Kontorchef til Erhvervsstatistik

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Har du lyst til at være chef for Erhvervslivets Udvikling i Danmarks Statistik, så har du muligheden nu.

Kan du sikre driften samtidig med at udviklingsprojekterne kommer i mål? Kan du realisere målene for din egen enhed og samtidig fremme de løsninger, der gavner helheden? Kan du motivere dine medarbejdere og dine interessenter – også når der skal prioriteres hårdt eller ske forandringer? Har du viden om erhvervsforhold og interesse for samfundsbeskrivelse? Så er du måske den, vi søger, til at stå i spidsen for Erhvervslivets Udvikling.

Kontorets opgaver

Kontoret har ansvar for de statistikker, som beskriver den danske erhvervsstruktur og dens udvikling på tværs af brancher, tid og landegrænser. Der er tale om årlige statistikker, der opgør fx iværksætteri og erhvervsdemografi, virksomhedernes økonomiske resultater, deres internationale organisering (globalisering) og sammensætning af deres bestyrelser.

Kontoret har også flere opgaver, der baserer sig på at kombinere data fra forskellige statistikker, herunder etableringen af et erhvervsstatistisk datavarehus. Desuden er kontoret ankerpunkt for et tværgående samarbejde i Danmarks Statistik om at sikre korrekte og konsistente data for nogle af de største og mest komplekse danske koncerner med særlig stor betydning for statistikkernes kvalitet.

Resultaterne af kontorets arbejde bruges til erhvervspolitik, af erhvervsmedier, til forskning samt til udarbejdelse af Danmarks nationalregnskab. Kontorets opgaver er i stor udstrækning fastlagt ved EU-forordningskrav. Derfor er mange i kontoret aktivt involveret i samarbejde med Eurostat og deltager i internationale møder.

Organisering

Erhvervslivets Udvikling indgår i afdelingen for Erhvervsstatistik, og du vil indgå i afdelingsledelsen og i Danmarks Statistiks chefgruppe.

Kontoret har et tæt samarbejde med flere andre kontorer i Danmarks Statistik og med mange eksterne parter. Gode samarbejds- og kommunikationsevner er derfor helt afgørende for, at man kan løse kontorets opgaver godt.

Arbejdsopgaver

Du får personaleansvar for kontorets 17 medarbejdere, og fagligt ansvar for de opgaver, der løses i kontoret. Du får desuden opgaver i tværgående udviklingsprojekter i Danmarks Statistik samt opgaver, som udspringer af at være chef i institutionen.

Kvalifikationer

Vi lægger vægt på, at du har stærk interesse og gode evner for hhv. ledelse og samfundsbeskrivelse. Det indebærer, at du:

  • har en samfundsvidenskabelig eller matematisk baggrund (fx polit, oecon, merc, scicent.pol, mat-øk el.lign.)
  • viser strategisk retning for dit ansvarsområde under hensyntagen til Danmarks Statistiks Strategi 2025
  • engagerer dig aktivt med vores eksterne interessenter på området
  • sikrer forståelse for kerneopgaven hos medarbejderne og sætter høje standarder for løsningen af den
  • prioriterer og bruger ressourcerne på en effektiv måde
  • får mennesker til at tage ansvar, trives og være produktive sammen samt udvikler deres kompetencer
  • bidrager til et åbent og tillidsfuldt arbejdsmiljø, hvor vi hjælper hinanden til at nå Danmarks Statistiks mål

Det er en fordel, hvis du har erfaring med ledelse og med fagligheden bag statistikproduktion.

Løn og ansættelse

Ansættelsen følger rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten af 24. november 2021. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 og besættes på åremål. Foruden åremålstillæg ydes der resultatløn. Herudover kan der evt. forhandles kvalifikationstillæg. Hvis du er tjenestemand i forvejen, vil ansættelsen kunne ske som tjenestemand på åremål.

Vi forventer at holde samtaler i uge 24 og 25. Der vil blive brugt personlighedstest i rekrutteringsprocessen. Det er Statens Center for Rekrutteringstest (SCR), som udfører testene. Ved din ansøgning giver du samtykke til, at dine oplysninger kan tilgås af SCR i forbindelse med et evt. samtaleforløb.

Kontakt og ansøgning

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du meget velkommen til at kontakte afdelingsdirektør Søren Schiønning Andersen på [email protected], eller tlf. 4163 7545.

Og har du lyst til at tage udfordringen op og bidrage til ledelsen i Danmarks Statistik, så send os din ansøgning, eksamenspapirer og CV mv. ved at klikke på knappen ”søg stillingen” nedenfor. Hvis du er tjenestemand skal ansøgningen stiles til Dronningen.

Kort om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for den danske statistik, placeret i Digistaliserings- og Ligestillingsministeriet. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplysninger om samfundsforhold. Vi er cirka 600 ansatte og er en familievenlig arbejdsplads med gode udviklingsmuligheder. Få et hurtigt overblik over Danmarks Statistik på www.dst.dk.

Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us

Du kan følge os på LinkedIn. https://dk.linkedin.com/company/statistics-denmark

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.5.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København Ø
  • Mandag den 05. juni 2023

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København V

    Fri kontakt
    Er du klar til at tage styringen og sætte den strategiske retning for DI's Møde- & Eventcenter i hjertet af København? Er du en passioneret leder med en unik evne til at samle og inspirere forskellige teams?
    • Afdelingsleder
    • København V
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Opportunity Maersk Energy Markets acts as the sourcing arm for Maersk in terms of supply, storage, purchase and delivery of fuel and energy. The department handled approximately 11m metric tons o..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
2. maj 2024 6
1. maj 2024 6
30. april 2024 6
29. april 2024 5
28. april 2024 5
27. april 2024 5
26. april 2024 5
25. april 2024 6
24. april 2024 4
23. april 2024 4
22. april 2024 6
21. april 2024 6
20. april 2024 6
19. april 2024 6
18. april 2024 6
17. april 2024 6
16. april 2024 6
15. april 2024 5
14. april 2024 5
13. april 2024 5
12. april 2024 4
11. april 2024 4
10. april 2024 3
9. april 2024 3
8. april 2024 3
7. april 2024 3
6. april 2024 3
5. april 2024 3
4. april 2024 3
3. april 2024 2
2. april 2024 2