Børne- og Undervisningsministeriet søger kontorchef til Center for Økonomisk Politik og Styring

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Vil du være med til at forme politiske initiativer på børne- og undervisningsområdet? Og er du interesseret i at lede og udvikle dygtige og ambitiøse medarbejdere? Så er du måske vores nye kontorchef i Center for Økonomisk Politik og Styring i Børne- og Undervisningsministeriets departement.

Om Center for Økonomisk Politik og Styring

I Center for Økonomisk Politik og Styring (CØS) arbejder vi med politikudvikling, finanslov og økonomisk styring på ungdomsuddannelserne, voksen- og efteruddannelserne, fri- og privatskoler, efterskoler, praktikpladsområdet og arbejdsgiverfinansierede ordninger i tæt samarbejde med kollegaer i departementet, ministeriets styrelser og i andre ministerier. Vi har ansvar for budgettering og økonomistyring på disse områder samt for at udvikle de styringsmæssige og økonomiske rammevilkår for skoler og uddannelsesinstitutioner og fremme en hensigtsmæssig ressourceanvendelse.

Samlet har cheferne i CØS ansvar for over 35 milliarder kroner på finansloven, og opgaven er at sikre, at politiske beslutninger og prioriteringer sker på et oplyst økonomisk grundlag.

Vi er ca. 22 medarbejdere i CØS som ledes af to kontorchefer.

Om arbejdsopgaverne

Som vores nye kontorchef skal du drive omsætningen af politiske ønsker til konkrete initiativer i tal og ord, forberede oplæg til og udmønte politiske initiativer på finansloven, og rådgive og hjælpe børne- og undervisningsministeren i det daglige arbejde. Alt sammen med fokus på at skabe stærke uddannelsestilbud til børn, unge og voksne.

Dine konkrete arbejdsopgaver fastlægges på baggrund af dine kompetencer og erfaring, men det vil indebære ansvar for bestemte uddannelses- og institutionsområder samt tværgående opgaver som fx udarbejdelse af forslag til justeringer i tilskudsmodeller, forberedelse og opfølgning på politiske aftaler mv. Du vil skulle arbejde tæt sammen med den anden kontorchef om ledelsen af centeret.

Du får personaleansvaret for ca. 10-12 medarbejdere og herudover ansvar for at:

  • bidrage til ministerbetjening, herunder betjening af Folketing og politiske aftale- og forligskredse
  • udvikle og forbedre det faglige og analytiske grundlag for budgettering og styring i forbindelse med udarbejdelse af bevillingslove mv. på uddannelsesområdet
  • samarbejde med interessenter, herunder udvalg, rektor- og lederforeninger, skoleorganisationer, arbejdsmarkedets parter m.fl. om den økonomiske styring
  • forbedre det faglige og analytiske grundlag for politikudvikling vedrørende økonomi og styring på skoler og institutioner på Børne- og Undervisningsministeriets område.


Om dig

Ministeriets opgaver løses i stigende omfang i projektgrupper, fleksible netværk mv. Du skal derfor kunne indgå i teambaseret ledelse og anden tværgående opgavevaretagelse og i øvrigt medvirke til at fremme tværgående samarbejdsformer.

Vi lægger i afdelingens samlede chefgruppe vægt på, at vi kan supplere hinanden fagligt, og at du kan lede i overensstemmelse med ministeriets ledelsespolitik, herunder være rollemodel i arbejdet med ministeriets mål og retning og efterleve ministeriets værdier - enkelhed, handlekraft, kreativitet og ordentlighed. Det er en fordel, hvis du har kendskab til uddannelsesområdet, herunder økonomi og styring.

Vi forventer herudover, at du:

  • kan give retning og fungere som sparringspartner for medarbejderne og har lyst til at lede
  • har stor erfaring med arbejdet i centraladministrationen og de politiske beslutningsprocesser
  • kan bevare overblik og sikre fremdrift i komplekse processer
  • formår at samarbejde med andre afdelinger og styrelser i ministeriet og andre ministerier - og med en bred kreds af interessenter
  • har politisk tæft og personlig gennemslagskraft
  • har overblik og evne til at prioritere


Det er en fordel, hvis du har forudgående erfaring med ledelse, men det er ikke et krav.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du ansættes som kontorchef efter overenskomst for akademikere i staten. Stillingen er klassificeret i lønramme 37/løngruppe 1. Du vil som udgangspunkt blive ansat på kontraktvilkår efter Rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen besættes som udgangspunkt på åremål. Hvis du er tjenestemand i forvejen, kan ansættelse på tjenestemandsvilkår være en mulighed. Ansættelsesområdet afhænger af ansættelsesformen.

Ansættelsen er med tiltrædelse 1. august 2023.

Du ansættes med en gennemsnitlig arbejdstid på 37 timer pr. uge.

Arbejds- og tjenestestedet er indtil videre Frederikholms Kanal 25, 1220 København K.

Vil du vide mere
Nærmere oplysninger om stillingen fås ved henvendelse til konstitueret departementschef Kasper Warrer på telefon 3022 5450 eller til kontorchef Louise Stibolt Westh på telefon 2014 6692.

Du kan læse mere om Børne og Undervisningsministeriet på www.uvm.dk og om ministeriets ledelsesgrundlag på www.uvm.dk/Om-os/Ministeriets-maal-og-vaerdier.

Sådan søger du
Send din ansøgning, cv og eksamensbevis elektronisk senest søndag den 21. maj 2023. Du søger stillingen ved at klikke på ”Søg stillingen” i opslaget og udfylder ansøgningsformularen. Hvis du er tjenestemand, skal din ansøgning stiles til Dronningen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 22 og 23. Som led i rekrutteringen kan forekomme test og en case-opgave.

Børne- og Undervisningsministeriet ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets, og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetence.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 15.4.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K
  • Søndag den 21. maj 2023

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København

    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København

    Have you seen our website or social media? Was your first thought that we nailed our positioning and content, and it’s crystal clear, that this company is delivering best in class logistics and sof..
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København

    Are you a dynamic individual motivated to strategically lead and operationalise cash programming interventions in one of Denmark’s leading humanitarian organisations? Then the Global Humanitarian A..
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
20. maj 2024 1
19. maj 2024 1
18. maj 2024 1
17. maj 2024 1
16. maj 2024 1
15. maj 2024 1
14. maj 2024 1