Ledende overlæge til Rygsektionen og Rygcenter Sjælland Køge, Ortopædkirurgisk Afdeling, Sjællands Universitetshospit...

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Køge

Ledende overlæge til Rygsektionen og Rygcenter Sjælland Køge, Ortopædkirurgisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge

Ved Ortopædkirurgisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge (SUH Køge), er stillingen som ledende overlæge ved Rygsektionen og Rygcenter Sjælland Køge ledig fra den 01.11.23 eller snarest derefter.

Stillingens funktioner og ønskede kvalifikationer

Stillingen indbefatter ledelse af den daglige drift samt udviklingen af den samlede rygbehandling i afdelingen sammen med de øvrige speciallæger, fysioterapeuter og sygeplejersker i Køge. Rygcenter Sjælland er etableret 1. juni 2023 med klinikker i hhv. Slagelse, Holbæk, Næstved, Nykøbing og Køge. I Køge arbejder både kirurger, reumatologer, fysioterapeuter og sygeplejersker i samme organisatoriske og fysiske enhed. Der bliver sammen med oversygeplejersken for det ambulante område, således en stor opgave med at sikre tværfaglig udvikling, behandling og forskning i rammen af det nye rygcenter i Køge. Ansøger forventes at sikre de nyeste evidensbaserede behandlingsprincipper samt bidrage til videreudvikling af disse. Endvidere bliver ansøger ansvarlig for den fælles regionale rygvisitation, der ligger i afdelingen. Det forventes at ansøger aktivt indgår i samarbejde med afdelingsledelsen, samt eksterne samarbejdspartnere, for at sikre effektive og smidige patientforløb, herunder rettidig håndtering af de mere end 8000 årlige henvisninger til rygvisitationen.

Det forventes at overlægen aktivt vil medvirke til at udvikle og varetage såvel præ-graduate som postgraduate uddannelsesopgaver.

Afdelingen varetager en række forsknings- og udviklingsopgaver og det forventes at overlægen aktivt deltager i disse.

Målet er en fuldt udviklet rygsektion på universitetsniveau indenfor en 5-10 årig periode.

Stillingen ønskes besat med en speciallæge i ortopædisk kirurgi, der har særlig interesse i behandling af degenerative og akutte ryglidelser. Erfaring med ledelse og projektstyring foretrækkes.

Der vil endvidere blive lagt vægt på erfaring med degenerative ryglidelser i hele rygsøjlen. Afdelingen planlægger på sigt at etablere en række højt specialiserede behandlinger indenfor rygkirurgi.

Rygsektionens funktioner

Afdelingen har, udover degenerative lumbale lidelser, hjemtaget cervikale degenerative lidelser.

På den central operationsgang er der ugentligt 6 lejer med plan om udvidelse med op til 9 lejer når endelig rekruttering i anæstesiafdelingen er afsluttet.

Behandlingen af ryglidelser foregår i tæt samarbejde med fysioterapeuter og reumatologiske læger på SUH Køge samt Holbæk, Slagelse, Nykøbing og Næstved Sygehuse. Der afholdes ugentlige videokonferencer med disse lokaliteter, hvori også Smerteklinikken i Køge samt Arbejdsmedicinsk Klinik deltager.

Rygsektionen har ikke aktuelt nogen akutfunktion, men varetager i stigende grad akutte opgaver. Regionens akutte ryglidelser varetages i samarbejde med Rigshospitalet Glostrup og Blegdamsvej, samt Odense Universitets Hospital.

Desuden samarbejdes med landets øvrige rygkirurgiske centre samt privat hospitalerne. Afdelingen indrapporterer til landsdatabasen Danespine. Databasen indgår som rutine til kvalitets- og kvantitetsopfølgninger for afdelingen.

Afdelingen har en klinisk professor som leder forskningsenheden og vil kunne tilbyde vejledning ved gennemførelse af egne forskningsprojekter. Rygforskningen er stærkt repræsenteret i afdelingen: Der er således en afdelingslæge i klinisk forskningslektorat med fokus på rygforskning, samt en forskningsansvarlig overlæge, en post. doc. samt flere aktive forskere og ph.d’er.

Øvrige specialer på Køge

Anæstesiologi med et intensivt terapiafsnit samt palliationsenhed, kirurgi, reumatologi, oto-rhino-laryngologi, kæbekirurgi, klinisk biokemi, klinisk fysiologi, billeddiagnostik inkl. CT-skanning, MR-skanning og ultralydsdiagnostik samt intern medicin omfattende endokrinologi, kardiologi og medicinsk gastroenterologi. Desuden findes en akutafdeling med egen lægestab.

Ledelse

På Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge er der etableret afdelingsledelser med decentralisering af en række ledelsesmæssige, økonomiske og administrative opgaver.

Cheflægen og chefsygeplejersken udgør i fællesskab afdelingsledelsen, der har det overordnede ledelses- og driftsmæssige ansvar for afdelingen. Afdelingsledelsen er således ansvarlig for fordeling af funktioner, arbejdsopgaver og ressourcer. Fordelingen skal ske ud fra faglige og funktionelle hensyn, herunder hensyn til helhed i patientforløb. Derudover skal der tages hensyn til rationel ressourceanvendelse.

Den ledende overlæge og cheflægen fastlægger efter samråd med afdelingens øvrige overlæger retningslinjer for afdelingens diagnostik, behandling, visitation og lægelige uddannelsesopgaver. Inden for disse retningslinjer har afdelingens overlæger og øvrige læger et selvstændigt ansvar.

Som ledende overlæge vil der på sigt tilfalde øgede ledelsesopgaver indenfor rygsektionens virke og lægerne ansat heri.

Ortopædkirurgisk Afdeling

Ortopædkirurgisk afdeling i Køge omfatter to stationære afsnit med i alt 57 senge. På det centrale operationsafsnit har afdelingen 4-5 operationsstuer (to med laminært flow) og i sammedagskirurgisk afsnit 2 – 3 operationsstuer dagligt. Afdelingen driver endvidere et stort ambulatorium, et fodcenter og et sårambulatorium. Afdelingen har akut døgnfunktion og modtager akutte- og elektive patienter fra en stor del af Region Sjælland samt elektive patienter i henhold til aftalen om frit sygehusvalg.

Afdelingen er opdelt i 9 sektioner mhp. specialiseret diagnostik og behandling. Udover rygsektionen er der en skulder/albue sektion, traumesektion, hoftesektion, knæsektion, fod/ankel sektion, sår- infektions- og amputations sektion, en børnesektion og en idrætskirurgisk sektion.

Afdelingen varetager en lang række regionsfunktioner samt højt specialiserede funktioner. Afdelingen er således en af de mest specialiserede afdelinger i Østdanmark.

Afdelingens lægelige stab

Ortopædkirurgisk Afdeling har en normering på 25 overlæger og 10 afdelingslæger. Desuden er der p.t. ansat 16 reservelæger/1.reservelæger. Der uddannes årligt 9 introlæger fra afdelingen og der er løbende 11 hoveduddannelseslæger fordelt på 5 læger på 1. og 2. år, og 6 læger på 3. og 4. år.

Rygsektionen består af 7 overlæger (inkl. aktuelle stilling) og 3 afdelingslæger.

Afdelingens lægelige arbejdstilrettelæggelse

Lægerne i de 9 delvis selvstyrende subspecialiserede sektioner arbejder med faste operations-, ambulatorium- og SDK-dage.

Afdelingslægerne deltager i døgnvagtsdækning som bagvagt sammen med mellemvagten.

Overlægerne har overvejende dagfunktion. Overlægerne deltager i en delvagt på en hverdage hver 2.- 3. uge frem til kl. 19.00 samt dagvagt med efterfølgende rådighedsvagt en weekend hver 3.- 4. måned. Begge med henblik på stuegang.

Undervisning

Sjællands Universitetshospital i Roskilde og Køge indgår i Københavns Universitetshospital, som er et samarbejde mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet og sygehusene i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Afdelingen varetager undervisning af medicinske studenter på alle relevante semestre og er involveret i udrulningen af kandidatsporet på Sjællands Universitetshospital fra foråret 2019. Afdelingen har 4 kliniske lektorer.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.

Yderligere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til cheflæge Thomas Juul Sørensen, 47 32 33 01, [email protected].

Ansøger bedes i ansøgningen – med bedst mulig dokumentation – forholde sig konkret til de syv kompetencer. Sundhedsstyrelsen har decentraliseret bedømmelserne vedrørende overlægestillinger, og Sjællands Universitetshospital Roskilde og Køge anvender en vurdering af de syv kompetencer (Medicinsk ekspert, Kommunikator, Samarbejder, Leder/administrator, Sundhedsfremmer, Akademiker og Professionel) i den faglige bedømmelse.

Om Sjællands Universitetshospital

Sjællands Universitetshospital er Danmarks yngste universitetshospital, og en afgørende brik i Region Sjællands ambitiøse sygehusplan. Vores mission er patienten, og visionen er suveræn kvalitet. I en verden fuld af nye muligheder og forventninger ser vi os som pionerer, der ønsker at definere en ny, bedre og anderledes måde at drive sundhedsvæsenet på.

Sjællands Universitetshospital er over de sidste år etableret som en organisatorisk enhed. Næste trin er den fysiske samling i det nye kvalitetsfondsbyggeri i Køge, som vil skabe rammen for et universitetshospital i fuld skala. Vi er således i gang med at skabe et samlet og bedre sundhedsvæsen for regionens borgere, og en spændende og udviklende arbejdsplads for medarbejderne.

Region Sjælland har et befolkningstal på ca. 816.000 borgere, der betjenes af fire administrative somatiske sygehusenheder.

Regionens sygehusplan har udpeget Køge som akutsygehus og kommende hovedsygehus.

Sjællands Universitetshospital indgår i Københavns Universitetshospital, som er et samarbejde mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet og sygehusene i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Udrulningen af en fuldt kandidatspor på lægeuddannelsen på Sjællands Universitetshospital er påbegyndt.

For Sjællands Universitetshospital, Roskilde og Køge, er patienternes ønsker og forventninger vigtige elementer i planlægning af optimale patientforløb.

Når bygningerne i Køge står færdige i 2027-2028, vil regionens specialiserede behandlings-, forsknings- og undervisningsaktiviteter være samlet her.

Læs mere om Sjællands Universitetshospital på: http://www.regionsjaelland.dk/suh



Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Køge.

Jobbet er oprettet på vores service den 24.8.2023, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Køge
  • Søndag den 17. september 2023

Lignende jobs

  • Læge i Roskilde

    Afdelingslæge, Hæmatologisk Afdeling, Sjællands universitetshospital, Roskilde En stilling som afdelingslæge forankret i myelomatose-teamet på Hæmatologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospi..
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info
  • Læge i Køge

    På Roskilde har vi ingen abdominalkirugisk afdeling, men vi har alligevel mange abdominale problemstillinger, som udgår fra vores onkologiske afdeling og fra vores urologiske afdeling samt fra vore..
    • Læge
    • Køge
    Få mere info
  • Læge i Roskilde

    Intronummer 3800A90-22-i-10 ønskes besat pr. 1. juli 2024. Stillingen er 1-årig. Har du lyst til at arbejde på en dynamisk afdeling med høj prioritering af den gode uddannelse, så er en ansætte..
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info
  • Læge i Køge

    Er du snart speciallæge i radiologi eller har du nogle års erfaring? Ved du allerede hvilket subspeciale der interesserer dig, eller ved du endnu ikke hvilket subspeciale du skal vælge? S..
    • Læge
    • Køge
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i Køge

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Køge over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
29. april 2024 6
28. april 2024 6
27. april 2024 6
26. april 2024 7
25. april 2024 7
24. april 2024 7
23. april 2024 5
22. april 2024 5
21. april 2024 5
20. april 2024 5
19. april 2024 6
18. april 2024 6
17. april 2024 5
16. april 2024 4
15. april 2024 5
14. april 2024 5
13. april 2024 5
12. april 2024 5
11. april 2024 5
10. april 2024 5
9. april 2024 5
8. april 2024 5
7. april 2024 5
6. april 2024 5
5. april 2024 4
4. april 2024 4
3. april 2024 4
2. april 2024 4
1. april 2024 4
31. marts 2024 4
30. marts 2024 4