Overlæge til gastroenterologisk sektion, Medicinsk afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge

Denne stilling er desværre ikke længere ledig.
Se alle ledige stillinger

Køge

Ved Medicinsk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Køge er en stilling som overlæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi ledig fra 01.05.24 eller snarest derefter.

Speciallæge med fokus på tarmsvigt og inflammatorisk tarmsygdom

Vi søger en speciallæge i intern medicin: gastroenterologi og hepatologi som har lyst til at fokusere sin kliniske aktivitet på patienter med tarmsvigt og inflammatorisk tarmsygdom og som sammen med vores øvrige læger i IBD-teamet vil være med til at udvikle området. Er du interesseret i tarmsvigt og IBD skal du søge denne stilling.

Du vil som overlæge få det faglige ansvar for behandlingen af patienter med tarmsvigt, der varetages på højtspecialiseret niveau i et samarbejde med Rigshospitalet. Herudover vil du have ambulante funktioner, hvor der også er fokus på patienter med inflammatorisk tarmsygdom.

Du vil indgå i afdelingens IBD-team.

På tarmsvigtområdet har vi fokus på udvikling af den hjemme-parenterale ernæring og især komplikationer til denne. Derudover har vi fokus på patienternes livskvalitet og sammenhængen mellem hjem, det næresundhedsvæsen og hospital.

Du skal indgå i den faglige ledelse med fokus på tarmsvigtspatienter sammen med sengeafsnittes ledelse, afdelingsledelsen og dedikerede tarms-svigt sygeplejersker. Du skal udvikle de organisatoriske sammenhænge omkring patienten, herunder også være lægelig ansvarlig for tarmsvigtsklinikken, herunder tilbud om mere fleksibilitet, moderne konsultationsformer og et tværfagligt samarbejde, som professionelt inddrager patienten i deres behandling og forløb.

Afdelingen er en del af Smartclinic, et projekt funderet af EU-midler (Interreg) som sammen med samarbejdspartnere i Sverige og Danmark udvikler og moderniserer det ambulante forløb for patienter med inflammatorisk tarmsygdom i en 3-årig periode. Modeller og tanker herfra kan afprøves i tarmsvigtsklinikken.

De kliniske funktioner vil omfatte ambulatorium og stuegang, fortrinsvis på IBD/tarmsvigt afsnit.

Den gastroenterologiske sektion har højt specialiseret funktion indenfor tarmsvigt og regional funktion indenfor IBD og hepatologi.

Region Sjælland arbejder med nye modeller for et sammenhængende og samarbejdende sygehusvæsen. Det betyder, at vi har behandlingsansvaret for specialepatienter tilhørende andre sygehuse end SUH. Gennem flere år har vi varetaget telefonisk speciale specifik rådgivning til kolleger i form af en døgnbemandet regionsfunktion.

Som led i den faglige styrkeposition i regionen, har vi etableret en medicinsk gastroenterologisk/hepatologisk ambulant satellit-funktion på Holbæk sygehus. De gastroenterologiske speciallæger må derfor påregne udefunktion i Holbæk i et vist omfang.

Deltagelse i ca. 20 skiftet bagvagt.

Du vil blive tilknyttet vores IBD team som består af 6 speciallæger, der overvejende beskæftiger sig med IBD og tarmsvigt.

Om stillingen

Vi tilbyder

  • En stilling med ansvar for den højtspecialiserede funktion med stor mulighed for at præge udviklingen og behandlingen af Region Sjællands tarmsvigts patienter
  • Et spændende samarbejde i et engageret og kreativt specialeteam
  • Relevant efteruddannelse indenfor specialet
  • En ansættelse på et hospital med gode og tætte samarbejdsrelationer mellem afdelingerne og med en visionær udviklingsprofil – Fremtidens Sjællands Universitets hospital – bl.a. med lægeuddannelse og alle lægelige specialer på samme matrikel
  • Ansættelse på en afdeling, der prioriterer evidensbaseret behandling og forskningsbaseret udvikling samt præ- og postgraduat undervisning højt
  • En ansættelse, hvor tætte tværfaglige samarbejdsrelationer prioriteres
  • En ansættelse, hvor din kreativitet bestemmer dine faglige udviklingsmuligheder

Vi forventer at du

  • Er speciallæge i intern medicin: gastroenterologi & hepatologi med særlig interesse/kompetencer indenfor tarmsvigt og inflammatorisk tarm sygdom (herunder UL kompetencer), og evt. forskningsaktivitet indenfor området
  • Har erfaring med ledelse af patientforløb
  • Har gode samarbejdsevner og lyst til gennem samarbejde at opnå fælles resultater
  • Tager ansvar i patientbehandlingen og har øje for de gode patientforløb
  • Har interesse for fagets udvikling og evner at se muligheder fremfor begrænsninger
  • Vil sikre den høje faglige standard i specialets virke på hospitalet
  • Har lyst til at undervise og deltage i den præ- og postgraduate undervisning
  • Er aktiv i afdelingens og fagets udviklingsarbejde og deltager i afdelingens ledelsesarbejde

Medicinsk Afdeling

Medicinsk afdeling er organiseret i en gastroenterologisk/hepatologisk sektion, en endokrinologisk sektion samt en geriatrisk - intern medicinsk sektion.

Afdelingen har tre sengeafsnit. Et afsnit behandler overvejende patienter med IBD og tarmsvigt, herunder en ambulant tarmsvigtsklinik, et overvejende patienter med leversygdomme og et tredje, der varetager behandlingen af geriatriske patienter. Intern medicinske patienter behandles på alle tre afsnit.

Den gastroenterologiske sektion

Vi har en stærk gastroenterologisk speciallægegruppe med stor kontaktflade og et veletableret samarbejdsnetværk med kolleger såvel lokalt, regionalt som nationalt. På lægesiden består det gastroenterologiske team af 16 speciallæger, herunder fire ledende overlæger.

Afdelingen har alle regionsfunktionerne indenfor medicinsk gastroenterologi/hepatologi som det er specificeret i den seneste specialeplan. Afdelingen er højtspecialiseret indenfor tarmsvigt i samarbejde med Rigshospitalet, og regionsfunktion indenfor IBD og hepatologi. Som nævnt har afdelingen styrkeposition indenfor medicinsk gastroenterologi & hepatologi i regionen.

Afdelingen har en betydelig specialiseret ambulant aktivitet med omkring 20.000 årlige medicinsk gastroenterologiske/hepatologiske besøg.

Speciallægerne arbejder overvejende i et eller to af tre teams: et IBD –tarmsvigts team, et leverteam og et øvre team.

Den endoskopiske aktivitet foregår i regi af kirurgisk afdeling. De medicinske gastroenterologer udfører gastroskopi, sigmoideoskopi, koloskopi samt avancerede endoskopiske undersøgelser.

Aktuelle forsknings- og udviklingsområder i den gastroenterologiske funktion omfatter udvikling af ambulante IBD-forløb, behandling af tarmsvigt, kronisk leversvigt og alkoholisk leversygdom samt øvre dyspepsi.

Undervisning, uddannelse og forskning
Afdelingen er klassificeret som højt specialiseret enhed (HSE) i videreuddannelsen i intern medicin: gastroenterologi/hepatologi.

Afdelingen deltager i den kliniske uddannelse af medicinstuderende. Medicinsk Afdeling har 8 undervisningslektorater. Afdelingen har et professorat i sygepleje.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst.

Ansøgningen bør forholde sig konkret til de 7 lægeroller.

Ansøgningsfrist: 18.03.23

Yderligere oplysninger
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til Cheflæge, dr. med., Ole Hamberg, 40155598, [email protected] eller til ledende overlæge ph.d. Marianne Kajbæk Vester-Andersen, 23328012 [email protected].



Information og data

Denne ledige stilling har jobtypen "Læge", og befinder sig i kategorien "Sundhed og forskning".

Arbejdsstedet er beliggende i Køge.

Jobbet er oprettet på vores service den 27.2.2024, men kan have været deaktiveret og genaktiveret igen.

Dagligt opdateret: Dette job opdateres dagligt ud fra jobudbyderens hjemmeside via vores søgemaskineteknologi og er aktivt lige nu.
  • Læge
  • Køge
  • Mandag den 18. marts 2024

Lignende jobs

  • Læge i Slagelse

    Drømmer du om at blive akutmediciner, så har vi introstillingen til dig… Vil du gerne stå i første række og modtage, diagnosticere og behandle akutte tilstande, så sørger vi for, at du bliver k..
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info
  • Læge i Slagelse

    Serviceafsnittet på Slagelse Sygehus søger weekendafløsere til at varetage serviceopgaver. Vi servicerer sygehuset 24 timer i døgnet, året rundt. Vagterne vil derfor være skiftende og der vil .
    • Læge
    • Slagelse
    Få mere info
  • Læge i Roskilde

    Vi søger speciallæger til at styrke karkirurgien i [xxxxx] Det er vores vision at tilbyde patientnær karkirurgisk behandling og vi arbejder for at kunne tilbyde hele paletten af kar..
    • Læge
    • Roskilde
    Få mere info
  • Læge i Holbæk

    Overlæge/afdelingslæge til Palliativ Enhed, med primær funktion ved Palliativt Team Holbæk med ansættelse pr. 1/9 eller snarest derefter. Palliativ Enhed Sjællands Universitetshospital søger 1 .
    • Læge
    • Holbæk
    Få mere info

Statistik over udbudte jobs som læger i Køge

Herunder ser du udviklingen i udbudte læge i Køge over tid. Bemærk at jobs der ikke har en bestemt geografi ikke er medtaget i tabellen. I den første kolonne ser du datoen. I den næste kolonne ser du det samlede antal læger.

Se flere statistikker her:
Statistik over udbudte læger over tid

Dato Alle jobs som læger
15. maj 2024 11
14. maj 2024 11
13. maj 2024 11
12. maj 2024 11
11. maj 2024 11
10. maj 2024 11
9. maj 2024 11
8. maj 2024 9
7. maj 2024 9
6. maj 2024 9
5. maj 2024 9
4. maj 2024 10
3. maj 2024 7
2. maj 2024 7
1. maj 2024 7
30. april 2024 6
29. april 2024 6
28. april 2024 6
27. april 2024 6
26. april 2024 7
25. april 2024 7
24. april 2024 7
23. april 2024 5
22. april 2024 5
21. april 2024 5
20. april 2024 5
19. april 2024 6
18. april 2024 6
17. april 2024 5
16. april 2024 4
15. april 2024 5