Ambitiøs og erfaren leder til Kulturinstitution AssensBibliotekerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Fyn

Hos Assens Kommune søger vi en leder til AssensBibliotekerne pr. 1. august 2023.

Om jobbet


AssensBibliotekerne er en decentral kulturinstitution i Assens Kommune, og du får det overordnede faglige, økonomiske og personalemæssige ansvar for bibliotekets drift og udvikling. Du vil bl.a. arbejde med, hvordan bibliotekerne i Assens Kommune bliver en endnu stærkere kulturaktør i kommunen.

Lederen af AssensBibliotekerne er en vigtig sparringspartner for øvrige ledere på kulturområdet og indgår i ledergruppen på kulturområdet, der også består af lederen af Assens Musikskole og afdelingslederen på kultur- og fritidsområdet. Du kan læse mere i Assens Kommunes Kulturstrategi: "Kultur som drivkraft".

I AssensBibliotekernes strategi fokuserer vi på arbejdet med litteratur- og kulturformidling i former, der skaber lyst omkring læsning. Vi understøtter litterære fælleskaber og aktiviteter, der fremmer trivsel og mental sundhed og medvirker til at skabe glæde og det gode liv i lokalsamfundet. Hvis du har lyst, kan du læse mere herom i AssensBibliotekernes strategi.

Du forventes at spille en tydelig rolle i samarbejdet med Assens Kommunes kulturaktører og indgå aktivt i det fynske bibliotekssamarbejde og kulturforum i Assens Kommune samt Assens Kommunes mange lokalsamfund.

Forventninger til dig som leder af AssensBibliotekerne


Du har en god ledelsesmæssig ballast og erfaring, så du kan være sparringspartner for medarbejderne i deres arbejde. Du er i stand til at samarbejde på flere niveauer: i det politiske, i kulturledergruppen, i egen organisation, i MED-organisationen og i lokalsamfundet. På alle niveauer er dialog, lydhørhed og engagement nødvendigt. Samtidig kan du både skabe netværk og indgå i netværk.

Du har, eller er indstillet på at gennemføre, en lederuddannelse på diplomniveau. Vigtigst er, at du har lyst til ledelse og trives med de udfordringer, der ligger i spændet mellem strategisk tænkning og skabelsen af sammenhæng mellem bibliotekets udvikling og drift.

Du kommer med gode idéer til at gøre biblioteket som kulturinstitution til et oplagt mødested for mange forskellige grupper af borgere. Et mødested, der er inspirerende for udfoldelse af litteraturen, kunsten og kulturen. Du har erfaring med at udvikle meningsfulde samarbejder med aktører, foreninger eller selvorganiserede grupper for, at bibliotekerne vil blive opfattet som en oplagt samarbejdspartner. Du forstår vigtigheden af et levende fysisk mødested og kan samtidig være med til at imødekomme fremtidige forventninger til digitale løsninger.

Det er din ambition, at biblioteket fortsat er en god arbejdsplads med fokus på godt arbejdsmiljø, god trivsel og respekt for de personalepolitiske værdier. Hos dig er tillid i højsædet, og du kan uddelegere ansvar og kompetence.

Du ser medarbejderne som individer, respekterer deres forskelligheder og er i stand til at sætte deres faglighed fri. Samtidig kan du håndtere forskellighederne og gøre dem til en fordel, som gør organisationen arbejdsdygtig og dynamisk. Du er klar og tydelig i din kommunikation og besidder en gennemslagskraft, som er motiverende og engagerende for medarbejdere og kollegaer.

Konkret forventer vi, at du:

  • er rundet af kulturområdet – og har god forståelse for biblioteket
  • har en uddannelse inden for faget eller en tilsvarende relevant uddannelse
  • har konkret ledelseserfaring – og gerne en lederuddannelse
  • har gode kommunikationsevner og kan bidrage til en positiv udvikling og et godt samarbejde
  • kan lede og motivere fagligt engagerede medarbejdere via en nærværende og tillidsbaseret ledelsesstil, så de lykkes med deres opgaver – både enkeltvis og i grupper
  • kan få AssensBibliotekerne styrket som en tydelig kulturaktør i lokalsamfundet
  • kan bygge videre på vores stærke fundament
  • kender til vilkårene i en politisk styret organisation
  • har erfaring med at flytte en institution fra A til B.

Vi tilbyder dig


Du kommer til at stå i spidsen for en veldreven kulturinstitution bestående af 6 decentrale biblioteker, hvoraf biblioteket i Assens by er helt nyt og bliver indflytningsklart i juni 2023. Samtidig bliver du leder for 14 engagerede medarbejdere, der arbejder efter Assens Kommunes personalepolitiske værdier.

Desuden tilbydes du:

  • et job med spændende muligheder for at sætte dit præg på både kulturpolitikken og AssensBibliotekernes udvikling
  • mulighed for personlig og faglig udvikling som leder
  • gode muligheder for sparring og dialog
  • et arbejdsmiljø med højt til loftet, stor åbenhed og plads til forskellighed og udvikling.

Løn og ansættelsesvilkår


Stillingen er en fuldtidsstilling med tiltrædelse den 1. august 2023.

Løn og ansættelsesvilkår sker i henhold til gældende overenskomst og ud fra reglerne om lokal løndannelse. Vi gør opmærksom på, at du selv skal indhente straffeattest ved ansættelse.

Vil du vide mere


Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte direktør for By, Land og Kultur, Martin Albertsen, på tlf. 23 43 90 15 eller på LinkedIn.

Er du nysgerrig på, hvad Assens Kommune er for en arbejdsplads, er du velkommen til at følge os på LinkedIn eller Facebook.

Ansættelsesproces


Ansøgningsfristen er onsdag den 31. maj 2023 kl. 23:59.

Første samtalerunde med ansættelsesudvalget forventes at blive afviklet tirsdag den 6. juni 2023.

Som led i rekrutteringsprocessen foretages der mellem første og anden samtale en personprofilanalyse med efterfølgende tilbagemelding af vores HR-afdeling. Tilbagemeldingen gives personligt på Assens Rådhus mandag den 12. juni 2023.

Anden samtalerunde med ansættelsesudvalget forventes at blive afviklet torsdag den 15. juni 2023.

Vi glæder os til at høre fra dig!


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende på Fyn

Jobbet er oprettet på vores service den 10.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Fyn

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i Munkebo

    Are you looking for a new exciting opportunity in a global organisation and would like to be a part of a green energy transition? Currently, we are looking for PE Engineer to join the department to..
    • Afdelingsleder
    • Munkebo
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Otterup

    Vil du være en del af ledelsesteamet i et værdibaseret discountkoncept? Så søg stillingen som souschef i REMA 1000 Otterup, nord for Odense I REMA 1000 er vi positive og offensive mennesker med..
    • Afdelingsleder
    • Otterup
    Få mere info
  • Afdelingsleder på Fyn

    Er du en erfaren leder, der brænder for at arbejde med informationssikkerhed i en finansiel virksomhed i udvikling, så skal du læse videre her. Om stillingen Vi søger en ny kollega, der m..
    • Afdelingsleder
    • Fyn
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Ringe

    Er du en tydelig leder med politisk tæft, der skaber resultater gennem dine medarbejdere med fokus på relationer, tværorganisatorisk samarbejde og god ledelse? Har du overblik, og evner du at sætte..
    • Afdelingsleder
    • Ringe
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder på Fyn

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Fyn over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder i Fyn.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Fyn over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
27. april 2024 54
26. april 2024 53
25. april 2024 52
24. april 2024 58
23. april 2024 58
22. april 2024 59
21. april 2024 60
20. april 2024 60
19. april 2024 60
18. april 2024 59
17. april 2024 57
16. april 2024 56
15. april 2024 55
14. april 2024 62
13. april 2024 62
12. april 2024 62
11. april 2024 59
10. april 2024 56
9. april 2024 52
8. april 2024 54
7. april 2024 56
6. april 2024 56
5. april 2024 54
4. april 2024 54
3. april 2024 52
2. april 2024 53
1. april 2024 53
31. marts 2024 56
30. marts 2024 57
29. marts 2024 58
28. marts 2024 57