Chef for Operationsafdelingen ved Arktisk Kommando

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Er du kommandørkaptajn eller oberstløjtnant og kunne du tænke dig et job hvor strategi, operationer og taktik er hverdag? Har du og familien mod på at prøve kræfter med Nordatlanten og du kan se dig selv i en stilling hvor du har en centralt ansvar for forsvarets stigende engagement i Arktis, så opfordres du til at søge stillingen som chef for Operationsafdelingen ved Arktisk Kommando i Nuuk.

Om os

Arktisk Kommando er en værnsfælles operativ kommando med ansvar for alle Forsvarets indsættelser i Arktis og Nordatlanten. Kommandoens ansvars- og operationsområde omfatter både Grønland og Færøerne samt omkringliggende havområder og luftrum.

Hovedopgaven for Arktisk Kommando er overvågning og suverænitetshævdelse til lands, til vands og i luften, eftersøgnings- og redningstjeneste, miljøovervågning, fiskeriinspektion, søopmåling samt støtte til det civile samfund. Operationsafdelingen varetager planlægningen, koordinationen og indsættelsen af underlagte enheder i et tæt samarbejde Operationsstaben og de styrkeproducerende værn og kommandoer. Operationsafdelingen er desuden ansvarlig for koordinationen med Udviklings- og Planlægningsstaben omkring Hovedkvarterets udvikling samt ansvarlig for internationale relationer med operative samarbejdspartnere.

Arktisk Kapacitetspakke er under implementering, hvilket bl.a. indeholder etablering af en ny forsvarsuddannelse i Grønland, opstilling af radarer, anskaffelse af langtrækkende droner, en væsentlig udvikling af Arktisk Kommando stab mv. Der er markant politisk fokus på udviklingen i det arktisk område. Dette påvirker i høj grad Arktisk Kommando. Dagligdagen er præget af højt beredskab, mange operative opgaver, dynamisk opgaveløsning samt bidrag til mange større planlægningsopgaver.

Kommandoens operationer ledes fra et døgnbemandet operationscenter i Nuuk. Året rundt har Arktisk Kommando indsat enheder fra Søværnet, Flyvevåbnet og Specialoperationskommandoen (SIRIUS), ligesom kommandoen kan forstærkes af enheder fra alle værn samt Hjemmeværnskommandoen og Beredskabsstyrelsen. Arktisk Kommando har desuden et stadig stigende samarbejde med myndighederne i nabolandende til Grønland og Færøerne, hvilket kræver en Combined-/Joint tilgang til opgaverne.

Arktisk Kommando har hovedkvarter i Nuuk. Derudover har kommandoen personale flere steder på øst- og vestkysten af Grønland, på Færøerne samt i København og Aalborg. Kommandoen har således personale og enheder fordelt over fem tidszoner.

At flytte til Grønland kan være en stor oplevelse, særligt hvis familien eller kæresten flytter med. Vi kan derfor tilbyde en enestående oplevelse med mange minder for livet. Der er rig mulighed for store naturoplevelser med fjeldvandring, ski, snescooter, sejlads, jagt og fiskeri. Derudover rummer Nuuk en større bys muligheder med caféer, restauranter, fitnesscentre, svømmehal, biograf og butikker. Du kar også mulighed for at blive en del af Arktisk Kommandos båd- og hyttelaug. Bådene og hytterne giver mulighed for, at I kan tage ud på fjorden samt overnatte i naturen med tag over hovedet.

Om stillingen

Chefen for Operationsafdelingen (CHO) ved Arktisk Kommando er en chefstilling indplaceret på M-401 niveau (kommandørkaptajn/oberstløjtnant).

Som CHO er du ansvarlig for den del af staben, som planlægger, koordinerer og fører den operative indsættelse af enheder og styrker i Arktisk Kommandos operationsområde. Du er chef for fem sektioner (J2, J3, J5, J7 & J9) samt Arktisk Kommandos Joint Operations Center (JOC) i alt ca. 45 medarbejdere foruden en tilsvarende reservestruktur.

Du er overordnet ansvarlig for de operative processer i staben, som eksempelvis etableringen og gennemførsel af Joint Operational Planning Group (JOPG), Joint Coordination Board-processen (JCB), Force Management-møder og Command Briefinger.

CHO er en central position i Arktisk Kommandos Command Group (Arktisk Kommandos ledelse), som foruden dig består af chefen og vicechefen for Arktisk Kommando, chefen for Operationsstøtteafdelingen og chefen for Ledelsessekretariatet. Arktisk Kommandos Command Group har til stadighed en chef på tilkald, som indgår i den operative vagtordning ved Arktisk Kommando.

CHO er ansvarlig for stabens og enhedens øvelsesplanlægning – og gennemførsel, hvilket skal sikre, at Arktisk Kommando opbygger og fastholder et tilfredsstillende træningsniveau der modsvarer et stadig stigende operationstempo. Derudover spiller øvelsesvirksomhed en vigtig rolle i styrkelsen af internationale og nationale samarbejdsrelationer.

Arktisk Kommando er i fuld gang med at implementere tiltag fra Arktisk Kapacitetspakke. Dette vil bl.a. styrke Forsvarets opgaveløsning i Nordatlanten og Arktisk i de kommende år. Et nyt langsigtet forsvarsforlig ventes indgået i 2023. Du vil som CHO få et væsentligt ansvar for implementeringen af tiltag inden for Arktisk Kommandos ansvarsområde, ligesom CHO vil deltage i adskillige udviklingsprojekter, herunder organisationsprojekter, udarbejdelse af operative procedurer og koncepter, afprøvning af systemer og kapaciteter, forsøg og afprøvning af nyt materiel, operativ og efterretningsmæssig informationsudveksling med nationale – og internationale samarbejdspartnere mv.

Om dig

Du er officer og har gennemført VUT II/L enten i form af MMS eller tilsvarende videregående uddannelse ækvivalerende VUT II/L eller MMS.

Det vil være en fordel om du har en taktisk baggrund som officer i Søværnet eller Flyvevåbnet, da det operative miljø kræver en god forståelse for maritime og luftmilitære operationer.

Det vil være en fordel hvis du har godt kendskab til NATO’s operative doktriner, herunder operationsplanlægning og koordination. Det er ligeledes en fordel hvis du har forståelse for og/eller erfaring med Forsvarets opgaveløsning i Arktis.

Den ideelle kandidat har desuden erfaring fra stillinger i Forsvarsministeriets departement, Forsvarsstaben og/eller en NIV II myndighed, da stillingen er præget af tæt kommunikation og samarbejde med disse niveauer. Godt kendskab til stabsprocedurer en forudsætning for at lykkedes i denne stilling.

Som person skal du have en god psyke og helbred. Stillingen kræver et højt tempo, evne til at delegere og styre. Der er ofte rigtig mange bolde i luften.

Arktisk Kommando samarbejder med adskillige myndigheder inden for Rigsfællesskabet, ligesom Arktisk Kommandos internationale samarbejdsrelationer er i kraftig vækst. Derfor skal du som CHO have mod på at være et vigtigt ansigt for Arktisk Kommando udadtil. Dette kræver en ekstrovert tilgang og en imødekommende natur. Kulturel forståelse og international erfaring er derfor gode egenskaber at have med i baggagen.

Der kan forekomme rejseaktivitet i stillingen. Dette skal balanceres med behovet for at vise tilstedeværelse for de mange medarbejdere. Sidstnævnte er særdeles vigtigt henset til den igangværende forandringsproces i staben.

Din vigtigste kvalifikation er dit helhedssyn, hvor du forstår at tænke koncernens udvikling og drift ind i virket for dit ansvarsområde i overensstemmelse med Forsvarsministeriets mission og vision. Du er en vigtig medspiller i udviklingen af koncernens startegier, som du gennem din organisation formår at omsætte i samarbejde med dine kollegaer og medarbejdere. Der vil desuden blive lagt vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre chefstillinger inden for Forsvarsministeriets myndighedsområde.

Ansættelsesvilkår

Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 i henhold til rammeaftalen om kontraktansættelser af chefer i staten. Der er mulighed for at forhandle personlige tillæg samt at ansættelsen kan ske på åremål.
Hvis du i forvejen er tjenestemand, kan ansættelsen efter en konkret vurdering ske som tjenestemand, hvorefter den lønmæssige indplacering vil ske i lønramme 37.
Ansøgningen stiles til Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i lønramme 37. Stillingen kan besættes ved konstitution. Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner. Dit daglige tjenestested er i Nuuk, Grønland.

Såfremt du er udpeget til INTOPS, skal du gøre opmærksom herpå i din ansøgning.

Stillingen bestrides for en afgrænset periode på to år. Du oppebærer ydelser og vil få stillet bolig til rådighed jf. Grønlandsaftalen. Du beholder dit nuværende tjenestested under opholdet i Nuuk.
Du opfordres til at sætte dig ind i de vilkår, der er gældende for udsendte på Grønlandsaftalen. Herunder beskatning af bolig og personalegoder samt krav om tvungen pensionsopsparing.
Du skal kunne opfylde Forsvarets krav til deltagelse i internationale missioner samt kunne bestå de fysiske test i henhold til Forsvarets krav.
Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Du skal bl.a. kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde sikkerhedsgodkendelsen under hele ansættelsesforløbet.
Forsvaret ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk oprindelse til at søge stillingen.

Tiltrædelse:

Stillingen ønskes besat den 1. maj 2023 eller snarest derefter.

Kontakt og ansøgning

Ansøgningsfristen er den 19. februar 2023.

Samtalerne forventes at foregå via VTC, Teams, Zoom eller Skype.

Nærmere oplysninger om stillingsindhold kan fås ved henvendelse til KK Michael G Landmark på [email protected] eller tlf. +299 36 40 03 eller +299 52 18 41.

Har du spørgsmål til specifikke grønlandske ydelsesforhold eller til øvrige løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte AKO HR partner ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse SSG Kaare Bak på [email protected] eller på tlf. +299 49 11 04.

Har du spørgsmål til løn og ansættelsesforhold, kan du kontakte HR Konsulent, Christian Aziz på tlf 32 66 58 86

Bemærk at tidsforskellen mellem Danmark og Nuuk er 4 timer (bagud).

OM ARKTISK KOMMANDO

Arktisk Kommando er en operativ kommando med ansvar for Forsvarets indsættelser i Nordatlanten og Arktis. Kommandoens ansvarsområde omfatter både Grønland og Færøerne samt omkringliggende havområder og luftrum. Hovedopgaven for Arktisk Kommando er overvågning og suverænitetshævdelse. Såfremt situationen måtte kræve det, skal vi kunne gennemføre militært forsvar af Grønland og Færøerne. Desuden løses en lang række øvrige opgaver som eksempelvis eftersøgnings- og redningstjeneste, miljøovervågning, fiskeriinspektion og støtte til det civile samfund. Året rundt har Arktisk Kommando indsat enheder fra Søværnet, Flyvevåbnet og Specialoperationskommandoen i operativ kontrol ligesom satellitovervågning spiller en stor rolle. Derudover indsætter vi Slædepatruljen Sirius og driver et antal stationer i Grønland og et forbindelseselement på Færøerne. Kommandoen kan desuden forstærkes af enheder fra alle værn samt Hjemmeværnet og Beredskabsstyrelsen. Vores operationer er derfor i udpræget grad værnsfælles. Arktisk Kommando har herudover et tæt samarbejde med de militære myndigheder i nabolandene til Grønland og Færøerne, herunder især USA, Canada og Island, hvilket helt naturligt kræver en international tilgang til opgaverne. Arktisk Kommando har hovedkvarter i Nuuk, hvor der for tiden arbejder omkring 70 medarbejdere, med en tilknyttet reservestyrke på ca. 60 medarbejdere. Derudover har kommandoen personale på øst- og vestkysten af Grønland, i Thule, på Færøerne samt i Aalborg og København.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Sikkerhedsmedarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 23.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Sikkerhedsmedarbejder
  • København K
  • Søndag den 19. februar 2023

Lignende jobs

  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    STILLINGEN ER BESAT OG KAN IKKE SØGES LÆNGERERigshospitalets fornemmeste opgave er at være til gavn for den enkelte patient og det samlede sundhedsvæsen. Men hvordan er man til gavn for det sam..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Er du på udkig efter et arbejde, hvor du har højt til loftet og får en masse frisk luft? Har du lyst til at udføre parkeringskontrol på vores parkeringsarealer og hjælpe bilister, som har spørgsmål..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i København

    Do you find Threat Hunting, Threat Intelligence, SIEM and EDR exciting, and do you want to be a deciding factor in IT Security in our internal as well as our customer’s environments? As IT Security..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • København
    Få mere info
  • Sikkerhedsmedarbejder i Dragør

    Vil du være med til at give vores gæster gode svømmeoplevelser?Dragør svømmehal søger lige nu livredder på fuldtid til blandt andet opsyn i dameafdelingen.Vi har brug for dig i rollen som liv..
    • Sikkerhedsmedarbejder
    • Dragør
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som sikkerhedsmedarbejdere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte sikkerhedsmedarbejder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal sikkerhedsmedarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte sikkerhedsmedarbejdere over tid

Dato Alle jobs som sikkerhedsmedarbejdere
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0
5. april 2024 0
4. april 2024 0
3. april 2024 0
2. april 2024 0
1. april 2024 0
31. marts 2024 0