Adjunktur i Stedsbestemt Arkitektur

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København K

Ved Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering opslås en 3-årig fuldtidsstilling som adjunkt med særligt fokus på stedsbestemt arkitektur.

Vi søger en kollega, der kan bidrage til udviklingen af et situeret, åbent og eksperimenterende fagligt miljø omkring den ny arkitektuddannelse i Kalundborg. Du har lyst til at være med til at udvikle nye og interimistiske faglige miljøer, du har erfaring med at iværksætte konkrete, praksisnære projekter og du har lyst til at integrere forskning, undervisning og lokale projekter og samarbejder i en ’skolemæssig’ helhed.

Det ledige adjunktur er tilknyttet Det Kongelige Akademis Campus i Kalundborg og ønskes besat snarest muligt. Tjenestestedet vil være Campus Kalundborg, Banegårdspladsen 2, 4400 Kalundborg.

Det Kongelige Akademis nye arkitektuddannelse i Kalundborg hører under Institut for Bygningskunst, By og Landskab (IBBL), og her er bachelorprogrammet By & Land startet op i efteråret 2023. Fra 2026 kommer der også en kandidatuddannelse i Kalundborg, og fuldt indfaset vil der være 150 studerende på Campus Kalundborg. Læs om IBBL her: https://kglakademi.dk/institut/bygningskunst-og-landskab , og om Arkitektuddannelsen i Kalundborg her: https://kglakademi.dk/om-arkitektuddannelsen-i-kalundborg.

Arkitektuddannelsen i Kalundborg engagerer sig i Kalundborg som by og kommune. Vi lægger vægt på at gribe de muligheder som beliggenheden giver for et åbent, eksperimenterende og nyskabende studie- og forskningsmiljø i samarbejde med byens øvrige uddannelser, erhverv og civilsamfund. Den stærke lokale forankring kombineres med et globalt udsyn; det store i det lokale. Særlig på bachelorprogrammet By & Land, som stillingen indledningsvist er knyttet til, stræber vi efter at opdyrke et fagligt miljø, som udnytter rurale/urbane forskelle som redskaber til faglig tvivl og åbenhed; som udgangspunkt for undersøgelser og måder at spørge til verden på. Vi ser dette perspektiv som afgørende for den etiske og økologiske re-orientering, som også kræves af arkitektfaget. Inden for undervisning, forskning og kunstnerisk udviklingsarbejde bliver der arbejdet tæt sammen med de øvrige forskere og undervisere på Institut for Bygningskunst, By og Landskab, med resten af Det Kongelige Akademi, og med førende internationale miljøer.

Om stillingen

Stillingen som adjunkt vil bestå i forskning og/eller kunstnerisk udviklingsvirksomhed, undervisning samt administrativt arbejde.

Dine opgaver vil blandt andet omfatte:

  • Undervisning, undervisningsplanlægning og dertil hørende administration i tilknytning til Det Kongelige Akademis programmer og tværgående undervisning, herunder deltagelse i feltarbejde og studieture.
  • Vejledning, eksaminationer og censorvirksomhed.
  • Forskning og/eller kunstnerisk udviklingsvirksomhed inden for stillingens fokusområde i samarbejde med relevante eksterne institutioner, virksomheder og netværker nationalt og internationalt, såvel som med de øvrige forsknings- og udviklingsområder på IBBL og Det Kongelige Akademi som helhed.
  • Visionært og produktivt samarbejde i tilrettelæggelsen af fremtidige forsknings- og udviklingsprojekter, herunder at deltage aktivt i at søge ekstern finansiering og fundraising til instituttets aktiviteter.
  • Deltagelse i en række af Det Kongelige Akademis udvalg og evt. i kollegiale organer.

Dit forskningsmæssige fokus vil være på stedsbestemt arkitektur. Vi forstår begrebet både som konkrete praksisser, som en betydningsdimension i arkitektfaget og som en praktisk/personlig interaktion med en egns sociale, politiske og økonomiske kræfter.

Dit undervisningsmæssige fokus vil de første år være på bachelorprogrammet By & Land, men efterhånden som uddannelsen også kommer til at omfatte en kandidatuddannelse vil der også kunne være undervisningsopgaver dér. Hvis du har særlig interesse i efter-videreuddannelse kan der også være muligheder på det område.

Desuden forventes du at deltage i andre relaterede opgaver og tværdisciplinære samarbejder i undervisning og forskning i samarbejde med Det Kongelige Akademis øvrige institutter og ansatte, herunder at bidrage til indhold og udvikling af den tværgående fællesfaglige undervisning på Det Kongelige Akademi.

Hvad indebærer stillingen?

Du vil blive en del af et helt ungt miljø, der er i gang med at udvikle et situeret, åbent og eksperimenterende fagligt miljø omkring uddannelsen i Kalundborg. For os er dannelsen af en helt ny arkitektuddannelse en stadig anledning til at rejse spørgsmål om ‘skoledannelse’ og til at undersøge arkitektfagets anerkendte vidensformer og didaktiske antagelser. Den dialog og udvikling vil du blive en del af, og have mulighed for at påvirke.

Undervisningen er praksis-baseret, og 1:1 projekter, prøvebyggerier og rumlige interventioner i Kalundborg by og opland er bærende didaktiske temaer i skolen. Det præger vores hverdag at vi gennem denne meget konkrete tilgang udsætter både os selv og de studerende for et givet steds kulturelle, tekniske, sociale og materielle begrænsninger og muligheder. På samme baggrund fordrer vi et stadigt engagement i konkrete, praktiske projektsamarbejder med lokale producenter, borgere, organisationer og erhvervsdrivende.

Vi ønsker at bidrage til både forskningsfaglige og offentlige diskussioner om arkitekturens planlægningsaspekt, og vi samarbejder om at udvikle arkitektoniske og didaktiske metoder, som starter i det situerede og specifikke og herfra udleder sine generaliseringer i dialog med andre steds-, by- og planlægningsforståelser.

Kvalifikationskrav

Du har en relevant uddannelse på minimum kandidatniveau samt en ph.d.-grad eller videnskabelige kvalifikationer på ph.d.-niveau.

Derudover forventer vi, at du

  • I dit hidtidige arbejde har vist interesse for at samarbejde med lokale kræfter og andre omkring din forskning og undervisning. Du har gerne bidraget til at udvikle personlige, interimistiske eller selvorganiserede undervisnings- eller fagmiljøer.
  • Har gode samarbejdsevner og har vist resultater i både interne og eksterne samarbejder.
  • I din forskning har belyst forholdet mellem sted og beboelse. Det må især gerne være under inddragelse af din egen praksis eller på anden måde gennem casestudier, som du har været kunstnerisk eller personligt investeret i. Du har ideelt set formået både at iværksætte konkrete, praksisnære projekter og at reflektere over dem i en forskningsmæssig kontekst.
  • Har interesse for arkitekturforskning som kritisk redskab til at udvikle arkitektfagets standarder for gyldige og relevante vidensformer. Du har blik for forskellige vidensformer, for vidensformernes bredde og for samspillet mellem dem.
  • Har interesse for at udvikle og nytænke undervisningsformater, herunder at etablere gensidigt befordrende sammenhænge mellem forskning og praksisbaseret undervisning.

Det vil være en fordel for os, hvis du har praktisk erfaring med 1:1 projekter, workshops i landskabelige sammenhænge, eksisterende bygninger eller i det offentlige rum som fx interventioner i bymiljøer eller lignende. Vi vil også sætte stor pris på, hvis du har en veneration for det landlige Danmark og for provinsen, meget gerne parret med en interesse for den produktive modstand, som disse områders ‘måder’ og anskuelser kan yde arkitektfaget som branche og profession. Hvis du har gode engelskkundskaber, vil det også være en fordel da den kommende kandidatuddannelse vil være engelsksproget.

Da Det Kongelige Akademi har fokus forsknings- og undervisningssamarbejder både internt og eksternt i forhold til erhverv, offentlige institutioner og andre højere uddannelsesinstitutioner, vil det være en fordel, hvis du har dokumenteret erfaring med udvikling, finansiering og gennemførelse af eksternt finansierede forskningsprojekter samt projekter, hvortil der er knyttet erhvervssamarbejder.

Det vil desuden vægte positivt, at du har dokumenteret erfaringer med undervisning på både bachelor- og kandidatniveau og med planlægning og udvikling af undervisning. Kvalificeret indsats og nyudvikling inden for det undervisningsmæssige område vil blive vægtet i den samlede vurdering ved stillingens besættelse.

Vi tilbyder

En vild og vildt inspirerende hverdag på en af verdens yngste arkitektuddannelser, masser af muligheder for at eksperimentere, både med den forskning og den undervisning du indgår i, og for faglig indflydelse både lokalt i Kalundborg og på IBBL/Holmen.

Som adjunkt vil du få tilbudt supervision og mulighed for pædagogisk opkvalificering med henblik på en skriftlig vurdering af dine undervisningsmæssige kvalifikationer.

Løn og ansættelsesforhold

Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst for akademikere i staten mellem Skatteministeriet og en række AC-organisationer. Der vil være mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg afhængig af dine kompetencer og erfaring.

Ansættelsen sker desuden i henhold til gældende stillingstruktur for kunstnerisk og videnskabeligt personale ved Det Kongelige Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, Arkitektskolen Aarhus samt Designskolen Kolding - BEK nr. 1190 af 21/08/2023.

Stillingen er en fuldtidsstilling med en gennemsnitlig ugentlig arbejdstid på 37 timer og omfatter forskning og undervisning samt administrationen i begrænset omfang. Fordelingen mellem forskning og undervisning vil som udgangspunkt være en 50/50- fordeling. Fordelingen mellem de forskellige opgaver kan variere efter Det Kongelige Akademis bestemmelse, og du vil kunne blive pålagt andre tjenstlige opgaver.

Stillingen er tidsbegrænset og udløber uden yderligere varsel efter 3 år.

Bibeskæftigelse accepteres af institutleder i det omfang det er foreneligt med varetagelsen af ansættelsen som adjunkt.

Ansøgningen

Du bedes fremsende motiveret ansøgning, opdateret CV, uddannelsesdiplomer, dokumentation for opfyldelse af de kvalifikationskrav som er listet ovenfor, beskrivelse af dine forskningsplaner samt en liste over dine publicerede arbejder og gerne eksemplarer af de arbejder, som du ønsker at fremhæve (maksimalt 5 arbejder). Endelig bør du vedlægge materiale, der kan belyse dine undervisningsmæssige kvalifikationer i form af et undervisningsportfolio eller tilsvarende. Eventuelt tidligere adjunktbedømmelse(r) bedes desuden vedlægges.

Ansøgning med tilhørende bilag skal sendes elektronisk via knappen ”Søg stillingen”, så den er Det Kongelige Akademi i hænde senest den 5. februar 2024.

Bilagsmateriale, som ikke kan fremsendes elektronisk sammen med ansøgningen, bedes fremsendt pr. post i 3 eksemplarer så det er Det Kongelige Akademi i hænde inden ansøgningsfristens udløb til nedenstående adresse:

Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering

Att. Ellen Kruse Jacobsen

Philip de Langes Allé 10

1435 København K

Mrk. Adjunktur i Stedsbestemt Arkitektur.

Ansøgninger og ansøgningsmateriale modtaget efter ansøgningsfristens udløb medtages ikke i bedømmelsen.

OBS!

Vi har i øjeblikket tekniske udfordringer ved upload af ansøgninger.

Hvis du oplever, at du ikke kan sende din ansøgning samt andre relevante dokumenter, eller ikke har modtaget en kvittering på, at du har ansøgt stillingen pr. mail, kan du henvende dig til [email protected].

Vi gør opmærksom på, at stillingen opslås og besættes i henhold til Uddannelses- og Forskningsministeriets ”Bekendtgørelse af 12. april 2019 om ansættelse af kunstnerisk og videnskabeligt personale ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner på Uddannelses- og Forskningsministeriets område”.

Efter ansøgningsfristens udløb udvælger institutlederen, med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Udvælgelsen sker ud fra en samlet vurdering af, hvilke ansøgere der bedst opfylder kriterierne i stillingsopslaget ud fra det fremsendte ansøgningsmateriale. Du bedes derfor i ansøgning inkl. bilag dokumentere, at du opfylder de i stillingsopslaget beskrevne kvalifikationskrav. Alle ansøgere får herefter besked om hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse, og de udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning. Herefter vil et fagkyndigt bedømmelsesudvalg bedømme de udvalgte ansøgere i forhold til den konkrete stilling. Hver ansøger vil få tilsendt bedømmelsen med mulighed for partshøring.

Yderligere oplysninger

Oplysninger om kvalifikationskrav, ansøgningsprocessen og e-rekrutteringssystemet kan fås ved henvendelse til HR-medarbejder, Ellen Kruse Jacobsen, e-mail: [email protected], tlf. 41701539.

Oplysninger om stillingens faglige indhold kan fås ved henvendelse til programansvarlig Peter Møller Rasmussen på e-mail [email protected] eller til daglig leder Sidsel Nygård på e-mail [email protected].

Generelle oplysninger om Det Kongelige Akademi, og Institut for Bygningskunst, By og Landskab og om Arkitektuddannelsen i Kalundborg kan findes på www.kglakademi.dk.

Det Kongelige Akademi er en mangfoldig arbejdsplads, som anser diversitet for at være en styrke. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede og interesserede ansøgere til at søge stillingen.

Om Det Kongelige Akademi

Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering er et internationalt anerkendt akademi, der uddanner professionelt kreative kandidater til højeste niveau og udvikler ny viden, der skaber værdi for samfundet og arbejdsmarkedet. Det Kongelige Akademi er en statsinstitution under Uddannelses- og Forskningsministeriet og har ca. 1.700 studerende og 350 medarbejderårsværk. Læs mere om Det Kongelige Akademi på vores hjemmeside www.kglakademi.dk.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København K.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København K
  • Mandag den 05. februar 2024

Lignende jobs

  • Forsker i København

    Bliv Researcher i Danmarks største netværksvirksomhed Skal du have have et sabbatår og kunne du tænke dig at arbejde i et ungt og ambitiøst team hos Da..
    • Forsker
    • København
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Vil du gerne bidrage til at styrke og udvikle landets erhvervsuddannelser? Og er du dygtig til forskning, udvikling og undervisning på det pædagogiske område? Så er du måske vores nye kollega.P..
    • Forsker
    • København N
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Som underviser på [xxxxx] (KP) bevæger man sig i krydsfeltet mellem teori og praksis. Og nu tager vi endnu et skridt til at styrke sammenhængen mellem klinisk og teoretisk .
    • Forsker
    • København N
    Få mere info
  • Forsker (vikar) i København V

    Vi søger en danskunderviser med forskningserfaring i bæredygtighed og grøn dannelse, og vi søger undervisere i begge aldersspecialiseringer i dansk.Så har du erfaring med undervisning i dansk p..
    • Forsker
    • København V
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i København K

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København K over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere over tid

Dato Alle jobs som forskere
28. maj 2024 0
27. maj 2024 0
26. maj 2024 0
25. maj 2024 0
24. maj 2024 0
23. maj 2024 0
22. maj 2024 0
21. maj 2024 0
20. maj 2024 0
19. maj 2024 0
18. maj 2024 0
17. maj 2024 0
16. maj 2024 0
15. maj 2024 0
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0