Vikarstilling: Vikariat på 12 mdr. som socialrådgiver til dynamisk ungeteam

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Vikar - Storkøbenhavn

– Vi brænder for arbejdet med socialt udsatte unge

Gladsaxe Ungeenhed søger en ny kollega, der ligesom os, brænder for at arbejde med socialt udsatte unge og deres familier.

Vi søger et vikariat på 12 måneder, fordi vores kollega er udlånt som flygtningekoordinator.

Målgruppen er unge i aldersgruppen 15-18 år samt unge der er bevilliget efterværn fra alderen 18 til 23 år. De unge kan have sociale udfordringer og /eller personlige udfordringer herunder psykisk sårbarhed, misbrugsproblematikker, diagnoser, familieproblematikker eller er kriminelle/kriminalitetstruede.

Du vil have base i et åbent kontorlandskab med fleksible pladser i Ungeenheden, der er præget af et imødekommende, positivt og hjælpsomt arbejdsmiljø.

Vi leder efter dig, der værdsætter ovenstående og er en energisk holdspiller, som også formår at arbejde selvstændigt.

Det bliver din opgave


Sammen med dine kollegaer får I hver ansvaret for en sagsstamme på omkring 30 sager bestående af unge med særlige behov i aldersgruppen fra 15–23 år som enten søger støtte efter servicelovens bestemmelser eller hvor vi har opnået kendskab til dem igennem en underretning. Du skal i sagsbehandlingen afklare den unges og familiens ressourcer og udfordringer samt vurdere om den unge er i målgruppen for støtte såsom kontaktperson, familiebehandling, råd og vejledningsforløb eller økonomisk støtte. Formålet med støtten er at styrke den unges egne muligheder for at udvikle sig og udnytte sine potentialer i det omfang det er muligt. Indsatserne skal understøtte den unges muligheder for at fastholde og udvikle egne ressourcer, fremme en øget selvstændighed, forbedre den enkeltes sociale og personlige kompetencer samt fremme inklusion i samfundet såsom tilknytning til uddannelse eller arbejdsmarkedet.

Du skal være med til at sikre, at de rette indsatser iværksættes og følge tæt op på indsatserne og sørge for, at der skabes progression i forløbet. Herudover sørge for at inkludere alternative muligheder indenfor Ungeenhedens rammer, gennem andre samarbejdspartnere eller frivillige tilbud.

Vi arbejder ud fra den unges egen motivation til at styrke egne kompetencer og opnå en forandring i egen tilværelse, da vi tror på at det er vejen frem til en mere permanent forandring samt en selvstændiggørelse af den unge.

Hvad forventer vi af dig


Du skal afholde samtaler, netværksmøder og være tovholder mellem mange forskellige aktører såsom psykiatrien, beskæftigelsesindsatsen, skoletilbud og uddannelsesvejledning. Du skal derfor kunne skabe overblik sammen med borgeren og fastholde den unge i de fastsatte mål og delmål som de er inddraget i og kan relatere til. Du skal kunne motivere den unge til at tage imod den rette form for støtte, herunder skift af tilbud, hvis det vurderes at der ikke skabes progression i det nuværende tilbud. Du skal derfor være skarp i forhold til, hvornår og hvordan den unge kan udfordres så formålet med støtten opnås.
  • Du er god i relationen og skarp til at vurdere indsatsen
    Du har evnen til at skabe den gode relation med de unge og opstille mål for den unges udvikling, så der sikres udvikling og den unge tager ejerskab i eget liv og selvstændiggøres. Din positive tilgang smitter af på de unge, men du er samtidig myndighedsperson og forvalter en lovgivning. Du kan li’ samtalen og gerne samtaleforløb med de unge, da vi tror på, at hyppige samtaler virker!

    Du kan arbejde med mål og handleplaner, der tager afsæt i den enkelte unges ressourcer og kompetencer og du kan vurdere støttebehovet hos de unge og vægter faglige vurderinger højt.
  • Du er god til at samarbejde i teamet og på tværs af forvaltninger
    For at kunne sikre den bedste indsats for de unge, vægter du det gode samarbejde højt. Du skal være støttende i forhold til en koordineret indsats og være med til, at fremme samarbejdet og sikre, at den unge forstår, hvorfor de forskellige fagpersoner inddrages i indsatsen – Du skal derfor kunne lide at koordinere sagen og trives i den rolle.

    Du finder det naturligt at inddrage uddannelses- og beskæftigelsesområdet i dine sager for at give den unge den bedst mulige overgang fra ung til voksen.
  • Du er grundig og dygtig på skrift
    Du skal finde det naturligt at dokumentere og det skriftlige arbejde fylder meget i dit arbejde, derfor er det et must at du kan li’ den del af arbejdet. Dine kollegaer skal nemt kunne orientere sig i dine notater og bruge det som et aktivt arbejdsredskab. Den unges retssikkerhed skal vigtigst af alt være i top og dokumentationen overskuelig og i højeste kvalitet. Derfor skriver du også i et enkelt og forståeligt dansk, som kan forstås af en bred modtagergruppe.
  • Du er kvik
    Vi arbejder i en hverdag med fuld knald på, hvor overblik er nødvendigt for at yde den bedste service over for de unge. Du skal derfor kunne navigere i travlhed og samtidig udstråle overskud i kontakten med de unge, samarbejdspartnere og kolleger. Det er en fordel, hvis du har kendskab til fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, psykiatriske lidelser, social udsathed og misbrugsadfærd.

Din baggrund


Du er uddannet socialrådgiver, skal kunne lide skriftligt arbejde, motiverende samtaler med de unge, samt at være tovholder på indsatserne omkring dem. Vi værdsætter, at du er socialfagligt engageret og har lyst til at indgå i et team med forskellige baggrunde og erfaringer. Det er en fordel at du har relevant erfaring og viden om målgruppen eller har mod på at springe ud i mange nye situationer og opnå ny viden.

Det bliver du en del af


Du vil blive en del af Ungeenheden, hvor vi er 80 medarbejdere, som er placeret under Beskæftigelses- og Socialområdet i Gladsaxe. Vi arbejder udelukkende med unge og alle med et fælles mål – at få unge i uddannelse/arbejde samt at de kan blive i stand til at leve en selvstændig tilværelse. Som ansat i Ungeenheden, får du fagligt udfordrende og afvekslende opgaver. Vi har høje forventninger til dig og hinanden og der er højt til loftet og let til grin. Du bliver en del af en arbejdsplads, med stort fokus på udvikling af det gode arbejdsmiljø.

Vi er forankret som en del af jobcentret for at klæde de unge bedst muligt på i overgangen fra ung til voksen. Derudover er vi i tæt samarbejde med vores Rusmiddelcenter og Familieafdelingen, hvor de unges sager som oftest er blevet behandlet forinden.

I teamet er vi i alt 6 myndighedsrådgivere og 4 interne kontaktpersoner.

Vi inddrager hinanden aktivt i sagerne og sparrer med hinanden dagligt og har åbenhed i vores sager for at skabe ensartethed og læring. Herudover har vi månedlige sagsgennemgange med vores teamleder og vi sætter en stor ære i, at vores sagsbehandling er af høj kvalitet og de unge hjælpes bedst og hurtigst muligt.

Vi skiftes til at passe teamets fællestelefon og -mail og hjælper hinanden mest muligt. Vi er placeret sammen i et storrum sammen med resten af Ungeenheden, vi arbejder meget selvstændigt og glemmer ikke at have det sjovt, selvom vi har travlt.

Løn


Løn- og ansættelsesforhold er efter gældende overenskomst.

Ansættelse


Ansættelse er pr. 1. juli 2022, gerne tidligere.

Vi glæder os til at læse din ansøgning.

Om ansættelsesforholdet


Har du spørgsmål til stillingen på 37 timer kan du kontakte teamleder Nicholai Hansen på telefon på 51 39 32 20 eller via mailadressen [email protected].

Ansøgningsfrist


Ansøgningsfristen er fredag den 20. maj 2022 kl. 12.00.

Vi afholder 1. samtale fredag den 25. maj 2022 og 2. samtaler mandag den 30. maj.

Ved ansættelse indhentes straffeattest og referencer fra tidligere ansættelser.

Gladsaxe er den første kommune i Danmark, der har indarbejdet FN’s verdensmål i alt, hvad vi gør. Med verdensmålene som ramme arbejder vi for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed og grøn omstilling. Det gør vi, fordi vi ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.
Du kan læse mere om vores arbejde med FNs verdensmål i Gladsaxestrategien.


I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid.

Vi opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Socialrådgiver", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Storkøbenhavn

Jobbet er oprettet på vores service den 27.4.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Socialrådgiver
  • Storkøbenhavn

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som socialrådgivere i Storkøbenhavn

Herunder ser du udviklingen i udbudte socialrådgiver i Storkøbenhavn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal socialrådgivere i Storkøbenhavn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte socialrådgivere i Storkøbenhavn over tid

Dato Alle jobs som socialrådgivere
25. maj 2024 44
24. maj 2024 49
23. maj 2024 47
22. maj 2024 48
21. maj 2024 46
20. maj 2024 50
19. maj 2024 52
18. maj 2024 52
17. maj 2024 52
16. maj 2024 54
15. maj 2024 55
14. maj 2024 48
13. maj 2024 44
12. maj 2024 45
11. maj 2024 45
10. maj 2024 45
9. maj 2024 46
8. maj 2024 46
7. maj 2024 45
6. maj 2024 40
5. maj 2024 39
4. maj 2024 40
3. maj 2024 39
2. maj 2024 38
1. maj 2024 37
30. april 2024 33
29. april 2024 31
28. april 2024 33
27. april 2024 32
26. april 2024 32
25. april 2024 30