Helsefysikere til afdelingen for strålingsbeskyttelse hos [xxxxx]

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Roskilde

Nysgerrig og videbegærlig naturvidenskabelige medarbejdere til enheden for strålingsbeskyttelse hos Dansk Dekommissionering. Vær med til at gøre en forskel, og bidrag til løsningen for Danmarks radioaktive affald på en sikker og forsvarlig måde.

Vi søger dig; dig der finder glæde i at regne efter. Dig der er nysgerrig på nye metoder, og på at bruge teori og beregninger til at løse problemstillinger. Men også dig der samtidig forstår at omsætte det komplekse til det virkelighedsnære, så det kommer ud over skrivebordet.

Til gengæld tilbyder vi en unik opgave på en spændende arbejdsplads, med rum til udvikling, inddragelse og muligheden for at bidrage til de mange steps på vejen, der skal munde ud i den endelige løsning på en kompleks udfordring.

Velkommen til Dansk Dekommissionering
Vi er sat i verden for at dekommissionere de historiske nukleare anlæg på Risø, samt håndtere al Danmarks radioaktive affald. En unik opgave, der blandt meget andet kræver, at vi agerer forsvarligt og sikkert.

Tre større anlæg skal dekommissioneres, og i den nærmeste fremtid står vi foran en stor opgave i forbindelse med konstruktionen af en ny opgraderet lagerfacilitet (NOL) der skal samle alt affaldet i én bygning.

Dansk Dekommissionering skal være med til at løse opgaver inden for håndtering af radioaktivt affald i mange år endnu, og kommer til at fungere som nationalt center for radioaktivt affald. Vi skal også bistå i at finde en løsning for slutdeponi af det eksisterende affald, samt løbende håndtering af det affald som indleveres fra samfundet.

Enheden for strålingsbeskyttelse (STR)
Som en del af enheden for strålingsbeskyttelse, bliver du en del af et team på 5 helsefysikere, inklusiv din leder, der spænder bredt fagligt. Fælles er en solid naturvidenskabelig baggrund samt en læringsvillighed, stor fagligt fundament og et ønske om at omsætte viden til virkelighed.

Hovedfokus i enheden for strålingsbeskyttelse er at håndtere og vurdere den stråling medarbejderne udsættes for. Dette fokus indgår som en essentiel del af opgaveløsningen, og involverer bl.a. input til arbejdsplaner, planlægning af arbejdsoperationer og faglig sparring, vurderinger og øvrig rådgivning og beregning.

I enheden er der både et stort samarbejde internt, men også på tværs af projekterne, der typisk involverer både håndværkere, ingeniører og flere andre faggrupper.

Kulturen i afdelingen bærer præg af at der skal være plads til udvikling, faglig sparring og fordybelse, alt sammen for at sikre den bedst mulige opgaveløsning. Løsning af opgaverne kræver både at kunne arbejde inden for rammerne af de gældende principper for strålingsbeskyttelse, samt at kunne finde unikke løsninger på komplekse problemer der ikke er set tidligere i Danmark.

STR er foruden projekterne, også involveret i formidling til resten af organisationen samt eksterne partnere, blandt andet som undervisere på vores interne uddannelse i Strålingsbeskyttelse. En uddannelse, der både består af intern sidemandsoplæring samt teoretisk og praktisk undervisning.

Helsefysikerne i enheden deltager også, på Danmarks vegne, i en række internationale ekspertgrupper og komitéer, så der er rig mulighed for at dyrke sin faglighed.

Vores nye helsefysiker
Som helsefysiker hos Dansk Dekommissionering, er det først og fremmest vigtigt, at du kan se dig selv i en enhed, og en organisation, hvor samarbejde går hånd i hånd med selvstændig opgaveløsning. Du skal kunne sætte dig ind i komplekse problemstillinger og agere ekspert på dit kompetenceområde, for at hjælpe hele virksomheden med at løse sine opgaver.

Vi forventer ikke at du har tidligere erfaring med arbejdet med radioaktivitet, men forventer en solid faglig baggrund inden for naturvidenskaben, samt en stor nysgerrighed på at dygtiggøre dig inden for faget. Derudover skal du kunne se dig selv i en hverdag hvor du dagligt skal forstå og anvende en bred vifte af fysiske begreber og principper, men også formidle dine vurderinger til mange forskellige faggrupper.

Uanset din baggrund skal du igennem vores obligatoriske interne uddannelse i helsefysik. Fra ansættelsesstart går der omtrent 9 måneder før du er færdiguddannet. Selvom du er under uddannelse, så vil du lige fra start af være involveret i enhedens opgaver. Efter endt uddannelse vil der være en forventning om løbende videreuddannelse og kompetenceopretholdelse.

Din hverdag som helsefysiker
Som helsefysiker hos Dansk Dekommissionering vil du, efter endt uddannelse, blive tilknyttet en række projekter og opgaver hvor du er den primære rådgiver, og derfor inddrages tæt i hele projektarbejdet. Du vil også blive tilknyttet som sekundær rådgiver på andre projekter, hvor du forventes at holde dig løbende orienteret så du kan træde til hvis den primære helsefysiker ikke er til stede.

Derudover vil du potentielt blive oplært i frigivelsesfunktionen, hvor vi på vores speciallaboratorium måler på det affald der forsøges frigives som konventionelt affald.

Arbejdsdagen er præget af mange forefaldende vurderinger, både i relation til dekommissioneringsprojekterne og til generelle spørgsmål om strålingsbeskyttelse i organisationen.

En sidste central funktion er som Vagthavende Helsefysiker, hvor du sammen med resten af STR vil indgå i vores beredskab med en rådighedsvagt. Det drejer sig typisk om en uge ad gangen, omtrent hver 6. uge, hvor du hele ugen skal kunne komme til Dansk Dekommissionerings område på højest 60 minutter. Derfor er der også krav om kørekort i stillingen, og vi stiller en bil til rådighed i ugerne hvor du har vagtfunktionen.

Vagtfunktionen, ligesom resten af opgaverne, indgår i uddannelsen til helsefysiker så du først indtræder når du har helt styr på de nødvendige kompetencer.

Arbejdet som helsefysiker er et fascinerende spændingsfelt mellem større naturvidenskabelige modelleringsopgaver, henover mindre vurderinger og faglig-teknisk notatskrivning og ned til helt små ad hoc-vurderinger i hverdagen. Sikkerhed og seriøsitet er i højsædet, og det er virksomhedens opgaveløsning og fremdrift der er i centrum.

Det kan vi tilbyde dig
En unik arbejdsopgave på en speciel arbejdsplads i Danmark, på en enestående og naturskøn lokation.

Vi ligger stor vægt på balancen mellem arbejdsliv og fritidsliv, og samtidig arbejder vi konstant med at sikre den fortsatte arbejdsglæde, en opgave vi tager meget seriøst.

Vi tror på, at med inddragelse og udvikling kommer vi længst, og vi tilbyder vide muligheder for egen indflydelse på både arbejdsopgaver, løsninger og hverdag.

Vi tilbyder en 37-timers stilling, inklusiv frokost, foruden fleks-ordning.

Løn og ansættelsesforhold

Du bliver ansat i henhold til relevant overenskomst. Selv om du er under uddannelse som helsefysiker, vil du modtage fuld løn fra ansættelsesdato.

Vi forventer at holde første samtale torsdag den 11. januar og fredag den 12. januar. Anden samtale bliver holdt torsdag den 18. januar.

Inden anden samtale vil der være en personlighedsprofil.

Vi svarer gerne på spørgsmål omkring stillingen, men har lukket mellem jul og nytår. Vi er klar ved telefonen igen onsdag den 3. januar.

Vi ser mangfoldighed som en styrke og opfordrer alle interesserede kandidater uanset personlig baggrund til at søge. Vi ser frem til at læse din ansøgning.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Forsker", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Roskilde.

Jobbet er oprettet på vores service den 12.12.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Forsker
  • Roskilde
  • Søndag den 07. januar 2024

Lignende jobs

  • Forsker i Slagelse

    The Department of Agroecology at Aarhus University in Slagelse, Denmark is offering a postdoctoral position as entomologist in Arable Crops, starting 1st January 2025. The position will be availabl..
    • Forsker
    • Slagelse
    Få mere info
  • Forsker i Roskilde

    We are seeking applicants for a 2-year postdoc working with development of new model approaches to assess the dispersal and impact of hazardous substances on the marine environment. The position se..
    • Forsker
    • Roskilde
    Få mere info
  • Forsker i Roskilde

    Brænder du for at bidrage til fremtidens sundhedssektor? Kan du facilitere læringsforløb og synes du, at det er vigtigt at uddanne fremtidens professionelle sygeplejersker? Er du engageret i at ska..
    • Forsker
    • Roskilde
    Få mere info
  • Forsker i Slagelse

    Har du lyst til at arbejde med forsknings- og udviklingsprojekter inden for ernæring og sundhed, hvor praksis i høj grad inddrages? Og kan du omsætte din forskningsviden i undervisningen af profess..
    • Forsker
    • Slagelse
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som forskere i Roskilde

Herunder ser du udviklingen i udbudte forsker i Roskilde over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal forskere.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte forskere over tid

Dato Alle jobs som forskere
18. maj 2024 7
17. maj 2024 8
16. maj 2024 7
15. maj 2024 9
14. maj 2024 13
13. maj 2024 13
12. maj 2024 13
11. maj 2024 13
10. maj 2024 13
9. maj 2024 15
8. maj 2024 15
7. maj 2024 19
6. maj 2024 18
5. maj 2024 17
4. maj 2024 16
3. maj 2024 16
2. maj 2024 16
1. maj 2024 22
30. april 2024 22
29. april 2024 13
28. april 2024 13
27. april 2024 13
26. april 2024 13
25. april 2024 12
24. april 2024 12
23. april 2024 11
22. april 2024 11
21. april 2024 12
20. april 2024 12
19. april 2024 12
18. april 2024 11