Rekrutteringsfirma

Prodekan til Natural Sciences ved Aarhus Universitet - udvikling og drift af indsats inden for karriereudvikling

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Midtjylland

Vi søger en prodekan, der kan stille sig i spidsen for vores talent og karriereudvikling. Vi har brug for en leder, der kan udvikle og drive de indsatser, der skal rekruttere, udvikle og sikre tilknytningen af dygtige medarbejdere til fakultetet.

Vi tror på, at det er mennesker – i samspil med viden og teknologi – der løser samfundets udfordringer. Vi udvikler og støtter op om vores talenter, som med deres viden og dygtighed bidrager til samfundets konstante udvikling. Vi har brug for de dygtigste hænder og hoveder fra hele befolkningen og hele verden. Vi uddanner kandidater og forskere med stærke naturvidenskabelige kompetencer. Vi har brug for, at en andel bliver på fakultetet som forskere og vi er stolte, når de som kandidater, ph.d.ere og forskere drager ud i verden og styrker samfundet med den viden og de kompetencer, som de har erhvervet hos os.

Du har hovedansvaret for at skabe rammerne for, at vi er en attraktiv arbejdsplads. Det skal være tydeligt, at vi konstant stræber efter at blive et endnu bedre sted at arbejde med gode udviklingsmuligheder for vores mange hundrede dygtige medarbejdere. Det er derfor vigtigt for os, at:

  • vi har tydelige og transparente karrieretrin og -krav for både studerende og medarbejdere
  • vi er kendt som et sted, hvor fremtidens forskere og ledere kan begynde og udvikle deres karriere
  • vi øger diversiteten blandt både studerende og medarbejdere, så vi får flest muligt talenter i spil
  • vi både understøtter udviklingen for de medarbejdere, der vil gå forskervejen, og i lige så høj grad leverer højt uddannet arbejdskraft til erhvervslivet
  • vi har en verdensførende ph.d.-skole, som udklækker den næste generation af forskere inden for alle vores fagområder


Sammen med dekanatet sikrer du, at vi udvikler vores målsætninger og virkemidler, så vi er en attraktiv arbejdsplads, hvor man som forsker og underviser udvikler sig og tydeligt kan se sine karrieremuligheder. Som udgangspunkt indbefatter det, at du skal drive og udvikle fakultetets ph.d.-skole, arbejde med rekruttering og ansættelse af forskere og sikre, at vores karriereindsatser for både studerende og ansatte altid er relevante og tydelige. Du skal øge samarbejdet med alumner og aftagere for at synliggøre og perspektivere karriereveje både inden for universitetsverdenen og ude i erhvervslivet.

Om dig

Du er sandsynligvis en internationalt anerkendt forsker og underviser inden for et af fakultetets fagområder og har indsigt i karriereudvikling og -forløb både internt på universitetet og hos virksomheder og myndigheder. Du har solid erfaring med at udvikle og gennemføre aktiviteter, der giver dygtige forskere endnu bedre karrieremuligheder.

Du vil gerne udvikle dine ledelseskompetencer eller har allerede en solid erfaring med ledelse og organisering af akademiske miljøer, som du kan gøre brug af. Kendskab til universitetets virke, rammevilkår, struktur, kultur og samspil med eksterne parter er afgørende for succes i stillingen.

Du har viljen til at gå forrest sammen med dekanen og de to andre prodekaner, og du kan trække på et stort og aktivt netværk både inden for universitetssektoren og blandt virksomheder og myndigheder. Det er afgørende, at du har gode samarbejdsevner, -og er dygtig til at skabe relationer både på tværs af fakultetet og på tværs af Aarhus Universitet. Som person er du god til at inddrage, lytte og bygge videre på andres ideer og samtidig trives du med, at andre høster anerkendelse for dine ideer og tiltag. Du besidder stærke kommunikative evner og formår at kommunikere fakultetets mål og rammer for forskning og samarbejde med det omgivende samfund.

Du opleves som en motiverende og samlende leder, der forstår at lede en kompleks organisation med mange interessenter. Du holder af dialog - og lytter, inden du sætter retning og træffer beslutninger. Din kommunikation er klar og troværdig med respekt og ordentlighed i relation til andre. Du evner at forhandle, formidle og varetage fakultetets interesser, også i medierne. Personligt er du kendetegnet ved integritet, energi og godt humør.

Som prodekan skal du have interesse for og indsigt i nationale og internationale tendenser på fakultetets mange forskellige fagområder. Du har strategisk overblik og kan sammen med fakultetsledelsen se muligheder og skabe resultater i prioriterede udviklingsaktiviteter og løbende forandringer, for eksempel inden for karriereindsatser og talentudvikling. Du evner at samarbejde på tværs af institutterne og se fakultetet som én samlet enhed med respekt for de lokale forhold og de faglige identiteter.

Det er desuden et krav, hvis du ikke er dansktalende, at du inden for en kortere periode tilegner dig de fornødne danskkundskaber.

Der henvises i øvrigt til stillings- og personprofil for stillingen, hvor forventninger til kandidaternes faglige og personlige kompetencer fremgår. Stillings- og personprofil kan findes her. De specifikke ansvarsområder og opgaver for prodekanen for karriereudvikling aftales med dekanen, og i hovedtræk er de skitseret i ovenstående.

Opgaverne er mange, det er derfor vigtigt, at du er i stand til at arbejde effektivt, men også til at sætte tydelige rammer for, hvilke opgaver du har kapacitet til at løfte.

Om Faculty of Natural Sciences

Aarhus Universitet er anerkendt som ét af verdens 100 bedste universiteter, og Faculty of Natural Sciences har adskillige internationalt førende forskningsmiljøer. Ambitionen er at udbygge fakultetets styrkepositioner såvel som at udvikle nye - i samspil med omverdenen og på tværs af fagområder. Fakultetets primære aktiviteter dækker forskning, uddannelse og erhvervssamarbejde inden for fagområderne biologi, fysik, astronomi, kemi, geologi, matematik, datalogi, molekylærbiologi og nanoscience.

Fakultetet har meget stærke og internationale grundforskningsmiljøer som samtidig bidrager til løsning af store samfundsudfordringer, oftest i tæt samarbejder med eksterne partnere. Der er desuden en stolt tradition for at formidle videnskabelige sammenhænge og erkendelser til beslutningstagere og den brede befolkning. Fakultetet består af syv institutter og et institutlignende center, en ph.d.-skole og adskillige forskningscentre. Dertil kommer et antal interdisciplinære centre og initiativer på tværs af Aarhus Universitet.

Som prodekan bliver du en del af dekanatet, der udover dig består af dekan, prodekan for uddannelse, prodekan for forskning, erhverv & innovation, administrationschefen og sekretariatslederen. Du bliver ligeledes en del af fakultetsledelsen, der består af institutlederne og dekanatet. Prodekanerne har således en central rolle med både at have et tæt og frugtbart samarbejde med institutterne og samtidig at indgå i AU’s tværgående samarbejde med prodekaner fra andre fakulteter. Prodekanerne er desuden med til at tegne fakultetet udadtil og dyrke samarbejde med fonde og virksomheder – i Danmark såvel som internationalt.

Faculty of Natural Sciences er ét af fem fakulteter ved Aarhus Universitet, og har ca. 3.300 studerende og 1.400 ansatte. Læs mere her.

Ansættelsesprocessen

Har du spørgsmål til stillingerne, er du velkommen til at kontakte dekan Kristian Pedersen på e-mail: [email protected] eller mobil: +45 20 11 74 77 eller Senior Recruitment Consultant fra Actief Hartmanns Erik Bernskov på e-mail: [email protected] eller mobil: +45 4121 1329.

Ansøgningen skal indeholde CV og en kort (max. 2 sider) beskrivelse af kvalifikationer inden for forskning, uddannelse og ledelse.

Stillingen besættes på åremålsvilkår, og i henhold til overenskomst for akademikere i staten. Der kan indgås aftale om en tilbagegangsstilling som lektor eller professor ved åremålsperiodens udløb, samt aftale om støtte i en efterfølgende periode med henblik på at genoptage sit arbejde inden for forskning og uddannelse. Åremålsperioden er for en periode på 3-6 år med mulighed for forlængelse i op til 3 år.

Ansøgningsfristen er den 30. august 2023 via Aarhus Universitets hjemmeside, hvor stillings- og personprofil også findes.

For at sikre faglig og ledelsesmæssig legitimitet er der nedsat et rådgivningsudvalg, som rådgiver dekanen i udvælgelsesprocessen.

Rekrutteringsprocessen foregår i samarbejde med Hartmanns, der afholder indledende samtaler i uge 37. Ansøgere, der går videre til 2. samtalerunde må påregne deltagelse i en personprofilanalyse.

Forventet tiltrædelse 1. januar 2024. Tjenestestedet er Aarhus.

Såvel kvinder som mænd opfordres til at søge stillingen. Se universitetets strategi her.

Ingen har fortrinsret, og alle ansøgere vurderes i henhold til stillingens kravprofil.

Formalia


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Skoleleder", og befinder sig i kategorien "Undervisning".

Arbejdsstedet er beliggende i Midtjylland

Jobbet er oprettet på vores service den 6.7.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Skoleleder
  • Midtjylland
  • Onsdag den 30. august 2023

Lignende jobs

  • Skoleleder i Herning

    Stillingen er ledig til besættelse pr. 1. august 2024 eller snarest derefter. Vi søger en skoleleder, der:Er dygtig til at kommunikere klart og effektivt på alle niveauer og vægter dialog og info..
    • Skoleleder
    • Herning
    Få mere info
  • Skoleleder i Herning

    Stillingen er ledig til besættelse pr. 1. august 2024 eller snarest derefter. Vi søger en skoleleder, der:Er dygtig til at kommunikere klart og effektivt på alle niveauer og vægter dialog og .
    • Skoleleder
    • Herning
    Få mere info
  • Skoleleder i Skive

    Skoleleder søges til organisation/virksomhed i 7800 Skive
    • Skoleleder
    • Skive
    Få mere info
  • Skoleleder i Skive

    Vi søger en skoleleder med ambitioner, som vil være med til at udvikle [xxxxx] og sætte retning med respekt for skolens nuværende kultur og traditioner.[xxxxx] er skolen for alle..
    • Skoleleder
    • Skive
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som skoleledere i Midtjylland

Herunder ser du udviklingen i udbudte skoleleder i Midtjylland over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal skoleledere i Midtjylland.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte skoleledere i Midtjylland over tid

Dato Alle jobs som skoleledere
4. maj 2024 8
3. maj 2024 7
2. maj 2024 7
1. maj 2024 7
30. april 2024 8
29. april 2024 9
28. april 2024 10
27. april 2024 10
26. april 2024 10
25. april 2024 10
24. april 2024 9
23. april 2024 9
22. april 2024 9
21. april 2024 7
20. april 2024 7
19. april 2024 7
18. april 2024 6
17. april 2024 6
16. april 2024 6
15. april 2024 6
14. april 2024 7
13. april 2024 7
12. april 2024 7
11. april 2024 7
10. april 2024 8
9. april 2024 8
8. april 2024 7
7. april 2024 7
6. april 2024 7
5. april 2024 7
4. april 2024 7