Kursussekretær med stærkt servicegen søges

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Sønderborg

Er du drevet af at yde god service og skabe en problemfri oplevelse for vores kunder? Har du en passion for at støtte og hjælpe med at koordinere aktiviteter på tværs af forskellige afdelinger? Så er du måske vores næste kursussekretær!

Vi har en ledig stilling som kursussekretær hos EUC Syd i Sønderborg.

Hvem er vi?

Kursusadministrationen er et team bestående af 3 dedikerede medarbejdere, der brænder for at facilitere og koordinere kursusaktiviteter. Teamet brænder for at servicere og skabe den bedste oplevelse for vores samarbejdspartnere og kursusdeltagerne.

Arbejdsopgaver:

Vi søger en dedikeret kursussekretær til at tilslutte sig vores team. I denne rolle vil du være ansvarlig for at støtte og administrere kursusaktiviteter på tværs af flere afdelinger. Du vil fungere som bindeleddet mellem vores planlæggere, undervisere og kursusdeltagere.

Teamet varetager følgende arbejdsopgaver:

  • Administrerer og koordinerer kursusplanlægning og -gennemførelse, herunder udstedelse af kursusbeviser efter gennemførelse.
  • Sikrer korrekt indberetning af kursusaktiviteter og resultater i overensstemmelse med gældende retningslinjer og krav. Herunder også at føre audit.
  • Kontaktperson for undervisere, virksomheder og kursusdeltagere, besvarer spørgsmål og yder support før, under og efter kurserne.
  • Samarbejder med forskellige afdelinger for at sikre korrekt kommunikation og koordinering af kursusaktiviteter.
  • Kontakt til virksomheder i forbindelse med opfølgning af uddannelsesaftaler og opsøgende arbejde.

Vi tilbyder:

Du kommer til at arbejde i en organisation, hvor vi vægter service, samarbejde og trivsel højt. Du bliver en del af en dagligdag med mange afvekslende arbejdsopgaver og med mulighed for at udvikle og sætte dit eget præg på opgaveløsningen. Du får mulighed for at arbejde i et engageret team, hvor der er fokus på samarbejde, godt humør og høj faglighed.

Kvalifikationer.

Vi søger en udadvendt og serviceminded medarbejder, med lysten til at arbejde på en moderne teknisk skole. Ønskede kompetencer og kvalifikationer:

  • Et stærkt servicegen og evnen til at skabe en positiv oplevelse for andre.
  • Gode kommunikationsevner og lysten til at etablere og vedligeholde kontakten til virksomhederne.
  • God til at samarbejde på tværs af flere afdelinger.
  • Evnen til at arbejde effektivt i et hurtigt skiftende miljø. Arbejde systematisk og struktureret, da jobbet indeholder en bred vifte af arbejdsopgaver.
  • Erfaring med kursusadministration og kendskab til systemet Studie+ vil være en fordel, men ikke et krav.

Hvis du har et stærkt servicegen, motiveres af at hjælpe andre og trives med at samarbejde på tværs af mange forskellige afdelinger, så er dette din mulighed for at være en central del af vores kursusadministrationsteam.

Løn- og ansættelsesforhold:

Vi forudsætter, at du er kontoruddannet og ansættelse sker i henhold til gældende OAO-fællesoverenskomst samt organisationsaftale for kontorfunktionærer i Staten.

Der er knyttet pensionsordning til stillingen.

Tiltrædelse:

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt.

Yderligere oplysninger:

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte administrationschef Marika Nielsen på tlf. 74124106.

Ansøgning:
Skriftlig ansøgning med dokumentation for faglige og almene kvalifikationer sendes elektronisk via www.eucsyd.dk Om EUC Syd Karriere hos EUC Syd.
Ansøgningsfrist: Senest den 13. december 2023.

Der afholdes ansættelsessamtaler først i uge 51

EUC Syd er en mangfoldig arbejdsplads, og vi opfordrer derfor alle interesserede, uanset personlig baggrund, til at søge stillingen.

EUC Syd er en af Danmarks større tekniske skoler med en omsætning på 221 mio. kr. og ca. 300 ansatte. Vi udbyder EUD-uddannelser, EUX, HTX, International Baccalaureate og en bred vifte af AMU- og efteruddannelsesaktiviteter. EUC Syd er en både traditionsrig, moderne og fremsynet skole med geografisk placering i de fire sønderjyske byer: Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Administrativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Sønderborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 5.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Administrativ medarbejder
  • Sønderborg
  • Onsdag den 13. december 2023

Lignende jobs

  • Administrativ medarbejder i Vejle

    Administrativ medarbejder søges til organisation/virksomhed i 7100 Vejle
    • Administrativ medarbejder
    • Vejle
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Fredericia

    Er du god til at skabe overblik og struktur i en travl hverdag? Motiveres du af alsidige opgaver og mange samarbejdsflader?Vi har brug for dig, der er en dygtig og erfaren administrativ medar..
    • Administrativ medarbejder
    • Fredericia
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Sydjylland

    Vi søger en landzonesagsbehandler, der også vil kunne bidrage til åben-land planlægning, lokalplaner eller udstykningssager afhængigt af kompetencer og udviklingsønsker.Derudover søger vi en by..
    • Administrativ medarbejder
    • Sydjylland
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Sydjylland

    Vi søger en beskæftigelsessagsbehandler til Team Fleksjob og Ressourceforløb, hvor du kommer til at arbejde med ledige fleksjobvisiterede borgere. Vi tror på, at rigtig meget kan lade sig gøre, når..
    • Administrativ medarbejder
    • Sydjylland
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som administrative medarbejdere i Sønderborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte administrativ medarbejder i Sønderborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal administrative medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte administrative medarbejdere over tid

Dato Alle jobs som administrative medarbejdere
17. maj 2024 3
16. maj 2024 3
15. maj 2024 3
14. maj 2024 3
13. maj 2024 3
12. maj 2024 3
11. maj 2024 3
10. maj 2024 3
9. maj 2024 2
8. maj 2024 2
7. maj 2024 2
6. maj 2024 2
5. maj 2024 2
4. maj 2024 2
3. maj 2024 3
2. maj 2024 3
1. maj 2024 3
30. april 2024 4
29. april 2024 4
28. april 2024 4
27. april 2024 4
26. april 2024 4
25. april 2024 4
24. april 2024 4
23. april 2024 5
22. april 2024 5
21. april 2024 4
20. april 2024 4
19. april 2024 4
18. april 2024 4
17. april 2024 4