Teknisk konsulent til cyber- og informationssikkerhed

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Brabrand

Vil du være med til at styrke Kredsløbs tekniske sikkerhedsfundament, så vi kan levere stabil energi og ressourcehåndtering til borgere og virksomheder i Aarhus og passe godt på vores og deres data? Så har vi en spændende, nyoprettet stilling til dig.

Bliv en del af fremtidens forsyningsselskab
Aarhus skal være CO2-neutral i 2030. Derfor arbejder Kredsløb hele tiden på at udvikle nye løsninger, der gør en forskel for både klimaet og vores kunder. Ambitionen er, at det skal være nemt at være grøn, når man bor i Aarhus Kommune. Vores produktion og service er i høj grad afhængig af, at vi har styr på sikkerheden for vores data, it- og OT-systemer. Forsyningssektoren oplever et stadig stigende trusselsniveau, og derfor stiller myndighederne stigende krav til, at vi kan vise, at vi har styr på vores sikkerhed. Som et led i den udvikling har vi oprettet en dedikeret it-sikkerhedsfunktion, der dækker hele koncernen.

Vi søger derfor en konsulent med god teknisk indsigt i cyber- og informationssikkerhed til at bistå Kredsløb med at videreudvikle og overvåge den tekniske sikkerhed på såvel it- som OT-området.

Du bliver en del af en nyoprettet it-sikkerhedsafdeling med direkte reference til it-sikkerhedschefen. Afdelingen har til opgave at etablere en koncernfælles, styret og ledelsesforankret tilgang til informationssikkerhed. Udgangspunktet for afdelingens arbejde er ISO27001 suppleret med CIS18 på det operationelle område samt IEC62443 på OT-området.

Du får en bred samarbejdsflade med såvel kollegaerne i afdelingen og it-afdelingen som ledere og nøglepersoner i resten af Kredsløb samt leverandører.

Dine opgaver og succeskriterier
Som teknisk it-sikkerhedskonsulent bliver det din opgave at bistå systemejerne i driftsområderne, OT-områderne og it-afdelingen med at sikre, at vi har de rette tekniske sikkerhedsforanstaltninger på plads, og at vi løbende overvåger sikkerheden og kan reagere på hændelser. Du får således en rådgivende og rammesættende rolle og skal sikre, at Kredsløbs har et godt overblik over det tekniske sikkerhedsniveau på tværs af koncernen, og at tekniske sikkerhedstiltag iværksættes og prioriteres ud fra en risikobaseret tilgang.

Du kommer i høj grad selv til at være med til at præge stillingen og planlægge indsatsområderne, men mere specifikt vil dine arbejdsopgaver bl.a. være at:

  • Følge op på Kredsløbs CIS18-kortlægning, herunder sikre at der sker en prioritering af tiltag med udgangspunkt i Kredsløbs ønskede sikkerhedsniveau og risikovurdering, at der følges op på tiltagene, og at der løbende rapporteres til ledelsen.
  • Bistå systemejere med at identificere løsninger på konkrete sårbarheder i dialog med leverandører og med at følge op på sikkerhedsrelaterede leverancer fra leverandører.
  • Sparre med it-infrastruktur og OT-området i forbindelse med planlægning og gennemførelse af større tekniske sikkerhedstiltag.
  • Bistå med at fastlægge det rette niveau for sikkerhedsovervågning og logning på såvel it- som OT-området.
  • Løbende følge trusselslandskabet og sikre, at der følges op på kendte tekniske sårbarheder.
  • Sikre at Kredsløb har de nødvendige politikker samt bistå med og rådgive om implementeringen af disse både i praksis og i retningslinjer og procedurer.
  • Bistå i planlægning og gennemførelse af test af beredskab og andre sikkerhedselementer.
  • Udarbejde sikkerhedskrav til leverandører og udarbejde sikkerhedsvurderinger af nye løsninger.

Den ideelle profil
Som person er du god til at sætte dig ind i komplekse tekniske problemstillinger. Samtidig formår du at skabe relationer på tværs og trives i en udadvendt rådgiverfunktion, hvor du har en vejledende og rammesættende funktion. Du har blik for detaljen, samtidig med at du holder overblikket, og du formår at finde nye veje, når forudsætningerne ændrer sig. Du er systematisk og selvstændig i opgaveløsningen og har respekt for kollegaer og samarbejdspartneres faglighed.

For at få succes i stillingen, lægger vi vægt på, at du har følgende kvalifikationer:

  • Har et solidt it-teknisk fundament i form af relevant uddannelse som fx datamatiker, datalog eller datatekniker samt minimum 5 års erfaring fra en driftsmæssig rolle. Alternativt har du en længere erhvervsmæssig erfaring fra drift eller infrastrukturleverancer i enterpriseklassen
  • Udpræget interesse for it-sikkerhedsmæssige problemstillinger og viden om cyber- og informationssikkerhed generelt.
  • Har kendskab til og gerne erfaring med OT.
  • Har kendskab til og gerne erfaring med standarder og rammeværk inden for cyber- og informationssikkerhed som fx ISO27001 eller CIS18.
  • Har erfaring med rådgivning og gerne projektledelse.

Kredsløb som arbejdsplads
Hos os får du en varieret og udfordrende hverdag med mulighed for at sætte et reelt og innovativt aftryk på den grønne omstilling i Aarhus. Du får stor indflydelse på dine opgaver og et job med mening, hvor det du laver, påvirker hverdagen for alle, der bor og arbejder i Aarhus Kommune.

Vi er en driftsvirksomhed, så når vi arbejder ambitiøst med vores mål om bæredygtig udvikling af energiforsyning og løsninger inden for cirkulær økonomi, er vi hurtige til at sætte handling bag ordene. Derfor har vi fokus på udviklingsmuligheder både fagligt og personligt.

Vil du være med i den grønne omstilling?
Så send din ansøgning til os så hurtigt som muligt og senest den 13. august 2023. Vi behandler ansøgninger løbende.

Du er velkommen til at kontakte it-sikkerhedschef Lise Tjerrild, hvis du vil vide mere om stillingen. Grundet ferie skal Lise kontaktes via SMS på telefon 4187 3182, hvorefter hun vil vende tilbage.
Forventet tiltrædelse snarest og senest den 1. oktober 2023.

Stillingen er fuldtid og aflønnes efter kvalifikationer.
Arbejdssted: Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand

Vi ser frem til at høre fra dig!

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "IT-sikkerhedsspecialist", og befinder sig i kategorien "Informationsteknologi".

Arbejdsstedet er beliggende i Brabrand.

Jobbet er oprettet på vores service den 20.7.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • IT-sikkerhedsspecialist
  • Brabrand
  • Søndag den 13. august 2023

Lignende jobs

Statistik over udbudte jobs som it-sikkerhedsspecialister i Brabrand

Herunder ser du udviklingen i udbudte it-sikkerhedsspecialist i Brabrand over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal it-sikkerhedsspecialister.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte it-sikkerhedsspecialister over tid

Dato Alle jobs som it-sikkerhedsspecialister
14. maj 2024 0
13. maj 2024 0
12. maj 2024 0
11. maj 2024 0
10. maj 2024 0
9. maj 2024 0
8. maj 2024 0
7. maj 2024 0
6. maj 2024 0
5. maj 2024 0
4. maj 2024 0
3. maj 2024 0
2. maj 2024 0
1. maj 2024 0
30. april 2024 0
29. april 2024 0
28. april 2024 0
27. april 2024 0
26. april 2024 0
25. april 2024 0
24. april 2024 0
23. april 2024 0
22. april 2024 0
21. april 2024 0
20. april 2024 0
19. april 2024 0
18. april 2024 0
17. april 2024 0
16. april 2024 0
15. april 2024 0
14. april 2024 0