Landsdelsregion Øst søger chef til Hærhjemmeværnsdistrikt København

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Har du mod på at indtage en central rolle i samfundets beredskab og brænder du for at være chef i en mangfoldig organisation? Har du gode ledelses-, kommunikations- og samarbejdskompetencer samt ud-præget helhedsforståelse og solid operativ faglighed? Så kan du blive vores nye kollega. Vi søger lige nu en ny chef til Hærhjemmeværnsdistrikt København.

Om os

Hærhjemmeværnsdistrikt København har til opgave at rekruttere, fastholde, uddanne og opstille frivillige soldater til underafdelingerne og den udvidede stab i Hærhjemmeværnsdistrikt København, således at de operative indsættelser løses med planlagt effekt, og distriktets beredskabskrav kan efterleves.

Hjemmeværnsdistrikt København og Københavns Politis geografiske ansvarsområder er sammenfalden-de. Befolkningen i distriktets ansvarsområde udviser generelt en stor velvilje og opbakning til Hjemme-værnet og distriktets opgaveløsning. Medlemstallet er i øjeblikket på ca. 850 aktive frivillige soldater og mere end 2000 frivillige soldater i distriktets reserve. Fastholdelse og rekruttering er således meget vigti-ge opgaver for distriktet i de kommende år.

Hjemmeværnsdistrikt København har domicil på Svanemøllens Kaserne og er organiseret med en chef samt en stab med 13 fastansatte medarbejdere. Herudover er distriktet organiseret med et stabshjem-meværnskompagni inklusive en frivillig stab samt 10 frivillige underafdelinger, herunder bl.a. bevogt-ningshjemmeværnskompagnier, politihjemmeværnskompagni, infanterihjemmeværnskompagni, et musikhjemmeværnskompagni samt stabshjemmeværnskompagni Landsdelsregion Øst. Herudover opstiller og uddanner Hærhjemmeværnsdistrikt København tre underafdelingskadrer til total-forsvarsstyrken og en reservekomponent til sin udvidede stab, der tilsammen udgør ca. 60 officerer og befalingsmænd.

Hjemmeværnsdistrikt København har et tæt samarbejde med Livgarden og Københavns Politi. Operative indsættelser løses normalt til støtte for hæren eller politiet.

Du kan læse mere om Hærhjemmeværnsdistrikt København på distriktets hjemmeside.

Om stillingen

Som chef for én af de 14 operative myndigheder/enheder i Hærhjemmeværnet får du en spændende, afvekslende og udfordrende hverdag med rig mulighed for at bringe dine operative og ledelsesmæssige kompetencer i spil.

Som chef for Hærhjemmeværnsdistrikt København har du ansvaret for at tilrettelægge distriktets samle-de opgaveløsning, idet det operative virke, uddannelse og bemanding af underafdelinger og stab er sty-rende for distriktets samlede produktion. Som ansvarlig for distriktets drift og udvikling skal dit fokus væ-re på effekt i opgaveløsningen og den bedst mulige udnyttelse af de rådige ressourcer i et helhedsper-spektiv.

Den fastansatte stab består af 13 medarbejdere, som kan suppleres med frivilligt personel og personel af reserven. Staben er organiseret i en S-struktur ledet af en stabschef. Staben ved Hærhjemmeværnsdi-strikt København skal kunne virke som en operativ stab, herunder være rede til at modtage enheder fra hæren til operative opgaver i distriktets ansvarsområde. En del af stabens virke sker igennem den frivillige stab. En del af dit virke er derfor at sikre en fortsat faglig uddannelse og udvikling af denne del af staben i tæt samarbejde med personel fra den faste stab og reservestrukturen.

Underafdelingerne er bemandet med frivilligt personel og personel af reserven, og det er af væsentlig betydning, at chefen i sin ledelsesstil og føringsprofil kan motivere og lede frivillige soldater.

Ud over den daglige ledelse af Hærhjemmeværnsdistrikt København har du til opgave at repræsentere hjemmeværnet i lokalsamfundet. Du har kontakt til militære og civile samarbejdspartnere med henblik på at sikre kendskabet til og nyttiggørelsen af hjemmeværnets kapaciteter som en frivillig militær bered-skabsorganisation og komponent i det samlede forsvar.

Du har herunder fast plads i Københavns Politi lokale beredskabsstabe på hhv. strategisk og operativt niveau, hvor det lokale samarbejde vedrørende støtte til samfundet koordineres med de sektoransvarli-ge myndigheder. Under COVID 19 krisen og under Tour de France i 2022 løste distriktet et stort antal op-gaver til støtte for samfundet, hvorfor distriktets civile samarbejdsrelationer er veludbyggede og tætte.

Du refererer til Chefen for Landsdelsregion Øst og indgår i Landsdelsregionens og Hjemmeværnets chef-kreds.

Om dig

Du er oberstløjtnant eller major M331 med potentiale til at kunne blive udnævnt til chefniveauet i forbin-delse med ansættelsen.

Du har gennemført videreuddannelsestrin II for militære ledere eller tilsvarende uddannelse. Det er en fordel, hvis du har gennemført operations- og føringsuddannelsen, har været underafdelingschef og har en baggrund fra kamptropperne; gerne fra infanteriet, da Hærhjemmeværnets primære uddannelse og indsættelser tager udgangspunkt i infanteriopgaver på gruppe-, delings- og kompagniniveau. Det afgø-rende er dog, at du har en stærk operativ profil.

Du har haft stabstjeneste på højeste funktionsniveau/chefniveau, for eksempel ved Hjemmeværns-kommandoen, Forsvarskommandoen og/eller ved Hærkommandoen, og du har været udsendt i interna-tionale missioner.

Det vil være en fordel, såfremt du har kendskab til de vilkår, der knytter sig til Hjemmeværnets virksom-hed, herunder erfaring med ledelse af frivillige soldater og personel af reserven.

Dit personlige engagement, rummelighed og din personlige fremtræden i rollen som inspirator for den frivillige hjemmeværnssoldat vil blive tillagt stor vægt.

Derudover ser vi gerne, at du opfylder nedenstående:

• Gode veldokumenterede ledelsesmæssige kompetencer samt interesse og evner for ledelse under udfordrende vilkår, herunder i forbindelse med forandringer.

• Evnen til at samarbejde konstruktivt og resultatorienteret i forhold til foresatte, sideordnede og un-derliggende myndigheder og enheder.

• Gode analytiske evner, der modsvarer stillingens krav til det operative og daglige virke, herunder re-levant erfaring og gode resultater fra udsendelse i internationale operationer.

• Evnen til at tænke og virke gennem dit helhedssyn, hvor du formår at se udfordringer og løsninger i en større kontekst som grundlag for distriktets opgaveløsning.

Som en del af den militære chefkreds er du en vigtig medspiller i udviklingen og implementeringen af de strategier, der gælder for Forsvarsministeriets område inklusive det netop indgåede forsvarsforlig, og du samarbejder aktivt og konstruktivt med øvrige myndigheder i og uden for Forsvarsministeriets koncern.

Vi søger en chef med gode relationelle kompetencer, som har let ved at samarbejde og skabe tillid om-kring sin person hos tjenestegørende – såvel som hos frivilligt personel ligesom gode kommunikations-kompetencer er vigtige. En væsentlig del af dit chefvirke sker gennem dit gode personlige eksempel, og du har fokus på at motivere og udvikle andre med afsæt i deres opgaveløsning.

Situationsbestemt og anerkendende ledelse tillægges prioritet, herunder bør du have en inddragende og rummelig ledelsesstil for at skabe gode resultater i dette job.

Det forventes, at du er fleksibel; også for så vidt angår arbejdets tilrettelæggelse, da opgaverne ofte løses i samarbejde med de frivillige om aftenen og i weekender. Du skal være indstillet på at arbejde med frivil-lige chefer og andet nøglepersonel under de vilkår, der gælder i en frivillig organisation.

Der vil desuden blive lagt stor vægt på, at du vurderes bredt anvendelig til andre stillinger inden for Forsvarsministeriets koncern.

Ansættelsesvilkår

Der er tale om en fast stilling med tjenestested i København.

Stillingen som oberstløjtnant besættes efter rammeaftale om kontraktansættelse af chefer i staten.
Den endelige lønpakke vil afhænge af din baggrund og dine kvalifikationer, men stillingen er indplaceret i løngruppe 1. Derudover er der mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

Hvis du i forvejen er tjenestemand, er der mulighed for, at ansættelsen kan ske som tjenestemand i løn-ramme 37 efter en konkret vurdering.

Ansøgningen skal stiles til Hendes Majestæt Dronningen, medmindre du allerede er indplaceret i løn-ramme 37.

Såfremt du er udpeget til INTOPS skal du gøre opmærksom på dette i din ansøgning.

Som ansat under Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og kunne opretholde godkendelsen i hele din ansættelsesperiode.

Ansættelsen er betinget af, at du kan bestå Forsvarets fysiske basiskrav og ved helbreds- og tandlæge-vurderinger kan erklæres egnet til udsendelse i internationale operationer.

Som militært ansat har du pligt til at forrette tjeneste uden for landets grænser, herunder ved enheder i internationale operationer med henblik på deltagelse i konfliktforebyggende, fredsbevarende, fredsska-bende, humanitære og andre lignende operationer.

Ansættelsesområdet er Forsvarsministeriet med tilhørende myndigheder og institutioner.

KONTAKT OG ANSØGNING
Har du fået lyst til at høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff på telefon 7221 7230 eller på e-mail [email protected].

Hvis du vil høre mere om Hærhjemmeværnsdistrikt København særlige forhold, er du velkommen til at kontakte den nuværende stillingsindehaver, oberstløjtnant Christian Bach Byrholt på telefon 2340 5530 eller på e-mail: [email protected].

Har du spørgsmål til løn eller ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent Tina Nielsen telefon 3266 5973 eller på mail [email protected]

Ansøgningsfrist: 21. august 2023.

Det forventes, at samtaler afholdes den 25. eller 28. august 2023.

Stillingen er til besættelse den 1. oktober 2023 eller snarest derefter.

Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket.
Når du sender din ansøgning, bedes du vedhæfte din seneste bedømmelse.

I Forsvarsministeriets organisation tror vi på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem diversitet og nytænkning. Derfor opfordrer vi alle interesserede uanset baggrund til at søge stillingen.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 3.8.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • København Ø
  • Mandag den 21. august 2023

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København

    Fri kontakt
    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i København
    • Afdelingsleder
    • København
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København V

    Fri kontakt
    Er du klar til at tage styringen og sætte den strategiske retning for DI's Møde- & Eventcenter i hjertet af København? Er du en passioneret leder med en unik evne til at samle og inspirere forskellige teams?
    • Afdelingsleder
    • København V
    Få mere info
  • Afdelingsleder i København K

    Opportunity Maersk Energy Markets acts as the sourcing arm for Maersk in terms of supply, storage, purchase and delivery of fuel and energy. The department handled approximately 11m metric tons o..
    • Afdelingsleder
    • København K
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
2. maj 2024 6
1. maj 2024 6
30. april 2024 6
29. april 2024 5
28. april 2024 5
27. april 2024 5
26. april 2024 5
25. april 2024 6
24. april 2024 4
23. april 2024 4
22. april 2024 6
21. april 2024 6
20. april 2024 6
19. april 2024 6
18. april 2024 6
17. april 2024 6
16. april 2024 6
15. april 2024 5
14. april 2024 5
13. april 2024 5
12. april 2024 4
11. april 2024 4
10. april 2024 3
9. april 2024 3
8. april 2024 3
7. april 2024 3
6. april 2024 3
5. april 2024 3
4. april 2024 3
3. april 2024 2
2. april 2024 2