2024 5
26. april 2024 5
25. april 2024 5
24. april 2024 5
23. april 2024 5
22. april 2024 5
21. april 2024 5
20. april 2024 5
19. april 2024 5
18. april 2024 4
17. april 2024 3
16. april 2024 3
15. april 2024 3
14. april 2024 3
13. april 2024 3
12. april 2024 3
11. april 2024 3
10. april 2024 2
9. april 2024 2
8. april 2024 1
7. april 2024 1