Analytisk stærk kontorchef som kan skabe forandring i kommunerne

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Odense

Socialstyrelsen har fokus på at få endnu større gennemslagskraft i kommunerne og sikre de nødvendige omstillinger på socialområdet. Hvis målet skal lykkedes, kræver det, at vi som styrelse forstår de samlede styringsmæssige, organisatoriske og ledelsesmæssige rammer på tværs af kommunen. Målet og arbejdet er forankret i en ny implementeringsstrategi, som står centralt i styrelsens samlede strategiske retning.

Vi søger en kontorchef, som kan være omdrejningspunkt for det fortsatte arbejde med at forstå og anvende drivkræfter og barrierer for implementering af omstillinger og indsatser i kommunerne. Den opbyggede viden skal bl.a. danne grundlag for det løbende arbejde på tværs af styrelsen med implementeringen af større reformer, som fx Børnene Først og Hovedloven, og andre typer indsatser.

Du vil samtidig blive chef for et kontor, som har en stor og vigtig opgave med at udmønte politisk afsatte midler til kommunerne og organisationer i civilsamfundet. Det kan ske gennem fx puljer eller driftstilskud, og der ligger netop en vigtig opgave i at designe den rigtige måde at udmønte midlerne, så de opfylder det politiske formål og god forvaltningsskik samt at midlerne er enkle at administrere for kommunerne og organisationer, som modtager midler.

Fælles for kontoret er en analytisk tilgang til, hvordan vi som styrelse sikrer, at indsatser og midler får den størst mulige effekt for udviklingen af socialområdet i kommunerne. Tilsvarende har kontoret både hvad angår implementering og udmøntning en tværgående understøttende rolle på tværs af styrelsen og for vores departement.

Som kontorchef for, Implementering og Udmøntning, refererer du til vicedirektøren, og indgår i chefgruppen, som består af direktionen og 14 kontorchefer.

Dine opgaver
Du vil blive chef for et kontor med ca. 30 medarbejdere fordelt på tre teams Det ene team arbejder med implementeringsanalyser og fonde og to teams arbejder med udmøntning af politisk afsatte midler i form af fx puljer og driftstilskud.

Hvert team har en faglig leder, som har personaleansvar for medarbejderne i teamet. Du vil således have direkte personaleansvar for de tre faglige ledere, og naturligvis det samlede faglige og strategiske ansvar for hele kontoret.

Udvalgte centrale opgaver:

  • Drivkraft og barriereanalyser i kommunerne. Analyserne har fokus på, hvilke drivkræfter og barrierer der gør sig gældende, når kommunerne skal gennemføre en omstilling af indsatsen på socialområdet. Det kan være større omstillinger, som at arbejde mere helhedsorienteret, og det kan være i implementering af konkrete metoder som fx åben dialog.
  • Udmøntning af midler til kommuner og organisationer. Kontoret har ansvar for at designe og udmønte midler til kommunerne i forlængelse af politiske aftaler, fx Børnene Først, og midler som følger af de årlige SSA-aftaler i regi af finansloven. Der vil være fokus på, at midlerne går til at understøtte de politiske mål og den ønskede omstilling samtidig med, at midlerne er enkle at administrere for kommunerne og organisationer.
  • Tværgående implementeringsanalyser. Analyserne har fokus på effekterne af de implementeringsgreb, som styrelsen typisk anvender til implementering, fx kompetenceudvikling. Analyserne kan også have fokus på hvordan styrelsen følger op på effekten af vores rådgivningsforløb i kommunerne.

Der vil være et tæt samarbejde med direktionen om den strategiske retning i kontoret, ligesom der vil være et stærkt tværgående samarbejde med styrelsens øvrige kontorchefer for at sikre gode resultater i opgaven.

Vi tilbyder
Kontorchefstillingen vil være central i realiseringen af styrelsens strategi og du vil kunne sætte dit præg på både en række af de større dagsordener på socialområdet og udviklingen af Socialstyrelsen.

Du vil få en bred samarbejdsflade internt i Social- og Ældreministeriets koncern med mange snitflader både internt i styrelsen og til vores departement. Samtidig vil du eksternt få en række snitflader til kommunerne, fonde og civilsamfundsaktører.

Du vil stå i spidsen for et stærkt hold af engagerede medarbejdere og et velfungerende ledelsesteam i kontoret. Endelig vil du blive en del af et godt og spændende arbejdsmiljø med fokus på en stærk faglighed og en sjov hverdag.

Din profil
Vi forventer, at du har lyst og motivation til at skabe positive forandringer på socialområdet. Det kan være du har en baggrund fra et relevant ministerie eller styrelse. Du kan også have en baggrund fra konsulentbranchen, eller måske kommer du fra en kommune eller en anden relevant organisation på området.

Som leder lægger vi vægt på, at du:

  • Er analytisk velfunderet
  • Er god til at samarbejde og opbygge gode relationer både internt og eksternt
  • Er resultatorienteret og kan sikre fremdrift
  • Har god dømmekraft og kan finde løsninger som overholder god forvaltningsskik og balancerer en række hensyn hos vores samarbejdspartenere
  • Har gennemslagskraft i form af din naturlige integritet og faglige sikkerhed
  • Er en dygtig personaleleder.


Endelig sætter vi det højt, at du som kontorchef kan sætte rammerne for og bidrage til et godt og tillidsfuldt arbejdsmiljø, hvor der også er en god uformel stemning og plads til humor.

Løn og ansættelsesvilkår
Du ansættes som kontorchef med tiltrædelse den 1. januar 2023 eller snarest muligt.

Løn- og ansættelsesvilkår forhandles efter rammeaftalen om kontraktansættelse af chefer i staten. Stillingen er indplaceret i løngruppe 1 og vil blive besat på åremålsvilkår. Stillingens ansættelsesområde er Social- og Ældreministeriet med tilhørende institutioner. Arbejdsstedet er Socialstyrelsen, Edisonsvej 1, 5000 Odense C.

Såfremt du tilbydes stillingen, kan du blive bedt om at fremsende en straffeattest til brug for vurdering af, om du kan ansættes i stillingen.

Ansøgningsfrist og afholdelse af samtaler
Du sender din ansøgning og relevant dokumentation (CV og eksamenspapirer) elektronisk via stillingsopslaget på vores hjemmeside www.Socialstyrelsen.dk. Der er ansøgningsfrist den 24. oktober 2022.

Vi afholder 1. samtalerunde den 31. oktober og 2. samtalerunde den 8-9. november 2022. Der vil indgå et testforløb og evt. case for kandidater, som går videre til anden samtalerunde.

Vil du vide mere?
Du kan få flere oplysninger om stillingen og Socialstyrelsen ved at kontakte vicedirektør Jakob Lynge Lind på [email protected] eller på telefon 30 89 81 82.


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Afdelingsleder", og befinder sig i kategorien "Ledelse og personale".

Arbejdsstedet er beliggende i Odense

Jobbet er oprettet på vores service den 30.9.2022, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Afdelingsleder
  • Odense
  • Mandag den 24. oktober 2022

Lignende jobs

  • Afdelingsleder i Odense C

    Er du klar til at tage ansvaret for projektafdelingen i en virksomhed med en passion for effektivitet og teknologi? Så er det måske dig, vi søger!På vegne af EFFIMAT Storage Technology A/S søge..
    • Afdelingsleder
    • Odense C
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Odense

    Er du den nye salgsleder eller souschef i REMA 1000 Dalum? Til vores dagshold er vi på jagt efter vores 5. mand/kvinde, der skal være med til at drive vores hverdage og weekender til et endnu høj..
    • Afdelingsleder
    • Odense
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Odense V

    Som teamkoordinator har du medansvar for serviceområdet, der inkluderer kiosken og kasselinjerne. Her løser du mange forskellige opgaver på lige fod med resten af teamet.Bliv en del af sammenholdet..
    • Afdelingsleder
    • Odense V
    Få mere info
  • Afdelingsleder i Odense

    Afdelingsleder søges til organisation/virksomhed i Odense
    • Afdelingsleder
    • Odense
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som afdelingsleder i Odense

Herunder ser du udviklingen i udbudte afdelingsleder i Odense over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal afdelingsleder i Odense.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte afdelingsleder i Odense over tid

Dato Alle jobs som afdelingsleder
15. juni 2024 35
14. juni 2024 36
13. juni 2024 35
12. juni 2024 34
11. juni 2024 33
10. juni 2024 33
9. juni 2024 36
8. juni 2024 34
7. juni 2024 35
6. juni 2024 36
5. juni 2024 37
4. juni 2024 35
3. juni 2024 33
2. juni 2024 34
1. juni 2024 34
31. maj 2024 34
30. maj 2024 32
29. maj 2024 31
28. maj 2024 33
27. maj 2024 35
26. maj 2024 37
25. maj 2024 37
24. maj 2024 37
23. maj 2024 40
22. maj 2024 41
21. maj 2024 42
20. maj 2024 43
19. maj 2024 45
18. maj 2024 43
17. maj 2024 46
16. maj 2024 43

Værd at vide når du søger job som afdelingsleder i Odense

Uanset om du er nyuddannet eller har års erfaring bag dig, kan jobmarkedet i Odense byde på spændende muligheder inden for en lang række brancher. Fra innovative tech-startups til velrenommerede virksomheder og hyggelige lokale forretninger, er der noget for enhver smag og ambition.

Odense byder på et forfriskende alternativ til storbyens hektiske rytme, men det betyder ikke, at du skal gå på kompromis med mobiliteten. Byen tilbyder en række bekvemme og miljøvenlige transportmuligheder, der sikrer, at du effektivt kan nå frem til din destination, uanset om du er på vej til arbejde, skole, kulturarrangementer eller socialt samvær.

At flytte for et drømmejob kan være spændende, men kræver forberedelse.

Bydele i Odense 

Odense byder på en spændende blanding af kvarterer, hver med sin charme og atmosfære. Når du søger job, spiller dit valg af boligområde en rolle. Lad os dykke ned i nogle populære kvarterer og se, hvordan de relaterer til jobmuligheder:

Centrum: Det pulserende hjerte af Odense byder på masser af shopping, kultur og cafeliv. Her finder du virksomheder inden for handel, service, finans og kulturinstitutioner. Boligpriserne er højere, men du er tæt på arbejdspladsen og byens attraktioner.

Frederiksbjerg: Et hipt og ungt kvarter med masser af studerende og kreative sjæle. Her finder du tech-startups, designvirksomheder og innovative kontorfællesskaber. Boligudbuddet er blandet, og der er god forbindelse til centrum.

Tufteparken: Familievenligt område med grønne områder og gode skoler. Her finder du store virksomheder inden for fødevareproduktion og logistik. Boligerne er generelt rolige og familievenlige.

Bolbro: Et multikulturelt kvarter med billigere boliger og et internationalt miljø. Her finder du mindre virksomheder inden for forskellige brancher. Området er under udvikling, så jobmulighederne kan vokse i fremtiden.

Dalum: Idyllisk forstad tæt på motorvej og natur. Her finder du store virksomheder inden for industri og logistik. Boligpriserne er lavere, men transport til arbejdspladsen kan være nødvendigt.

Hjørring: Familievenligt område med gode skoler og fritidsaktiviteter. Her finder du både mindre virksomheder og filialer af større koncerner. Boligerne er rolige og familievenlige.

Munkebjerg: Et historisk kvarter med brostensgader og hyggelige cafeer. Her finder du kreative virksomheder, kontorfællesskaber og kulturinstitutioner. Boligpriserne er høje, men du er tæt på centrum og grønne områder.

Mere information om Odense 

Hvis du er på udkig efter et job i Odense, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i, hvordan jobmarkedet fungerer, og hvor i byen du vil arbejde og bo. Vi har samlet en guide med alle relevante oplysninger om Odense, så du kan få et samlet overblik. Læs mere om Odense i denne guide: Odense: Din guide til jobmuligheder, transport og bydele.