Sundhedsfaglig risikomanager til innovativt arbejde med patientsikkerhed i Danmarks største psykiatri

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

København Ø

  • Synes du, patientsikkerhed er en topprioritet i det psykiatriske arbejde?
  • Har du en mening om, hvordan patientsikkerhed skal se ud i fremtiden?
  • Og har du spændende viden, perspektiver og erfaringer fra dit arbejde i sundhedsvæsenet?


Nu har du en unik mulighed for at arbejde med patienternes sikkerhed og kvalitetsudvikling i Region Hovedstadens Psykiatri.

Mulighed for at sætte dit præg Som Region Hovedstaden Psykiatris nye risikomanager har du en enestående mulighed for at præge dagsordenen for, hvordan psykiatrien håndterer patientsikkerhed i fremtiden! Det sker i tæt samarbejde med vores anden risikomanager, ledelsen i kvalitets- og forbedringsafdelingen, samt ledelse og patientsikkerhedskoordinatorer på vores psykiatriske centre.

Som risikomanager bliver du en del af Kvalitets- og forbedringsafdelingen i Region Hovedstadens Psykiatri som, udover dig, består af 18 andre kollegaer med en bred sammensætning af forskellige faglige kompetencer. Afdelingen har et godt arbejdsmiljø og er præget af et stort fagligt engagement og et tæt samarbejde med ledere, medarbejdere, patienter og pårørende om at sikre et ensartet sammenhængende patientforløb med høj kvalitet.

Dit arbejde vil finde sted både på de psykiatriske centre og i administrationen placeret på Kristineberg 3, 2100 København Ø. Du får en spændende hverdag med afvekslende opgaver samt en høj grad af indflydelse på din hverdag og dit arbejde.

En spændende hverdag, hvor du gør en reel forskel Som risikomanager skal du bidrage til udvikling af hospitalets arbejde med patientsikkerhed, herunder læringsdelen af utilsigtede hændelser.

Dine opgaver bliver en blanding af udviklings-, forbedrings-, implementerings- og driftsopgaver og vil bl.a. indbefatte:

  • Patientsikkerhedsarbejde, herunder analyse af utilsigtede hændelser og sikring af læring på tværs i hospitalet
  • Forberede, gennemføre og efterbehandle patientsikkerhedsanalayser ved alvorlige og dødelige utilsigtede hændelser i rollen som facilitator eller supervisor, i tæt samarbejde med vores psykiatriske centre.
  • Understøtte implementering og fastholdelse af kvalitetsforbedringer i klinisk praksis i tæt samarbejde med centrenes lokale patientsikkerhedskoordinatorer
  • Udarbejde aggregerede analyser på hospitalsniveau


Det vil desuden blive din opgave at undervise ledere, medarbejdere og klinikere i relevante patientsikkerhedsmæssige emner.

Derudover skal du formidle relevante data fra Dansk Patientsikkerhedsdatabase (DPSD) og deltage i implementeringen af ny version DPSD4.

Det er også vigtigt, at du har viden om forbedringsarbejdets metoder og værktøjer, eller har lyst til at lære det, da disse er vigtige og integrerede redskaber i vores tilgang til arbejdet. Du kan læse mere om RHP’s arbejde med forbedringsarbejdets værktøjer og -metoder via dette link.

Hvem er du? Vi søger en risikomanager, der kommer med en sundhedsfaglig uddannelse, relevant videreuddannelse og flere års erfaring fra det kliniske arbejde.

Du er sandsynligvis læge eller sygeplejerske og kommer optimalt med en baggrund fra psykiatrien, som gør, at du taler samme sprog som behandlerne og plejepersonalet ude på afsnittene og forstår deres arbejde og hverdag med patienterne.

Derudover ser vi gerne, at du har:

  • Erfaring med kvalitetsudvikling og patientsikkerhed
  • Erfaring med forbedringsarbejdets metoder og værktøjer
  • Analytisk sans, som gør dig i stand til at håndtere komplekse problemstillinger og samtidig bevare overblikket
  • Gode samarbejdsevner og evne til at kommunikere empatisk og præcist, både mundtligt og skriftligt
  • Evne til at arbejde selvstændigt og systematisk


Derfor skal du søge stillingen hos os Vi tilbyder dig at blive en del af et godt arbejdsmiljø, hvor du får en spændende hverdag med afvekslende opgaver og en høj grad af indflydelse på din hverdag og dit arbejde.

Hos os får du desuden:

  • Grundig oplæring i arbejdet med patientsikkerhed og læringskultur
  • Grundig oplæring i kvalitets- og forbedringsmetoder og værktøjer
  • Samarbejde med direktionen, øvrige stabsfunktioner og hospitalets ledelser samt patientsikkerhedskoordinatorer lokalt i centrene
  • Et dynamisk arbejdsmiljø, hvor vi lægger vægt på engagement, tværfaglighed og kvalitet i opgaveløsningen
  • Et spændende netværk af fagfæller, bl.a. ved deltagelse i regionalt netværk for risikomanagere i Region Hovedstaden


Løn og ansættelse Der er tale om en fuldtidsstilling, og løn og ansættelsesvilkår følger den gældende overenskomst med mulighed for at forhandle kvalifikationstillæg på baggrund af kompetencer og relevant erhvervserfaring.

Tiltrædelse pr. 1. maj 2023 eller efter aftale – vi venter gerne på den helt rette kandidat til stillingen!

Vil du vide mere om stillingen, eller har du spørgsmål, er du velkomment til at kontakte kvalitets- og forbedringschef Jens Normand på 2027 9537 eller [email protected].

Vi glæder os til at høre fra dig Send og sin ansøgning inkl. CV og eksamensbevis via linket her på siden, så vi kan lære dig bedre at kende!

Ansøgningsfrist d. 3. marts 2023.

Vi forventer at holde samtaler i uge 11 og 12.

Om Region Hovedstadens Psykiatri Region Hovedstadens Psykiatri (RHP) er Danmarks største psykiatriske hospital og er fordelt på 9 selvstændige psykiatriske centre. Vi behandler hvert år mere end 55.000 børn, unge og voksne med psykisk sygdom, og vi er samtidig arbejdsplads for mere end 5.500 engagerede medarbejdere.

RHP er en udviklingsorienteret og nytænkende politisk styret organisation, og vi arbejder kontinuerligt med forbedringer, patientsikkerhed og kvalitetsudvikling. Vi har en klar ambition om hele tiden at blive endnu dygtigere til gavn for vores patienter og medarbejdere. Og de seneste år har vores arbejde patientsikkerhed i RHP orienteret sig mere end nogensinde før mod forebyggelse, patient- og pårørendeinddragelse og orientering i national og international udvikling på området.

Du kan læse mere om Region Hovedstadens Psykiatri på vores hjemmeside og blive klogere på RHP som arbejdsplads på Job i Psykiatrien.

Kilde: Jobnet.dk


Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i København Ø.

Jobbet er oprettet på vores service den 7.2.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • København Ø
  • Fredag den 03. marts 2023

Lignende jobs

  • Læge i København

    Er du læge og interesseret i lægemidler? Overvejer du et lægejob uden for klinikken, eller kommer du fra lægemiddelindustrien med erfaring i udvikling af lægemidler og vil prøve noget nyt?Alle .
    • Læge
    • København
    Få mere info
  • Læge i København

    Er du neurolog og interesseret i lægemidler? Overvejer du et lægejob uden for klinikken, eller kommer du fra lægemiddelindustrien med erfaring i udvikling af neurologiske lægemidler og vil prøve no..
    • Læge
    • København
    Få mere info
  • Læge (studiejob) i København NV

    Vil du være med til at udvikle en ny funktion indenfor vagtplanlægning? Så har du nu muligheden for et job med spændende opgaver, hvor der er plads til at udvikle rapportering vedrørend..
    • Læge
    • København NV
    Få mere info
  • Læge i København S

    AFDELINGSLÆGE INDENFOR NEUROLOGI TIL LÆGEMIDDELSTYRELSENEr du neurolog og interesseret i lægemidler? Overvejer du et lægejob uden for klinikken, eller kommer du fra lægemiddelindustrien med erfari..
    • Læge
    • København S
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i København Ø

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i København Ø over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
26. april 2024 1
25. april 2024 1
24. april 2024 1
23. april 2024 1
22. april 2024 1
21. april 2024 1
20. april 2024 1
19. april 2024 1
18. april 2024 2
17. april 2024 2
16. april 2024 2
15. april 2024 2
14. april 2024 2
13. april 2024 2
12. april 2024 2
11. april 2024 2
10. april 2024 3
9. april 2024 3
8. april 2024 3
7. april 2024 3
6. april 2024 3
5. april 2024 3
4. april 2024 3
3. april 2024 3
2. april 2024 3
1. april 2024 3
31. marts 2024 3
30. marts 2024 3
29. marts 2024 3