Beskæftigelsesfaglig medarbejder med opgaver som IPS-konsulent

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Viborg

Jobcenter Viborg søger socialrådgiver eller socialformidler til Team Front og Kontanthjælp pr. 1. februar 2024 til at varetage rollen som Beskæftigelsesfaglig medarbejder med opgaver som IPS-konsulent.

Nu har du muligheden for at blive en del af et team, som brænder for på en ordentlig og meningsfuld måde at støtte og vejlede aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere på deres vej mod job eller uddannelse.

Vi er Jobcenter Viborg
”I Jobcenter Viborg hjælper vi mennesker i job og uddannelse. Til virksomhederne skaffer vi kvalificeret arbejdskraft og hjælper med fastholdelse af sygemeldte medarbejdere. Vi gør det i samarbejde og dialog. Hurtigt og effektivt. Vi sætter borgerne og virksomhederne i centrum. Vi lægger vægt på faglighed, kvalitet og professionalisme. Som borger skal du opleve en sammenhængende og meningsfuld indsats, hvor fokus er på job og uddannelse.
Som virksomhed skal du opleve en fælles interesse i et stærkt og velfungerende erhvervsliv, hvor også social ansvarlighed er en bærende værdi. Vi tror på, at relationer gør en forskel. Og vi prioriterer en tæt kontakt til både borgere og virksomheder. Vi søger samarbejdet og er aldrig længere væk end et telefonopkald. Et samarbejde går begge veje. Fordi vi ved, at fælles løsninger skaber de bedste resultater.”


Rollen som IPS-konsulent
Du vil blive ansat som beskæftigelsesfaglig medarbejder for målgruppen med aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og have tilhørsforhold Team Front og kontanthjælp, hvor en del af dine arbejdsopgaver er som IPS-konsulent for samme målgruppe. På nuværende tidspunkt vil IPS-opgaverne vil udgøre ca. 75% af dine arbejdsopgaver, men du skal være indstillet på, at det er variabelt.

Forskellen på at være Beskæftigelsesfaglig medarbejder og IPS-konsulent ligger i, at du også varetager den virksomhedsrettede indsats, hvorimod man som Beskæftigelsesfaglig medarbejder samarbejder med en jobkonsulent. Derudover har du ugentlig kontakt til alle borgere som IPS-konsulent.

IPS (Individuelt Planlagt job eller uddannelse med Støtte) er en beskæftigelsesindsats, der er målrettet mennesker med en psykisk lidelse eller psykisk sårbarhed, og som er motiverede for at komme i job eller uddannelse. Der er evidens for at metoden er succesfuld i forhold til at hjælpe flere i job eller uddannelse end andre tilsvarende indsatser.

IPS-indsatsen i Jobcenter Viborg har siden april 2024 bestået af 4 konsulenter, som varetager alle roller i forhold til Jobcenteret og virksomhederne. Du skal derfor have et mindset og et mod, som gør at du kan arbejde selvstændig og selv være opsøgende på virksomhederne med en overbevisning om, at der findes et job til alle. Samtidig skal du prioritere samarbejde, være empatisk og motiverende, så du sammen med mennesker med psykisk sårbarhed kan tilrettelægge en individuel plan for at påbegynde job eller uddannelse sideløbende med deres behandlingsforløb i Psykiatrien.

IPS arbejder vi ud fra disse principper set ud fra et borgerperspektiv:
  1. Udgangspunkt i dine ønsker
    Vi mener, at din største chance for at komme i job eller uddannelse og fastholde det, er, hvis du arbejder eller uddanner dig inden for et område, der interesserer dig.

  1. Hurtig jobsøgning elle uddannelsesstart
    Vi går hurtigt i gang med at finde et job eller en uddannelse til dig, når du er blevet en del af IPS. Dette sker i samarbejde med din IPS-konsulent.

  1. Fokus på job og/eller uddannelse
    Vi arbejder hen imod ordinær ansættelse eller uddannelse for dig, frem for eksempelvis praktik.

  1. Alle har en plads på arbejdsmarkedet
    Hvis du er motiveret for at arbejde eller uddanne dig, tror vi på, at du kan.

  1. Integreret beskæftigelses- og behandlingsindsats
    Din IPS-konsulent samarbejder tæt med din behandler i psykiatrien.

  1. Vejledning om tilskud
    Din IPS-konsulent informerer om, hvordan dine offentlige ydelser eller tilskud påvirkes, når du begynder i job eller uddannelse. Dette er for at sikre, at du kender de økonomiske konsekvenser ved de valg, du træffer.

  1. Individualiseret støtte
    Ved ansættelse udarbejder vi en individuel plan, og støtten fortsætter så længe du ønsker det.

Du kan læse mere om IPS-indsatsen i Jobcenter Viborg her: IPS-korpset - Viborg Kommune

Beskæftigelsesfaglig medarbejder
I den almindelige rolle som beskæftigelsesfaglig medarbejder i Jobcenter Viborg har du flere roller, nemlig både en socialrådgiver-, coach- og mentorfunktion for at sikre et tillidsfuldt samarbejde med borgere og samarbejdspartnere. Du vil samarbejde med en jobkonsulent, som igangsætter og følger op på virksomhedsrettet indsats ligesom du også selv udfylder denne rolle, når det er hensigtsmæssigt. Du har styr på paragrafferne, laver socialfaglige vurderinger og træffer lovmedholdelige afgørelser.
Du tror på, at der er et job til alle og medvirker til at skabe vejen dertil for den enkelte – det kan være igennem både konkret ansættelse, men også via opkvalificering, løntilskud eller virksomhedspraktik. I hverdagen vil du have et tæt samarbejde med dine øvrige kolleger og mulighed for sparring med fagspecialister og projektleder.
De mennesker, som vi hjælper, støtter og motiverer på vejen til job eller uddannelse kan have forskellige udfordringer, og det er en fordel, hvis du har viden om psykiatriske diagnoser og ikke mindst, hvordan vejen til job skal tilrettelægges, så psykisk sygdom ikke bliver en hindring for at blive selvforsørgende.

Viborgmodellen
I Jobcenter Viborg arbejder vi efter ”Viborgmodellen”, som lægger vægt på konkrete og realistiske jobmål, hyppige samtaler og hurtigste vej til job eller uddannelse. Vi arbejder efter at alle borgere skal have en ”Min plan” med 3 realistiske og sidestillede jobmål, som begrundes i CV’et og arbejdsmarkedets behov.

Vi tror på, at de bedste resultater opnås gennem en arbejdspladsbaseret indsats, og vi ved at tætte relationer og hyppige opfølgninger gør en positiv forskel, hvorfor vores mål med et samtaleflow med 60 samtaler/måned er med til at gøre en forskel for den enkelte.
Viborg Kommune har Mangfoldighed, Ordentlighed, Dygtighed og Mod som grundlæggende værdier, og det er inden for denne ramme, at vi har sat nye normer for en succesfuld beskæftigelsesindsats. Her er borgeren i centrum, de lokale arbejdspladser er redskabet og arbejdsmarkedsområdets koordinering er det, der får indsatsen til at lykkes.

Arbejdsområdet omfatter
  • At understøtte flere kontanthjælpsmodtagere opnår tilknytning til arbejdsmarkedet.
  • Digitalisering af arbejdsopgaver – herunder at 25% af dine samtaler holdes digitalt (som videomøde)
  • At holde lovpligtige jobsamtaler – ca. 15 samtaler/uge – da vi tror på den tætte opfølgning gør en forskel
  • Udarbejdelse af Min Plan og CV ved i samarbejde med borgeren at formulere og fastsætte realistiske jobmål jf. arbejdsmarkedets behov og generelt foretage vurderinger efter et helhedsorienteret perspektiv.
  • Et bredt tværfagligt samarbejde på tværs med bl.a. virksomheder, beskæftigelsesfaglige medarbejdere og andre afdelinger i kommunen.
  • Skarpt blik på rettigheder og pligter – herunder sanktion mm. jf. lovgivningen på området.


Vi forventer, at du
  • har en uddannelse som socialrådgiver eller socialformidler og gerne erfaring med målgruppen eller har, måske som nyuddannet, et brændende ønske om at få det. Erfaring med myndighedsområdet vægtes højt.
  • har kendskab til og netværk i det lokale arbejdsmarked, da det vil være en fordel for at finde rette jobmatch.
  • kan og vil arbejde med en coachende tilgang og tror på, at samtalen og den arbejdspladsbaserede indsats kan flytte borgerne tættere på arbejdsmarkedet.
  • er selvstændig og struktureret så du kan planlægge din arbejdsuge, og holde min.15 samtaler pr. uge og dermed have hyppig kontakt med borgerne og følge op på igangsatte indsatser og aftaler.
  • I samarbejde med borgeren kan fastsætte tre realistiske jobmål og har fokus på udvikling, ressourcer og potentialer.
  • trives med at der arbejdes efter måltal og resultater samtidig med, at der ikke bliver gået på kompromis med serviceniveauet eller kvaliteten.
  • er indstillet på at have en omskiftelig hverdag, hvor opgaverne løbende forandrer sig.
  • kan bidrage til at bevare et godt arbejdsmiljø.


Vi tilbyder
  • at du bliver en del af et team der med masser af engagement, teamspirit og arbejdsglæde har kerneopgaven i centrum
  • en plads ved et skrivebord i storrumskontor og dermed tæt adgang til sparring med kolleger, fagspecialister og leder
  • et spændende job i en afdeling, der arbejder målrettet og resultatorienteret.
  • fagligt albuerum til at tilrettelægge den mest relevante, meningsfulde og effektfulde indsats.
  • et selvstændigt job med brede samarbejdsflader på tværs af hele kommunen.
  • introduktionsprogram, løbende støtte og oplæring i jobbet.
  • Flekstidsordning under hensyntagen til løsning af kerneopgaven
  • løn og ansættelsesvilkår, der bliver fastsat efter gældende overenskomst HK/DS, stillingens funktioner og dine kvalifikationer.


I Team Front og Kontanthjælp er der ansat 18 medarbejdere, hvoraf nogle har ansvar for at betjene fronten, hvor borgeres første henvendelse til Jobcentret sker. Du vil ligeledes indgå i en overlapsordning til bemanding af Fronten i forbindelse med frokost og ferie.

Yderligere information
Ansøgningsfristen er torsdag den 14. dec. 2023. Ansættelsessamtaler er planlagt til tirsdag den 19. dec. med deltagelse af leder, fagspecialist samt medarbejderrepræsentant.

Stillingen ønskes besat senest 1. februar 2024.

For spørgsmål eller yderligere uddybning af stillingen kan Leder af Team Front og Kontanthjælp Line Andersen Rytter fra kontaktes på telefon 87 87 41 18.

Vi ser frem til at høre fra dig og modtage din ansøgning.
Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Administrativ medarbejder", og befinder sig i kategorien "Kontor, handel og service".

Arbejdsstedet er beliggende i Viborg.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Administrativ medarbejder
  • Viborg
  • Torsdag den 14. december 2023

Lignende jobs

  • Administrativ medarbejder i Viborg

    Vi søger en ny kollega på vores Høreklinik i Viborg – et sted hvor vi er stolte af vores faglighed, bruger tid sammen uden for arbejdstid og sørger for at det skal være sjovt at gå på arbejde. Hv..
    • Administrativ medarbejder
    • Viborg
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Midtjylland

    JobbetDer er tale om et fuldtidsjob på en attraktivt arbejdsplads beliggende i Kolding på deres nathold. Du vil skulle arbejde på kontoret på deres lager. Her vil du blandt andet skulle varetage va..
    • Administrativ medarbejder
    • Midtjylland
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Midtjylland

    Administrativ medarbejder søges til organisation/virksomhed i Midtjylland
    • Administrativ medarbejder
    • Midtjylland
    Få mere info
  • Administrativ medarbejder i Viborg

    Har du gode it-kompetencer, organisatorisk forståelse og finder du energi i at være i maskinrummet i en politisk ledet driftsorganisation? Så er det måske dig, vi søger til Sekretariatet i Ledelses..
    • Administrativ medarbejder
    • Viborg
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som administrative medarbejdere i Viborg

Herunder ser du udviklingen i udbudte administrativ medarbejder i Viborg over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal administrative medarbejdere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte administrative medarbejdere over tid

Dato Alle jobs som administrative medarbejdere
14. maj 2024 6
13. maj 2024 6
12. maj 2024 6
11. maj 2024 6
10. maj 2024 6
9. maj 2024 5
8. maj 2024 4
7. maj 2024 3
6. maj 2024 3
5. maj 2024 3
4. maj 2024 3
3. maj 2024 3
2. maj 2024 4
1. maj 2024 4
30. april 2024 4
29. april 2024 3
28. april 2024 3
27. april 2024 3
26. april 2024 3
25. april 2024 3
24. april 2024 2
23. april 2024 2
22. april 2024 3
21. april 2024 4
20. april 2024 4
19. april 2024 4
18. april 2024 4
17. april 2024 4
16. april 2024 4
15. april 2024 5
14. april 2024 5