Akademiker til statistik om erhvervslivets grønne omstilling

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

Kontoret Forskning, Teknologi og Kultur dækker en række områder, hvor behovet for samfundsbelysende statistik er voksende. Det gælder statistikker om digitalisering, grøn omstilling, kulturforbrug og -udbud, forskning og innovation, fondes aktiviteter, SDG indsatser mv., dvs. områder, der får stadigt større samfundsmæssig betydning og bevågenhed. Det er relativt nye statistikområder, der løbende udvikles i tæt samarbejde med ministerier, forskere, interesseorganisationer og andre brugere.

Om stillingen Vi søger en kollega, der kan indgå i arbejdet med drift og udvikling af statistikkerne om erhvervslivets grønne omstilling. Statistikkerne dækker virksomhedernes produktion af grønne varer og tjenester, industriens energiforbrug, miljøbeskyttelsesudgifter og energipriser. Resultaterne indgår blandt andet i Det Grønne Nationalregnskab, Energistyrelsens arbejde med energiplanlægning og som beregningsgrundlag for kommunalfordelt energiforbrug.

Stillingen er placeret i et kontor med 15 medarbejdere, der dækker alle faser af statistikproduktionen, herunder afgrænsning af indhold, identificering af datakilder, design af undersøgelser, tilrettelæggelse og koordinering af dataindsamling, kvalitetssikring, analyse og formidling. Du vil indgå i et team med tre kollegaer, der arbejder med statistikkerne på det grønne område, men vil også i stort omfang samarbejde med kontorets øvrige medarbejdere og andre kontorer i Danmarks Statistik.

Kompetencer De nuværende statistikker om erhvervslivets grønne omstilling er primært baseret på spørgeskemaundersøgelser blandt virksomheder, der suppleres med data fra administrative registre og Danmarks Statistiks egne statistikregistre. Erfaring med indsamling og bearbejdning af data fra flere forskellige kilder, kendskab til programmering i SAS, R, eller lignende og grundlæggende kendskab til statistiske metoder og værktøjer er en forudsætning for at kunne varetage stillingen.

Der arbejdes pt. med muligheden for anvendelse af andre datakilder på det grønne område, hvor fx nye rapporteringskrav til virksomhederne i henhold til Taksonomiforordningen og CSRD direktivet potentielt kan styrke de nuværende statistikker og danne grundlag for udvikling af nye statistikker om virksomhedernes grønne omstilling. Erfaring med udviklingsarbejde og kendskab til de nye rapporteringskrav vil derfor være en fordel.

Afhængig af din erfaring og kvalifikationer vil du få ansvar for driften af en eller flere statistikker, samt udviklingsprojekter, der typisk involverer eksterne brugere og dataleverandører. Du skal derfor kunne håndtere mange typer af samarbejdsrelationer både internt og eksternt og trives med at have flere bolde i luften samtidig.

Det er vores forventning, at du har en samfundsfaglig uddannelsesmæssig baggrund og gerne med nogle års relevant erhvervserfaring. Kendskab til statistikproduktion vil være en fordel.

Løn og ansættelse Aflønning sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC.

Kontakt og ansøgning Har stillingen fanget din interesse? Så send os din ansøgning, eksamenspapirer og CV mv. ved at klikke på ”Søg stillingen” nedenfor.

Kontakt Kontorchef Claus W Andersen (9137 6404, [email protected]) eller Specialkonsulent Ole Olsen (2977 1498, [email protected]), hvis du har spørgsmål til stillingen.

Kort om Danmarks Statistik Danmarks Statistik er den centrale myndighed for den danske statistik, pla-ceret i Digitaliserings- og Ligestillingsministeriet. Danmarks Statistik er en mangfoldig arbejdsplads med rumlighed til den en-kelte medarbejder. Vi indsamler, bearbejder og offentliggør statistiske oplys-ninger om samfundet. Vi er ca. 600 ansatte og er en familievenlig arbejdsplads med fleksibel arbejdstid og gode udviklingsmuligheder.

Få et hurtigt overblik på www.dst.dk/profil

Se vores medarbejdervideo her: https://youtu.be/UanDN4JQ5us

Du kan følge os på LinkedIn.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 21.6.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • København Ø
  • Tirsdag den 15. august 2023

Lignende jobs

  • Forsker i København N

    Har du erfaring med undervisning og udvikling af nye tiltag i undervisningen? Har du lyst til at udvikle og undervise i grøn bæredygtighed i jordemoderfaget? Har du kompetencer inden for det sociol..
    • Forsker
    • København N
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Brænder du for uddannelsen af kommende sygeplejersker? Og har du lyst til at bidrage til at udvikle landets største sygeplejerskeuddannelse samt sygeplejerskeprofessionen? Så er du måske vores nye .
    • Forsker
    • København N
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Brænder du for uddannelsen af kommende sygeplejersker? Og har du lyst til at bidrage til at udvikle landets største sygeplejerskeuddannelse samt sygeplejerskeprofessionen? Så er du måske vores nye .
    • Forsker
    • København N
    Få mere info
  • Forsker i København N

    Brænder du for uddannelsen af kommende sygeplejersker? Har du lyst til at bidrage til at udvikle landets største sygeplejerskeuddannelse samt sygeplejerskeprofessionen? Og vil du gerne være en del .
    • Forsker
    • København N
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere over tid

Dato Alle jobs som forskere
1. maj 2024 18
30. april 2024 17
29. april 2024 12
28. april 2024 7
27. april 2024 7
26. april 2024 7
25. april 2024 8
24. april 2024 8
23. april 2024 8
22. april 2024 8
21. april 2024 8
20. april 2024 8
19. april 2024 6
18. april 2024 6
17. april 2024 7
16. april 2024 8
15. april 2024 9
14. april 2024 7
13. april 2024 7
12. april 2024 7
11. april 2024 6
10. april 2024 6
9. april 2024 6
8. april 2024 6
7. april 2024 6
6. april 2024 6
5. april 2024 6
4. april 2024 6
3. april 2024 7
2. april 2024 7
1. april 2024 6