Afdelingschef til Afdelingen for Dagtilbud og Grundskoler

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Børne- og Undervisningsministeriet søger en afdelingschef til Afdelingen for Dagtilbud og Grundskoler

Dit nye arbejdsområde

Børne- og Undervisningsministeriet arbejder for at skabe fagligt stærke uddannelser til alle. Ministeriets departement består af fire afdelinger og har som hovedopgave at skabe et godt fagligt grundlag for, at ministeren, regeringen og Folketinget kan træffe beslutninger på ministeriets område.

Ud over departementet består ministeriet af Styrelsen for Undervisning og Kvalitet samt Styrelsen for It og Læring. Derudover er der tilknyttet en række statsinstitutioner, herunder blandt andet Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM).

Afdelingen for Dagtilbud og Grundskoler er organisatorisk placeret i Børne- og Undervisningsministeriets departement, og har ca. 60 medarbejdere. Afdelingen består pt. af Center for Grundskoler normeret til tre kontorchefer og Kontor for Dagtilbud normeret til en kontorchef.

Ansvaret

Du vil få ansvaret for en afdeling med en række forskelligartede opgaver i centrum for udviklingen af folkeskolen, øvrige grundskoler i Danmark samt dagtilbud.

Du vil få ansvaret for en afdeling med fokus på policy-opgaver og den daglige ministerbetjening inden for folkeskolen, dagtilbud, fri- og privatskoler, efterskoler og frie fagskoler. Understøttelse af politikudviklingen suppleres af et samarbejde med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet og Styrelsen for It og Læring om blandt andet opfølgning på folkeskolereformen, nyt evaluerings- og bedømmelsessystem mv.

Afdelingschefen har en central rolle i at sikre, at den politiske betjening af ministeren bygger på solidt analytisk grundlag, faglig viden, indsigt i sektoren og internationale erfaringer. Afdelingschefen har endvidere en vigtig rolle i forhold til varetagelsen af ministeriets samarbejde med øvrige ministerier og områdets mange vigtige interessenter.

Vi vil lægge vægt på, at du har erfaring med arbejdet i centraladministrationen og solid erfaring med politikudvikling, en databaseret analytisk arbejdsform, implementering og interessenthåndtering.

Vi forventer, at du har interesse for undervisning- og uddannelsespolitik, og det er en fordel, hvis du allerede har kendskab til området. Vi forventer, at du er en erfaren og samarbejdsorienteret leder, der kan skabe helhed og fællesskab i afdelingen, og som kan lede implementeringen af en visionær politisk dagsorden samt bidrage til styrkelse af koncernens sammenhængskraft.

Du skal have meget solid ledelseserfaring og dokumenterede resultater, der viser stærke ledelseskompetencer. Som leder er du blandt andet kendetegnet ved en kommunikerende, samarbejdende, resultatorienteret, handlekraftig og retningssættende ledelsesstil. Du skal endvidere have solid erfaring med politisk rådgivning, regeringsprocesser samt dialog med eksterne aktører. Forudgående kendskab til dagtilbuds- og grundskoleområdet vil være en fordel, men det er ikke et krav.

Du vil som afdelingschef i departementet indgå i ministeriets øverste ledelse – koncernledelsen. Som medlem af ministeriets koncernledelse vil du få en væsentlig rolle i ministeriets fremadrettede strategiske arbejde og være med til at sætte retning for ministeriet.

Om dig

Vi søger en afdelingschef, der:

  • Har en relevant akademisk uddannelse, fx cand.polit., cand.scient.pol. el.lign.
  • Har solid ledelseserfaring fra en statslig arbejdsplads eller en anden politisk styret organisation og betydelig erfaring med politisk betjening og regeringsprocesser
  • er en skarp analytiker med blik for anvendelse af data og viden i det daglige arbejde
  • har politisk tæft og personlig gennemslagskraft
  • har gode kommunikative evner såvel mundtligt som skriftligt
  • har gode samarbejdsevner såvel internt som med interessenter
  • kan være med til at sikre et aktivt, tværgående samarbejde med andre afdelinger og styrelser i ministeriet, andre ministerier og centrale parter uden for Slotsholmen


Løn- og ansættelsesvilkår

Vi ønsker at besætte stillingen snarest muligt. Stillingen er indplaceret i lønramme 39/løngruppe 3. Du vil som udgangspunkt blive ansat på kontraktvilkår efter rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen besættes som udgangspunkt på åremål, og der vil kunne ydes tillæg afhængig af erfaring og kvalifikationer. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse på tjenestemandsvilkår være en mulighed. Ansættelsesområdet afhænger af ansættelsesformen.

Det er en forudsætning for ansættelse i stillingen, at du kan sikkerhedsgodkendes til minimum klassifikationsgraden HEMMELIGT og opretholde en sådan under hele din ansættelse.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til konst. departementschef Kasper Warrer på 3022 5450.

Sådan søger du

Send din ansøgning, cv og eksamensbevis til os via stillingsopslaget på vores hjemmeside på http://www.uvm.dk/job senest tirsdag den 24. januar. Hvis du er tjenestemand, skal din ansøgning stiles til Dronningen. Som led i rekrutteringen må der forventes at indgå test.

Børne- og Undervisningsministeriet ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets, og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.1.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K
  • Tirsdag den 24. januar 2023

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Opportunity About usMaersk is a global leader in integrated logistics and have been industry pioneers for over a century. Through innovation and transformation we are redefining the boundarie..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Job Title:Paid Search Director / Head of SearchJob Description:Elsker du at arbejde med betalt søgeordsannoncering, og kan du se dig selv stå i spidsen for et team med store vækstambitioner..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Do you want to help grow a green energy company by offering unique products and solutions? Do you understand market trends and customer needs, and know how to convert this insight to better sales? .
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
28. maj 2024 1
27. maj 2024 1
26. maj 2024 1
25. maj 2024 1
24. maj 2024 1
23. maj 2024 1
22. maj 2024 1
21. maj 2024 1
20. maj 2024 1
19. maj 2024 1
18. maj 2024 1
17. maj 2024 1
16. maj 2024 1
15. maj 2024 1
14. maj 2024 1