Sagsbehandler Maritim Sikkerhed

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Søværnet er i færd med at opbygge en Maritim ”Safety & Compliance” afdeling, i daglig tale MARSIK, hvis formål det er at understøtte og styrke et sikkerhedsklima, der minimerer risikoen for alvorlige ulykker. Vi leder efter en kollega, som skal bistå både landorganisationen og besætningerne med at omsætte Sikkerhed-II forståelsen til konkrete handlinger, samt være med til at opbygge den nye afdeling.

Har du erfaring med maritim sikkerhed, kan du skelne imellem sikkerhed og compliance og motiveres du af at omsætte ideer til handling, så har vi jobbet til dig.

Om os

MARSIK er under opbygning og hører organisatorisk hjemme i Søværnskommandoen i Karup, men vi arbejder ud fra flere lokationer.
Vi er fleksible i relation til geografisk arbejdssted.

MARSIK har stor berøringsflade i Søværnet og vores arbejde har direkte indflydelse på sikkerhedsforståelsen blandt vores besætninger samt i stabe og ved skolerne.

Vi tror på, at sikkerhed skabes af mennesker med de rette kompetencer, den rette træning og friheden samt opbakningen til at handle situationsbestemt. Compliance ser vi som et vigtigt minimumskrav og som den rettesnor, der holder os på sporet i en travl hverdag. Safety ser vi som den nødvendige tilpasningsdygtighed, der gør, at vi kan håndtere det uforudsete og dermed forbygge alvorlige ulykker.

Du bliver en del af et team af dedikerede medarbejdere, civile såvel som militære, som alle vægter både faglighed, professionalisme og godt kollegaskab højt.

Vores omgangstone er uformel og anerkendende, og vi nyder at diskutere vores fag og udforske tendenser.

Om stillingen

Som sagsbehandler inden for Maritim Sikkerhed skal du bidrage til videreudvikling og implementering af safety-relaterede tiltag samt være facilitator på workshops for besætninger og landorganisation. Du skal, qua din viden og erfaring fra en lignende funktion, både komme med anbefalinger til ændringer og nye tiltag, samt stå i spidsen for implementeringen af disse.

Søværnet adskiller sig fra et civilt rederi på flere måder. Vores opgaveportefølje tilsiger, at vi i visse situationer har en anden risikoprofil og alligevel findes der mange ligheder. Som sagsbehandler inden for Maritim Sikkerhed skal du kunne manøvrere i dette spændingsfelt og kunne tilpasse dig og din faglighed Søværnets særegne risiko-profil og operationsmønster.

Den røde tråd igennem de produkter og processer MAR-SIK skaber skal være, at redskaberne er simple og anvendelige i en operationel kontekst, samt at de er koordinerede med andre aktører inden for feltet.

Idet stillingen er nyoprettet, vil du få meget stor indflydelse på at udvikle selve funktionen og et stort medansvar for udviklingen af afdelingen som helhed. Dette er en helt unik mulighed og det stiller samtidig store krav til din selvstændighed, nysgerrighed og vedholdenhed. Du vil, sammen med dine kollegaer, agere både rådgiver og intern vagthund, som udfordrer organisationen på, om den gør det, som den siger, at den gør.

Du skal skabe dig et netværk på tværs af Søværnet og især ved eskadrer og skoler, samt inden for andre styrelser i Forsvaret, og igennem dette blive inspireret og samtidig sikre dig, at vores indsatser er koordinerede.

Søværnet er en kompleks organisation og jobbet er derfor både krævende og spændende. I starten vil der være fokus på konsolidering af teamet, videreudvikling af produkter samt implementering af disse. Med tiden vil fordelingen være ca. 75/25 drift henholdsvis udvikling.

De første opgaver som du skal bidrage til er:
- Videreudvikle metoden for hvordan Søværnet skaber læring af både succes og af hændelser og ulykker.
- Udvikling og implementering af et MARSIK årshjul.
- Udbrede kendskabet til MARSIK i organisationen samt være med-facilitator på workshops.
- Udvikle og implementere redskaber der bidrager at skabe dialog om sikkerhed.

Du skaber værdi ved at støtte vores besætninger og stabe, eksempelvis ved at sejle med i alt fra 2 dage til 2 uger og både lade dig inspirere af, hvordan besætningen håndterer risici og dagligt skaber sikkerhed, samt ved at udbrede kendskabet til Sikkerhed-II og de tilhørende redskaber.

Du er igennem dit arbejde med til at brande Søværnet som en arbejdsplads, der kærer sig om sine medarbejderes sikkerhed og som er blandt de fremmeste, når det drejer sig om maritim sikkerhed.

Du skal være med til at opbygge en vidensbank inden for sikkerhedskultur, som besætninger, eskadrer og skoler kan trække på.

Idet MARSIK-afdelingen er nyoprettet, vil du få meget stor indflydelse på arbejdet og på din egen rolle.

Om dig

Du forstår organisationers kompleksitet og du er god til at se sammenhænge. Du har en veludviklet evne til at læse imellem linjerne og til at stille de nysgerrige spørgsmål, der gør, at du får kastet lys over de grå områder. Dette, kombineret med din opdaterede viden om sikkerhedsforståelse, bruger du til at hjælpe f.eks. en besætning eller en afdeling med at identificere og arbejde med risici på en konstruktiv måde.

Du har muligvis en uddannelse og/eller erfaring fra den maritime branche, men din erfaring med sikkerhedsforståelse kan du også have oparbejdet i andre højrisiko brancher. Det er en fordel hvis du kender til begreberne ”Sikkerhed-I” og ”Sikkerhed-II”, da vi arbejder meget med disse.

Vi ser gerne at du har erfaring med følgende områder:
- Opfølgning på hændelser og ulykker
- Organisationsudvikling
- Formidling af sikkerhedsteori
- Visuel formidling og distance undervisning
- Forankring af organisatoriske tiltag samt opfølgning på effekt.

Som person er du nysgerrig, opsøgende og vedholdende, og du formår med din anerkendende facon, at bygge tillidsfulde relationer på tværs af organisationen. Du er god til at stille de spørgsmål, der bidrager til, at organisationen udvikler sig.

Du formår at strukturere din indsats inden for de meget frie rammer, som du vil få.
Du finder tilfredsstillelse i at sætte ting i system og i at sikre dig, at der følges op på afholdte aktiviteter og møder.
Du har gennemslagskraft og du føler dig komfortabel i formidlerrollen.
Du formår selvstændigt at opsøge viden og at skabe et fagligt netværk både i og uden for Søværnet.

Jobbet indebærer 60-80 rejsedage om året primært inden for Danmarks grænser, men også lejlighedsvis Nordatlanten og udlandet.

Ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker i henhold til den til enhver tid gældende relevante overenskomst. Derudover har du mulighed for at forhandle et tillæg afhængig af dine kvalifikationer og erfaring.
Som ansat i Forsvarsministeriets koncern er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder bl.a., at du skal kunne sikkerhedsgodkendes, samt at du er forpligtet til at deltage i fredsskabende og fredsbevarende operationer mv.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kaptajnløjnant Maria Martens på telefon 728 40449 eller mail [email protected].

Hvis du har spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-Konsulent Sandra Bengtson Heede, Forsvarsministeriets Personalestyrelse på telefon 728 19172.

Ansøgningsfristen er den 30.11.2023 og samtaler forventes gennemført umiddelbart herefter.
Stillingen er til besættelse pr. 1. januar 2024.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via nedenstående link. Du opfordres til at vedhæfte dokumentation for relevant uddannelse. Du har også mulighed for at vedhæfte andre relevante dokumenter eller du kan medbringe disse ved en eventuel samtale.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at mangfoldighed styrker opgaveløsningen. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

OM SØVÆRNSKOMMANDOEN
Søværnskommandoen består af Kapacitetsdivisionen, Planlægnings- og Operationsdivisionen, Uddannelses- og Træningsdivisionen samt et ledelsessekretariat. Derudover er Søværnets fire uddannelsescentre og Søværnets Center for Administration underlagt kommandoen.
Søværnskommandoen er ansvarlig for styrkeproduktion inden for det sømilitære område, herunder for at styrkeproducere og opstille sømilitære enheder inklusive Søværnets Nationale Maritime Operationscenter, samt for at støtte underliggende myndigheders opgaveløsning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 14.11.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København K
  • Torsdag den 30. november 2023

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Retail Knowledge recruits on behalf of Prada: Department Manager - Miu Miu, Copenhagen. Miu Miu was born in 1993 from the independent and unconventional spirit of Miuccia Prada. Now Miu Miu open their first store in Denmark.
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Retail Knowledge recruits on behalf of Prada: Department Manager, Leather Goods – Prada Flagship Store Copenhagen (full-time - permanent role) Purpose of the role: As part of the team for the Copenhagen Flagship Store to be a Company Brand Ambassador and to be responsible to achieve all the qualitative and quantitative objectives of the product category department assigned.
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København V

    Fri kontakt
    Er du klar til at tage styringen og sætte den strategiske retning for DI's Møde- & Eventcenter i hjertet af København? Er du en passioneret leder med en unik evne til at samle og inspirere forskellige teams?
    • Afdelingsleder
    • København V
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Opportunity At Maersk, we're not just paving the way in shipping and logistics; we're dedicated to simplifying trade and fostering global connections. With a strong commitment to innovation and s..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0
13. april 2024 0
12. april 2024 0
11. april 2024 0
10. april 2024 0
9. april 2024 0
8. april 2024 0
7. april 2024 0
6. april 2024 0
5. april 2024 0
4. april 2024 0
3. april 2024 0
2. april 2024 0
1. april 2024 0
31. marts 2024 0
30. marts 2024 0
29. marts 2024 0
28. marts 2024 0