Familie- og socialpædagogiske konsulenter

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Storkøbenhavn

Familiekonsulenter og socialpædagogiske konsulenter søges til Familiecenteret og Socialpædagogisk Team i Gladsaxe

Har du blik for sammenhænge i barnets liv og et tværprofessionelt samarbejde? Vil du være med til at finde nye veje til løsninger for udsatte børn og familier igennem etablering af og et samarbejde i et tværprofessionelt samarbejde mellem skole-, dag og familieområderne?



Vi søger 6 konsulenter, som har erfaring med familiearbejde/familiebehandling, til at løse opgaver på det alment forebyggende og foranstaltede niveau i et tæt samarbejde med aktørerne rundt om barnet og i de almene fællesskaber. Samarbejdet skal styrke arbejdet helt tæt på børnene og bidrage til skabelsen af løsninger, der sikrer at sårbare børns forsatte tilknytning til almene fællesskaber bibeholdes.
Stillingerne ønskes besat pr. 1. marts 2024.

Hvordan arbejder vi?


Stillingerne i SPT:
Som konsulent i det socialpædagogiske team er din hovedopgave at løse opgaver omkring børn og familiers trivsel tæt på barnet, forældre og almene fællesskaber. Indsatserne i den enkelte familie har et støttende, strukturerende, udviklende og generelt forebyggende formål, så børns trivsel og udvikling understøttes. Opgaverne kan komme både fra myndighed og det tværprofessionelle samarbejde på de enkelte skoler og i områderne. I det tværprofessionelle samarbejde gennem Deltagelsesmuligheder for alle, vil en del af dine opgaver også være at løse kortere rådgivningsforløb, samt indgå i et tæt samarbejde med skolens og daginstitutionens personale, socialrådgivere, PPR-medarbejdere og andre relevante aktører. Med det formål at skabe løsninger omkring et barn, en gruppe af børn eller en klasse gennem konsultation, dialog og social- og specialpædagogisk praksis, hvor både skole, daginstitution og hjem inddrages i løsningerne i et helhedsorienteret perspektiv. Som konsulent i teamet vil du stå i en hverdag, der ofte stiller krav til høj socialpædagogisk faglighed og din evne til at koordinere og planlægge arbejdet. Du skal kunne skabe udvikling på baggrund af børn og familiers præmisser og præferencer, samt møde dem hvor de er, når behovet er der. Du skal kunne trives i en omskiftelig og mulig uforudsigelig hverdag, hvor der vil være frihed til at planlægge dit arbejde ud fra behovene i de forskellige familier. Du skal være indforstået med at dine opgaver også udføres uden for normal arbejdstid, i morgen-, aftentimer og weekender. En vigtig del af jobbet er at arbejde selvstændigt, og du skal have mod på at være opsøgende på kolleger og samarbejdspartnere.

Stillingerne i Familiecenteret:


I familiebehandlingen arbejder vi med familier, hvor der er bekymring for barnets trivsel. Børnene vil ofte have adfærd, der er knyttet til familiens/forældrenes problemstillinger, og børnenes mistrivsel kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Som familiekonsulent i Deltagelsesmuligheder for alle arbejdes der med at flytte det familieterapeutiske blik helt tæt på barnet/ den unge i en skole- og daginstitutionskontekst. I den fremskudte indsats vil du være fysisk på en skole 2-3 dage om ugen og have et tæt samarbejde med et tværprofessionelt team, bestående af teamleder og faglig leder, socialrådgivere, PPR-psykologer, PPR-konsulent, tale -hørekonsulent og en anden familiekonsulent. Du vil have en fast gruppe af familiekonsulentkollegaer, som du mødes oftere med. I langt de fleste opgaver, vil du have indflydelse på både valg af opgave ift. dine individuelle kompetencer og metodevalg undervejs. Vi lægger stor vægt på åbenhed i teamet ift. sparring på de konkrete forløb, både når du har sagen alene eller med en makker.

Fælles for de to stillinger


Vi arbejder tæt sammen med Familieafdelingen, PPR, skoler og daginstitutioner. Vi bruger Feedback Informed Treatment i alle forløb med familierne og har et stort fokus på feedback og hvad der virker for familierne. Du kan læse mere om FIT i denne artikel fra Socialstyrelsen og på dette informationskort til familierne. Du kan forvente at blive en del af en metodebevidst arbejdsplads, hvor vi systematisk skaber data om, hvad der gør en positiv forskel for familierne.

Vores fælles grundsten og syn på forandringsskabelse er en systemisk og relationel forståelse. Det vil sige at vi forstår børn og familier ud fra et relationelt og kontekstuelt perspektiv og ønsker at udfordrer en mere individualistisk forståelse af barnet/familien. Det er vigtigt at du kan og vil tage din faglighed og forandringsperspektiver med helt tæt på barnets hverdag i de almene fællesskaber.

Dine styrker og kvalifikationer:


Vi ser, at du er drevet af et ønske om at skabe forandring for det enkelte barn og den enkelte familie, være tydelig, kunne stå fast i støtten og behandlingen til familierne og bevare dit gå-på-mod, selv hvis bølgerne går højt. Du skal være skarp i din dokumentation, både mundtligt og skriftligt, af indsatser og formidling af denne, da det er en hjørnesten i det samlede forandringsarbejde.

Du er god til at skabe rammer og overblik i forløbene. Du får lagt en udviklingsplan i samarbejde med øvrige aktører, der er i barnets liv. Du har modet til at reflektere over din egen faglige praksis, og har ikke tilbøjelighed til at være fastlåst i din synsvinkel. Du er god til at se barnet/ familien og deres situation fra forskellige vinkler, og dermed bevidst justere eller ændre handlestrategier og metoder gerne i dialog med dine kollegaer.

Din uddannelsesmæssige baggrund er pædagog, socialrådgiver, lærer, psykolog (Familiecentret) eller anden samfundsfaglig relevant uddannelse, suppleret med relevant familie- og forandringsrelateret efteruddannelse og/eller erfaring. Er du mindre erfaren eller nyuddannet kan du også komme i betragtning, hvis din indstilling og uddannelse udgør et relevant afsæt.

Hvem er vi?


Det Socialpædagogiske Team består af 24 medarbejdere plus egen leder og Familiecentret består af 25 medarbejdere plus egen leder.
Begge huse er bredt sammensat af medarbejdere med forskellige faglige baggrunde, da vi ønsker at matche de komplekse behov vi møder hos familierne.

Vi er opmærksomme på at arbejdet kræver, at vi støtter og er til rådighed for hinanden. Du vil derfor mødes af kolleger, som er opmærksomme på at det selvstændige arbejde også kræver godt kollegaskab - både fagligt og socialt. Vi arbejder derfor løbende på at vedligeholde og udbygge rammerne for det gode kollegaskab. Og vi elsker at have det sjovt sammen.

Vi udvikler os løbende sammen blandt andet gennem ekstern supervision, og der er en velfungerende intern FIT supervision i organisationen. Din egen leder vil som regel også være i umiddelbar nærhed og klar til at sparre med dig og dine kollegaer.

Stillingerne er lønnet efter gældende overenskomster og arbejdstidsbestemmelser (for dem, der er SL’ere) samt individuelle kvalifikationer.

Vil du vide mere om arbejdet eller har du på spørgsmål på baggrund af det du har læst, er du meget velkommen til at kontakte leder af Socialpædagogisk Team, Sune Boysen på 21 49 12 48 eller leder af Familiecentret, Mette Gnisa, 20 49 01 56. Svares telefonen ikke lige, så send en sms, så kontakter vi dig.

Der er ansøgningsfrist onsdag den 10. januar 2024. Samtaler afholdes tirsdag 16. januar 2024. Vi vil forbeholde os ret til at indkalde til løbende samtaler.

Alle stillinger er med tiltrædelse 1. marts 2024.

Angiv i din ansøgning om det er stillingerne i Socialpædagogisk Team eller Familiecenteret, eller begge, du søger.

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.


I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Pædagog", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Storkøbenhavn

Jobbet er oprettet på vores service den 15.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Pædagog
  • Storkøbenhavn

Lignende jobs

  • Pædagog i Greve

    Fri kontakt
    I Greve Kommune har vi 25 dagtilbud for børn i alderen 0 – 6 år, som løbende søger pædagogisk personale i både faste og midlertidige stillinger – deltid eller fuldtid. Vores pædagogiske personale har vidt forskellige kompetencer, men fælles for alle er interessen i skabe en tryg og nærværende hverdag for alle børn.
    • Pædagog
    • Greve
    Få mere info
  • Pædagog i Greve

    Fri kontakt
    Livsglad og faglig pædagog søges til Lundebo, et dagtilbud hvor børn og voksne gør deres bedste. Dagtilbud Lundebo er et integreret dagtilbud beliggende i Tune. Hos os er vi 120 skønne børn i alderen 1-6 år og 28 ansatte.
    • Pædagog
    • Greve
    Få mere info
  • Pædagog i Greve

    Fri kontakt
    Vil du være en del af en pædagogisk hverdag hvor kerneopgaven altid står forrest, hvor børnenes initiativer og idéer gribes, og hvor dine egne kompetencer og didaktiske overvejelser sættes i spil? Du kan rumme børns store følelser og er nysgerrig på det enkelte barn.
    • Pædagog
    • Greve
    Få mere info
  • Pædagog i Greve

    Fri kontakt
    Damagerskolen søger en trivsels-/støttepædagog eller lærer. Har du lyst til at arbejde på en skole, hvor faglighed, fællesskab og kreativitet er de overordnede værdier, som vægtes højt og sætter præg på hele skolens virke. Vi vil være kendetegnet ved høj faglighed med fokus på elevernes læring, men også ved stor rummelighed.
    • Pædagog
    • Greve
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som pædagoger i Storkøbenhavn

Herunder ser du udviklingen i udbudte pædagog i Storkøbenhavn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal pædagoger i Storkøbenhavn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte pædagoger i Storkøbenhavn over tid

Dato Alle jobs som pædagoger
12. juni 2024 461
11. juni 2024 446
10. juni 2024 434
9. juni 2024 425
8. juni 2024 427
7. juni 2024 413
6. juni 2024 407
5. juni 2024 415
4. juni 2024 395
3. juni 2024 395
2. juni 2024 396
1. juni 2024 418
31. maj 2024 423
30. maj 2024 406
29. maj 2024 392
28. maj 2024 382
27. maj 2024 362
26. maj 2024 363
25. maj 2024 368
24. maj 2024 369
23. maj 2024 352
22. maj 2024 354
21. maj 2024 371
20. maj 2024 370
19. maj 2024 376
18. maj 2024 377
17. maj 2024 396
16. maj 2024 382
15. maj 2024 377
14. maj 2024 361
13. maj 2024 349