Er du en løsningorienteret datahaj – så kan du blive vores kommende dataarkitekt?

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København NV

I Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur (SDFI) søger vi en ny datafaglig kollega. Har du erfaring med datamodellering og vil du være med til at optimere håndtering og design af dataarkitektur?

SDFI er den drivende kraft i arbejdet med effektivt og innovativt at bringe offentlige data i spil til gavn for samfundet. Vi samler, udvikler og distribuerer centrale data om vores land og sikrer, at de er let tilgængelige og kan kombineres på tværs. Styrelsen er en del af klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, der arbejder for et klimaneutralt samfund i vækst og balance. Det skal opnås ved at udvikle grundlaget for grøn omstilling i Danmark og globalt, udvikle rammerne for fremtidens grønne, effektive og sikre forsyningssektor, samt ved at skabe autoritative data og viden for de gode beslutninger.

Dine opgaver

Du får til opgave at løse en bred vifte af datafaglige udfordringer. Du skal bl.a.:

  • deltage i forskellige projekter, hvor du bidrager til at skabe sammenhæng i data, blandt andet igennem datamodellering og -design mv.
  • håndtere data fra det abstrakte til det praktiske niveau.
  • indgå i kontorets alsidige arbejde med dataarkitektur og -infrastruktur, hvor du kan bidrage til en række it-udviklingsopgaver.


  • Vægtningen af opgaver er afhængig af din profil, og du har indflydelse på sammensætningen af opgaver. Vi forventer, at du bistår med kontorets datafaglige opgaver, herunder standardiseringsopgaver, håndtering af metadata, og den overordnede datainfrastruktur.

    Din profil

    Du har en relevant akademisk uddannelse som ingeniør, geograf, datalog eller lignende erfaring. Vi forestiller os, at du har:

  • Grundlæggende forståelse for data (f.eks. igennem arbejdet med datamodellering og -design) og sætter dig ind i nye og alsidige datafaglige opgaver
  • En løsningorienteret tilgang, når du selvstændigt tackler udfordringer og i samarbejde med andre
  • Kendskab til at arbejde med ETL-applikationer, f.eks. FME, og SQL i udviklingsopgaver er en fordel, men ikke et krav.


  • Som person arbejder du på en struktureret og selvstændig måde. Både erfarne og nyuddannede opfordres til at søge.

    Vi tilbyder

    Du bliver en del af Databank-kontoret, som fremmer datasammenhæng på tværs af SDFI og anvendere ved at sikre kombinerbarhed og standardisering af den samlede dataarkitektur og -infrastruktur. Som vores nye kollega er du med til at sikre, at de data vi modtager, håndteres professionelt og efter nyeste teknologier og standarder.

    Du bliver sat grundigt ind i opgaverne og får gode muligheder for faglig udvikling gennem udfordrende opgaver. Du vil desuden blive en del af styrelsens udviklernetværk med løbende videndeling og arrangementer.

    Databank-kontoret er præget af teamånd, løbende videndeling og tæt samarbejde. Vi har en uformel omgangstone præget af godt humør og højt til loftet. Ledelsesmæssigt lægger vi vægt på åben dialog, fokus på ejerskab og engagement i forhold til opgaver og en god balance mellem arbejds- og privatliv.

    Løn- og ansættelsesvilkår

    Du bliver ansat i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og den relevante faglige organisation med mulighed for forhandling af tillæg. Ansættelsesområdet er klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

    Ønsker du yderligere oplysninger kan du kontakte kontorchef Hanne Majken Andersen på telefon 7254 5938 eller funktionsleder Peter West-Nielsen på telefon 7254 5159.

    Ansøgning

    Ansættelse er pr. 1. januar 2024 eller efter aftale.


    Information og data

    Denne ledige stilling har jobtypen "Arkitekt", og befinder sig i kategorien "Industri, håndværk og teknik".

    Arbejdsstedet er beliggende i København NV.

    Jobbet er oprettet på vores service den 25.9.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

    Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
    • Arkitekt
    • København NV
    • Onsdag den 11. oktober 2023

    Lignende jobs

    • Arkitekt i København

      Har du solid erfaring med at drive udviklingen af komplekse IT-systemer? Og har du lyst til at være med til at levere nogle af de mest banebrydende IT-løsninger i Danmark? Så er du måske vores nye .
      • Arkitekt
      • København
      Få mere info
    • Arkitekt i København

      Brænder du for at levere komplekse, samfundskritiske og banebrydende dataløsninger? Besidder du høj teknisk faglighed og har evnen til hurtigt at opnå forretningsforståelse? Kan du håndtere hele lø..
      • Arkitekt
      • København
      Få mere info
    • Arkitekt i København

      Har du erfaring med udvikleropgaver og lysten til at udarbejde løsninger til samfundskritiske problemstillinger? Kan du overskue hele løsninger - fra CI og udviklings-frameworks til integrationsdes..
      • Arkitekt
      • København
      Få mere info
    • Arkitekt i København Ø

      We are a transport and logistics company providing the safe, reliable and efficient movement of people and goods - more than 12,000 colleagues, all committed to transforming our business into a gre..
      • Arkitekt
      • København Ø
      Få mere info

    Statistik over udbudte jobs som arkitekter i København NV

    Herunder ser du udviklingen i udbudte arkitekt i København NV over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal arkitekter.

    Se flere statistikker her:
    Statistik over udbudte arkitekter over tid

    Dato Alle jobs som arkitekter
    17. maj 2024 1
    16. maj 2024 1